SwAToNeR Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Είναι βέβαιο πως δεκάδες/εκατοντάδες/χιλιάδες χρήστες θα έχουν την ίδια ip σε διαφορετικό χρόνο. Έτσι δουλεύει το πράμα. Το range των ip που δίνεται στους χρήστες είναι ανα ISP. Δηλαδή έχει συγκεκριμένο range ip που δίνει ο ένας ISP απ'οτι ο άλλος. Άρα την ίδια ip μπορεί να την πάρει μόνο απο τον ίδιο isp. Δεν είναι δηλαδή εκατοντάδες χιλιάδες. Εκαντοντάδες ίσως ναι. EDIT: Κατάλαβα οτι μιλάμε για 1 μέρα πχ. Συνολικά σε έτη υπάρχει πιθανότητα όλοι οι συνδρομιτές του ISP να πάρουν την ίδια ip και όχι μόνο μία φορά.
The_Judas Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Γι' αυτό ακριβώς δεν είναι σωστό να μοιράζουμε το ασύρματο δίκτυο μας σε γείτονες. Το λέω γιατί έχω διαβάσει για πολλούς στο φόρουμ που το κάνουν αυτό από αλτρουισμό. Αν πάλι θέλουμε μεγαλύτερη ασφάλεια πάντα προτιμάμε την ενσύρματη σύνδεση. Αλλά συνήθως οι γυναίκες (και όχι μόνο) προτιμάνε να θυσιάσουν την ασφάλεια του συστήματος τους για να γλιτώσουν τα καλώδια που ασχημαίνουν το design του σπιτιού! Επίσης αποφεύγουμε να κάνουμε τον υπολογιστή μας κοινόχρηστο με άτομα που δεν εμπιστευόμαστε.
pournaras Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Thresh γενικευεις και κρινεις απολυτα... ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ η ip που μας δινεται απο τον παροχο αλλαζει οταν αποσυνδεθουμε αυτον πχ επειδη καναμε ρεσετ στο ρουτερ μας η ip που μας δινεται απο τον παροχο -οταν ειμαστε συνδεδεμενοι- φαινεται οτι ανηκει σε εμας ειτε την χρησιμοποιυμε εμεις ειτε ο γειτονας που μας ''κλεβει'' μεσω wifi το ιντερνετ φιλη μου φοιτητρια επεσε ''θυμα'' της επιχειρησης "σφυροκοπημα" χωρις να εχει σχεση με το αδικημα του 348Α ΠΚ (πορνογραφια ανηλικων) καθως της ειπαν οτι ειχαν στα χερια τους την τωρινη ip της η οποια καποια στιγμη το 2007 εμφανιστηκε να εμπλεκεται... ---------- Προσθήκη στις 21:00 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:57 ---------- Το θεμα ειναι πως να υπερσπιστεις τον εαυτο σου οταν σχεδον ολοκληρη η ανακριτικη διαδικασια και ερευνα διεξαγεται απο ατομα που ουτε ξερουν τι σημαινει ip.... Δυο τρεις επισημανσεις θελω να κανω. Κατ' αρχην δεν ισχυει η δικαιολογια "μου κλεβουν απο το ασυρματο". Να μαθω να μη με κλεβουν, οταν παιρνω ενα μηχανημα ειμαι υποχρεωμενος να το χρησιμοποιω, και στη συγκεκριμενη περιπτωση δεν νοειται να μην ξερω τι ειναι το ασυρματο, και πως μπαινει το ερμο το wpa. Ειναι σαν να αγορασω αυτοκινητο, και επειδη βαρεσα δυο τρεις στο δρομο να δικαιολογηθω γιατι δεν ξερω τι ειναι το φρενο. Επισης IP τουλαχιστον ο ΟΤΕ αλλαζει ανα 24ωρο. ΚΑι το range του ειναι ολης της ελλαδας, σημερα μια IP μπορει να την εχει ενας στην Κρητη, αυριο στην Ξανθη. Οποτε εχοντας ενα χρονικο οριο 3 ετων (απο το 2007, που αναφερεις), και πιθανολογοντας οτι η παρανομια δεν εχει μονο απο μια IP εκεινο τον καρο, την καθε παρανομη IP την πηραν τουλαχιστον 1000 ατομα. Πως ειναι λοιπον δυνατον να μπουκαραν μονο στο σπιτι της φιλης σου, και σε κανενα αλλο απο τα 1000 η 2000 η 3000 ατομα. Τελος για το θεμα του μπατσου της γειτονιας που δεν ξερει την τυφλα του, θα το ψιλοπιστεψω, αν και ξερω (επειδη εχω ρωτησει φιλους ασφαλιτες), οτι για τετοιες δουλειες ερχεται κλιμακιο του ηλεκτρονικου εγκληματος, που σε καμμια περιπτωση δεν ειναι ανιδεοι.
