Προς το περιεχόμενο

ip : νομικα ζητηματα

wgibson

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα ηθελα εαν εχει καποιος χρονο να μου εξηγησει καποιος

πως η ip ταυτοποιειται με ενα pc που ειναι συνδεδεμενο στο ιντερνετ,

πως αποθηκευεται στους σερβερς του εκαστοτε παροχου κλπ

Γιατι τα ρωταω αυτα?

Θα εχετε ακουσει την επιχειρηση "Σφυροκοπημα"...της ΕΛΑΣ

Σε πολλα σπιτια απλων ανθρωπων εχουν μπει ομαδες αστυνομικων κατασχοντας υπολογιστες κλπ με μια ip μονο σαν στοιχειο

Γι αυτο θα ηθελα την βοηθεια σας γιατι παρολο που ειμαι χομπιστας κομπιουτερας καποια πραγματα θελουν ειδικους...

σας ευχαριστω για τον χρονο σας!

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν αυτό είναι όλο που ζητάς αλλά όταν συνδέεσαι στο Internet, συνδέεσαι πρώτα στον authentication server του ISP σου, απ όπου παίρνεις και την IP εφόσον αυτό είναι επιτυχές (σωστό username/password). Από κει και πέρα δε νομίζω να χρειάζεται κάτι παραπάνω για να σε ταυτοποιήσουν.

Όσο για την επιχείρηση που λες, δεν έχω ακούσει τίποτα. Μήπως υπάρχει κάποιο link; :)

Δημοσ.

Ο εκάστοτε ISP είναι αυτός που δίνει στον κάθε πελάτη-χρήστη IP όταν συνδέεται στο διαδίκτυο. Καθ' αυτό τον τρόπο στους server του υπάρχουν αποθηκευμένα στοιχεία που δείχνουν ποιος πελάτης είχε ποια IP σε κάποιο χρονικό διάστημα. Πιστεύω αυτό ήθελες να μάθεις :)

Δημοσ.
Όσο για την επιχείρηση που λες, δεν έχω ακούσει τίποτα. Μήπως υπάρχει κάποιο link; :)

Βασικά αυτή η επιχείρηση έχει σχέση με την παιδική πορνογραφία, δεν έχει να κάνει με παράνομο κατέβασμα νομίζω.

Δημοσ.

ωραια στην Ελλαδα ομως οι περισσοτεροι εχουμε dynamic ip

ΠΧ εαν ο Χ εμφανιστει την Παρασκευη 11-7-2010 3.18μμ με Ip 174,555,661,333 να ειναι πχ σε site παιδικης πορνογραφιας,εστω οτι κανει ρεσετ το ρουτερ του, την χανει και στις 4.18μμ που ανοιγω το λαπτοπ μου να μπω στο ιντερνετ την παιρνω εγω.

Τοτε??

Α και κατι αλλο, φαινεται απο ποιο τοπο εχω μπει?

πχ απο τον authenntication σερβερ της οτενετ στην Σπαρτη?

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν και πώς μπορεί ο ISP να δει πού βρίσκεσαι. Αν και δε μου φαίνεται παράλογο να το γνωρίζει (ξέρω γω έχω double play, δεν ξέρει σε ποια διεύθυνση είναι το τηλέφωνό μου συνεπώς και η σύνδεσή μου; - στη χειρότερη γνωρίζει σε ποιο DSLAM πέφτεις και μπορεί να δει χοντρικά σε τι απόσταση απ αυτό βρίσκεσαι).

Οι ISP κρατάνε logs με τον συσχετισμό IP-user-time (κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο) για αρκετό χρονικό διάστημα.

Ακόμα δεν κατάλαβα όμως σε ποιους «απλούς» ανθρώπους μπήκαν και κατάσχεσαν υλικό :)

(εκτός αν εννοείς άτομα που κατηγορούνται για παιδεραστία κά, οπότε ΟΚ).

Δημοσ.
ωραια στην Ελλαδα ομως οι περισσοτεροι εχουμε dynamic ip

ΠΧ εαν ο Χ εμφανιστει την Παρασκευη 11-7-2010 3.18μμ με Ip 174,555,661,333 να ειναι πχ σε site παιδικης πορνογραφιας,εστω οτι κανει ρεσετ το ρουτερ του, την χανει και στις 4.18μμ που ανοιγω το λαπτοπ μου να μπω στο ιντερνετ την παιρνω εγω.

Τοτε??

Α και κατι αλλο, φαινεται απο ποιο τοπο εχω μπει?

πχ απο τον authenntication σερβερ της οτενετ στην Σπαρτη?

Για αυτό η ISP αναγκάζονται να κρατάνε αρχείο με τα IP,το ποιος σου δίνει ιντερνέτ το βλέπει ο κάθε ένας,από εκεί και πέρα βγαίνει ο εισαγγελέας και ζητάει να του πει ποιος ήταν την τάδε ώρα με το τάδε IP.

