betadine Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Καλημέρα / καλησπέρα, Κατ'αρχας φαντάζομαι το προβλημά μου μπορεί να είναι ευκόλο, αλλά εμένα μου έχει σπάσει τα νεύρα. Στο εργαστήριο μου, έχω ένα καλώδιο Ethernet απο το πανεπιστήμιο , με συγκεκριμένη ip , gateway και ολα τα λοιπα. Αυτο που θέλω είναι , έχοντας ενα router (sagem f@st ) να κάνω ένα εσωτερικό ασύρματο δίκτυο. Έχω απενεργοποιήσει DHCP, ειχα βάλει σαν gateway την ip που πέταγε το ethernet , αλλά τιποτα. Επίσης στις επιλογές WAN δικτύου έκανα πολλούς συνδυασμούς αλλά τζιφος. Έχει και κάτι άλλα "ακαταλαβίστικα" τα οποια θα επισύναψω παρακάτω. Καμοια ιδέα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
poulinos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 a.μηπως το καλωδιο περα απο συγκεκριμενη Ip κλειδωνει και με βαση mac address.β.αμα βαλεις το ρουτερ να εχει Ip 192.168.1.33 px που παιρνει το pc σου οταν βαλεις το καλωδιο μετα εσυ στο Pc σου τι θα δωσεις?θα πρεπει να εχεις router και οχι modem ρουτερ ωστε να σου δωσει απο αλλο class δικτυο για να παιξει.αλλιως θες και αλλη Ip
nikolaos_ Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Γιατί η WAN IP address είναι η ίδια με την gateway? ---------- Προσθήκη στις 20:13 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:08 ---------- θα πρεπει να εχεις router και οχι modem ρουτερ ωστε να σου δωσει απο αλλο class δικτυο για να παιξει.αλλιως θες και αλλη Ip Δηλαδή δεν μπορεί να γίνει configuration μιας ethernet ως gateway? Ποια μοντέλα router κάνουν αυτό που λες;
poulinos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 αν βαλεις ενα ρουτερ να κανει αυτο που θες μετα θα πρεπει το pc σου να παρει μια ip του ιδιου δικτυου επειδη δεν υπαρχει nat.ενω με router Πχ wrt linkys η και Netgear βαζεις το καλωδιο στην wan/internet και τα pc σου παιρνουν ip Πισω απο δευτερο nat.νομιζω ετσι εχουν παιξει και αλλοι χρηστες.εκτος αν δωσεις σε ενα Pc με καλωδιο και μετα με μια ασυρματη καρτα που την γυρνας σε access point δωσεις στα υπολοιπα Pc.gateway λογικα θα ειναι ο ρουτερ της σχολης αλλα στο whatismyip.com θα πρεπει θεωρητικα να βλεπεις την πραγματικη ip που παιρνει O router της σχολης και βγαινει στο ιντερνετ.gateway Μπορει να ειναι μια fake ip πχ 192.168.1.1 που απο εκει βγαινουν τα pc αλλα πρεπει να υπαρχει και μια gateway που θα ειναι πραγματικη Ip.ειτε θα σου δειχνει την wan ip σου ειτε μπορει να δειχνει την αλλη πλευρα αμα θυμαμαι σωστα.
betadine Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 μήπως το router είναι κλειδωμένο και δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν access point ? Αυτό αν ισχύει πώς μπορώ να το δω ?
