Προς το περιεχόμενο

Προώθηση τηλεφωνικών κλήσεων μέσα στο router

nikolaos_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει τέτοια δυνατότητα;

Γίνεται εισερχόμενη κλήση στο σταθερό μου και μπορώ να απαντήσω από την τηλεφωνική συσκευή.

Αντί όμως να απαντώ μόνο μέσω της συσκευής, να μπορεί να προωθηθεί το σήμα της φωνής στο router (!!) και με κατάλληλο software ο υπολογιστής να γίνει τηλεφωνική συσκευή.

Σίγουρα είναι άπιαστο γιατί στο router έρχεται το σήμα DSL αφού έχει περάσει από το φίλτρο φωνής αμέσως μετά τη μπρίζα. Είναι αδύνατον το router μου να έχει δικό του φίλτρο και να μετατρέπει τα σήματα φωνής σε πακέτα IP.

Υπάρχουν τέτοια router;

Ωστόσο έχω από τα παλιά modem στον υπολογιστή. Αν παράλληλα με τα τηλέφωνα έκανα και σύνδεση του modem;

Δημοσ.

nikolae λόγω τεχνολογίας αυτό που ζητάς (τηλέφωνο μέσω router δεν γίνεται). Για να γίνει αυτό που θες, χρειάζεσαι ένα ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ modem-router σαν αυτά που χρησιμοποιούσαμε παλιά για απλό dialup. Αν ο υπολογιστής σου έχει τέτοιο Modem (πολύ πιθανό), τότε χρειάζεται να συνδέσεις τηλεφωνικό καλώδιο σε αυτό το Modem (ώστε να μπορείς να λαμβάνεις τις κλήσεις αλλά και να στέλνεις/λαμβάνεις fax)

Δημοσ.

Υπήρχε παλιά λογισμικό (softphone) που έκανε τέτοιες δουλειές και μπορούσες να απαντήσεις στα τηλεφωνήματα από τον υπολογιστή.Όλη η ιστορία γινόταν από το παλιό μοντεμάκι dial-up.Η συνδεσμολογία απλούστατη.Στην έξοδο Phone του Splitter βάζεις ένα καλώδιο τηλεφώνου και την άλλη άκρη στο μοντεμάκι του υπολογιστή.Γίνεται επίσης και με SIP χρησιμοποιώντας ένα Linksys SPA-3102 γιά να ψηφιακοποιήσει τη γραμμή και με το Softphone X-Lite στον υπολογιστή.

Δεν μπορώ όμως να καταλάβω ποιός ο λόγος να κάνεις κάτι τέτοιο.Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις;

Δημοσ.

αυτο θα μπορουσε να το κανει καποιος αν ειχε voip ενεργοποιουσε ενα νουμερο νεο και απλα εβαζε να γινονται προωθηση ολες οι κλησεις στο voip νουμερο.αλλιως δεν νομιζω το pc να μπορεσει να παρει μια κληση αμα δεν εχει καπου ενα τηλ .νουμερο.

Δημοσ.
Υπήρχε παλιά λογισμικό (softphone) που έκανε τέτοιες δουλειές και μπορούσες να απαντήσεις στα τηλεφωνήματα από τον υπολογιστή.Όλη η ιστορία γινόταν από το παλιό μοντεμάκι dial-up.Η συνδεσμολογία απλούστατη.Στην έξοδο Phone του Splitter βάζεις ένα καλώδιο τηλεφώνου και την άλλη άκρη στο μοντεμάκι του υπολογιστή.

Ακριβώς αυτό έχω απορία αν υλοποιείται. Έχω dial-up modem στον υπολογιστή, αλλά μήπως λόγω του splitter είτε το φωνητικό σήμα, είτε το dsl, θα χάσει σε ποιότητα;

Γίνεται επίσης και με SIP χρησιμοποιώντας ένα Linksys SPA-3102 γιά να ψηφιακοποιήσει τη γραμμή και με το Softphone X-Lite στον υπολογιστή.

Θα γκουγκλάρω γιατί δε το έπιασα, εκτός αν το εξηγήσεις.

Δεν μπορώ όμως να καταλάβω ποιός ο λόγος να κάνεις κάτι τέτοιο.Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις;

Τον υπολογιστή μου αυτόματο τηλεφωνητή και στην ουσία τηλεφωνικό κέντρο:

1) Να μου καταγράφει τα στοιχεία κλήσης, δηλ. τον αριθμό του καλούντος (αν είναι δυνατόν) και την ημερομηνία.

