Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για το CPU Fan

vaha

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ερώτηση για το CPU Fan

O ανεμιστήρας του CPU δουλεύει συνέχεια (δίχως να υπερθερμαίνετε το CPU) ενώ πριν δούλευε μόνο όταν θερμαινόταν. Υπάρχει κάπου κάποια ρύθμιση να τον βάλω σε αυτόματη λειτουργία?? Έχω διπλοπυρηνο AMD athlon 64x2 4600

Δημοσ.
Ερώτηση για το CPU Fan

O ανεμιστήρας του CPU δουλεύει συνέχεια (δίχως να υπερθερμαίνετε το CPU) ενώ πριν δούλευε μόνο όταν θερμαινόταν. Υπάρχει κάπου κάποια ρύθμιση να τον βάλω σε αυτόματη λειτουργία?? Έχω διπλοπυρηνο AMD athlon 64x2 4600

O ανεμιστηρας του CPU δουλευει συνεχεια, τι εννοεις οτι δε δουλευε πριν? Παντα ανοιχτος ειναι και μεταβαλλει τις στροφες/λεπτο αναλογως τη θερμοκρασια.

Οταν ανεβαζει θερμοκρασια γυρναει γρηγοροτερα αρα ακουγεται και περισσοτερο. Αν εννοεις αυτο τοτε πρεπει να βρουμε γιατι ανεβαζει θερμοκρασιες η CPU σου.

Ειτε κανεις κατι που δεν εκανες παλιοτερα, πχ φορτωνεις απαιτητικες εφαρμογες που ζεσταινουν τον επεξεργαστη λογω χρησης, ειτε δεν εχεις συντηρησει το συστημα ψυξης σου αν εχεις αρκετο καιρο το συστημα. Σε αυτην την περιπτωση ανοιξε το κουτι και απομακρυνε τις σκονες ειδικα απο την ψυκτρα. Αν συνεχισεις να εχεις προβλημα με τις θερμοκρασιες τοτε καλο ειναι να περασεις νεα θερμοαγωγιμη παστα.

Μας λες τι παιζει απο τα παραπανω και σε βοηθαμε αναλογως.

Δημοσ.

Είναι σα να δουλεύει μόνιμα σε σταθερή ταχύτητα ενώ πριν δεν έκανε τόσο θόρυβο.

Και δεν δούλευε σε σταθερή ταχύτητα. Οι θερμοκρασία είναι σωστή

Στα BIOS η ρύθμιση Q-Fan control είναι disabled μήπως πρέπει να την αλλάξω??

Δημοσ.
Είναι σα να δουλεύει μόνιμα σε σταθερή ταχύτητα ενώ πριν δεν έκανε τόσο θόρυβο.

Και δεν δούλευε σε σταθερή ταχύτητα. Οι θερμοκρασία είναι σωστή

Στα BIOS η ρύθμιση Q-Fan control είναι disabled μήπως πρέπει να την αλλάξω??

Δεδομενου οτι δεν εχεις πειραξει καποια ρυθμιση στο ΒΙΟS καλο ειναι να μην ασχοληθεις να πειραξεις τωρα. Η αιτια δεν ειναι το BIOS, αφου τοσο καιρο ησουν οκ. Εκτος αν πειραξες κατι εκει η καποιος αλλος που χρησιμοποιει το pc.

Απο κει και περα, μηπως εχεις βαλει κανενα προγραμμα για ελεγχο θερμοκρασιων που παραλληλα ελεγχει και τη λειτουργια των ανεμιστηρων και στην κανει αυτο ολη τη δουλεια?

Δημοσ.

Δεν θυμάμαι πια ρύθμιση είχα πριν. Η μόνη αλλαγή είναι που έβαλα τα w7 ενώ είχα XP, και μετά το παρατήρησα. Τώρα μόλις μπήκα στα bios και το έβαλα στο silent και μου φαίνετε να λειτουργεί όπως πριν. Πρόγραμμα για έλεγχο της θερμοκρασίας δεν έχω βάλει. Απλά θα ήθελα να μου έχει ένδειξη θερμοκρασίας στην οθόνη μου, υπάρχει το core temp το γνωρίζει κάνεις? Νομίζω τα W7 δεν τη παρέχουν

http://www.alcpu.com/CoreTemp

Δημοσ.

Κατεβασε το, τρεξ’το και πες μας θερμοκρασιες σε κατασταση αδρανιας/ηρεμιας του υπολογιστη. Σιγουρα τα win7 ειναι ποιο βαρια απο τα XP και ισως να δικαιολογουν μια μικρη αυξηση της θερμοκρασιας της cpu αλλα μικρη.

Εdit: Οταν λες οτι μετα το format με win7 το παρατησες, μηπως χρισιμοποιησες laptop μετα?

Δημοσ.

