Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 6,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όχι βέβαια, είναι επίσημη αργία.

Μα φυσικά και ΔΕΝ είναι επίσημη αργία.

Οι ημέρες αργίας για τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα είναι:

- 25 Μαρτίου

- Δευτέρα ημέρα του Πάσχα

- 1η Μαΐου

- 15 Αυγούστου

- 28 Οκτωβρίου

- Χριστούγεννα

Από τις αργίες αυτές η 1η Μαΐου και 28 Οκτωβρίου χαρακτηρίζονται ως προαιρετικές ημέρες αργίας, εναπόκειται δηλαδή στη θέληση του εργοδότη εάν απασχολήσει ή όχι τους εργαζόμενους.

Ο Υπουργός Εργασίας κατ' εξουσιοδότηση του Α.Ν. 380/68 έχει δικαίωμα να καθορίσει με απόφασή του τις προαιρετικές αυτές αργίες ως υποχρεωτικές ή όχι κατά την κρίση του και κάθε φορά.

Παρατήρησε οτι οι μόνες αργίες στον ιδιωτικό τομέα είναι οι μεγάλες θρησκευτικές εορτές, χριστούγεννα, Δευτερα του Πασχα, ευαγγελισμός, κοίμηση. Αυτά και πάπαλα.

Μόνο αν ο άλλος θέλει να το κλείσει το μαγαζί του το κλείνει αύριο.

• Super Moderators
Δημοσ.

Στο Praktiker που πήρα μου είπαν ότι θα είναι κανονικά ανοιχτοί. Στα καταστήματα που ρωτάς, δεν ξέρω, εικάζω όμως πως θα είναι, επίσης, ανοιχτά.

Δημοσ.

Πόσα είναι στο περίπου τα λεφτά που δίνεις στο βρετανικό ινστιτούτο για να μπορέσεις να δώσεις εξετάσεις για proficency? Ενδιαφέρομαι για τις τιμές και του cambridgε και του michigan.

Δημοσ.

ναι 180 ειναι. :eek:

Τι λεει ο νομος για τους νεους οδηγους?

Για το Ν ξερω μονο, αλλα αποκλειεται να ναι μονο αυτο.

τι αλλο?

Δημοσ.

ναι 180 ειναι. :eek:

Τι λεει ο νομος για τους νεους οδηγους?

Για το Ν ξερω μονο, αλλα αποκλειεται να ναι μονο αυτο.

τι αλλο?

περίπου στο μισό το όριο κατανάλωσης αλκοολ.. Τώρα δεν θυμάμαι άλλο.

Δημοσ.

Ξέρει κανείς πως λέγεται το μαύρο (συνήθως) μαλακό υλικό που έχουν εσωτερικά οι παντόφλες; Αυτό που φαίνεται μόλις τρυπήσει το ύφασμα από πάνω, που μπαίνει για να είναι μαλακιά στο πάτημα. Και που μπορώ να το προμηθευτώ;

Δημοσ.

και οι ασφαλιστικές σου βάζουν επασφάλιστρο για ενα χρόνο.

και το ίδιο επασφάλιστρο ισχύει μέχρι να κλείσεις τα 23 σου.

Δημοσ.

και το ίδιο επασφάλιστρο ισχύει μέχρι να κλείσεις τα 23 σου.

Είναι δύο επασφάλιστρα. Ένα για μέχρι τα 23 σου όπως λες, και άλλο ένα για μέχρι να κλείσεις έναν χρόνο από όταν πάρεις το δίπλωμα. :)

Εάν βγάλεις δίπλωμα π.χ. στα 20 σου, θα πληρώνεις το πρώτο επασφάλιστρο μέχρι να κλείσεις τα 23 και το δεύτερο για έναν χρόνο (δύο εξάμηνα).

Δημοσ.

Εγώ οδηγάω ρε παιδιά 3 χρόνια χωρίς επασφάλιστρα. Είμαι στα 21, αν πάω και κάνω τώρα, πόσα περίπου θα είναι ξέρουμε?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...