Προς το περιεχόμενο

Ποιο antivirus προτιμάτε;  

693 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Ποιο antivirus προτιμάτε;

• avast!
    • AVG Anti-Virus
    • Avira AntiVir
    • BitDefender
    • ClamAV / ClamWin
    • Comodo Antivirus
    • Microsoft Security Essentials
    • PC Tools AntiVirus
      0
    • F-Secure Anti-Virus
    • G Data AntiVirus
    • Kaspersky Anti-Virus
    • McAfee AntiVirus Plus
    • ESET NOD32 Antivirus
    • Norton AntiVirus
    • Panda Antivirus Pro
    • Trend Micro Titanium AntiVirus Plus
    • Άλλο (παρακαλώ διευκρινίστε με μήνυμα ποιο)
    • Κανένα (παρακαλώ διευκρινίστε με μήνυμα γιατί όχι)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ εδώ και 2 χρόνια έχω στο λαπτοπ (win7) το avast. Η 6η έκδοση μου φάνηκε λίγο βαριά και σκεφτόμουν να το αλλάξω με το MS Essentials (ειδικά μετά τα καλά λόγια ενός φίλου) αλλά προχθές μου βρήκε ένα trojan στο ξεκάρφωτο και ήθελε να το σουτάρει με boot scan. Μετά από αυτό δε ξέρω αν θέλω να το αλλάξω τελικά... Αν και το λαπτοπ το 'χω όσο καθαρό γίνεται...

• Απαντ. 290
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μετά από αρκετά χρόνια χωρίς antivirus στο pc μου , προχθές κόλησα κι εγώ τον πρώτο μου ιό και μπορώ να πω οτι νοιώθω αρκετά χαρούμενος από την εμπειρία μου αυτή :D

Ψάχνοντας στο νετ βρήκα οτι είναι από τους ποιο δύσκολους ιούς (win32.Virut) και έπεσα πάνω σε ένα video tutorial όπου ο παρουσιαστής συμβούλευε το κατέβασμα του liveCD με όνομα Dr.Web.(είναι μια έκδοση linux απότι κατάλαβα).

Έτσι λοιπόν για την εμπειρία μπήκα στον κόπο και το κατέβασα να το δοκιμάσω πριν χρησιμοποιήσω την κλασική μου λύση σε τέτοιες περιπτώσεις που δεν είναι άλλη από ένα καθαρό image που έχω πάντα στην άκρη για τέτοιες περιπτώσεις.

Τέτοια σκανάρισμα δεν έχω ξαναδεί πουθενά.Σε βασική εγκατάσταση WinXP με τα βασικά προγράμματα που χρειάζομαι εγκατεστημένα,έκανε 1 ώρα και 35 λεπτά!!! Ανίχνευσε περί τις 160.000 αρχείων και φυσικά μου βρήκε τον εν λόγω ιό σε καμιά 60αριά αρχεία.

Πάτησα τη λειτουργία Cure για να τα διορθώσει αλλά δεν έγινε δουλειά και αναγκάστηκα να του περάσω ένα καθαρό image και επανήλθε το σύστημα όπως και πριν.

Εντυπωσιάστηκα όμως πολύ με την ανίχνευση.Μέχρι και αρχεία cab τα ξεκοκάλιζε ένα-ένα ψάχνοντας στο εσωτερικό τους...

Το κράτησα για τη συλλογή μου να το χρησιμοποιήσω σε κανένα pc φίλου

Δημοσ.

Φίλε μου το Dr.Web έχει την καλύτερη μέθοδο για επιδιόρθωση μολυσμένων αρχείων. Δηλαδή σε τέτοιες περιπτώσεις ιών όπως ο Virut και ο Sality που μολύνουν συνεχώς όποιο exe βρουν, είναι δύσκολα τα πράγματα για πολλά av. Δηλαδή τα περισσότερα (όλα πλην 2-3) απλά μόνο να διαγράψουν τα αρχεία μπορούν, και μερικά είναι αρχεία συστήματος οπότε έχουμε καταστροφή.

