Προς το περιεχόμενο

Ποιο antivirus προτιμάτε;  

693 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Ποιο antivirus προτιμάτε;

• avast!
    • AVG Anti-Virus
    • Avira AntiVir
    • BitDefender
    • ClamAV / ClamWin
    • Comodo Antivirus
    • Microsoft Security Essentials
    • PC Tools AntiVirus
      0
    • F-Secure Anti-Virus
    • G Data AntiVirus
    • Kaspersky Anti-Virus
    • McAfee AntiVirus Plus
    • ESET NOD32 Antivirus
    • Norton AntiVirus
    • Panda Antivirus Pro
    • Trend Micro Titanium AntiVirus Plus
    • Άλλο (παρακαλώ διευκρινίστε με μήνυμα ποιο)
    • Κανένα (παρακαλώ διευκρινίστε με μήνυμα γιατί όχι)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είπα συνολικά, μαζί με usability, εκεί μετράνε τα false positives, η χρήση πόρων, κτλ. Έχει αναλυση σε pdf. Το pc tools, βρίσκεται εκεί λόγω spyware doctor. Δηλαδή το pc tools free av είναι κάτω του μετρίου.

Επίσης, η pc tools έχει αγοραστεί απο τη symantec, πληροφοριακά.

• Απαντ. 290
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Είπα συνολικά, μαζί με usability, εκεί μετράνε τα false positives, η χρήση πόρων, κτλ. Έχει αναλυση σε pdf. Το pc tools, βρίσκεται εκεί λόγω spyware doctor. Δηλαδή το pc tools free av είναι κάτω του μετρίου.

Επίσης, η pc tools έχει αγοραστεί απο τη symantec, πληροφοριακά.

οκ λαθος μου νομιζα οτι το usability δεν ειχε και τοση σημασια.Πραγματι, το pc tools εχει τη διπλασια καταναλωση πορων σε σχεση με το norton:shock:

Δημοσ.

Τώρα είδα αναλυτικά τις pdf αναφορές του καθενός ξεχωριστά. Να μας τρελάνουν θέλουν?

Το MSE που είναι το μοναδικό απλό antivirus καθυστερεί το σύστημα περισσότερο από σχεδόν όλες τις σουίτες? :shock:

Και ειδικά από υποτιθέμενα "γομάρια" σαν το G Data, το Panda και το Kaspersky?

Δημοσ.

Παιδιά μη το ψάχνετε πάνω στους πόρους. Και το av-comparatives έχει στη κορυφή το panda... Σαν πιο γρήγορο. Holy shit.

Προσωπικά ποτέ δεν κοίταξα αυτόν τον τομέα.

Δημοσ.
Τώρα είδα αναλυτικά τις pdf αναφορές του καθενός ξεχωριστά. Να μας τρελάνουν θέλουν?

Το MSE που είναι το μοναδικό απλό antivirus καθυστερεί το σύστημα περισσότερο από σχεδόν όλες τις σουίτες? :shock:

Και ειδικά από υποτιθέμενα "γομάρια" σαν το G Data, το Panda και το Kaspersky?

Εγώ όμως δεν έχω παρατηρήσει καμια καθυστέρηση στο σύστημα με το MSE...Σε αντίθεση με τα γομάρια όπως λές το PANDA...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
avast εδώ και ποοοοοολυ καιρό και δε είχα ποτέ πρόβλημα(και στα format φίλων,πάντα avast βάζω).

πιστεύω το σημαντικότερο είναι να προσέχεις που μπαίνεις και τι κατεβάζεις.

πάνω κάτω όλα την ίδια δουλειά κάνουν απλώς το avast κάνει καλύτερη :P

+1 :-D Avast Internet security τώρα τελευταία...πανάλαφρο. Ούτε που καταλαβαίνω την υπαρξή του αν δεν εμφανίσει το μηνυματάκι ότι έγινε αυτόματο update

Τέλος, να πω οτι απο τα δωρεάν, την καλύτερη overall προστασία παρέχει το comodo internet security, μόνο και μόνο λόγω sandbox και defence+.

Τραγικό σαν firewall το κομόντο από προσωπική χρήση...Και σαν interface που μπορεί να σου σπάσει τα νεύρα με την παραμετροποίηση του τι επιτρέπεις και τι όχι αλλά κυρίως με την καθυστέρηση φόρτωσης σελίδων. Μόνο αυτό μπορεί να κάνει τον chrome να φορτώνει τις σελίδες σαν ΙΕ :X

ναι γίνονται αυτόματα αλλά έχουν ένα κακό, σε πετάνε από fullscreen ακόμα και αν παίζεις κάποιο game! δεν μπορείς να φανταστείς τι μπινελίκια πέφτουν...

Το avast internet security έχει μια λειτουργία που λέγεται silent mode και την έχεις αν θες μόνιμα ενεργοποιημένη ώστε να μην πετά μήνυμα όταν είσαι fullscreen σε βίντεο ή παιχνίδι...

Είμαι ο μόνος με ClamWin ?

Αυτό κι αν ήταν έκπληξη.. :shock:

το είχα βάλει στο νετμπουκ για ελαφρύτερο. Πραγματικά δεν έχω καταλάβει αν κάνει κάτι για να προστατέψει τον υπολογιστη όσο είναι ανοιχτό δίπλα στο ρόλοι κάτω δεξιά. Μου μοιάζει σαν να έχει μείνει στα windows 95 σαν γενική εικόνα...

Επεξ/σία από theTuber
Δημοσ.

το είχα βάλει στο νετμπουκ για ελαφρύτερο. Πραγματικά δεν έχω καταλάβει αν κάνει κάτι για να προστατέψει τον υπολογιστη όσο είναι ανοιχτό δίπλα στο ρόλοι κάτω δεξιά. Μου μοιάζει σαν να έχει μείνει στα windows 95 σαν γενική εικόνα...

Δεν έχει real time προστασία το ClamWin, είναι μόνο on demand scanner

Υπάρχει όμως το ClamAv

for Windows, για όποιον ενδιαφέρεται, με προστασία σε πραγματικό χρόνο.

Τώρα τι σόι προστασία είναι αυτή, θα σας γελάσω

Δημοσ.

Ναι το clamwin ειναι ondemand scanner. Το εικονίδιο στο ρολόι δεν κάνει τίποτε. Σηκώνεται όταν το ζητήσεις μόνο (πχ δεξι click στο folder/scan). Ειναι opensource , οι βάσεις ανανεώνονται συνεχώς και γενικά πιάνει οτι βρώμικο κυκλοφορεί. Είχε ξεκινήσει σαν command line εργαλείο στο linux αν δεν απατώμαι. Γενικά, μια χαρά προστασία είναι, εξαρτάται βέβαια από τη χρήση του κάθε υπολογιστή. Φοβερό πλεονέκτημα ότι δεν τρέχει συνέχεια, δεν υπάρχουν κρυφά services και είναι ιδανικό για κάτι PC δεινόσαυρους σε επιχειρήσεις.

2η προτίμηση μου είναι το avira, δείχνει πιο γρήγορο και ελαφρύ, αυτό βάζω όπου χρειάζομαι realtime scan. A! ναι και το avast. Αυτα τα 3 με τη σειρά προτεραιότητας. Δοκιμή στα AV με μολυσμένα αρχεία (για να δείτε τι πουλιά πιάνουν), μπορείτε να κάνετε εδω: http://virusscan.jotti.org/en

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...