sxakk Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Γειασας,έχω core 2 Quad Q9550 προσπάθησα να κάνω overclocking αλλά και με 0% και prime95 στο full load οι θερμοκρασίες είναι πάνω από τους 90 βαθμούς.Έχει την μαμά ψύκρα,πάστα αγορασμένη από μαγαζί υπολογιστών και μητρική MSI.Πέστε μου τι πρέπει να κάνω για να κατεβάσω τις θερμοκρασίες. Ευχαριστώ.
d3m0n Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Είναι σωστά κουμπωμένη η ψύκτρα; Μήπως έχεις ανεβάσει χειροκίνητα παραπάνω ρεύμα ή η μητρική δίνει παραπάνω;
sxakk Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Είναι καλά κουμπωμένη.Η μητρική δεν μου επιτρέπει να αλάξω το ρεύμα (MSI P43).
caution Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 90C = δεν έχει πατήσει η ψήκτρα ή δεν "διαβάζει" την σωστή θερμοκρασία
sxakk Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 90C = δεν έχει πατήσει η ψήκτρα ή δεν "διαβάζει" την σωστή θερμοκρασία Πατάει καλά και διαβάζει από το core temp. ---------- Προσθήκη στις 19:41 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:40 ---------- Η τερμα στουμπομενη απο σκονη... Καθαρότατη. Με προβληματίζει από τι μπορεί να είναι.
sxakk Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Αλλαγη παστας δοκιμασες? Από Δευτέρα λέω να αγοράσω άλλη πάστα.Μακάρι να είναι από την πάστα.
Alkaloid Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 εχω την εντυπωση οτι μερικοι core 2 series εχουν tjmax=85C πραγμα που σημαινει οτι πολλα προγραμματα δειχνουν +15C απο την κανονικη θερμοκρασια. Το πρωτο που θα κανεις φιλε ειναι να το idlareis για 1 λεπτο μεχρι να σταθεροποιηθει η θερμοκρασια σου σε idle κατασταση. Kαπακια κανεις επανεκινηση μπαινεις BIOS και βλεπεις απο εκει τις θερμοκρασιες αν ειναι ιδιες η χαμηλοτερες σε σχεση με τις idle που σου εδειχνε το coretemp σε περιβαλλον windows. Aν ειναι χαμηλοτερες, τοτε πες μας ποσο χαμηλοτερες περιπου και βλεπουμε αν ειναι θεμα tjmax η κατι αλλο.
Tenshi Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Καλό θα ήταν να επενδύσεις σε μια aftermarket ψυκτρα.O/C και stock cooling δεν συμβαδίζουν! Η αλλαγή πάστας θα έλεγα οτι είναι ημίμετρο...
sxakk Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 εχω την εντυπωση οτι μερικοι core 2 series εχουν tjmax=85C πραγμα που σημαινει οτι πολλα προγραμματα δειχνουν +15C απο την κανονικη θερμοκρασια. Το πρωτο που θα κανεις φιλε ειναι να το idlareis για 1 λεπτο μεχρι να σταθεροποιηθει η θερμοκρασια σου σε idle κατασταση. Kαπακια κανεις επανεκινηση μπαινεις BIOS και βλεπεις απο εκει τις θερμοκρασιες αν ειναι ιδιες η χαμηλοτερες σε σχεση με τις idle που σου εδειχνε το coretemp σε περιβαλλον windows. Aν ειναι χαμηλοτερες, τοτε πες μας ποσο χαμηλοτερες περιπου και βλεπουμε αν ειναι θεμα tjmax η κατι αλλο. Το overclocking πρόγραμμα της MSI μητρικής δείχνει περίπου μείον -20 βαθμούς από το core temp. Το bios δεν δείχνει θερμοκρασίες.
nick#18 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Bios χωρις θερμοκρασιες ? Λιγο απιθανο μου φαινεται εως πολυ....ειδικα για σημερινο μηχανημα
Alkaloid Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Το overclocking πρόγραμμα της MSI μητρικής δείχνει περίπου μείον -20 βαθμούς από το core temp.Το bios δεν δείχνει θερμοκρασίες. Well πιθανοτατα ειναι αυτο που σου λεω. Ωστοσο φαινεται να μην δειχνει ουτε το προγραμα της MSI τις σωστες θερμοκρασιες. Ψαξε καλυτερα στο BIOS. Σε καποιο υπομενου που εχει σχεση με Power/Consumption κλπ θα υπαρχουν οι θερμοκρασιες. Απλα για να σιγουρευτεις οτι με το pc σου ολα πανε καλα και το προβλημα ειναι στο coretemp λογω του tjmax μερικων core 2. Μπορεις να δεις το tjmax σου με διαφορα προγραμματα. Γενικα, καλο ειναι να εισαι παντα 20-25C κατω απο το tjmax. Ετσι αν εχεις tjmax 200, μπορει να σου δειχνει 170C θερμοκρασια επεξεργαστη που φυσικα ειναι λαθος, αλλα παραλληλα να μην εχεις λογο ανησυχιας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.