Προς το περιεχόμενο

Αποστολή προϊόντος με φάκελο στο εξωτερικό, τι ισχύει;

Haldol

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έστω ότι πουλάω ένα προϊόν στο ebay έναντι ευτελούς αντιτίμου (λ.χ. $2).

Πως το αποστέλλω στον αγοραστή; Όσες φορές έχω αγοράσει εγώ διάφορα, πάνω στο φάκελο υπάρχει ένα δεύτερο χαρτί που γράφει "CUSTOMS DECLARATION" και έχει διάφορες πληροφορίες για τους τελωνειακούς. Είναι απαραίτητο να βάλω κάτι τέτοιο ή μπορώ να το στείλω απλά σαν επιστολή, όπως θα έκανα και για εγχώριους προορισμούς; Και αν πρέπει να το περιλάβω, που μπορώ να βρω τέτοια χαρτιά;

Δημοσ.
Έστω ότι πουλάω ένα προϊόν στο ebay έναντι ευτελούς αντιτίμου (λ.χ. $2).

Πως το αποστέλλω στον αγοραστή; Όσες φορές έχω αγοράσει εγώ διάφορα, πάνω στο φάκελο υπάρχει ένα δεύτερο χαρτί που γράφει "CUSTOMS DECLARATION" και έχει διάφορες πληροφορίες για τους τελωνειακούς. Είναι απαραίτητο να βάλω κάτι τέτοιο ή μπορώ να το στείλω απλά σαν επιστολή, όπως θα έκανα και για εγχώριους προορισμούς; Και αν πρέπει να το περιλάβω, που μπορώ να βρω τέτοια χαρτιά;

Το customs declaration form, συμπληρώνεται για αποστολές ΕΚΤΟΣ Ε.Ε, για Ελλάδα ή Ε.Ε δεν χρειάζεται να συμπληρώσεις κάτι τέτοιο. Αν σε ενδιαφέρει για τρίτες χώρες και συνεργάζεσαι με courier σου δίνουν αυτοί να το συμπληρώσεις, με ΕΛΤΑ δεν ξέρω τι γίνεται.

Αν στείλεις κάτι με παραπάνω απο 20$ αξία στις Η.Π.Α χωρίς αυτό να συνοδεύεται απο την παραπάνω φόρμα, κατάσχεται, για άλλες χώρες (αφρικής , ασίας κλπ) δεν γνωρίζω τι θα γίνει.

Δημοσ.

Αν το στειλεις με φακελο και ειναι ελαφρυ δεν χρειαζεται να συμπληρωσεις τιποτα.

Εχω στειλει Αυστραλια αρκετες φορες

Δημοσ.

Πιο συγκεκριμένα θα στείλω με τους προπληρωμένους φακέλους των ΕΛΤΑ για εξωτερικό, με κόστος 0.95€ ανά φάκελο. Μέσα θα έχει δύο κομμάτια bubble-wrap και αυτό που θέλω να στείλω ανάμεσα. Στην ουσία θα φαίνεται σαν απλή επιστολή, ασχέτως αν εγώ θα χρησιμοποιήσω το φάκελο για να στείλω αγορασμένο προϊόν (απλά πολύ μικρό).

Τι ισχύει σε αυτή την περίπτωση; Χρειάζεται και πάλι να συμπληρώσω αυτό το χαρτί για το τελωνείο;

Η αποστολή θα γίνει σε χώρες εκτός ΕΕ.

Δημοσ.

Χωρις να ξερω τι ακριβως θα στειλεις σου λεω οτι μαλλον δεν χρειαζεται να συμπληρωσεις καποιο χαρτι.Απλα πας και το στελνεις συστημενο ή απλο

Δημοσ.

Αν χωραει σε φακελο το στελνεις σαν απλη επιστολη.. με γραμματοσημα κλπ κλπ. Δε συμπληρωνεις τιποτα παραπανω απο τα στοιχεια του παραληπτη και τα δικα σου (σε περιπτωση επιστροφης). Το μονο εξτρα που μπορεις να κανεις ειναι να ζητησεις να ασφαλισουν το περιοχομενο αλλα και παλι το χαρτι το συμπληρωνει ο υπαλληλος κανονικα. Σημειωση : αν βαλεις μεγαλη αξια, θα μπουν φοροι στο τελωνειο της χωρας αποστολης

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...