Προς το περιεχόμενο

Ποιο antivirus προτιμάτε;  

693 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Ποιο antivirus προτιμάτε;

• avast!
    • AVG Anti-Virus
    • Avira AntiVir
    • BitDefender
    • ClamAV / ClamWin
    • Comodo Antivirus
    • Microsoft Security Essentials
    • PC Tools AntiVirus
      0
    • F-Secure Anti-Virus
    • G Data AntiVirus
    • Kaspersky Anti-Virus
    • McAfee AntiVirus Plus
    • ESET NOD32 Antivirus
    • Norton AntiVirus
    • Panda Antivirus Pro
    • Trend Micro Titanium AntiVirus Plus
    • Άλλο (παρακαλώ διευκρινίστε με μήνυμα ποιο)
    • Κανένα (παρακαλώ διευκρινίστε με μήνυμα γιατί όχι)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 290
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το Avast είναι μια χαρά. Όσο για firewall, βεβαίως και μπορείς να βάλεις χωριστό. Εγώ π.χ. χρησιμοποιώ το Comodo firewall και για αντιικό το Microsoft Security Essentials.

Το Microsoft Security Essentials κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος.

Δεν χωνεύω τη Microsoft γενικά, αλλά συγκεκριμένα στο Security Essentials έχει κάνει τρομερή δουλειά.

Δημοσ.

Το Microsoft Security Essentials κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος.

Δεν χωνεύω τη Microsoft γενικά, αλλά συγκεκριμένα στο Security Essentials έχει κάνει τρομερή δουλειά.

?!?!?!?!?!?!?

Για διάβασε τα παρακάτω! Ίσως αλλάξεις γνώμη...

Τρομερή δουλειά έχει κάνει ανάμεσα στα free antivirus. Διαφορετικά φθίνει κατά πολύ από ένα Internet Security που κυκλοφορεί στην αγορά!

Τα updates γίνονται αργά και που στη διάρκεια της ημέρας, κι αυτό επειδή είναι συνδεδεμένα με το Windows Update και δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει σαν πρόγραμμα αυτόνομα κι αναξάρτητα.

Πόρισμα: Δεν είναι συνεχώς ενημερωμένο για νέους ορισμούς ιών, όταν σε άλλες σουϊτες τα updates γίνονται άνα 10'!

Το σκανάρισμα είναι προγραμματισμένο να γίνει επίσης μια φορά τη μέρα ή εβδομάδα (εσύ το ορίζεις). Αν το ρυθμίσεις να γίνει στις 12:00 το μεσημέρι και ανοίξεις τον υπολογιστή σου στις 13:00, το προγραμματισμένο σκανάρισμα δε θα γίνει!

Πόρισμα: Ο υπολογιστής σου ενδέχεται να μείνει ως και πάνω από 12 ώρες χωρίς σκανάρισμα, κάτι που σε άλλες σουίτες επίσης δε συμβαίνει!

Αν κάνεις μέρες ν'ανοίξεις τον υπολογιστή σου, ανοίγοντας τον, θα πεταχτεί κατευθείαν μήνυμα προειδοποίησης πως δεν είσαι προστατευμένος! Βάλε μπρος τη μανιβέλα και ξεκίνα... κλικ να ενημερωθεί και κλικ να σκανάρει, καθότι αυτόματα αυτά δε γίνονται μετά από μέρες.

Στις επί πληρωμή σουίτες γίνονται!

Το αυτόματο σκανάρισμα προγραμματίζεται μόνο μεταξύ "σύντομο" και "πλήρες"!

Πόρισμα: Αν το ρυθμίσεις σε πλήρες σκανάρισμα, ο υπολογιστής σου θα θέλει πάνω από μία ώρα κάθε μέρα για να τελειώσει το σκανάρισμα (ανάλογα με το πόσο φορτωμένο έχεις τον σκληρό δίσκο)! Αν το ρυθμίσεις σε σύντομο σκανάρισμα, πλήρες σκανάρισμα δε θα γίνει ποτέ, εκτός και αν το κάνεις χειροκίνητα! Υπάρχουνε σουίτες επί πληρωμή που το σύντομο σκανάρισμα γίνεται κάθε μέρα και το πλήρες κάθε 2 μέρες, όταν ο υπολογιστής σου βρίσκεται σε αδράνεια, για να μην επιβαρύνει τη λειτουργία του την ώρα που δουλεύεις!

