thanos1916 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Γεια σας,θα ηθελα καποιος αν ξερει και μπορει να με βοηθησει στο να φτιαξω ενα ghost προγραμμα που να φτιαχνει images του υπολογιστη μου αλλα μονο τις ρυθμισεις και τα προγραμματα οχι τα data.Και συγκεκριμενα το προγραμμα που ζητω νομιζω πως ειναι μονο για εναν συγκεκριμενο υπολογιστη .windows 7 64bit εχω.
isay Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Γεια σας,θα ηθελα καποιος αν ξερει και μπορει να με βοηθησει στο να φτιαξω ενα ghost προγραμμα που να φτιαχνει images του υπολογιστη μου αλλα μονο τις ρυθμισεις και τα προγραμματα οχι τα data.Και συγκεκριμενα το προγραμμα που ζητω νομιζω πως ειναι μονο για εναν συγκεκριμενο υπολογιστη .windows 7 64bit εχω. Θες να φτιάξεις τέτοιο πρόγραμμα;
thanos1916 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 ναι αλλα με λιγη βοηθεια φυσικα ---------- Προσθήκη στις 15:54 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:50 ---------- και αν οχι αυτο να κανω αυτο που εχουν τα laptops της toshiba και της hp,δηλαδη να φτιαξω ενα partition μικρο το οποιο θα εχει εκει της ρυθμισεις και την κατασταση που θα εχω επιλεξει εγω για να μην κανω συνεχεια format τον υπολογιστη .Αλλα με αυτην την λυση δεν θα μπορω να δημιουργησω και αλλα images παρα μονο αυτο.
antonl Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Το να φτιάξεις ένα τέτοιο πρόγραμμα μου φαίνεται κάπως υπερβολικό Το δεύτερο που λες γίνεται απ ό,τι θυμάμαι με προγράμματα όπως το Acronis True Image. Δημιουργούν recovery partition που όμως περιλαμβάνει και τα data που λες, εφόσον φυσικά βρίσκονται στο partition που σ ενδιαφέρει. Δημιουργεί incremental backups, οπότε δεν έχεις πρόβλημα με τον χώρο του.
isay Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 ( Από περιέργεια) υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος για να προγραμματίσεις ένα τέτοιο πρόγραμμα απο την αρχή; Ριξε μια ματια στα sources του clonezilla http://clonezilla.org/download/sourceforge/src/sourcecodes.php
thanos1916 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 ( Από περιέργεια) υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος για να προγραμματίσεις ένα τέτοιο πρόγραμμα απο την αρχή; Ριξε μια ματια στα sources του clonezilla http://clonezilla.org/download/sourceforge/src/sourcecodes.php οχι απλα ειναι λιγο χρονοβορο να κανω συνεχεια format μετα απο δοκιμες προγραμματων κτλ .Δεν ειμαι προγραμματιστης για να το φτιαξω μονος μου αλλα εχω αρκετες γνωσεις.Επισης με ενα τετοιο προγραμμα μπορει κανεις να κανει εγκατασταση επικυνδυνων προγραμματων οπως το windows live messenger και αλλα τετοια και μετα να γυρναει πισω πριν την εγκατασταση των προγραμματων αυτων.Και επειδη η απεγκατασταση προγραμματων αφηνει σημαδια παντου ,ειναι ο λογος που θελω να φτιαξω ενα τετοιο προγραμμα .Γνωριζω οτι για να το φτιαξει ενας προγραμματιστης κοστιζει αρκετα εβαλα αυτο το post στο forum για να το φτιαξω μονος μου.Τωρα αν κανεις ξερει αν γινεται να βαλω το προγραμμα που εχουν τα λαπτοπ σε desktop κανενα προβλημα.
tarantules Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Δεν μπορώ να καταλάβω τι διαφορετικό ζητάς από τα προγράμματα cloning που ΗΔΗ υπάρχουν και κάνουν αυτά που μας ανέφερες.... Πολύ απλά θα κάνεις τα εξής : 1.Κατεβάζεις το clonezilla που είπε και ο isay. 2.Κάνεις format το pc σου. 3.Καθαρή εγκατάσταση των windows που θες. 4.Εγκατάσταση και ρύθμιση των προγραμμάτων που συνήθως χρησιμοποιείς καθημερινά 5.Δημιουργία image αρχείου με το clonezilla και τέλος. Έτσι, ότι extra πρόγραμμα θέλεις να δοκιμάσεις στο pc σου θα το βάζεις άφοβα και όταν θέλεις να γυρίσεις στην προηγούμενη κατάσταση με τα βασικά σου προγράμματα (έτοιμα και ρυθμισμένα) απλά βάζεις το image που είχες φτοιάξει πριν
antonl Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 [...] Γνωριζω οτι για να το φτιαξει ενας προγραμματιστης κοστιζει αρκετα εβαλα αυτο το post στο forum για να το φτιαξω μονος μου.Τωρα αν κανεις ξερει αν γινεται να βαλω το προγραμμα που εχουν τα λαπτοπ σε desktop κανενα προβλημα. Κοστίζει αρκετά για κάποιον λόγο Αν δεν έχεις προχωρημένες γνώσεις προγραμματισμού & πολύ ελεύθερο χρόνο χρησιμοποίησε κάποιο απ τα υπάρχοντα προγράμματα.
thanos1916 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Δεν μπορώ να καταλάβω τι διαφορετικό ζητάς από τα προγράμματα cloning που ΗΔΗ υπάρχουν και κάνουν αυτά που μας ανέφερες....Πολύ απλά θα κάνεις τα εξής : 1.Κατεβάζεις το clonezilla που είπε και ο isay. 2.Κάνεις format το pc σου. 3.Καθαρή εγκατάσταση των windows που θες. 4.Εγκατάσταση και ρύθμιση των προγραμμάτων που συνήθως χρησιμοποιείς καθημερινά 5.Δημιουργία image αρχείου με το clonezilla και τέλος. Έτσι, ότι extra πρόγραμμα θέλεις να δοκιμάσεις στο pc σου θα το βάζεις άφοβα και όταν θέλεις να γυρίσεις στην προηγούμενη κατάσταση με τα βασικά σου προγράμματα (έτοιμα και ρυθμισμένα) απλά βάζεις το image που είχες φτοιάξει πριν ναι αλλα το clonezilla κανει backup ολο το partition και αυτο δεν βολευει γιατι το partition ειναι 60gb
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.