2) Να καταγράφει τη συνομιλία, αν απαντήσω. Με ενδιαφέρει σαν τεχνική δυνατότητα αν και νομίζω νομικά δεν έχω πρόβλημα εφόσον πρόκειται για τον προσωπικό μου αριθμό.

3) Αν απαντήσει ο αυτόματος τηλεφωνητής, να λέει ένα μήνυμα π.χ. "η συνομιλία σας καταγράφεται για λόγους ασφαλείας" αλλά και να μπορεί να αποκρίνεται σε οδηγίες όπως σε υπηρεσίες "πατήστε 1 για το τάδε, πατήστε 2 για το δείνα".

4) Να μπορεί να αναγνωρίζει "εσωτερικό" αριθμό με την κλήση, π.χ. αν καλέσω τον εαυτό μου με το κινητό τηλέφωνο στον αριθμό 2*********671 αντί στον αριθμό 2******** που είναι του σταθερού μου, ο υπολογιστής να αναγνωρίζει την επέκταση 671 από την κλήση ήδη.

5) Θέλω να απαντώ με το μικρόφωνο και το ηχείο του υπολογιστή, μέσω κατάλληλου software φυσικά. Έχεις κάτι υπόψη σε ubuntu;

Σίγουρα τα περισσότερα που θέλω είναι τραβηγμένα αλλά με ενδιαφέρουν περισσότερο σαν δυνατότητα μέσω κατάλληλης σύνδεσης και λογισμικού του υπολογιστή. Αμφιβάλλω για το πόσα θα υλοποιήσω από αυτά, αν και νομίζω ότι δε θα έχω πρόβλημα καθώς πρόκειται για τον προσωπικό μου αριθμό και δεν σκοπεύω να κάνω κατάχρηση υπηρεσιών.

Δημοσ.

Τον υπολογιστή μου αυτόματο τηλεφωνητή και στην ουσία τηλεφωνικό κέντρο:

1) Να μου καταγράφει τα στοιχεία κλήσης, δηλ. τον αριθμό του καλούντος (αν είναι δυνατόν) και την ημερομηνία.

2) Να καταγράφει τη συνομιλία, αν απαντήσω. Με ενδιαφέρει σαν τεχνική δυνατότητα αν και νομίζω νομικά δεν έχω πρόβλημα εφόσον πρόκειται για τον προσωπικό μου αριθμό.

3) Αν απαντήσει ο αυτόματος τηλεφωνητής, να λέει ένα μήνυμα π.χ. "η συνομιλία σας καταγράφεται για λόγους ασφαλείας" αλλά και να μπορεί να αποκρίνεται σε οδηγίες όπως σε υπηρεσίες "πατήστε 1 για το τάδε, πατήστε 2 για το δείνα".

4) Να μπορεί να αναγνωρίζει "εσωτερικό" αριθμό με την κλήση, π.χ. αν καλέσω τον εαυτό μου με το κινητό τηλέφωνο στον αριθμό 2*********671 αντί στον αριθμό 2******** που είναι του σταθερού μου, ο υπολογιστής να αναγνωρίζει την επέκταση 671 από την κλήση ήδη.

5) Θέλω να απαντώ με το μικρόφωνο και το ηχείο του υπολογιστή, μέσω κατάλληλου software φυσικά. Έχεις κάτι υπόψη σε ubuntu;

Σίγουρα τα περισσότερα που θέλω είναι τραβηγμένα αλλά με ενδιαφέρουν περισσότερο σαν δυνατότητα μέσω κατάλληλης σύνδεσης και λογισμικού του υπολογιστή. Αμφιβάλλω για το πόσα θα υλοποιήσω από αυτά, αν και νομίζω ότι δε θα έχω πρόβλημα καθώς πρόκειται για τον προσωπικό μου αριθμό και δεν σκοπεύω να κάνω κατάχρηση υπηρεσιών.