Δεν ξέρω αν και πώς μπορεί ο ISP να δει πού βρίσκεσαι.

Το γράφει στο συμβόλαιο που κάνεις.

Δημοσ.

Εννοειτε οτι ο ISp γνωριζει και ειναι υποχρεωμενος να κρατα τα στατιστικα για ενα μηνα, τουλαχιστον τοσο θυμαμαι να ητανε αν δεν αλλαξε προσφατα το χρονικο οριο

Δημοσ.

οι απλοι ανθρωποι αγαπητοι μου μπορει να ειναι ο καθενας, απο εμας εφοσον ολοι η Ελλαδα κινειται με dynamic ip γιατι απο τον το ''ανοιγμα των στοιχειων'' της ip μεχρι τον εντοπισμο της "ενοχης" αυτης μπορει ο χρηστης να εχει αλλαξει.

Για να μην αναφερθω στο παραδειγμα με απροστατευτο wifi δικτυο....

Το ολο σεναριο ειναι ιδιαιτερα καφκικο antonl και θα ηθελα να δω την αντιδραση σου οταν θα εμπαιναν σπιτι σου και επαιρναν λαπτοπ σκληρους κοκ χωρις να φταις...Γιατι και αν απο την ερευνα των δισκων αποδειχθει οτι δεν εχεις τιποτα μεσα σε αυτους, πιστεψε με η αρση της κατασχεσης τους ειναι ονειρο απατηλο....

Μην βαζουμε τα παντα σε ενα καζανι....

Δημοσ.
[...]

Το ολο σεναριο ειναι ιδιαιτερα καφκικο antonl και θα ηθελα να δω την αντιδραση σου οταν θα εμπαιναν σπιτι σου και επαιρναν λαπτοπ σκληρους κοκ χωρις να φταις... [...]

Αν συμβεί, υπόσχομαι να το postάρω άμεσα :)

Από περιέργεια, υπάρχει κάποια τέτοια περίπτωση; Έχει συμβεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα (ή αλλού έστω);

Το θέμα dynamic ip, νομίζω ότι το λύσαμε προηγουμένως. Ένας λόγος που λέμε πως πρέπει να φροντίζουμε την ασφάλεια των wifi, είναι κι αυτός.

• Super Moderators
Δημοσ.

ναι σε παιδόφιλους και στα άτομα που ήταν στους γνωστούς ελληνικούς trackers και είχαν θέσεις διαχείρισης κτλπ...

Δημοσ.
οι απλοι ανθρωποι αγαπητοι μου μπορει να ειναι ο καθενας, απο εμας εφοσον ολοι η Ελλαδα κινειται με dynamic ip γιατι απο τον το ''ανοιγμα των στοιχειων'' της ip μεχρι τον εντοπισμο της "ενοχης" αυτης μπορει ο χρηστης να εχει αλλαξει.

Για να μην αναφερθω στο παραδειγμα με απροστατευτο wifi δικτυο....

Το ολο σεναριο ειναι ιδιαιτερα καφκικο antonl και θα ηθελα να δω την αντιδραση σου οταν θα εμπαιναν σπιτι σου και επαιρναν λαπτοπ σκληρους κοκ χωρις να φταις...Γιατι και αν απο την ερευνα των δισκων αποδειχθει οτι δεν εχεις τιποτα μεσα σε αυτους, πιστεψε με η αρση της κατασχεσης τους ειναι ονειρο απατηλο....

Μην βαζουμε τα παντα σε ενα καζανι....

Μην μπερδεύεσαι φίλε μου, δυναμική ΙΡ έχουμε τοπικά, δηλαδή από το pc μας, μέχρι τον router (εσωτερική ΙΡ) είναι οι ΙΡ που δίνει ο router στο κάθε pc εντός του υποδικτύου του, στο ευρύτερο δίκτυο, δηλαδή το διαδίκτυο (internet) έχουμε μία άλλη ΙΡ, από τον ISP μέχρι τον router και αυτή είναι που φαίνεται στους απ'έξω.

Ελπίζω να βοήθησα:-D

Δημοσ.
Μην μπερδεύεσαι φίλε μου, δυναμική ΙΡ έχουμε τοπικά, δηλαδή από το pc μας, μέχρι τον router (εσωτερική ΙΡ) είναι οι ΙΡ που δίνει ο router στο κάθε pc εντός του υποδικτύου του, στο ευρύτερο δίκτυο, δηλαδή το διαδίκτυο (internet) έχουμε μία άλλη ΙΡ, από τον ISP μέχρι τον router και αυτή είναι που φαίνεται στους απ'έξω.

Ελπίζω να βοήθησα:-D

Τι σχέση έχει η dynamic ip με την local ip που αναφέρεις;

dynamic ip είναι η ip που αλλάζει κάθε φορά που συνδεόμαστε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...