antonl Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Το range των ip που δίνεται στους χρήστες είναι ανα ISP. Δηλαδή έχει συγκεκριμένο range ip που δίνει ο ένας ISP απ'οτι ο άλλος. Άρα την ίδια ip μπορεί να την πάρει μόνο απο τον ίδιο isp.Δεν είναι δηλαδή εκατοντάδες χιλιάδες. Εκαντοντάδες ίσως ναι. EDIT: Κατάλαβα οτι μιλάμε για 1 μέρα πχ. Συνολικά σε έτη υπάρχει πιθανότητα όλοι οι συνδρομιτές του ISP να πάρουν την ίδια ip και όχι μόνο μία φορά. Δεν είπα «εκατοντάδες χιλιάδες» αλλά εκατοντάδες/χιλιάδες (τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα που φαντάζομαι θα ναι κάπως έτσι). Δε μίλησα για μια μέρα αφού το αρχικό post ανέφερε απλώς για «διαφορετικο βεβαια χρονο».
The_Judas Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Τελος για το θεμα του μπατσου της γειτονιας που δεν ξερει την τυφλα του, θα το ψιλοπιστεψω, αν και ξερω (επειδη εχω ρωτησει φιλους ασφαλιτες), οτι για τετοιες δουλειες ερχεται κλιμακιο του ηλεκτρονικου εγκληματος, που σε καμμια περιπτωση δεν ειναι ανιδεοι. Οι μπάτσοι που μπουκάρουν στο σπίτι είναι τα εκτελεστικά όργανα. Αυτοί που είναι στην δίωξη του ηλ. εγκλήματος θέλω να πιστεύω ότι είναι έμπειροι και σπουδαγμένοι στον τομέα της ασφάλειας δικτύων.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Επισης IP τουλαχιστον ο ΟΤΕ αλλαζει ανα 24ωρο. ανά 2-3 μέρες έχω ακούσει...
pournaras Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 ανά 2-3 μέρες έχω ακούσει... Στο λεω εγγυημενα, τουλαχιστον μια φορα το 24ωρο, και μαλιστα για αρκετο καιρο κραταει και ωραριο, ριχνει τη γραμμη συγκεκριμενη ωρα καθε μερα. Εγγυηση ρε ο οτες, σου λεει, δε θες στατικ; Ε δε θα εχεις .
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 όχι σε όλους πάντως
jakegate7 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 στο πατρικό εγώ που έχω ote αλλάζει μόνο του ip κάθε τρεις μέρες με το ρολόι.
jasper Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 όχι σε όλους πάντως έτσι είναι σ εμένα μια φορά έκανε 5-6 μέρες να αλλάξει και το έβλεπα τότε που είχα σηκώσει 1 server στο cod4.
antonl Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Απ την άλλη η forthnet αλλάζει όποτε θυμάται μάλλον. Έχω 6.5 μέρες την ίδια IP.
leukonas Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Με ότε έχω τύχει και 28 μέρες με ίδια ip...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Απ την άλλη η forthnet αλλάζει όποτε θυμάται μάλλον. Έχω 6.5 μέρες την ίδια IP. Την κρατάει μέχρι να κάνεις restart το router και η On Telecoms δίνει σε όλους static...
antonl Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Την κρατάει μέχρι να κάνεις restart το router και η On Telecoms δίνει σε όλους static... Πιθανόν. Απλά μου χει τύχει μερικές φορές να χω disconnect @~00:00 και υπέθεσα πως ήταν λόγω αναγκαστικής αλλαγής IP.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.