Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Ποσες μερες κανει να βγει ενα διαβατηριο τον αυγουστο?

Γύρω στις 5-7 ημέρες. Όσο και τον υπόλοιπο καιρό.

• Απαντ. 6,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ευχαριστω.Να ξερω για αυριο γιατι με ΗΣΑΠ ειναι τραγικα τα πραγματα.Η Ομονοια ποτε θα ανοιξει για ΗΣΑΠ παιδια ?

here you are...

Δημοσ.

Αν αφηνουμε στη πριζα το φορτιστη αλλα χωρις το κινητο(ή το φορητο) συνδεδεμένο καιει ρευμα;;;

Δημοσ.

Αν αφηνουμε στη πριζα το φορτιστη αλλα χωρις το κινητο(ή το φορητο) συνδεδεμένο καιει ρευμα;;;

Οχι βεβαια...Εγω ετσι τον εχω μονιμα και συνδεω το κινητο οταν χρειαζεται.

Δημοσ.

Και βέβαια. Τουλάχιστον οι περισσότεροι μετασχηματιστές.

Δημοσ.

Οχι βεβαια...Εγω ετσι τον εχω μονιμα και συνδεω το κινητο οταν χρειαζεται.

Καλυτερα να μην τον αφηνεις στην πριζα.

Δημοσ.

Ωχ ανοιξα θεμα,μου φαινεται!!! :lol:

Τελικα καιει ή οχι;;Κανενας άλλος να μας πει;;;;!!!

Δημοσ.

Καίει ρεύμα και μόνος του.

Βασικα κ εγω ετσι νομιζω.Εστω λίγο,ελαχιστο θα καει.

Προσπαθω να πεισω την αδερφη μου να μη παραταει το φορτιστη σε πριζα εφορου ζωης

Δημοσ.

Καιει ρευμα, οπως και το πιστολακι μαλλιων πρεπει να το βγαζεις, κτλ..

Έχετε σκεφτεί ποτέ πόση άχρηστη ενέργεια καταναλώνουμε καθημερινά;

¶χρηστη ενέργεια, η οποία μεταφράζεται σε πολλά ευρώ που πληρώνουμε στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. ¶χρηστη ενέργεια που, εκτός από τις τσέπες μας, επιβαρύνει και την ατμόσφαιρα, κάτι που πολλοί αγνοούν παντελώς.

Από σήμερα λοιπόν κιόλας πρέπει όλοι να εφαρμόζουμε κάποια απλά μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας, με σκοπό να περιορίσουμε την ενεργειακή σπατάλη.

Προσοχή στις συσκευές που αγοράζουμε!!!!

Όλοι οι κατασκευαστές ηλεκτρικών συσκευών είναι υποχρεωμένοι να αναγράφουν την ενεργειακή απόδοση των προϊόντων τους. Έτσι, την επόμενη φορά που θα πάτε σε κάποιο κατάστημα για να αγοράσετε ηλεκτρική κουζίνα, ψυγείο ή πλυντήριο, ρωτήστε τον πωλητή ή δείτε και μόνοι σας την απόδοση που αναγράφεται στη συσκευασία. Προτιμήστε συσκευές υψηλής ενεργειακής κλάσης που φέρουν ενδείξεις Α++, Α+, Α.

Κλείνουμε το διακόπτη

Σε όλα τα σπίτια έχουμε τηλεοράσεις ή στερεοφωνικά συστήματα, που χρησιμοποιούμε πολλές ώρες κάθε μέρα. Όταν όμως δε βλέπουμε τηλεόραση πόσοι από εμάς κλείνουν τη συσκευή από τον διακόπτη; Ελάχιστοι. Την επόμενη φορά που θα κλείσουμε την τηλεόραση για να κοιμηθούμε ή να κάνουμε κάποια δουλειά, ας θυμηθούμε να την κλείσουμε από τον διακόπτη ή να βγάλουμε την πρίζα. Οι συσκευές καταναλώνουν ενέργεια ακόμα και σε κατάσταση αναμονής.

Αλλάζουμε λάμπες

Σκεφτείτε σοβαρά το ενδεχόμενο να αντικαταστήσετε τους κοινούς λαμπτήρες που χρησιμοποιούσατε μέχρι σήμερα με λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας. Για να σας πείσουμε να το κάνετε σας λέμε ότι οι κοινές λάμπες χρησιμοποιούν μόνο το 10% της ενέργειας που καταναλώνουν για φωτισμό, ενώ το 90% γίνεται θερμότητα και χάνεται.

Ηλιακό θερμοσίφωνα βάλαμε;

Ειδικά τώρα το καλοκαίρι όλοι κάνουμε δύο ή και τρία μπάνια την ημέρα, γυρνώντας «σκασμένοι» από τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν έξω. Δεν είναι άσχημη ιδέα λοιπόν να μη χρειάζεται να ανάβετε το θερμοσίφωνα κάθε φορά, αλλά να έχετε ζεστό νερό όλη την ημέρα χάρη σε έναν ηλιακό θερμοσίφωνα, ο οποίος θα μειώσει τον λογαριασμό της ΔΕΗ κατά 25%!

Προτιμάμε laptop αντί desktop υπολογιστή

Και επειδή ο υπολογιστής είναι πλέον απαραίτητος σε πολλά σπίτια, για δουλειά, διασκέδαση ,ενεργειακά είναι προτιμότερος ένας φορητός υπολογιστής, από έναν desktop, αφού ένα laptop καταναλώνει έως και 90% λιγότερη ενέργεια από τους σταθερούς υπολογιστές. Ακόμη όμως κι αν έχετε σταθερό υπολογιστή, φροντίστε τουλάχιστον να χρησιμοποιείτε επίπεδη TFT οθόνη, ενώ μην ξεχνάτε να κλείνετε τον Η/Υ σας και τα περιφερειακά του συστήματα από τον διακόπτη.

Υπνοδωμάτιο

Μόλις φορτίσει το κινητό, βγάλτε το φορτιστή από την πρίζα.

Τους καλοκαιρινούς μήνες προτιμήστε ανεμιστήρες οροφής. Η κατανάλωση ενέργειας μειώνεται κατά 28-40% σε σχέση με τη χρήση air conditioner.

Αν χρησιμοποιείτε air conditioner, το καλοκαίρι ρυθμίστε το στους 25°C. Με αυτό τον τρόπο, εξοικονομείτε χρήματα από το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Δημοσ.

Δεν έχω ιδέα πόσο είναι το ρεύμα. Δεν πρέπει να είναι και πολύ, αλλά δεν το έχω τεστάρει και με μετρητή. Για το πιστολάκι δεν είμαι και σίγουρος.

Δημοσ.

Καιει ρευμα, οπως και το πιστολακι μαλλιων πρεπει να το βγαζεις, κτλ..

Κ το πιστολάκι;;;;;;;; :shock: :shock:

Απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου το πιστολακι ειναι στη πριζα μονιμα...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...