Προς το περιεχόμενο

προβλημα με διπλό σκληρο δισκο

lentas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Εχω ενα προβλημα με τα xp μου.

εχω δυο σκληρους δισκους εναν 40αρι και εναν 80αρι. εχω εγκατεστιμενα τα xp στον 80αρι. στον 40 αρι ειχα λυνουξ. επιδή τα xp δεν εβλεπαν καθόλου τον 40αρι εβαλα το σιντι των windows να τον κανο φορματ. αλλα δεν προλαβα να σταματισω τον υπολογιστη μου οταν τελειωσε το φορματ και ετσι εγινε εγκατασταση ξανα των xp στον δευτερο σκληρο μου. μπηκα μεσα απο τα xp που ειχα εγκατεστιμενα και ειδα οτι τον αναγνωριζουν τον δευτερο σκληρό μου, και απο εκει εκανα παλι φορματ τον σκληρο μου (τον 40 αρι ) εγινε το φορματ αλλα μετα μου εβγαλε ενα προβλημα. οταν ανοιγω τον υπολογιστη μου παντα μου ζηταει με ποιο λειτουργικό θα ανοιξω. και τα δυο ειναι windows xp home edition και ανοιγω με το δευτερο. γιατι το πρωτο δεν το αναγνωριζει επηδη εκανα φορματ.

ερωτηση.

πως μπωρω να εξαλειψω αυτο το προβλημα και να μπουταρω κανονικα απο τα xp μου χωρις να μου ζηταει να επιλεξω λειτουργικο.

ευχαριστω για οποιες πιθανες προτασεις και λυσεις δοθούν

Δημοσ.

Καλησπερα, για περιμενε λιγο γιατι μπερδευτηκα :P ειπες οτι τον 40αρι τον εκανες φορματ την πρωτη φορα και καταλαθος περασες win xp αλλα μετα τον ξαναεκανες φορματ και δεν περασες λειτουργικο σωστα?

Απο την στιγμη που δεν περασες στον δευτερο σκληρο χp πως σου βγαζει να επιλεξεις αναμεσα σε 2 λειτουργικα?

Δημοσ.
Απο την στιγμη που δεν περασες στον δευτερο σκληρο χp πως σου βγαζει να επιλεξεις αναμεσα σε 2 λειτουργικα?

Είναι το πρώτο σχεδόν που κάνει η εγκατάσταση για αυτό.

Κάνε δεξή κλίκ στον Ο υπολογιστής μου -> ιδιότητες -> για προχωρημένου->εκκίνηση και αποκατάσταση,εκεί πατάς το κουμπάκι ρυθμίσεις,

Στην καρτέλα που θα βγάλει ΠΡΟΣΟΧΗ γιατί αν κάνεις λάθος, δεν θα ξεκινάει τίποτα.

Δημοσ.

TheELF για εξηγησε μου λιγο τι εννοεις? εγω οταν ειχα δυο λειτουργικα και ο ενας δισκος εφαγε καθαρο φορματ, εκανα boot απο αυτον με το λειτουργικο κανονικα χωρις να επιλεγω αναμεσα σε δυο.

Δημοσ.

Αν κάνεις install και βρεθεί λειτουργικό windows,σου δίνουν την ικανότητα να κάνεις το install σε άλλο δίσκο και να κρατήσεις το παλιό, προσθέτοντας ένα μικρό μενού στην εκκίνηση του δίσκου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...