Προς το περιεχόμενο

Ποιο antivirus προτιμάτε;  

693 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Ποιο antivirus προτιμάτε;

• avast!
    • AVG Anti-Virus
    • Avira AntiVir
    • BitDefender
    • ClamAV / ClamWin
    • Comodo Antivirus
    • Microsoft Security Essentials
    • PC Tools AntiVirus
      0
    • F-Secure Anti-Virus
    • G Data AntiVirus
    • Kaspersky Anti-Virus
    • McAfee AntiVirus Plus
    • ESET NOD32 Antivirus
    • Norton AntiVirus
    • Panda Antivirus Pro
    • Trend Micro Titanium AntiVirus Plus
    • Άλλο (παρακαλώ διευκρινίστε με μήνυμα ποιο)
    • Κανένα (παρακαλώ διευκρινίστε με μήνυμα γιατί όχι)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Avast+Spybot(για το immune)+ΜalwareBytes+Superantispyware(για scan) ακόμα και αν είσαι αρχάρια ναι.

Μου φαίνεται λίγο υπερβολική η εγκατάσταση όλων αυτών βέβαια αλλά αν φοβάσαι μη κολλήσεις κάτι βάλτα,προσωπικά έχω μόνο antivirus και τίποτα άλλο (Avira Free)

To link για το report του av-comparatives

www.av-comparatives.org/images/stories/test/summary/summary2010.pdf

• Απαντ. 290
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Όντως είσαι υπερβολικός. Εμένα θα μου την έσπαγε να κάνει κάθε 10' ενημέρωση, μου τη σπάει το καθημερινό scandisk, και γενικά το antivirus δε θέλω να ξέρω ότι υπάρχει.

Αυτό το "κάνε κλικ για ενημέρωση" που λες δεν ισχύει. Αναβαθμίζεται μέσω Windows Update αλλά αναβαθμίζεται και ξεχωριστά τις περισσότερες φορές.

Είναι πολύ καλύτερο από οποιοδήποτε άλλο free που κυκλοφορεί.

Και ποιος είπε πως τα άνα 10' updates, όπως και το καθημερινό σκανάρισμα όταν ο υπολογιστής μου βρίσκεται σε αδράνεια, κάνει ένα ΚΑΛΟ antivirus να φαίνεται πως υπάρχει?

Κι έπειτα μου κάνει εντύπωση που όλοι σας σταθήκατε στα updates και κανείς σας δεν ανέφερε το γεγονός πως το Microsoft Security Essentials δεν ήταν σε θέση να αφαιρέσει ιό από τον υπολογιστή μου!

Κι αυτό υπερβολή...? :rolleyes:

Δημοσ.

Το Antivir είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό και ελαφρύ. Το μόνο του μείον είναι ότι δίνει αρκετά false alarms οπότε δε συνιστάτε για χρήστες χωρίς κρίση και εμπειρία

To MSE επίσης είναι πολύ καλό και εύχρηστο αλλά αρκετά πιο βαρύ. Δίνει τα λιγότερα false alarms και το βάζω σε οποιονδήποτε θέλει o υπολογιστής του απλώς να λειτουργεί σωστά χωρίς να ασχολείται παραπάνω μαζί του

Το Avast επίσης το θεωρώ καλό με αρκετές δυνατότητες αλλά για μένα κάπως υποδεέστερο απο τα παραπάνω

Τέλος το Kaspersky χαίρει της εκτίμησης μου με πολύ καλή μηχανή αλλά πιο βαρύ σε πόρους από ότι θα ήθελα. Αλλά δε βλέπω το λόγο να το αγοράσω όταν υπάρχουν τα 3 παραπάνω πολύ καλά αντιβιοτικά τα οποία είναι δωρεάν

Δημοσ.

Δεν είναι υπερβολή, αλλά μπορεί να συμβεί και σε πληρωμένο software. Τι θα πεις τότε?

Είπε κανείς πως δε συμβαίνει και σε αγορασμένο software? Σαφώς και συμβαίνει! Πάντα υπάρχουνε τα πολύ καλά antivirus και τα απλά καλά ή μέτρια! Σε 2 μου συνέβη ως τώρα, σε άλλα 2 δε μου συνέβη ποτέ. Πάντως το ένα από τα 2 που μου συνέβη είναι το microsoft security essentials!

Δε μπορώ εφόσον μου συνέβη πλέον να το θεωρήσω ένα πολύ καλό antivirus!

Δημοσ.

Δεν υπάρχει αντιβιοτικό που να είναι σε θέση να καθαρίσει όλους τους ιούς και μάλιστα χωρίς παράπλευρες απώλειες. Το MSE σε μένα όσους βρήκε τους αφαίρεσε. Ελάχιστα από όσα είχα δοκιμάσει παλιότερα ήταν εξίσου αποτελεσματικά και στην ανίχνευση και στην αφαίρεση

Αλλά το σημαντικό για μένα δεν είναι τόσο ένα αντιβιοτικό να είναι σε θέση αν αφαιρέσει έναν ιό όσο το να τον βρει και σε αρκετά συστήματα που το χω βάλει βρήκε αρκετό πράμα που με τα προηγούμενα αντιβιοτικά δεν φαινόταν καν ότι υπάρχει

Δημοσ.

Anti-Virus Comparative - On-demand Detection of Malicious Software , February 2011

[table]

1. G DATA |99.8%

2. Trustport |99.2%

3. Avast |98.4%

4. Panda, F-Secure |98.1%

5. Qihoo |97.9%

6. Bitdefender |97.6%

7. AVIRA, ESET |97.5%

8. eScan |97.4%

9. Kaspersky |97.0%

10. McAfee |96.8%

11. Microsoft |95.8%

12. Symantec |95.5%

13. Trend Micro |94.4%

14. Sophos |94.1%

15. PC Tools |92.8%

16. AVG |91.4%

17. Webroot |85.5%

18. K7 |84.4%

[/table]

Σαρώνει το MSE :D ,βγαίνει και απο τα αργά στο scan-αρισμα

Δημοσ.

Δεξί κλικ στο εικονίδιο του Avira στο Windows system tray, επιλέγεις Configure AntiVir και στην κατηγορία ρυθμίσεων Update ενεργοποιείς την αυτόματη ενημέρωση και με τί συχνότητα θέλεις να γίνεται ο έλεγχος για νέες ενημερώσεις:

post-43041-0-74627600-1302782203_thumb.png

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι πραγματικά γίνεται με το mse γιατί δεν μπήκα καν στον κόπο να το δοκιμάσω. Στα τεστ βλέπω ότι δεν τα πάει και τόσο καλά όσο άλλα δημοφιλή όπως πχ το avast αλλά υπάρχει πολύς κόσμος που το εμπιστεύεται και λέει τα καλύτερα. Εγώ βέβαια δεν το χρησιμοποιώ γιατί προσωπικά δεν μπορώ να εμπιστευτώ λύση της ms για τέτοια θέματα.

Δημοσ.

Το In.gr εχει βαλει μια προσφορα για το G Data για 1 χρονο αδεια με €7.

Απο όσους το χρησιμοποιουν, αξιζει? Εχω πολλα χρόνια το NOD32 Smart Security και ενω κατεβαζω συνεχως διαφορα, δε με εχει προδωσει ποτε. Ομως να μου τη δινει το τελευταιο καιρο γιατι μου ακυρωνουν συνεχως τα licences που βρισκω και πρεπει να ψαχνω για καινουργιο username/password καθε 2 μερες οποτε ισως να ειναι καλη ευκαιρια...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...