nikolaos_ Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Διεύθυνση IP μπορεί να πάρει κάθε υποδοχή βύσματος (=διεπαφή =interface) σε μια συσκευή, είτε ethernet, είτε τηλεφωνική (θα μας χρειαστεί η πληροφορία αυτή), είτε ακόμη και σε usb (τραβηγμένο, αλλά γίνεται), εφόσον έχει συνδεθεί με κάτι αντίστοιχο στην άλλη άκρη του καλωδίου που έχει δική του IP address. Το PC έχει την κάρτα δικτύου και με το καλώδιο ethernet συνδέεται με το δίκτυο της σχολής. Το ένα άκρο του καλωδίου μπαίνει στην υποδοχή ethernet της κάρτας και το άλλο άκρο τελικά, καθώς μεσολαβεί μια "μπαλαντέζα" καλωδίου ethernet μέσα στο κανάλι της δομημένης καλωδίωσης, σε έναν router. Αυτός ο router συνδέεται με διάφορα άλλα PC και με άλλα router που απαρτίζουν το δίκτυο. Σε διευθύνσεις IP, το ένα άκρο είναι το βύσμα στο PC σου που έχει πάρει την π.χ. 147.52.44.100 και το άλλο άκρο είναι το βύσμα στο router που έχει την 147.52.44.98 που αποκαλείται από το PC "gateway". Αν αντικαταστήσεις το PC με ένα ρουτεράκι όπως το sagem, θα βγάλεις το καλώδιο από το PC και θα το θηλυκώσεις σε μια από τις ethernet υποδοχές του sagem. Για το router στο άλλο άκρο δεν έχουν αλλάξει πολλά (βλ. και ΥΓ), όταν πρέπει να στείλει σε σένα στο sagem πάλι στην IP 147.52.44.100 θα στείλει. Το πρόβλημα αρχίζει όταν αρχίσεις να κολλάς PC στο sagem είτε καλωδιακά είτε ασύρματα. Πρέπει εσύ να μπεις στο configuration του sagem και είτε (a) να δώσεις οδηγίες στο DHCP πώς να μοιράζει τις IP, είτε ( να καταστρώσεις μια-μια IP για κάθε δικό σου μηχάνημα. Ας πούμε ότι κάνεις τη ( δουλειά, διότι η (a) είναι μια αυτοματοποίηση της (. Αν αρχίσεις και γράφεις 192.168.1.Χ (X=νούμερα) στα PC που έχεις κολλήσει στο sagem και βάλεις ως gateway την 147.52.44.98, δηλαδή το router που είναι μετά το sagem, τότε το sagem θα αρχίσει να στέλνει πακέτα στο router, αυτά θα έχουν αποστολέα κάποιον 192.168.1.Χ που 99-100% τού είναι άγνωστος. Κατά 99-100% ο router (όχι το sagem) δεν έχει ιδέα ποιο είναι αυτό το δίκτυο, δεν έχει ιδέα τι να κάνει αυτό το πακέτο και το απορρίπτει. Αυτό σημαίνει ότι δεν συνδέεσαι ή έχεις "low connectivity", όπως φαίνεται στα windows. Για να μη συμβεί αυτό, θα πρέπει να μπεις και στο configuration του router, όχι του sagem μόνο, για να του δηλώσεις εκεί την ύπαρξή σου ως δικτύου 192.168.1.0 και να αλλάξεις εκεί τον πίνακα δρομολογήσεων που κάποιος πριν από σένα πρωτοκαθόρισε στο router. Αμφιβάλλω ότι έχεις δυνατότητα να μπεις (με remote login) σε εκείνο το router, αμφιβάλλω αν σου είναι και ορατό από το εργαστήριο που λες ότι βρίσκεσαι, ειδικά αν συνδέεσαι μέσω μιας "μπαλαντέζας". Αν μπορείς να το βρεις ποιο είναι αυτό το περιβόητο router, κάτι που μπορείς να του κάνεις είναι ένα reset, όπου θα μηδενίσεις τον πίνακα δρομολογήσεων και φυσικά θα "ρίξεις" όλο το δίκτυο που στηρίζεται σε αυτόν, δηλαδή πολλά άλλα εργαστήρια μαζί με το δικό σου. Δε το συνιστώ, καλύτερα σπάσ' το παρά να του κάνεις reset. Επομένως παραμένει το πρόβλημα πώς θα φτιάξω τοπικό δίκτυο με μια IP ως gateway που παρέχει ο router, επεμβαίνοντας μόνο στο sagem. Το sagem δυστυχώς δεν είναι όπως το άλλο router, δηλαδή έχει κλειδωμένο πίνακα δρομολογήσεων που στηρίζεται στο NAT. Τις λεπτομέρειες υλοποίησής του δεν τις θυμάμαι, αλλά παρακάτω είναι τα βασικά σημεία: Το sagem έχει δηλωμένα στον πίνακα δρομολογήσεών του μόνο δυο δίκτυα, το "εσωτερικό" και το "εξωτερικό". Το εξωτερικό έχει μόνο ένα interface, ένα βύσμα δηλαδή και αυτό είναι το τηλεφωνικό δηλαδή αυτό που παίρνει DSL σήμα από