Αυτά που ζητάς μπορούν να γίνουν αν πάρεις ένα PC 10ετίας, του βάλεις Asterisk (Linux Distribution) και το κάνεις τηλεφωνικό κέντρο.Μπορείς επίσης να το στήσεις σε PC που τρέχει Ubuntu αν τα πας καλά με τη γραμμή εντολών.Έχω στήσει έναν fileserver που τρέχει Ubuntu χωρίς γραφικό και εγκατέστησα τον αστερίσκο επίσης χωρίς γραφικό.Η παρμετροποίηση όμως είναι αρκετα δύσκολη από το CLI.Προσπάθησα να περάσω το Asterisk Now που έχει γραφικό και μας λύνει τα χέρια αλλά δεν δούλεψε.Πάντως έχω στήσει τρία κέντρα με Elastix (Asterisk με CentOs) και λειτουργούν άψογα.Βέβαια γιά σένα που δεν έχεις ξανα ανακατευτεί με το άθλημα να ξέρεις ότι θα χρειαστεί πολύ διάβασμα.Θα βρεις βοήθεια στο adslgr.com και στο asterisk-forum.gr

ΙΡ τηλεφωνία στο Ubuntu δουλεύει με Twinkle και Ekiga.

Αυτά γιά αρχή.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

@giorgoslouk

Δεν διαθέτω PC δεκαετίας που να λειτουργεί. Άλλωστε δεν είναι ο στόχος μου να κάνω ένα δεύτερο PC τηλεφωνικό κέντρο, το Ubuntu στο οποίο εργάζομαι τώρα θέλω να μου κάνει αυτή τη δουλειά. Οπότε και δε θα εγκαταστήσω μια άλλη διανομή Linux, αλλά θα προσπαθήσω από τα links που έστειλες να εγκαταστήσω τις εφαρμογές που θα βρω στη δική μου...

Με κονσόλα δεν έχω κόμπλεξ (από DOS 3 είμαι μαθημένος), μάλλον με το γραφικό περιβάλλον έχω περισσότερα.

Από ό,τι είπε και ο poulinos κατάλαβα ότι μπορώ να διακλαδώσω μετά το splitter τη σταθερή συσκευή τηλεφώνου και το modem (που έχω στο PC μου) χωρίς προβλήματα.

Πάντως αν αρχίσει να χτυπά το τηλέφωνο από εισερχόμενη κλήση θα πρέπει να βάλω μια προτεραιότητα:

(α) Αν θα το σηκώνω εγώ ή θα το αφήσω να χτυπάει για να αντιδράσει ένα μηχάνημα

(β) Αν θα αποκρίνεται το φαξ-εκτυπωτής που είναι αυτή τη στιγμή πάνω στη γραμμή

(γ) Αν θα αποκρίνεται ο η/υ που θα έχει πάνω εφαρμογές τηλεφωνικού κέντρου

ή βέβαια θα προγραμματίσω το (γ) να διαχειρίζεται το (β).

Φιλόδοξα σχέδια και λίγος ο χρόνος για την υλοποίηση. Αν μπορείτε να με γλιτώσετε από ψάξιμο στις εφαρμογές θα ήταν ό,τι καλύτερο.

Δημοσ.

Το κέντρο θα τα διαχειρίζεται όλα.

sudo apt-get install asterisk και μπαίνει ο αστερίσκος στο ubuntu χωρίς γραφικό.Γι' αυτή όμως τη δουλειά το παλιό μοντεμάκι δεν κάνει.Θα χρειαστείς μία κάρτα σαν κι αυτή γιά να μπει η PSTN γραμμή στον αστερίσκο.

Γιά να βάλεις gui στον αστερίσκο κοίτα εδώ.Δεν το έχω δοκιμάσει.Γιά να κάνεις log-in στον αστερίσκο θα γράψεις στον Firefox https://your_server_ip:10000

Γιά την πόρτα 10000 δεν είμαι σίγουρος,googlάρισέ το.

Δημοσ.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

@giorgoslouk

Από ό,τι είπε και ο poulinos κατάλαβα ότι μπορώ να διακλαδώσω μετά το splitter τη σταθερή συσκευή τηλεφώνου και το modem (που έχω στο PC μου) χωρίς προβλήματα.

ήταν ό,τι καλύτερο.

απλα οτιδηποτε μπει πανω στην γραμμη που δεν ειναι adsl θελει splitter.γιατι τα παντα εκτος απο το dsl σου παιζουν στην συχνοτητα του voice Να το πω απλα.ειτε λεγεεται συναγερμος ειτε fax ειτε μηχανημα πιστωτικης ειτε 56κ Modem θελει φιλτρο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...