Προς το περιεχόμενο

onTelecoms και ip

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά, καλησπέρα, έχω μια απορία... η onTelecoms δίνει στατικές διευθύνσεις ip? Το ρωτάω γιατί κάθε φορά που μπαίνω στο http://www.whatismyip.com μου βγάζει πάντα την ίδια διεύθυνση ενώ, απ' όσο ξέρω, η στατική διεύθυνση είναι μια υπηρεσία που χρεώνεται εξτρά κι εγώ δεν δίνω κάτι παραπάνω στους λογαριασμούς της onTelecoms!

Κι αν δεν είναι αυτή η διεύθυνση μου, τελικά ποιά είναι? πώς μπορώ να τη δώ?

Δημοσ.
Αν σου δειχνει την ιδια τοτε εχεις στατικη ip. Παρτους ενα τηλεφωνο για να σιγουρευτεις ομως.

Λες ε? Πάντως ο λογαριασμός που μου έρχεται δεν περιλαμβάνει κάποια έξτρα χρέωση λόγω παροχής στατικής ip!

Επίσης, χρησιμοποιώ ένα προγραμματάκι για να 'χω απομακρυσμένη πρόσβαση στο Pc μου (το angry ip scanner). Το πρόγραμμα αυτό λειτουργεί ως εξής: του δίνεις τη διεύθυνση ip του υπολογιστή "στόχου" που θέλεις να μπεις μέσα και απλά μπαίνεις. Όταν όμως εγώ του βάζω τη διεύθυνση ip τη δική μου, αυτή που μου δίνει η onTelecoms, και πάω να μπω από ένα άλλο pc, μου λέει ότι αυτή η διεύθυνση ip δεν αντιστοιχεί πουθενα!

Α! Ξέχασα να σου πω, σπίτι μου έχω δύο υπολογιστές (ένα σταθερό κι ένα λάπτοπ) τα οποία έχουν την ίδια ακριβώς ip σύμφωνα με το http://www.whatismyip.com !!!

Δημοσ.

εφοσον ο ρουτερ σου παιρνει μια ip απο τον provider τοτε πολυ απλα ολα τα pc σου θα εχουν την ιδια Ip>το whatismyip σωστα σου δειχνει.επισης την Ip μπορρεις να την δεις και μεσα απο τον ρουτερ.οποτε μπορει να ειναι σαν Thn vivodi Παλια.που εδινε dynamic αλλα ηταν static:P.απο εκει και περα για να δεις αν αλλαζει η Ip σου κλεισε το ρουτερ και περιμενε κανα 10 λεπτο και ξαναμπες.εκτος αν εχεις balei proxy καταλαθως οποτε εκει μπορει ναφαινεται η Ip του proxy συνεχεια.

Δημοσ.
εφοσον ο ρουτερ σου παιρνει μια ip απο τον provider τοτε πολυ απλα ολα τα pc σου θα εχουν την ιδια Ip>το whatismyip σωστα σου δειχνει.επισης την Ip μπορρεις να την δεις και μεσα απο τον ρουτερ.οποτε μπορει να ειναι σαν Thn vivodi Παλια.που εδινε dynamic αλλα ηταν static:P.απο εκει και περα για να δεις αν αλλαζει η Ip σου κλεισε το ρουτερ και περιμενε κανα 10 λεπτο και ξαναμπες.εκτος αν εχεις balei proxy καταλαθως οποτε εκει μπορει ναφαινεται η Ip του proxy συνεχεια.

Ναι, αλλά όταν μπάινω στο ρούτερ μου μου λέει πολύ σωστά ότι τη δεδομένη στιγμή είναι συνδεδεμένα 2 τερματικά με διευθύνσεις 192.168.1.2 και 192.168.1.5 αντίστοιχα... αυτά τί είναι? οεο?

Δημοσ.

αυτες οι ψευτικες Ip που παιρνουν τα τερματικα σου.εσυ δεν βγαινει στο ιντερνετ με 192.168.1.χ που παιρνουν τα τερματικα σου εσυ βγαινεις με μια Ip px 193.92.150.5 kai Πισω απο αυτην χαρις στο nat Που εχει το ρουτερ σου παιρνουν ιντερνετ τα υπολοιπα pc.να το πω και με παραδειγμα.

εγω ειμαι αφεντικο σε μια εταιρεια και εχω 5 ατομα για υπαλληλους.εγω παω σε μια αλλη εταιρεια και φερνω 10 αμαξια και τα δινω μετα κατα την δικη μου κριση στους υπαλληλους.η αλλη εταιρεια δεν ξερει τους υπαλληλους μου(192.168.1.χ) αλλα ξερει μονο εμενα που ειμαι το ρουτερ (193.92.150.5) πχ που ειναι η wan ip σου η static Που λες οτι εχεις και αυτη που βλεπεις και στο whatis myip.com

Δημοσ.

ωραίο παράδειγμα! Τώρα εβγαλα μια άκρη... πάντως όταν μπαίνω μέσα στο ρούτερ στην κατηγορiα NAT Mapping Table γραφει κάπου local ip: 186.192.1.6, pseudo ip: 92.117.x.x, peer ip: 44.13.x.x

Δημοσ.

το mapping table ειναι αλλη ιστορια.το βασικο ειναι απλα να ξερεις οτι υπαρχει μια wan ip Που ειναι ηstatic η dynamic και μετα πισω απο το nat δρομολουνται ολα τα pc σου με fake ip Lan ip αλλιως του στυλ 192.168.1.χ η κατι αλλο που μπορει να εχει ο ρουτερ.σε καποιες περιπτωσεις που εσυ μπορει να θες το Καθε σου Pc να βγαινει στο ιντερνετ με πραγματικη Ip τοτε ζητας ενα block απο χ ip οπου καταργεις τελειως το nat και το καθε σου pc παιρνει μια πραγματικη ip .αυτο γινεται οταν θες πιο πολυ να στησεις ενα server πχ http server κτλ.

• Super Moderators
Δημοσ.

ναι η On Telecoms δίνει static ip (τσάμπα) και δεν υπάρχει δυνατότητα για dynamic ακόμα και αν το ζητήσει ο συνδρομητής...

Δημοσ.

ωραιο αυτο σε μερικες περιπτωσεις.ουτε dyndns ουτε τιποτα.μεχρι και http server σηκωνεις αρκει να μην εχουν κανει τιποτα πατεντες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...