Ναι βάζοντας τα w7 άλλαξα και τις μνήμες από Kingston KVR533D2N4 512 mb

Σε KVR533D2N4 1gb είναι DDR2 H Motherboard είναι:Asus m2n32 Sli delux και έχει 4 slots

Θα ήθελα ώμος να χρησιμοποιώ και τις 4 μνήμες ταυτόχρονα αλλά όταν τις έβαλα δεν δούλευε γιατί άραγε ξέρει κανείς να μου πει??

Δημοσ.
Ναι βάζοντας τα w7 άλλαξα και τις μνήμες από Kingston KVR533D2N4 512 mb

Σε KVR533D2N4 1gb είναι DDR2 H Motherboard είναι:Asus m2n32 Sli delux και έχει 4 slots

Θα ήθελα ώμος να χρησιμοποιώ και τις 4 μνήμες ταυτόχρονα αλλά όταν τις έβαλα δεν δούλευε γιατί άραγε ξέρει κανείς να μου πει??

Oταν λες οτι αλλαξες τις μνημες , μαλλον εννοείς οτι προσθεσες ακομα 512mb στα ηδη υπαρχοντα. Δλδ εβαλες ακομα ενα dimακι, και τωρα εχεις συνολο 512+512=1GB. Σωστα?

Επομενως χρησιμοποιεις 2 απο 4 διαθεσιμα slots της μητρικης σου. Ποιες 4 μνημες θελεις να χρησιμοποιεις ταυτοχρονα αφου εχεις μονο 2?

Δημοσ.
Oταν λες οτι αλλαξες τις μνημες , μαλλον εννοείς οτι προσθεσες ακομα 512mb στα ηδη υπαρχοντα. Δλδ εβαλες ακομα ενα dimακι, και τωρα εχεις συνολο 512+512=1GB. Σωστα?

Επομενως χρησιμοποιεις 2 απο 4 διαθεσιμα slots της μητρικης σου. Ποιες 4 μνημες θελεις να χρησιμοποιεις ταυτοχρονα αφου εχεις μονο 2?

Μάλλον δεν εξήγησα σωστά

Είχα 2χ512mb και έβαλα 2χ1gb και ερωτάω πως μπορώ να χρησιμοποιήσω και τις τέσσερεις στα 4 slots?? Όταν έβαλα και τις τέσσερεις το μηχάνημα δεν δούλεψε

---------- Προσθήκη στις 00:04 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:02 ----------

σευχαριστω

Δημοσ.

Τελικά το πρόβλημά σου ποιό είναι; Με το fan που λειτουργεί συνέχεια ή με τις μνήμες;

Αν είναι το fan πήγαινε BIOS και κάνε το Q-FAN control = enabled.

Βάλε τις μνήμες που είχες στην αρχή και αν διορθωθεί το fan τότε προχωράς στις μνήμες.

Δημοσ.
Μάλλον δεν εξήγησα σωστά

Είχα 2χ512mb και έβαλα 2χ1gb και ερωτάω πως μπορώ να χρησιμοποιήσω και τις τέσσερεις στα 4 slots?? Όταν έβαλα και τις τέσσερεις το μηχάνημα δεν δούλεψε

---------- Προσθήκη στις 00:04 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:02 ----------

σευχαριστω

Yπαρχει περιπτωση ασυμβατοτητας των μνημων αλλα και παλι μου φαίνεται περιεργο το γεγονός να μην εκκινεί το μηχάνημα. Θα επρεπε να ανοιγει αλλα να ακους καποιο συνδιασμο μπιπ ή ακομα και συνεχομενο μπιπ(δεν είμαι ειδήμονας:fear:). Πολυ πιθανον να ξεχασες να συδεσεις κατι ή ακομα και να πατησεις το διακοπτη on/off του τροφοδοτικου. Εαν καποιος γνωριζει περισσοτερα ισως σε βοηθησει. Εμενα οι γνωσεις ειναι περιορισμενες.

Δημοσ.

«άλλαξα και τις μνήμες από Kingston KVR533D2N4 512 mb

Θα ήθελα ώμος να χρησιμοποιώ και τις 4 μνήμες ταυτόχρονα αλλά όταν τις έβαλα δεν δούλευε γιατί άραγε ξέρει κανείς να μου πει??»

Λοιπόν όπως είπα πριν το θέμα με το fun είναι οκ

Η ερώτηση παραμένει στις μνήμες. Θέλω να χρησιμοποιήσω και τα 4 slots αφού οι μνήμες είναι ιδίου τύπου κα μοντέλου με ίδια χαρακτηριστικά μόνο η χωρητικότητα τους αλλάζει.

Όταν βάζω και τις τέσσερεις το μηχάνημα δεν παίρνει μπρος. ρευμα εχει..

κανένα μπιπ δεν ακούγετε

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...