Κανονικά θα έπρεπε να καθαρίσεις, με το dr.web livecd, αλλά τέλος πάντων. Είναι must εργαλείο για επιδιορθώσεις Η/Υ.

Πως κόλλησες όμως; Απο web ή απο usb stick;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

να ρωτησω..εχω το avg 2011 antivirus..

Πως θα γινει να το απενεργοποιησω τελειως...για να μην επιβαρινει το laptop moy αντι να το απεγκαταστω ?

ευχαριστω

Δημοσ.

Πηγαίνεις κάπου στο πρόγραμμα και απο τις ρυθμίσεις του resident shield το απενεργοποιείς, κάνοντας untick ένα κουτάκι με την αντίστοιχη ρύθμιση. Επίσης μπορείς να απενεργοποιήσεις με παρόμοιο τρόπο και το ID protection, και το web/url filtering που έχει. Ότι real time προστασία έχει δηλαδή.

Αν δεν το βρεις αυτό, μπορείς να κοιτάξεις στο tools->advanced settings και έχει νομίζω κάπου που λέει temporarily disable avg protection. Και σε ρωτάει για πόσο. Κάποια μνήμη θα παίρνει πάλι βέβαια έτσι. Αν το θες για on demand scanner, θα σε συμβουλέψω να καταφύγεις αλλού.

Δημοσ.

Διαβασα τις περισστερες σελιδες αλλα δεν ειδα κατι σχετικο.

Αν βαλω το Microsoft Security Essentials σε γνησια windows 7 που εχω αλλαξει τη γλωσσα με το vistalizator

(απο αγγλικα σε ελληνικα)θα εχω προβλημα και αν ναι υπαρχει τροπος να το διορθωσω?

Ευχαριστω πολυ.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Avast! και παλι avast!!!!!

παιδες για πειτε κανα καλο antivirus.Απογοητευτικα με το kaspersky αν και το ψηφισα,και για αυτο θα κανω φορματ τωρα[λογω οτι δεν μπορει να μου σβησει ενα σκουληακι και ειναι και βαρυ]

Ποιες οι διαφορες του eset nod 32 με το eset smart security?

Κατεβασε το δωρεαν Avast! εκτος απο το οτι ειναι παρα πολυ καλο, οποτε τελειωνει το τζαμπα μετα απο λιγες μερες στο ξαναδινουν xD

Δημοσ.

Ποιες οι διαφορες του eset nod 32 με το eset smart security?

Το eset nod 32 είναι σκέτο antivirus, ενώ το eset smart security ελέγχει όλο το σύστημα (e-mails κλπ), οπότε προτίμησε το δεύτερο.

Δημοσ.

θέλω να αλλαξω antivirus, καθως αυτό που εχω τωρα (F-Secure Internet Security 2010) μου εχει σπασει τα νευρα!!!

Σκεφτομουν το Avast 6 free, αλλα δεν εχει firewall.. Τι προτείνετε να κάνω?

Ποιο προτεινετε για ολοκληρωμένη προστασια?? Να βαλω ξεχωριστο firewall?

Δημοσ.

Το Avast είναι μια χαρά. Όσο για firewall, βεβαίως και μπορείς να βάλεις χωριστό. Εγώ π.χ. χρησιμοποιώ το Comodo firewall και για αντιικό το Microsoft Security Essentials.

Δημοσ.

Είμαι της άποψης οτι όταν "λερώνεις" το "βρακί" σου είναι καλύτερα να το πετάς και να φοράς καινούριο παρά να το "πλένεις" γιατί ακόμα και να το "πλύνεις" δεν ξέρεις εαν και πόσα "κατάλοιπα" έχει αφήσει...

Όποιος βρει για τί πράγμα μιλάω κερδίζει καραμέλα :lol:

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...