oneofthem Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 γεια χαρά, είχα μια συζήτηση και μου θύμισε μια άσχετη απορία που έχω πολύ καιρό είμαστε στη θάλασσα, έστω, περνάει κάποιο σκάφος, ένα jet ski ή κάποιο σκαφάκι με μηχανή, σε απόσταση 0 έως 50 ή 100 μέτρα, δίπλα δλδ, ίδια παραλία (στα πλοία το ίδιο γίνεται από χιλιόμετρα αλλά δε ρωτάω για αυτό) παρατηρώ πως αναδύεται έντονη μυρωδιά καυσίμου, σχηματίζονται φυσαλίδες στη θάλασσα κτλ τώρα ψυχολογικό δεν νομίζω να είναι, νομίζω πως όντως σχετίζεται με τις μηχανές των κοντινών σκαφών ούτως ή άλλως συνήθως άλλοι κολυμβητές ενοχλούνται αρκετά για να το κουβεντιάσουν με τους ιδιοκτήτες οπότε δεν είναι η ιδέα μου, απλά το ψάχνω το θέμα δεν ξέρω καθόλου όμως πως λειτουργούν οι μηχανές αυτές (όχι θεωρητικά, πρακτικά) δλδ αν ξέρουν και οι ίδιοι πως υπάρχει πρόβλημα, μικρό ή μεγάλο ή αν απλά τους ακούγεται σαν αστείο (άμα ρωτάω βλακείες κουράγιο, δεν έχω σκάφος και δεν ξέρω) μυρίζει μόνο η μυδωδιά της μηχανής γενικότερα με τα καύσιμα, τα λάδια κτλ? ούτως ή άλλως δλδ θα μύριζε το ίδιο ακόμη κι αν δεν λειτουργούσε? σαν μια μόνιμη μυρωδιά της μηχανής όπως και σε πολλές μηχανές άλλου τύπου? μόνο αυτό? (δε νομίζω αλλά ρωτάω μήπως) είναι απόβλητο της καύσης, καυσαέρια κι είναι φυσιολογικό? ακριβώς όπως στα αυτοκίνητα αλλά πολύ πιο έντονο? μήπως σημαίνει πως δεν είναι συντηρημένες οι μηχανές και έχουν προβλήματα δλδ βγάζουν πράγματα που δεν έπρεπε? σαν τα σαράβαλα που βλέπεις στο κέντρο και δεν μπορείς να σταθείς δίπλα αλλά ξέρεις τι φταίει? και τέλος, το υλικό πηγαίνει στον αέρα και το μυρίζουμε απλά ή πηγαίνει και στη θάλασσα? τώρα θα μου πεις αν ήταν μόνο στον αέρα γιατί είναι έτσι τα λιμάνια ας απαντήσει κάποιος που έχει επαφή, δλδ έχει βάρκα / σκάφος και ξέρει από αυτά για να μάθουμε σίγουρα να τονίσω πως δεν είναι flame topic κατά των ...'άπονων, ασυνείδητων πλούσιων κτλ' σκαφούχων κτλ, ούτε το παίζω οικολόγος, μακριά από εμένα ο οικολογικός λαϊκισμός, απλά ήθελα να ξέρω περισσότερα για το τι συμβαίνει βασικά κι εμένα μου αρέσει πολύ η ιδέα της mini βάρκας για περιπλανήσεις αλλά αν είναι να κάνω κι εγώ στους άλλους ότι κάνουν και σε μένα βάζοντας μηχανή δε λέει, καλύτερα καμμιά βάρκα αθλητικού τύπου με κουπάκια
