Προς το περιεχόμενο

Netbook ή Laptop aντί HDD Media player

niktsol

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλα τα μέλη του forum. Αγόρασα πρόσφατα ένα media player της WD το οποίο, όπως γράφει στα χαρακτηριστικά, παίζει όλα τα format video (mkv,avi Xvid κλπ). Κατέβασα λοιπόν μια ταινία σε mkv format, τη πέρασα σε ένα στικάκι και το σύνδεσα στο player. Όμως, ενώ στο pc η ταινία έπαιζε κανονικά, με υπότιτλους. ήχο κλπ, στο player παίζει για 2 λεπτά χωρίς ήχο και μετά κολλά. Άλλα media που έχω δοκιμάσει παίζουν, άλλα όχι. Θα ήθελα να ρωτήσω: Υπάρχουν αναβαθμίσεις για αυτές τις περιπτώσεις;

Πάντως, επειδή το όλο θέμα μου τη σπάει λίγο, φανταστείτε να έχεις πάει κάπου το Σ/Κ και να θες να δεις την αγαπημένη του ταινία και να μην παίζει, σκέφτηκα σαν 2η λύση την αγορά ενός laptop ή netbook, με δυνατότητα σύνδεσης στη TV, (scart και όχι HMDI όμως είναι παλιά η TV), εγκατάσταση κάποιου media center προγράμματος, π.χ. Windows XP media center και εγκατάστη usb τηλεκοντρολ, έτσι ώστε να μπορώ να χειρίζομαι από μακρυά τη media library μου.

Εσείς πιστεύετε ότι συμφέρει η λύση αυτή έναντι του κλασσικού media player? Εγώ πιστέυω πως ναι. Η υλοποίηση είναι εφικτή έτσι δεν είναι; Με ενδιαφέρει μόνο η αναπαραγωγή media άρα δεν χρειάζομαι laptop ή netbook τελευταίας τεχνολογίας. Περιμένω τις γνώμες σας, ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.

αν θες να βλεπεις απλες ταινιες τοτε κανει και το νετβοοκ εγω χρησημοποιω το δικο μου χωρις προβλημα...

Αν ειναι ομως να δεις Mkv που συνηθως ειναι HD δεν θα σηκωσει ενα απλο netbook / laptop φτηνο. Θα πρεπει να παρεις κατι καλο.

Για μενα παρε εναν καλο media player των 100-140 ευρώ Που να σηκωνει HD και θα εισαι μια χαρα...Με φτηνο νετβοοκ μονο Vga λυση σε tft οθονες εχεις...και με 100-140 ευρω κανεις την δουλεια σου ενω για laptoponetbook θες πανω απο 250+

Απο κει και περα..δικη σου η τσεπη Your call!:)

Δημοσ.
αν θες να βλεπεις απλες ταινιες τοτε κανει και το νετβοοκ εγω χρησημοποιω το δικο μου χωρις προβλημα...

Αν ειναι ομως να δεις Mkv που συνηθως ειναι HD δεν θα σηκωσει ενα απλο netbook / laptop φτηνο. Θα πρεπει να παρεις κατι καλο.

Για μενα παρε εναν καλο media player των 100-140 ευρώ Που να σηκωνει HD και θα εισαι μια χαρα...Με φτηνο νετβοοκ μονο Vga λυση σε tft οθονες εχεις...και με 100-140 ευρω κανεις την δουλεια σου ενω για laptoponetbook θες πανω απο 250+

Απο κει και περα..δικη σου η τσεπη Your call!:)

Κοίταξε, έχω το WD TV, όχι το Live, το προηγούμενο μοντέλο. Ξέρεις τι εκνευριστικό είναι να έχεις πακετάρει για Σ/Κ και να θες να δεις μια ταινία, γιατί συνήθως το καλοκαίρι η TV όλο επαναλήψεις έχει, και να μένεις στα κρύα του λουτρού; Τουλάχιστον στο PC, έχεις πληθώρα S/W που μπορείς να παίξεις τα πάντα.

