poscaman Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Αυτή η %%@#% αξιολόγηση, πότε θα μπει επιτέλους σε δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο;;
AMWN_RA Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Αυτή η %%@#% αξιολόγηση, πότε θα μπει επιτέλους σε δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο;; :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
insomniaK Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Στην εμπειρία μου απο δημοτικό μεχρι μεταπτυχιακό εδω τα εχω κανει. Ξερω τι γινεται εξω απο το φιλικό και επαγγελματικό μου περιβάλον. Ξερω επίσης τα πραματα καλα για τα ελληνικα πανεπιστημια λόγω συγγενικής επαφής με καθηγητές πανεπιστημίων. ας γραψω μερικα bullets. * Δημοτικό ενταξει δεν ειναι παντου χαλια αλλα συνήθως οι δασκαλοι ειναι δημόσιοι υπάλληλοι που το μονο που τους ενδιέφερε ποτε ειναι η βολεψη, δεν ειναι ολοι ετσι φυσικα αλλα δυστυχώς ειναι πολλοι ετσι, as opposed το φυσιολογικές χωρες που καποιος γινεται δάσκαλος γιατι του αρεσει να διδάσκει (χαχαχα ειναι μαλακες αυτοι οι ξενοι) *Γυμνασιο το ιδιο. Εδω βεβαια εχουμε το προβλημα της τεραστιας υλης γεματης σαβουρα και των μαθηματικών επίπεδου phd που εχει ως αποτέλεσμα συνηθως φυτα στα ορια της υπερκόπωσης η σταρχιδιστες (οι δευτεροι ειναι περισσότεροι) *Λυκειο lol. Το λύκειο ειναι άχρηστο καθως ο μονος σκοπος ύπαρξης του ειναι η προετοιμασία για τις πανελλήνιες. Τα παιδια ακουνε μπραβο οταν στην τριτη λυκειου κανουν μαξ αριθμο απουσιων για να διαβασουν για πανελλήνιες. (δεν πας σχολειο? Μπραβο θα προοδευσεις ). Τον μονο σκοπό του που ειναι η προετοιμασια για πανελλήνιες δεν τον εκπληρώνει και αναγκαζονται οι γονεις και πληρώνουν την αξία του λυκείου τριπλη. *Πανελληνιες. Η μεγαλυτερη μαλακια στην ιστορια της βλακειας. ΑΠΕΙΡΑ λεφτα σκανε αβερτα σε φροντιστήρια ιδιαιτερα για μια ηλιθιότητα που μπορει να εχει ως αποτέλεσμα λογω ατυχίας να μην περάσεις εκει που θελεις (ειδικα οταν διναμε 4 μαθηματα που εδωσα εγω κλαφτα.. αυτοκτονουσε κοσμος). Εχεις ενα σύστημα που τουλάχιστον οι μισοι δεν καταφέρνουν να σπουδασουν αυτό που θελουν να σπουδασουν αλλα κατι αλλο. ΚΑΛΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ ΠΟΣΟ? (οχι εσυ που εκανα quote φυσικα ) *Πανεπιστημιο. 1. Αν καταφερεις και μπεις το πρωτο πραγμα που θα δεις ειναι τα μπασταρδα τομάρια π******ς γιους πολιτικοποιημένα καθηκια. Έτσι για να μαθεις καλά οτι στην ελλαδα αυτα αρχιζουν απο νωρις και να σκοτώσουν καθε ελπίδα σου για μια σοβαρή ανθρώπινη ζωη. Στο χωρο της ερευνας και της μόρφωσης εχεις τους πιο ισχυρούς να ειναι τα κομματοσκυλα. 2. Αντιγραφή πεφτει συνεφο. Ειναι γελοίο οτι μπορεις να τελιωσεις μια σχολη διαβαζοντας τα μαθηματα σαν περιοδικά και αντιγράφοντας το 50%. Αυτο υποβαθμίζει την αξια του πτυχίου καθως για καθε εναν που ασχοληθηκε και εμαθε 5 πραματα υπαρχουν 2 ζώα που το μονο που έκαναν ειναι να κυνηγανε γκομενες η να γραφτηκαν ΔΑΠ ΠΑΣΠ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ Ενωτικη δυναμικη αντιδραση η δεν ξερω γω τι αλλο που περνανε μαθηματα συννενοημενοι με τον καθηγητη που θα ψυφήσουν στις πρυτανικές εκλογες. 