Κοινώς. Δεν το βάζεις στον υπολογιστή σου και τέλος! Δεν ενημερώνεται συχνά! Κάθε τόσο θα πρέπει να ασχολείσαι είτε με το μήνυμα "δεν είσαστε προστατευμένοι επειδή πρέπει να γίνει ενημέρωση / πρέπει να γίνει σκανάρισμα" και κάθε τόσο θα πρέπει χειροκίνητα να το βάζεις να κάνει πλήρες σκανάρισμα, εκτός κι αν το έχεις βάλει αυτόματα να γίνεται... εφόσον γίνει στην ώρα που πρέπει.

Το install and forget it εδώ δεν ισχύει!

Επίσης προχτές το "ξήλωσα" από τον υπολογιστή μου, διότι βρήκε ένα σκουλήκι... αλλά δεν ήταν σε θέση να το αφαιρέσει!

Ποιά είναι η "τρομερή δουλειά" που έκανε η Microsoft με το Security Essentials?

Το οτι είναι ελαφρύ? Ε,δε κάνει και τίποτα για να μην είναι........... :rolleyes:

Δημοσ.

Προσωπική άποψη ότι τα παραπάνω είναι λίγο τραβηγμένα απ τα μαλλιά.

Τουλάχιστον σε πραγματικές συνθήκες δεν είχα αντιμετωπίσει ή δεν είχα θεωρήσει κάτι απ τα παραπάνω σαν πρόβλημα ή ενόχληση, για όσο καιρό χρησιμοποιούσα το Microsoft Security Essentials.

Δημοσ.

Προσωπική άποψη ότι τα παραπάνω είναι λίγο τραβηγμένα απ τα μαλλιά.

Τουλάχιστον σε πραγματικές συνθήκες δεν είχα αντιμετωπίσει ή δεν είχα θεωρήσει κάτι απ τα παραπάνω σαν πρόβλημα ή ενόχληση, για όσο καιρό χρησιμοποιούσα το Microsoft Security Essentials.

Το σκουλήκι που βρήκε και δε μπορούσε να αφαιρέσει πριν λίγες μέρες από τον υπολογιστή μου είναι τραβηγμένο απ'τα μαλλιά?

Προσπαθούσε επί 5' να το βγάλει και πετούσε συνεχώς μηνύματα σφάλματος στο τέλος πως δε μπορεί να το αφαιρέσει!

Δεν είναι μικρό θέμα ένα antivirus να εντοπίζει ιό και να μην είναι σε θέση να τον αφαιρέσει...

Αναμενόμενο μπορεί να είναι φέρνοντας την υπογραφή "Microsoft", αλλά όχι μικρό θέμα! Είναι το βασικότερο απ'όλα!

Δημοσ.

Το σκουλήκι που βρήκε και δε μπορούσε να αφαιρέσει πριν λίγες μέρες από τον υπολογιστή μου είναι τραβηγμένο απ'τα μαλλιά?

Προσπαθούσε επί 5' να το βγάλει και πετούσε συνεχώς μηνύματα σφάλματος στο τέλος πως δε μπορεί να το αφαιρέσει!

Δεν είναι μικρό θέμα ένα antivirus να εντοπίζει ιό και να μην είναι σε θέση να τον αφαιρέσει...

Αναμενόμενο μπορεί να είναι φέρνοντας την υπογραφή "Microsoft", αλλά όχι μικρό θέμα! Είναι το βασικότερο απ'όλα!

Το γενικότερο ύφος του post είπα πως είναι τραβηγμένο απ τα μαλλιά. Παρουσιάζεις κάποια θέματα των 2 clicks λες κι είναι rocket science. ΟΚ για κάποιον που δε θέλει να κάνει αυτά τα clicks προφανώς δεν κάνει το συγκεκριμένο antivirus, δε διαφωνώ.

Δημοσ.

Το γενικότερο ύφος του post είπα πως είναι τραβηγμένο απ τα μαλλιά. Παρουσιάζεις κάποια θέματα των 2 clicks λες κι είναι rocket science. ΟΚ για κάποιον που δε θέλει να κάνει αυτά τα clicks προφανώς δεν κάνει το συγκεκριμένο antivirus, δε διαφωνώ.

Ενώ το να βρίσκει ιό και να μην μπορεί να τον αφαιρέσει, είναι κάτι που μπορεί να κάνει σε κάποιον...

Διότι αναφέρεσαι μόνο στα κλικ, αλλά όχι στο βασικότερο πρόβλημα του που ανέφερα ήδη 2 φορές!

Δημοσ.

Ξαναδιάβασε όλο το αρχικό σου post. Ξαναδιάβασε το δικό μου. Αν δε μπορείς να καταλάβεις τι εννοώ, δε μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα.

Δημοσ.

Ξαναδιάβασε όλο το αρχικό σου post. Ξαναδιάβασε το δικό μου. Αν δε μπορείς να καταλάβεις τι εννοώ, δε μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα.