το τηλεφωνικό δίκτυο και μάλιστα πρώτα πηγαίνει στο ενσωματωμένο DSL modem του sagem. Το εσωτερικό δίκτυο είναι όλα τα άλλα interfaces, δηλαδή το wireless και τα 4-5 βύσματα ethernet. Σύμφωνα με τα περιεχόμενα του "πίνακα δρομολογήσεων" (πολύ περισσότερα στην πραγματικότητα) του sagem, σε κάθε πακέτο μεταβάλλεται ή όχι ο αποστολέας και ο παραλήπτης του ανάλογα το αν το πακέτο πρέπει να διακινηθεί εντός του εσωτερικού δικτύου ή να βγει στο εξωτερικό. Στην ιδανική περίπτωση, το πακέτο με αποστολέα 192.168.1.100 που θα έχει το wireless συνδεδεμένο laptop (πάνω στο wireless δίκτυο του sagem) και παραλήπτη το google, θα περάσει από το sagem: το sagem θα αλλάξει τον αποστολέα του σε 147.52.44.100 και θα το στείλει στον 147.52.44.98 όπως καθορίζει ο πίνακας δρομολόγησης, δηλαδή θα σταλεί στον router. Ο router θα το παραλάβει και θα το αναγνωρίσει (γιατί η IP 147.52.44.100 είναι γνωστή, είναι το PC σου πριν βάλεις το sagem) και θα το δρομολογήσει περεταίρω. Ανάλογη διαδικασία περνάνε και τα πακέτα απάντησης της google περνώντας από το sagem για να πάνε πίσω στο laptop. Το πρόβλημα είναι όμως ότι ...τα βύσματα δεν ταιριάζουν! Είναι ethernet με τηλεφωνικό! Και επειδή μεσολαβεί μέσα στο sagem και ένα DSL modem πίσω από την υποδοχή του τηλεφωνικού καλωδίου, δεν πρόκειται να καταλαβαίνει ούτε το σήμα. Η λύση είναι να αντικαταστήσεις το sagem με ένα fully configurable wireless router και φυσικά να βρεις το απαραίτητο configuration. Ελπίζω να βοήθησα. ΥΓ. Δεν έχει καλυφθεί η περίπτωση που το router ελέγχει την MAC address του δικού σου PC, όπως ανέφερε ο poulinos: a.μηπως το καλωδιο περα απο συγκεκριμενη Ip κλειδωνει και με βαση mac address Αυτό γίνεται σχετικά σπάνια και για λόγους μεγάλης ασφάλειας. Αν σου αντικαταστήσουν το PC θα πρέπει κάποιος επίσης να μπει στο router και να το ενημερώσει.
poulinos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 οποτε αν καταλαβα και εγω σωστα ειπες αυτο που ειπα και εγω πιο πανω απλα πολυ αναλυτικα. οποτε πρεπει να βαλεις καποιο sketo router οπως πχ wrt που ειναι wireless router και οχι adsl router.και αυτο γιατι τα wireless router δεν περιμενουν καλωδιο τηλεφωνικο να συνδεθει για να συγχρονισουν κτλ αλλα περιμενουν Internet απο ενα καλωδιο ethernet.Οποτε αν το ρουτερ σχολης ειναι 192.168.1.1 η Ip σου 192,168.1.33 τοτε αυτην θα παρει το ρουτερ και αυτο θα μοιραζει πχ στα Pc σου 192.168.2.χ Ip's και ετσι θα παιξεις εκτος απροοπτου.αν κλειδωνουν και mac εκει λες οτι αλλαξες pc και δινεις την Mac του ρουτερ.
giorgoslouk Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Ο φίλος προσπαθεί με λάθος μηχάνημα. Ένα σκέτο ρούτερ (όχι ADSL ρούτερ) μιά χαρά θα κάνει αυτή τη δουλειά.
poulinos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 αυτο του ειπαμε οτι με αυτο που εχει δυστυχως δεν γινεται.δεν νομιζω να μπορει να κανει κατι manually οποτε η μονυ λυση ειναι router h na κανει το pc του ρουτερ.
betadine Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Κατ'αρχας ευχαριστώ για τις πολυτιμές συμβουλες σας ! Δευτερον η mac address δεν ειναι κλειδωμένη, αυτο το έχω τσεκάρει. Εκει που καταλήγω είναι αυτό που λέει ο nikolaos_ και giorgoslouk. Το ματζαφλαρι μου αρνήται πεισματικά να δουλεψει ως access point καθότι μαλλον κλειδωμένο. Όλο το documentation παράλληλα που βρήκα, είναι στα γαλλικά, αλλα ακόμα και αλλιώς να ήταν, όλα καταλληγουν στο ότι δεν κάνει. Σε λίγες ώρες θα πάρω απο την τεχνική υπηρεσία ένα ανθρώπινο router και όποτε θα έχω αποτελέσματα θα στείλω.