3. Τα μαθηματα θα στα κανουν συνηθως υποψηφιοι διδακτορες καθως οι καθηγητες ειναι "μαγκες" με τα λεφτα σου και τσιφλικαδες και λυνουν και ραβουν εκει μεσα και σιγα μην πανε να κανουν κανα μαθημα. 5.Δεν υπαρχει υποχρεωτική παρακολούθηση - μαξ αριθμος ετών σπουδων. Εχεις ενα ματσο κοπρόσκυλα να κάθονται 20 χρονια σε μια σχολη και να μην πατάνε πότε, και απλα δινουν copy paste εξεταστικές αντιγράφοντας τα μισα και παιρνουν ετσι πτυχιο. Ενταξει ολοι αυτοι ΔΥ γινονται δεν θα σου φάνε την δουλειά αλλα παλι υποβαθμίζεται το πτυχιο σου. 6. Υποδομες .. ΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ αν δεν πας να δεις πως ειναι εξω σε σοβαρά πανεπιστήμια αυτο δεν περιγράφεται καν , μόνο βλέπεται. Αν θες να ακολουθήσεις τεχνικές κατευθύνσεις η να κανεις κανα πειραμα καλη τυχη και η παναγια μαζι σου *Μεταπτυχιακο - εδω το βουλώνω το μεταπτυχιακό που εκανα ηταν πραγματικά γαμάτο και ολα δουλεβαν τζετ (απιστευτο!) αν και εκανα απο τα πολυ καλα - και θεωρητικα/ οικονομικα μεταπτυχιακα. *PHD ahhah εδω γελαει ο καθε πικραμένος. Κριτήριο για phd νο 1: Koμματικο. Γινεσαι τσιράκι ενως καθηγητη για 4-8 χρόνια (εξω ειναι 2-3 και δεν εισαι τσιρακι) , κάνεις ολη την αγκαροδουλεια. ΓΕΛΟΙΟ πραγμα. Οι καθηγητες (φυσικα οχι ολοι) συνηθως ειναι κομπλέξαρες που νομιζουν οτι ειναι οι θεοί πάνω στην γη, το wikipedia incarnated και φέρονται κάπως σαν Ταξιαρχοι στον στρατο, ασε που οσοι ειναι δυκτιωμένοι καλα κλεβουνε τα λεφτα σου οπως ο καθε παπάρας εφοριακός πολεοδόμος τελωνιακος η δεν ξερω γω τι αλλο. Για το phd μπορω να γραψω τα περισσοτερα απο ολα τα αλλα, αλλα δεν θα το κανω.. Μετα απο ολα αυτα φτανεις συγκριτικά με τους συναδέλφους σου εξω να είσαι στα 33 σου (phd) στο επαγγελματικό - ερευνητικό σταδιο που ειναι αυτοι στα 24. Μετα αρχιζεις να χώνεσαι στα πολιτικα γραφεία να γράφεσαι σε εκκλησίες και μασόνους μπας και μπορέσει καποτε και ανοιξει μια εδρα για σενα να παρεις θεση. Οπως ειπα τα πτυχια μου τα πηρα ελλάδα. Δεν εχω λόγο να υποβαθμίσω τα ιδια μου τα πτυχια αλλα η αλληθεια πρεπει να λέγεται. Η χωρα ειναι μπουρδελο και οι νταβατζίδες ξερουμε ολοι πιοι ειναι. Αλεξ_000, αυτά που αναφέρεις είναι τα αρνητικά για εσένα στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Η ερώτηση μου αναφερόταν στο προηγούμενο σου μήνυμα, και ήταν σχετική με τη σύγκριση Ελλάδα με "σοβαρή" χώρα. Απολογούμαι προς αυτούς που τα έχουν ξαναδιαβάσει, αλλά θα θελα να πω την άποψη μου. Δημοτικό και γυμνάσιο τα καταφέρνουν στο 50% του ρόλου τους, να μεταλαμπαδεύσουν γνώσεις, αποτυγχάνουν στην καλλιέργεια του νεαρού ατόμου. Η γενική μου εντύπωση (δεν έχω παιδιά, αλλά αρχίζουν να έχουν οι φίλοι μου που ζουν σε διάφορες χώρες του κόσμου (κωλόγεροι)), είναι ότι είμαστε στον μέσο όρο. Για το λύκειο συμφωνώ μαζί σου, αλλά και πάλι θεωρώ τις γνώσεις που παρέχονται πάνω από το μέσο όρο. Ως πρωτοδεσμίτης κάποτε, τα μαθηματικά μου ήταν σε υψηλότερο επίπεδο από πρωτο-, δευτεροετή θετικών επιστημών στη Γερμανία, Ολλανδία, Αγγλία. Τα μαθηματικά μου ήταν χαμηλότερου επιπέδου από απόφοιτο