Προς το περιεχόμενο

HowTo Joomla Clone Site

orangebookers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα σας,

εχω ενα site σε joomla και θελω να το κλονοποιησω , και το νεο site να εχει δικο του διαφορετικο domain name και τα 2 site να τρεχουν στο ιδιο server , εχω δικο μου VPS

και θελω να εχω το ιδιο site σε ενα domain name σε .gr κ ενα σε .com

Μπορειτε να μου πειτε τα βηματα κλονοποιησης του joomla site , επισης εχω cpanel

Ευχαριστω!

Δημοσ.

να το κλονοποιησεις και να λειτουργουν απο εκει και περα σαν ανεξαρτητες σελιδες ετσι?

τι εμπειρια εχεις? Ενας απλος τροπος που σκεφτηκα ειναι αυτος..

Συνοπτικα

κατεβασε τα αρχεια του site στο pc σου, προσθεσε το νεο domain στο cpanel, ανεβασε τα αρχεια του site στο φακελο του νεου domain.

κανε export την βαση δεδομενων του site, δημιουργησε μια νεα βαση και κανε import το .sql αρχειο που πηρες

πηγαινε στο configuration.php που βρισκεται στον φακελο του νεου domain, και αλλαξε τον χρηστη της βασης, την βαση, τα paths

Δημοσ.

Αν όντως δεν θέλεις redirect, απλά αντέγραψε τα αρχεία του joomla και κάνει χρήση κοινής βάσης δεδομένων... αλλά το google θα βλέπει duplicate content και δεν είναι καθόλου θετικό...

Δημοσ.

εγώ δεν έχω καταλάβει γιατί να κάνει clone το site αφού εάν βάλει και το δεύτερο domain να κάνει target τον ίδιο φάκελο με το πρώτο το site θα δουλεύει κανονικά . έκτος και έχει κανένα ιδικό script φτιάξει και δεν θα λειτουργεί . επισεις δεσ και αυτό το plugin για το joomla μπορεί να σου φανεί χρήσιμο .

Δημοσ.

1.Φτιαξε μια καινουργια database απο phpmyadmin

2. Καταβασε το akeeba backup και κανε backup το παλιο website (πηγαινε ρυθμισεις και βαλε σαν output .zip )

3. Μετεφερε το zip στον φακελου του καινουργιου domain και αποσυμπιεσε το

4. Γραψε ston browser σου http://www.yournewdomain.com και ξεκινα την εγκατασταση.

Αν δεν τα τα καταφερεις πες το..

ps. Γεια σας ξανα! Μετα απο 3-4 χρονια δεν βρισκω το παλιο μου account:(

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...