Προς το περιεχόμενο

Καινούρια Ιστοσελίδα Πρόγνωσης Καιρού

seoko

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Αυτή τη στιγμή έχω ανεβάσει μια καινούρια ιστοσελίδα πρόγνωσης καιρού (http://www.καιρος.net.gr).

Το website κάνει 5-ημέρες προγνώσεις για τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας αλλά και για τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα για πρόγνωση καιρού οποιουδήποτε σημείο της Γης βάζοντας τις συντεταγμένες (γεωγραφικό μήκος και πλάτος).

Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας (τι λείπει από την ιστοσελίδα, τι θα θέλατε καλύτερα..)

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Έξυπνο το http://www.καιροσ.net.gr/seo.php αλλά πολύ μποεμ... Αντιλαμβάνομαι βέβαια τον σκοπό του γι αυτό το σχολιάζω, θα προτιμούσα direct link (έπεσε εκεί το μάτι μου)

"Πρόγνωση καιρού με γεωγραφικό πλάτος και μήκος για οποιοδήποτε σημείο της Γης. "

Καποιο εργαλείο να βρίσκω συντεταγμένες; Ένα popup ίσως με καμια Γη και να παίρνει κάποιο location?

Επίσης, widget .. σημαντικό αν θέλεις να προωθηθεί η σελίδα προς τα έξω.. (ή RSS)

Δημοσ.

- Ως προς το widget θα γίνει στη συνέχεια μιας και θα είναι η κύρια πηγή για link building (αφού βλέπω ασχολείσαι και με seo)

-Οι συντεταγμένες με χάρτη θα ήταν σαφώς πιο user-friendly αλλά και δύσκολα υλοποιήσιμο

Δεν καταλαβαίνω γιατί σε χαλάει το seo.php και όχι το direct ?

Δημοσ.

Με το google maps ή κάποιο άλλο GIS πρόγραμμα; Αν συμφωνούν με αυτά που βγάζει το GMaps υπάρχουν έτοιμες υλοποιήσεις..

Οχι δεν με χαλάει, απλα έπεσε εκεί το μάτι μου :)

Δημοσ.

Εγώ πάλι έχω μια ερώτηση: σε έναν κόσμο που το 99,99% των domain names είναι με λατινικούς χαρακτήρες, πόσο εύχρηστο (και εύκολα μνημονεύσιμο) σου φαίνεται το www . (Shift +Alt) καιροσ (Shift + Alt) . net.gr; Χαίρομαι όταν οι άνθρωποι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την Ελληνική όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά στη παρούσα φάση φοβάμαι ότι έχεις χάσει το παιχνίδι ήδη από τα αποδυτήρια

Δημοσ.
Εγώ πάλι έχω μια ερώτηση: σε έναν κόσμο που το 99,99% των domain names είναι με λατινικούς χαρακτήρες, πόσο εύχρηστο (και εύκολα μνημονεύσιμο) σου φαίνεται το www . (Shift +Alt) καιροσ (Shift + Alt) . net.gr; Χαίρομαι όταν οι άνθρωποι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την Ελληνική όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά στη παρούσα φάση φοβάμαι ότι έχεις χάσει το παιχνίδι ήδη από τα αποδυτήρια

Πολύ εύστοχο σχόλιο

Δημοσ.

@uberalles_gr,@dewn735

Συμφωνώ ότι δεν είναι πολύ βολικό να βάλει να γράψει κανείς στο url τη συγκεκριμένη λέξη, αλλά δεν με προβληματίζει και πολύ, και εξηγώ:

1. Οι χρήστες-επισκέπτες που θέλει να κερδίσει αυτή η ιστοσελίδα είναι από τις μηχανές αναζήτησης (κυρίως Google) και πίστεψε με είναι πολύ οι χρήστες που ψάχνουν καθημερινά για το καιρό και ένα τέτοιο domain βοηθάει στην κατάταξη του website ώστε να βγαίνει ψηλά.

2. Η google έχει μπει τόσο πολύ στη ζωή μας που ακόμα και ένα γνωστό brand name το ψάχνουμε σ'αυτό (δεν είναι τυχαία οι 2 πρώτες αναζητήσεις είναι facebook και youtube, ακόμα και τα αντίστοιχα μπερδεμένα στα ελληνικά: φαψεβοοκ, υοθτθβε)

3. Επιπλέον οι browsers σου δίνουν μεγάλες δυνατότητες πλέον: να βάλεις αγαπημένα, έχουν βελτιώσει το ιστορικό σου και δεν χρειάζεται να γράψεις όλο το domain name αλλά στο προτείνουν.

Κάποιες σκέψεις απλά;)

Δημοσ.

Αν και εύστοχο το σχόλιο του dewn735, νομίζω ότι το domain name εξυπηρετεί τον σκοπό του. Γιατί παρατηρώ ότι πολλές φορές, αν και γνωρίζω το url ενός site, την αναζήτηση μπορεί να την κάνω από google. Δηλαδή αν γνωρίζω π.χ. το freelancer.com τις μισές φορές ανοίγω το google και κάνω αναζήτηση (από τεμπελιά και μόνο) γιατί με βοηθάει το auto-complete.

Από απορία αυτό με το url πως ακριβώς το έκανες?

Δημοσ.

συμφωνώ και εγώ με τον SEOKO to κέρδος θα είναι μάλλον πιο μεγάλο από αυτούς που θα βαριούνται να πληκτρολογήσουν το όνομα

Δημοσ.
@uberalles_gr,@dewn735

Συμφωνώ ότι δεν είναι πολύ βολικό να βάλει να γράψει κανείς στο url τη συγκεκριμένη λέξη, αλλά δεν με προβληματίζει και πολύ, και εξηγώ:

1. Οι χρήστες-επισκέπτες που θέλει να κερδίσει αυτή η ιστοσελίδα είναι από τις μηχανές αναζήτησης (κυρίως Google) και πίστεψε με είναι πολύ οι χρήστες που ψάχνουν καθημερινά για το καιρό και ένα τέτοιο domain βοηθάει στην κατάταξη του website ώστε να βγαίνει ψηλά.

2. Η google έχει μπει τόσο πολύ στη ζωή μας που ακόμα και ένα γνωστό brand name το ψάχνουμε σ'αυτό (δεν είναι τυχαία οι 2 πρώτες αναζητήσεις είναι facebook και youtube, ακόμα και τα αντίστοιχα μπερδεμένα στα ελληνικά: φαψεβοοκ, υοθτθβε)

3. Επιπλέον οι browsers σου δίνουν μεγάλες δυνατότητες πλέον: να βάλεις αγαπημένα, έχουν βελτιώσει το ιστορικό σου και δεν χρειάζεται να γράψεις όλο το domain name αλλά στο προτείνουν.

Κάποιες σκέψεις απλά;)

Σωστή σκέψη... Θα 'θελα να δω πως θα πάει... Καλή επιτυχία όπως και να 'χει!:-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...