Προς το περιεχόμενο

Ολοκαινουργιο pc κολαει!!

misfits_7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Το τροφοδοτικο ειναι νεο ?

Ναι καινουργιο ειναι..

---------- Προσθήκη στις 14:07 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:00 ----------

Μια χαρά είναι κατέβασε και το coretemp και δες όταν είναι σε πλήρες λειτουργία.

Τj.Max: 70

CPU #0 :39

Low:37

High:40

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Χμ,κατέβασε το παρακάτω και τρέξε το παράλληλα με το coretemp

για να δεις πόσο θα ανέβει η θερμοκρασία,αλλά και πού θα κολλήσει.

http://www.pcworld.com/downloads/file_download/fid,7146-order,4-c,systemresourcestuneup/download.html

Τρεχει τωρα 5 λεπτα και δεν εχει κολλησει ανωτατη θερμοκρασια 51 C

Στο normal testing να το βαλω στο trouble shooting?

---------- Προσθήκη στις 14:29 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:27 ----------

Τρεχει τωρα 5 λεπτα και δεν εχει κολλησει ανωτατη θερμοκρασια 51 C

Στο normal testing να το βαλω στο trouble shooting?

Στα 5'49'' ΚΟΛΛΗΣΕ...

Δημοσ.

Στο normal το trouble shooting είναι άμα βγάλει πρόβλημα.

Οπότε έχουμε

cpu O.K.

gpu O.K. μιας και την άλλαξες κιόλας,

μνήμες O.K. αφού της έλεγξες,

Αφού το έστησες μόνος σου έλεγξε ξανά όλους τους κονέκτορες/επαφές/συνδέσεις/ψήκτρες,για να σιγουρευτείς ότι μπήκαν σωστά και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βραχυκυκλώνουν.

Πριν το κάνεις αυτό,τη πληκτρολόγιο ποντίκι έχεις;;;

Αν είναι ασύρματα κάνε μια δοκιμή με απλά ενσύρματα,ενδέχεται καμιά φορά να δημιουργούν προβλήματα και αυτά.

Στα 5'49'' ΚΟΛΛΗΣΕ...

ΧΑ, με καμιά θερμοκρασία της προκοπής για ήταν τυχαίο;;;

Δημοσ.
Στο normal το trouble shooting είναι άμα βγάλει πρόβλημα.

Οπότε έχουμε

cpu O.K.

gpu O.K. μιας και την άλλαξες κιόλας,

μνήμες O.K. αφού της έλεγξες,

Αφού το έστησες μόνος σου έλεγξε ξανά όλους τους κονέκτορες/επαφές/συνδέσεις/ψήκτρες,για να σιγουρευτείς ότι μπήκαν σωστά και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βραχυκυκλώνουν.

Πριν το κάνεις αυτό,τη πληκτρολόγιο ποντίκι έχεις;;;

Αν είναι ασύρματα κάνε μια δοκιμή με απλά ενσύρματα,ενδέχεται καμιά φορά να δημιουργούν προβλήματα και αυτά.

ΧΑ, με καμιά θερμοκρασία της προκοπής για ήταν τυχαίο;;;

Κανονικα εχω ασυρματα αλλα για την εγκατασταση εχω βαλει ενσυρματα..

Τα εχω κοιταξει πολλες φορες.. Τα εβγαλα τα καλωδια τα ξαναεβαλα αλλαξα το σατα μπας και φταιει..

Δεν εχω κανει bios update γιατι την ειχα πατησει πιο παλια και κατεστρεψα μια μητρικη..

Που και που αναμεσα στα freezing χαλαει και η εικονα (οριζοντιες χαλασμενες χρωματιστες γραμμες)

Το οτι κολλησε στα 5 λεπτα λεει κατι?

Δημοσ.
Το οτι κολλησε στα 5 λεπτα λεει κατι?

Αν κόλλησε με καμιά 70°C λέει κάτι αν κατά την όλη δοκιμή ήταν κάτω από τα 60-65°C δεν λέει και πολλά.