giorgoslouk Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Κατ'αρχας ευχαριστώ για τις πολυτιμές συμβουλες σας ! Δευτερον η mac address δεν ειναι κλειδωμένη, αυτο το έχω τσεκάρει. Εκει που καταλήγω είναι αυτό που λέει ο nikolaos_ και giorgoslouk. Το ματζαφλαρι μου αρνήται πεισματικά να δουλεψει ως access point καθότι μαλλον κλειδωμένο. Όλο το documentation παράλληλα που βρήκα, είναι στα γαλλικά, αλλα ακόμα και αλλιώς να ήταν, όλα καταλληγουν στο ότι δεν κάνει. Σε λίγες ώρες θα πάρω απο την τεχνική υπηρεσία ένα ανθρώπινο router και όποτε θα έχω αποτελέσματα θα στείλω. Δεν είναι σίγουρο ότι είναι κλειδωμένο.Απλά τα ADSL modem-router είναι δύο συσκευές σε μία.Συνήθως η συσκευή router βλέπει σαν WAN το modem οπότε δώρον-άδωρον.Τις θύρες LAN τις έχει μόνο γιά να συνδέονται υπολογιστές.Δεν μπορεί να τις δει σαν WAN.Κάποια βέβαια απ' όσο έχω διαβάσει το κάνουν αλλά είναι ελάχιστα.Αν λοιπόν θέλεις να συνδέσεις μόνο ασύρματες συσκευές σου αρκεί ένα Access Point.Αν θέλεις και ενσύρματες θα χρειαστείς κι ένα switch οπότε σε αυτή την περίπτωση καλύτερο θεωρείται ένα σκέτο router με θύρα WAN.
poulinos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 δεν ειναι οτι αρνειται να παιξει σαν access point.ειναι οτι δεν κανει για αυτο που θες υπο τις συγκεκριμενες συνθηκες.και οπως ειπε ο φιλος πιο πανω αλλο παιρνω router και αλλο adsl router.αλλη δουλεια το ενα αλλη το αλλο.
betadine Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Καλημέρα! Λοιπόν, μετά απο τις μάταιες προσπάθειες του τεχνικού, εχθές, να σετάρει το router, πήγα την ίδια μέρα και πήρα ένα TP-LINK router, το οποίο έβαλα πριν λίγο και αυτή τη στιγμή σας γράφω απο το ασύρματο δίκτυο του εργαστηρίου. Το router που πάλευα τόσες μέρες είναι το Sagem f@st 2404 σε περίπτωση που κάποιος θελήσει να κάνει κάτι αντίστοιχο μαζί του, ώστε να το αποφύγει. Απο ότι μου είπε ο τεχνικός, με άλλα Sagem θα μπορούσε να γίνει, αλλά το συγκεκριμένο μας ... έκτατσε άσχημα. Όπως και να έχει ευχαριστώ και πάλι!
poulinos Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Καλημέρα! Λοιπόν, μετά απο τις μάταιες προσπάθειες του τεχνικού, εχθές, να σετάρει το router, πήγα την ίδια μέρα και πήρα ένα TP-LINK router, το οποίο έβαλα πριν λίγο και αυτή τη στιγμή σας γράφω απο το ασύρματο δίκτυο του εργαστηρίου. Το router που πάλευα τόσες μέρες είναι το Sagem f@st 2404 σε περίπτωση που κάποιος θελήσει να κάνει κάτι αντίστοιχο μαζί του, ώστε να το αποφύγει. Απο ότι μου είπε ο τεχνικός, με άλλα Sagem θα μπορούσε να γίνει, αλλά το συγκεκριμένο μας ... έκτατσε άσχημα. Όπως και να έχει ευχαριστώ και πάλι! δεν ειναι μονο τα sagem.τα περισσοτερα δεν θα επαιζαν που ειναι modem router.αν και μισω τα tp link αλλα αφου εκανες δουλεια εισαι οκ.θα προτιμουσα κανα Netgear.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.