Τι να σου απαντήσω σ'αυτό που έγραψες? Πως διαφωνώ ξεκάθαρα? Οk, διαφωνώ!

Μπορεί για μένα προσωπικά τα παραπάνω κλικ να είναι πρόβλημα και για άλλους όχι (εδώ έχεις δίκιο), αλλά το οτι δεν λειτουργεί αυτοματοποιημένα και "καλύτερα" από άλλα antivirus, για μένα είναι γεγονός.

Και τα κλικ να λείπανε, κι όλα εντάξει να ήταν, μόνο το οτι δεν ήταν σε θέση να αφαιρέσει ιό, για μένα το βγάζει άκυρο.

Από ένα antivirus αυτό περιμένεις πρώτα απ'όλα να κάνει! Να εντοπίζει και να αφαιρεί ιούς!

Το συγκεκριμένο με πούλησε.

Δημοσ.

Τα updates γίνονται αργά και που στη διάρκεια της ημέρας, κι αυτό επειδή είναι συνδεδεμένα με το Windows Update και δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει σαν πρόγραμμα αυτόνομα κι αναξάρτητα.

Πόρισμα: Δεν είναι συνεχώς ενημερωμένο για νέους ορισμούς ιών, όταν σε άλλες σουϊτες τα updates γίνονται άνα 10'!

Το σκανάρισμα είναι προγραμματισμένο να γίνει επίσης μια φορά τη μέρα ή εβδομάδα (εσύ το ορίζεις). Αν το ρυθμίσεις να γίνει στις 12:00 το μεσημέρι και ανοίξεις τον υπολογιστή σου στις 13:00, το προγραμματισμένο σκανάρισμα δε θα γίνει!

Πόρισμα: Ο υπολογιστής σου ενδέχεται να μείνει ως και πάνω από 12 ώρες χωρίς σκανάρισμα, κάτι που σε άλλες σουίτες επίσης δε συμβαίνει!

Αν κάνεις μέρες ν'ανοίξεις τον υπολογιστή σου, ανοίγοντας τον, θα πεταχτεί κατευθείαν μήνυμα προειδοποίησης πως δεν είσαι προστατευμένος! Βάλε μπρος τη μανιβέλα και ξεκίνα... κλικ να ενημερωθεί και κλικ να σκανάρει, καθότι αυτόματα αυτά δε γίνονται μετά από μέρες.

Όντως είσαι υπερβολικός. Εμένα θα μου την έσπαγε να κάνει κάθε 10' ενημέρωση, μου τη σπάει το καθημερινό scandisk, και γενικά το antivirus δε θέλω να ξέρω ότι υπάρχει.

Αυτό το "κάνε κλικ για ενημέρωση" που λες δεν ισχύει. Αναβαθμίζεται μέσω Windows Update αλλά αναβαθμίζεται και ξεχωριστά τις περισσότερες φορές.

Είναι πολύ καλύτερο από οποιοδήποτε άλλο free που κυκλοφορεί.

Δημοσ.

Είναι πολύ καλύτερο από οποιοδήποτε άλλο free που κυκλοφορεί.

Όχι απλά καλύτερο αλλά ΠΟΛΥ καλύτερο

RAP-quadrant-Aug10-Feb11-600.jpg

Σε proactive detection δεν είναι,σε on demand δεν είναι,σε resource usage δεν είναι.Που είναι;

Δημοσ.

Για αυτο τι εχετε να πειτε?Ειναι καλο?

Ξερω οτι το Kaspersky ειναι λιγο βαρυ αλλα απο προστασια πως παει?

Χρειαζεται και κατι επιπλεον ή γενικα τα καλύπτει ολα?

Δημοσ.

Για αυτο τι εχετε να πειτε?Ειναι καλο?

Ξερω οτι το Kaspersky ειναι λιγο βαρυ αλλα απο προστασια πως παει?

Χρειαζεται και κατι επιπλεον ή γενικα τα καλύπτει ολα?

Θες paid antivirus οπωσδήποτε;Μια χαρά είναι τα free Avira και avast,Όσο για το Kaspersky κάποτε θεωρούταν η κορυφή,τώρα στο summary report του av-comparatives για το 2010 το βλέπω αρκετά κάτω,σχεδόν μέτριο,μια φορά το 'χα εγκαταστήσει αλλά το pc δεν έκανε βήμα και το βγαλα asap.

Δημοσ.

Δηλαδη με ενα free avast σε συνδιασμο με malwarebytes ή superantispyware ειμαι καλυμενη?

Παλιαααα ειχα kaspersky και το μονο που θυμαμαι ειναι οτι ηταν καπως βαρυ.. ^_^

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...