insomniaK Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Δε θυμάμαι ακριβώς τα όρια, αλλά έχω την εντύπωση πως πρέπει να περάσουν σε συγκεκριμένη απόσταση από την ακτογραμμή (50μ) ή σε συγκεκριμένο βάθος. Επομένως το 0 - 50μ που αναφέρεις ότι περνούν σκάφη από λουόμενους απαγορεύεται (όπως και το κολύμπι σε λιμένες). Πάμε στην ερώτηση σου, το μείγμα που καίνε jetski και μικρά σκάφη έχει και λάδι επομένως τη μυρωδιά πρέπει να τη συγκρίνεις με τη διχρονίλα από τα παπάκια για παράδειγμα. Αυτό που βλέπεις ως υπόλειμμα στην επιφάνεια, είναι συνήθως άκαυτο καύσιμο ή αν είναι υδρόψυκτη μηχανή μπορεί να υπάρχει κάποια μικρό διαρροή λαδιού που ελευθερώνεται. Είναι ουσιαστικά φυσιολογικό και νομίζω πως μέχρι ένα μικρό ποσοστό επιτρέπεται να εκλύονται κάποια υγρά. Αν πιστεύεις ότι κάτι δεν πάει καλά, πχ υπερβολικά πολλά καυσαέρια, σύνηθες πρόβλημα σε ενοικιαζόμενα jet ski, τότε καίει λάδι. Σε κάθε περίπτωση, το λιμενικό είναι το μόνο υπεύθυνο και μπορείς να τους καλέσεις να επιληφθούν και συνήθως το κάνουν διότι η κάθε κλήση που δίνουν αντιστοιχεί σε γενναίο ποσό και διότι όταν είναι σε παραλία κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Στη Μηλο που πηγα φετος και στον γυρο που εκανα εβλεπα σε πολλα σημεια αφρους... απο τι αραγε να ειναι αυτοι; Και σκουπιδακια πανω στη θαλασσα.. Και σε πολλα μερη το βλεπω αυτο.. Αλλλα η αληθεια ειναι πως τα καραβια χανουν πολλα λαδια.... και αδειαζουν πολυ βρωμια στη θαλασσα
oneofthem Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 α, σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση (@insomniaK) αν ισχύει αυτό για την απόσταση (κι εγώ έτσι περίπου θυμάμαι) τότε απλώς παρανομούν με την ανοχή των άλλων θέμα ανακρίβειας για την απόσταση δεν υπάρχει γιατί δε λέω ότι περνάνε κοντά στην παραλία, λέω πως φέρνουν τα σκάφη με το αυτοκίνητο και τα βάζουν στη θάλασσα από την ίδια παραλία, κάθε χρόνο, οπότε περνάνε από μέσα όχι απλώς από κοντά μιλάμε για 'συνοικιακή' παραλία όχι καμμιά οργανωμένη μεγάλη παραλία που έχει χώρο από πλευράς κινδύνου βέβαια προσέχουν, δεν έχω κάτι να πω αλλά όπως είπα αυτό που ήθελα ήταν να καταλάβω τι γίνεται με τη μυρωδιά και όχι να κάνω κάτι για αυτούς (αν και τώρα που το λέμε το ψιλοσκέφτομαι), γιατί είναι σχετικά έντονη με την έννοια του ότι κι εμένα με ενδιαφέρει να νοικιάσω καμμιά φορά τπτ ή να πάρω κανά μεταχειρισμένο αλλά σκέφτομαι πως αν είναι έτσι τότε πώς να σταματήσεις να ρίξεις καμμιά βουτιά, θα σε ενοχλεί το ίδιο σου το σκάφος.. βέβαια η παραλία που αναφέρομαι είναι σε κοντά σε πέρασμα οπότε γενικότερα μπορεί να υπάρχει αυτό και απλά να επιδεινώνεται και με τα τοπικά σκάφη και για αυτό να είναι ενοχλητικό οπότε μπορεί να μην είναι τόσο τραγικά τα πράγματα με ένα σκάφος σε πιο καθαρή τοποθεσία @Πάρης δεν μπορώ να πω με σιγουριά αλλά έχω συνδέσει τις φυσαλίδες με το πέρασμα πλοίων ή σκαφών, νομίζω τότε βγαίνουν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.