Δημοσ.
Αν κόλλησε με καμιά 70°C λέει κάτι αν κατά την όλη δοκιμή ήταν κάτω από τα 60-65°C δεν λέει και πολλά.

Οποτε καμια ιδεα?

Λες με bios update να στρωσει?

Δημοσ.
crystal_ball.jpg

Δεν ελέγχεις και τον σκληρό πρώτα;;; ελπίζω να μην του έχεις κάνα RAID και τρελαθούμε.

Οχι δεν ειναι raid τι να ελενξω?

Αλλαξα το καλωδιο..

Τι αλλο να κανω?

Δημοσ.

Εγώ είχα κάποτε θέμα με έναν σκληρό που έχανε την επαφή,κουνιόταν ένα βύσμα, και έκαμνε ακριβός αυτό που περιγράφεις,κόλλημα η επιφάνεια εργασίας χωρίς κανένα μήνυμα λάθους.

Η σελίδα του κάθε κατασκευαστή έχει και προγράμματα για έλεγχο θα συνιστούσα την έκδοση για dos και εκτενής έλεγχο.

Δημοσ.
Εγώ είχα κάποτε θέμα με έναν σκληρό που έχανε την επαφή,κουνιόταν ένα βύσμα, και έκαμνε ακριβός αυτό που περιγράφεις,κόλλημα η επιφάνεια εργασίας χωρίς κανένα μήνυμα λάθους.

Η σελίδα του κάθε κατασκευαστή έχει και προγράμματα για έλεγχο θα συνιστούσα την έκδοση για dos και εκτενής έλεγχο.

To Εχω αφησει να κανει extended test αν και δεν πιστευω να βρει τπτ..

Πρεπει να ειναι θεμα συμβατοτητας της motherboard με τις ram..

Δημοσ.
Καθόλου απίθανο.

Μπορω να κανω κατι αλλο η το στελνω σε τεχνικο?

---------- Προσθήκη στις 16:34 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:29 ----------

Πηγα να κανω ενα memtest και κολλησε στα 17 ''..

"e820Unexpeeted INt rrupt -)Halting:0"

Λοιπον το αποφασισα bios update κανω οπως λεει εδω?

http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=870%20Extreme3&o=BIOS

Δημοσ.

Kαλο αυτο. Φαινεται να βρεθηκε το προβλημα αν και το freeze ειναι νιαου νιαου στα κεραμυδια ουτως η αλλως. Αφου πηρες επιβεβαιωση και απο το memtest εισαι σε καλο δρομο.

Εχουμε και λεμε. Ξεκινας με το 1. Οταν τρως κολημα προχωρας στο παρακατω βημα. Aν βαριεσαι, η θεωρεις οτι δεν μπορεις να τα κανεις μονος σου, πας κατευθειαν στο βημα 4 και λογικα ξεμπερδευις.

1. Πας στο BIOS και ρυθμιζεις manual τα timings/mhz/volts συμφωνα με τις τιμες που δινει ο κατασκευαστης για το μοντελο σου. Δωσε βαση στα volts καθως ειναι το σημαντικοτερο ολων. Πρεπει να ειναι οσα λεει ο κατασκευαστης.

2. Χαλαρωνεις τα timings δηλαδη αν ο κατασκευαστης σου λεει 7-7-6-24, τα ανεβαζεις, πχ 9-9-9-26. Τα volts και τα mhz τα κρατας σταθερα στις τιμες του κατασκευαστη. Ουτε πανω ουτε κατω.

3. Ανοιγεις το κουτι και αλλαζεις θεσεις τα dimms των μνημων, δηλαδη τα τοποθετεις στο 2ο ζευγος υποδοχων. Ξαναρυθμιζεις manual τις τιμες στις εργοστασιακες.

4. Πας κατευθειαν για αντικατασταστη των modules της ram μεσω εγγυησης. Συγκεκριμενα πας και τους λες, freezarei, εκανα memtest και βγαζει errors. Και ζητας νεα ram, καλυτερα αλλη μαρκα και παρομοιων χαρακτηριστικων.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...