δευτεροβάθμιας της Κίνας και της Ινδίας. Οι πανελλήνιες είναι αναγκαίο κακό. Στην Ελλάδα είναι οι πανελλήνιες, στη Γερμανία οι εξετάσεις στα βασικά στο 2 έτος, στο Βέλγιο ο πρώτος χρόνος πίπας και πάει λέγοντας... Είναι αναγκαίο κακό. Δε συμφωνώ με τη σημαντικότητα που του έχουμε δώσει, δε διαφωνώ με το ρόλο του χοντρού ξεσκαρτίσματος που κάνει. Το πανεπιστήμιο, αν εξαιρέσουμε τα προβλήματα διοίκησης, που απορρέουν από την κατάλυση της δημοκρατίας πριν από δεκαετίες και πως αντιλήφθηκε το ελληνικό κράτος το ρόλο των φοιτητών και των πανεπιστημιακών δασκάλων μετέπειτα, θεωρώ πως έχει κάποια καλά στοιχεία. Το ελληνικό πανεπιστήμιο παρέχει γνώσεις υψηλού επιπέδου. Αυτό το πιστεύω και θα το υπερασπιστώ μέχρι τέλους. Παρέχονται όλες οι απαραίτητες γνώσεις σε επίπεδο υψηλότερο από το μέσο όρο. Το ελληνικό πανεπιστήμιο πιστεύει στα βασικά, (μιλάω για θετικές επιστήμες) μαθηματικά, φυσική, πληροφορική και τα διδάσκει μέχρι να αηδιάσει ο φοιτητής. Και πολύ καλά κάνει! Σε σύγκριση με άλλους πτυχιούχους έχουμε πολύ ισχυρές βάσεις. Το πρόβλημα ξεκινάει ότι στην εξειδίκευση (3ο, 4ο ή και 5ο έτος) διαθέτουμε περιορισμένα μέσα. Δεν μπορείς να θέλεις να γίνεις μηχανικός έχοντας 30 ώρες θεωρία και 2 ώρες εργαστήριο. Και αυτό είναι θέμα πόρων, θέλησης από την πλευρά των διδασκόντων και πολλά άλλα. Για να λειτουργούν στο εξωτερικό εργαστήρια, εκδρομές, κλπ το κόστος του μετακυλείται στους φοιτητές (400-800 ευρώ το εξάμηνο στη δυτική ευρώπη), που είναι υπεραρκετά για να υπάρχουν αντιδραστήρια, σχετικά νέοι υπολογιστές κλπ κλπ. Το δεύτερο χαρακτηριστικό του ελληνικού πανεπιστημίου είναι ότι σε μαθαίνει να δουλεύεις υπό πίεση. Αυτό είναι καλό για την αγορά, αλλά όχι ακαδημαϊκά. Αποφασισμένος απόφοιτος ελληνικού πανεπιστημίου, δεν αποτυγχάνει σε μεταπτυχιακό στο εξωτερικό και ο λόγος είναι ότι είναι μαθημένος στην πίεση. Ωστόσο, το γενικό πρόσημο είναι θετικό. Αν θες μπορώ να μιλήσω με πολύ συγκεκριμένα παραδείγματα που με έχουν σοκάρει, πχ μάθημα 2ου έτους στις ΗΠΑ με τίτλο φυσικές καταστροφές περιλαμβάνει φροντιστηριακές ασκήσεις, πως μετατρέπουμε το γαλόνι σε λίτρα ή το μέτρο σε χιλιόμετρο (αυτό το έχω ζήσει). Τα μεταπτυχιακά είναι εξειδίκευση. Και εδώ το χάνουμε λίγο. Έχουμε πολλά μεταπτυχιακά, τα οποία υπάρχουν για το καλό της γνώσης και προσφέρουν μία εμβαθυμένη επανάληψη του προπτυχιακού αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός της ύπαρξης τους. Για εμένα, τα μάστερς πρέπει να συνδέονται με ανάγκες της κοινωνίας. Επιστήμονας στις ΗΠΑ γίνεσαι στο μάστερ, δίνεις εξετάσεις (παντού υπάρχουν κάποιου είδους πανελλήνιες) να δεις αν μπορείς να μπεις και μετά σε "πατάνε", όταν βγεις από ένα μεταπτυχιακό στις ΗΠΑ, έχεις ένα καλό επίπεδο στον τομέα σου. Στη Γερμανία το γενικό επίπεδο των μεταπτυχιακών είναι ελαφρώς χαμηλότερα και ο λόγος έχει να κάνει με τη γενικότερη δομή του γερμανικού συστήματος, που θεωρούσε ότι έχοντες ντιπλομ (πτυχίο) ξέρουν καλά το αντικείμενο τους. Αυτό αλλάζει τώρα. Και πάμε στα διδακτορικά. Είναι παρεξηγημένος ο ρόλος τους στην Ελλάδα. ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΔΟΥΛΟΙ, το διδακτορικό είναι τα πρώτα χρόνια εργασιακής εμπειρίας, πρέπει να πληρώνεστε. Αφιερώνετε τα καλύτερα σας χρόνια σε μία μαλακία που είναι η ρίζα τριχας πάνω σε χιμπαντζη. Εκτός ότι πρέπει να σας ευχαριστεί να το μελετάτε, πρέπει να έχετε υλικές απολαβές, πουλάτε ότι πολυτιμότερο έχετε, στην καλύτερη του στιγμή, το μυαλό σας. Θεωρώ μέγιστο λάθος, να νομίζει κάποιος πως με διδακτορικό μπορεί να βρει καλύτερη δουλειά. Είναι λανθασμένη αντίληψη. Με διδακτορικό προσανατολίζεσαι σε διαφορετικού είδους δουλειές, που είναι πολύ λίγες. Τώρα για το επίπεδο σπουδών δεν μπορώ να μιλήσω, δεν ξέρω τι γίνεται στην Ελλάδα. Εν κατακλείδι, μην υποτιμάτε το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, είναι μεταξύ ανατολής και δύσης. Έχει κουσούρια, αλλά έχει και συγκεκριμένα πλεονεκτήματα.
alex_000 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 διαφωνώ σχεδόν σε όλα απο αυτά που λες δεν εχει νοημα να τα πιασω λεξη λεξη την αποψη μου την ειπα. Υπαρχουν θετικά στοιχεία σε συγκεκριμενες σχολες αλλα γενικα ειναι κλάφτα. Οπως και να εχει στο τελος σημασια εχει αυτό Το πιο σημαντικό αν ολα αυτα πανε καλα φτανεις συγκριτικά με τους συναδέλφους σου εξω να είσαι στα 31phd (1 χρονος πανεληνιες 5 χρόνια πτυχιο 1-2 χρόνια μαστερ 6 χρονια phd + 18 - συντηρητικοί μέσοι οροι) σου στο επαγγελματικό - ερευνητικό σταδιο που ειναι ενας αγγλος στα 24 (και αν εισαι σε αυτο το επίπεδο). Μετα αρχιζεις να χώνεσαι στα πολιτικα γραφεία να γράφεσαι σε εκκλησίες και μασόνους μπας και μπορέσει καποτε και ανοιξει μια εδρα για σενα να παρεις θεση. το οποίο συνοψίζει ολο το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Τα παραπανω ισχύουν οτι και να πιστευεις ξέρεις οτι ειναι αληθεια. Απο οτι ξερω αυτά γίνονται μονο εδω και οχι αλλου. ΕΔω εισαι στα 31 εκει που ειναι ο αλλος στα 24 .. μιλαμε για 7 χρόνια διαφορα και το επίπεδο σου και οι δημοσιεύσεις σου ειναι πολυ χειροτερες. Για το διδακτορικο που λες να μην ειμαστε δουλοι να πληρωνόμαστε κτλ τα πιστεύεις αυτά που λες? Δεν ξερεις τι θα πει ελληνας καθηγητής μου φαινεται ή την υπερπροσφορά υποψήφιων διδακτόρων ουτε τον βαθμό που τα πραγματα γινονται κομματικά. Οχι μονο δεν πληρώνεσαι αλλα φίλος μου μετα απο 4 χρόνια πηρε πόδι απο το διδακτορικό που εκανε για να μπει στην θεση του κομματοσκυλο δαπίτης οταν βγηκε η ΝΔ και ο καθηγητής δεν σηκωσε καν φρύδι, στα @@ του. Ασε για το ποση δουλεια που κανουνε διαφοροι διδακτορικοι βαζουν μεσα και 10 ονόματα απο κοματόσκυλα για να φαίνεται οτι ειναι και δική τους δουλεια. Ας μην συνεχίσω γιατι τσατίζομαι οχι με εσενα φυσικα αλλα με την κωλοχώρα αυτη. Οσο ισχυει αυτό το ελληνικό εκπαιδευτικό συστημα αποτυγχανει. (και για τους υπολοιπους λογους που εγραψα φυσικα)
