FISHERAKOS Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Μπορούμε να σταματήσουμε τους κλέφτες κινητών;; Πληκτρολογώντας στο κινητό μας εκεί που κάνουμε την κλήση τον συνδιασμό *#06# στην οθόνη του κινητού μας θα εμφανιστεί μια νέα οθόνη που θα μας αναφέρει ένα IMEI και ένα SVN με αυτά τα δύο που πρέπει για κάθε κινητό να τα έχουμε σε ένα χαρτάκι γραμμένα μπορούμε με ένα απλό τηλέφωνο να blockάρουμε την συσκευή και να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποτέ και απο κανέναν!
antonl Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Πρέπει να υποστηρίζεται απ το δίκτυο (κι αυτό δε συμβαίνει στα ελληνικά). Επίσης δεν είμαι σίγουρος ότι δεν μπορεί να παραποιηθεί. Τέλος ο κωδικός που δίνεις νομίζω κάνει μόνο για nokia.
katsouras Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Καλη φαση..Θα μεινει με την χαρα..Εγω πριν 3 χρονια ειχα πεσει θυμα κλοπης στο nokia n73 μου στο Ποσειδωνιο.Το βουτηξε ενας γυφτος που εφερνε παγο την στιγμη που δεν κοιτουσε κανεις πανω απο το τραπεζι και δεν μπρουσα να το αποδειξω δυστυχως..
isay Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Μπορούμε να σταματήσουμε τους κλέφτες κινητών;;Πληκτρολογώντας στο κινητό μας εκεί που κάνουμε την κλήση τον συνδιασμό *#06# στην οθόνη του κινητού μας θα εμφανιστεί μια νέα οθόνη που θα μας αναφέρει ένα IMEI και ένα SVN με αυτά τα δύο που πρέπει για κάθε κινητό να τα έχουμε σε ένα χαρτάκι γραμμένα μπορούμε με ένα απλό τηλέφωνο να blockάρουμε την συσκευή και να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποτέ και απο κανέναν! FISHERAKOS μπορείς να ενημερώσεις το forum ΠΟΙΟ ειναι το τηλέφωνο για να κλειδώσεις «δια παντός» τη χρήση; Το IMEI αναγράφεται και στο κινητό, πίσω απο τη θέση της μπαταρίας, όπως και στο κουτί της συσκευασίας. To ΙΜΕΙ blocking δεν υφίσταται στην Ελλάδα (για διάφορους λόγους), οπότε ο «κλέφτης» θα το δουλέψει χωρίς κανένα πρόβλημα. Υπηρεσία IMEI blocking υφίσταται στην Μεγάλη Βρετανία (δεν ξέρω για άλλες χώρες) αλλά πάντα υπάρχει και το IMEI change (αν και λίγο δύσκολο για διάφορους λόγους). Η χρησιμότητα του IMEI είναι ότι άμα κλαπεί το κινητό, κάνεις δήλωση στην αστυνομία, δηλώνοντας και το imei και ΑΝ ΠΟΤΕ βρεθουν κλεμμένα κινητά, σε ενημερώνουν να πας να το πάρεις (για τις πιθανότητες υπολόγισε μόνος σου)
FISHERAKOS Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Άκουσα σήμερα πως ισχύει και για την Ελλάδα αυτό το πράγμα όσο για το που θα καλέσουμε για να κάνουμε την παραπάνω ενέργεια θα το ψάξω και θα σας ενειμερώσω..
gkoki Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Υπαρχει και προγραμμα για τα smartphones που εχουν gps να σου στελνουν με συντεταγμενες που βρισκεται το κινητο και επισης τον αριθμο της sim που εχει τοποθετησει ο κλεφτης.
cyber_katsarida Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Το IMEI αλλάζει με ένα προγραμματάκι. ένα search στο νετ και το βρήκες. οπότε μένεις με τη χαρά. εκτός αν ο κλέφτης είναι κανένας άσχετος
paylidis Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Υπαρχει και προγραμμα για τα smartphones που εχουν gps να σου στελνουν με συντεταγμενες που βρισκεται το κινητο και επισης τον αριθμο της sim που εχει τοποθετησει ο κλεφτης. και για symbian nokia επισης. το εχω στο 5800 μου. 15$ που πραγματικα αξίζουν...