Praetorianos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Ψιλοofftopic με την σύγκριση, αλλά νομίζω αξίζει: Απαγόρευση έκπτωσης πάνω από 10% στα σχολικά βιβλία Απαγορεύει, με προσωρινή διαταγή του, το Μονομελές Πρωτοδικείο την πώληση σχολικών βιβλίων και βοηθημάτων με έκπτωση μεγαλύτερη του 10%. Το δικαστήριο έκανε δεκτή προσφυγή βιβλιοπωλείων (ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙΑ, ΙΑΝΟΣ,ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ κ.α) και Σωματείων βιβλιοχαρτοπωλών κατά του βιβλιοπωλείου ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ με αφορμή την πώληση σχολικών βιβλίων με έκπτωση 20%. Όπως τονίζεται στην προσφυγή, που έγινε δεκτή από το Πρωτοδικείο, η εταιρία ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ με την επιπλέον έκπτωση, με την οποία διαθέτει σχολικά βιβλία, παραβιάζει τον νόμο περί ενιαίας τιμής στα σχολικά βιβλία και βοηθήματα, καθώς και τις διατάξεις περί αθέμιτου ανταγωνισμού. Με την απόφασή του, το δικαστήριο απαγορεύει τη διάθεση της συγκεκριμένης κατηγορίας βιβλίων σε τιμή χαμηλότερη του 90% της τιμής πώλησης, καθώς και οποιαδήποτε διαφήμιση για την επιπλέον έκπτωση.
V for Vagelis Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Μπορείς να μας δείξεις σε ποιο πανεπιστήμιο ζητούν βιολογικά, ιατρικά, κληρονομικά, οικονομικά, οικογενειακά κα δεδομένα; Εκτός από τα οικονομικά, που σου ζητούν να υπογράψεις ότι εγγυάσαι τη χρηματοδότηση των σπουδών σου (κι όχι αν είσαι πλούσιος), δεν έχω δει πουθενά να ζητούν οτιδήποτε άλλο. Στο ucla πάντως, ένας φίλος που έκανε αίτηση για διδακτορικό, του ζητήθηκε βεβαίωση ότι διαθέτει 50.000$ στο λογαριασμό του. Για μεταπτυχιακό όπου πρέπει να πληρώνεις δίδακτρα, το δικαιολογείς κάπως, αλλά πρόκειται για θέση που πληρώνεσαι και όχι το αντίστροφο. Για τα υπόλοιπα δε γνωρίζω.
paulogiann Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Στο ucla πάντως, ένας φίλος που έκανε αίτηση για διδακτορικό, του ζητήθηκε βεβαίωση ότι διαθέτει 50.000$ στο λογαριασμό του. Για μεταπτυχιακό όπου πρέπει να πληρώνεις δίδακτρα, το δικαιολογείς κάπως, αλλά πρόκειται για θέση που πληρώνεσαι και όχι το αντίστροφο. Για τα υπόλοιπα δε γνωρίζω. Τσεκ εγκέν. Τα $50.000 ζητούνται συνήθως για να σου επιτραπεί η είσοδος στη χώρα. Αν πρόκειται να πληρώνεσαι, μπορείς να δηλώσεις ότι θα τα καλύψεις απ το μισθό σου. Το ελληνικό πανεπιστήμιο έχει βαριά προγράμματα σπουδών, αλλά ο τρόπος που γίνεται το μάθημα είναι απογοητευτικός στις περισσότερες περιπτώσεις. Αυτό βοηθά τους committed φοιτητές που αποφασίζουν να καταπιούν το ματζαφλάρι μόνοι τους (πολύτιμο χαρακτηριστικό για την έρευνα μετά), αλλά για τους συνήθεις, μεθαυριανούς ελεύθερους επαγγελματίες είναι απλά cry.
insomniaK Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 paulogiann, για μοιράσου τις εμπειρίες σου μαζί μας. Που πήγες τελικά;
V for Vagelis Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Τσεκ εγκέν. Τα $50.000 ζητούνται συνήθως για να σου επιτραπεί η είσοδος στη χώρα. Αν πρόκειται να πληρώνεσαι, μπορείς να δηλώσεις ότι θα τα καλύψεις απ το μισθό σου. Δε το ήξερα, τι ακριβώς ισχύει; Από ποιους τα ζητάνε και γιατί "συνήθως" και όχι πάντα; Ο συγκεκριμένος πάντως βρισκόταν ήδη 2 χρόνια λόγω μεταπτυχιακού. Επίσης από άλλα πανεπιστήμια δε του ζητήθηκε κάτι τέτοιο, μόνο απ' το συγκεκριμένο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.