Sofokliss Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Εδώ http://www.imei.gr/ μπορείς να καταχωρήσεις το imei σου έτσι ώστε είτε να δυσκολευτεί ο κλέφτης να την πουλήσει ΑΝ ο υποψήφιος αγοραστής διαπιστώσει στο site ότι είναι κλεμμένη είτε να τον καρφώσει στην αστυνομία.
isay Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Εδώ http://www.imei.gr/ μπορείς να καταχωρήσεις το imei σου έτσι ώστε είτε να δυσκολευτεί ο κλέφτης να την πουλήσει ΑΝ ο υποψήφιος αγοραστής διαπιστώσει στο site ότι είναι κλεμμένη είτε να τον καρφώσει στην αστυνομία. (μιλάω γενικά και δεν ξέρω για το συγκεκριμένο site) ΜΗΝ δίνεται το imei σας πουθενά. Υπάρχουν ιστοτόποι που συλλέγουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ IMEI ΚΑΙ τα πουλάνε σε κλέφτες για να ξε-μπλοκάρουν imei blocked κινητα.
Moderators stormrain Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 (μιλάω γενικά και δεν ξέρω για το συγκεκριμένο site)ΜΗΝ δίνεται το imei σας πουθενά. Υπάρχουν ιστοτόποι που συλλέγουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ IMEI ΚΑΙ τα πουλάνε σε κλέφτες για να ξε-μπλοκάρουν imei blocked κινητα. Oντως. Εχω δει αναλογη προειδοποιηση ακομα και σε ιστοσελιδα που κατα τα αλλα χαριζει προγραμματα για πλατφορμες κινητων. Οποτε καποιος λογος θα υπαρχει.
pp6210 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 lol καλά αυτό το site τα σπάει!!! "χιλιάδες συνεργαζόμενα μέλη και καταστήματα" θα κάνουν τι ακριβώς αν εμφανιστεί ένα κινητό με ΙΜΕΙ δηλωμένο ως κλεμμένο???? Και ποιός είναι πίσω από την σελίδα (αν βλέπεις σελίδα χωρίς διεύθυνση και τηλέφωνο όλο και κάπου πάει το μυαλό σου έτσι?) Το καλύτερο όμως το άφησα για το τέλος: 1200 δηλωμένα ΙΜΕΙ.... έτσι είναι , βρίσκουν και τα κάνουν! Για την ιστορία, μόνο η Vodafone τηρεί σχετικό κατάλογο με ΙΜΕΙ που, μετά από τις σωστές διαδικασίες και δικαιολογητικά, μπλοκάρονται από το δίκτυό της και μόνο - αυτό από μόνο του φανερώνει το πόσο αναποτελεσματικό είναι αυτό το σύστημα, συν την ευκολιά παραποίησης του ΙΜΕΙ. Επι πλέον, δεν υπάρχει κάνενα νομικό πλαίσιο που να καθορίζει πως και σε ποιόν δηλώνεις κλεμμένο ένα κινητό και να δίνει τη δυνατότητα σε μια αντιπροσωπεία ή service point να το κρατήσει / κατασχέσει - άρα ούτε εκεί μπορεί να εφαρμοστεί... όλα τα άλλα που ακούτε και διαβάζετε είναι μούφα...
isay Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Από το συγκεκριμένο site http://forum.imei.gr/viewtopic.php?id=26
Vasileios-gr Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Φίλος μου Από το TEL-AVIV μου χάρισε κάποτε ένα κινητό . Είναι μπλοκαρισμένο και δεν παίζει πουθενά στο Ισραήλ , γιατί δηλώθηκε κλεμμένο . Σε όλη την Ευρώπη φυσικά παίζει μια χαρά . Κάθε φορά που κατεβαίνω στο Ισραήλ σταματάει να δουλεύει .....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.