Τώρα για αυτό που λες, περί HD, δεν με απασχολεί μια και η TV που έχω στο εξοχικό μου, είναι παλιά. Υπάρχει καλώδιο που να δίνει στη TV την εικόνα από το PC και να καταλήγει σε SCART; Και υπάρχει από όσο ξέρω και usb controlάκι έτσι δεν είναι;;

Στη περίπτωση που η συσκευή που έχω δεν παίζει ένα mkv τι γίνεται; Δεν έχω κάνει το rip, απλώς μου το δώσανε. Ενώ στο pc παίζει με το VLC κανονικότατα

Δημοσ.

Ήμoυν έτοιμος να σου προτείνω το Popcorn http://www.skroutz.gr/s/278929/Popcorn-Hour-C-200.html?from=suggest&keyphrase=Popcorn+Hour+C-200 αλλά είδα ότι δεν θές FullHD.Έχω ακούσει κολλήματα για το media player της WD.Άλλωστε σε αυτή την κατηγορία χρημάτων 80-100 ευρώ δεν έχεις και πολλές απαιτήσεις.Aπό ότι κατάλαβα θες να βλέπεις ταινίες dvdrip σε avi/divx - η καλύτερη λύση και ποιό οικονομική είναι κάποιο dvdplayer.

Δημοσ.

Κάτι τέτοιο http://www.skroutz.gr/s/260899/Asus-AT3IONT-I-Deluxe.html με εγκατάσταση ubuntu σου κάνει; Με τηλεκοντρόλ, passive heatsink (εγώ βέβαια του έχω βάλει και έναν υποτυπώδη ανεμιστήρα στο κουτί) και πολύ χαμηλή κατανάλωση, το έχω εκεί και παίζει μια χαρά.

Δημοσ.
Ήμoυν έτοιμος να σου προτείνω το Popcorn http://www.skroutz.gr/s/278929/Popcorn-Hour-C-200.html?from=suggest&keyphrase=Popcorn+Hour+C-200 αλλά είδα ότι δεν θές FullHD.Έχω ακούσει κολλήματα για το media player της WD.Άλλωστε σε αυτή την κατηγορία χρημάτων 80-100 ευρώ δεν έχεις και πολλές απαιτήσεις.Aπό ότι κατάλαβα θες να βλέπεις ταινίες dvdrip σε avi/divx - η καλύτερη λύση και ποιό οικονομική είναι κάποιο dvdplayer.

Καλό φαίνεται αυτό φίλε αλλά ακριβούτσικο λιγάκι νομίζω. Και με το Lacie πάντως, που είχα παλιά, πάλι ψιλο-κολλήματα είχα με μερικά αρχεία βίντεο, ενώ στο PC παίζανε τέλεια

---------- Προσθήκη στις 14:15 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:05 ----------

Κάτι τέτοιο http://www.skroutz.gr/s/260899/Asus-AT3IONT-I-Deluxe.html με εγκατάσταση ubuntu σου κάνει; Με τηλεκοντρόλ, passive heatsink (εγώ βέβαια του έχω βάλει και έναν υποτυπώδη ανεμιστήρα στο κουτί) και πολύ χαμηλή κατανάλωση, το έχω εκεί και παίζει μια χαρά.

Φίλε έχω την αίσθηση, ότι αυτό είναι που θέλω. Μου αρέσει που έχει το κοντρολάκι και βλέπω ότι υποστηρίζει και HDMI, αν και δεν μου είναι πολύ απαραίτητο. Εσύ έχεις βάλει ubuntu για κάποιο συγκεκριμένο λόγο, ή απλώς έτυχε; Δεν με πειράζει αν έχει ubuntu, ελπίζω μόνο να έχει καλή υποστήριξη σαν media center πράγμα που έχω ακούσει ότι ισχύει. Υπάρχει σύνδεση σε TV που έχει scart έτσι δεν είναι;

Πόσο κάνει το όλο πακέτο,netbook έτοιμο με αυτή τη μητρική κάρτα, λογικά κανά 200αρι;

Δημοσ.

Φίλε έχω την αίσθηση, ότι αυτό είναι που θέλω. Μου αρέσει που έχει το κοντρολάκι και βλέπω ότι υποστηρίζει και HDMI, αν και δεν μου είναι πολύ απαραίτητο. Εσύ έχεις βάλει ubuntu για κάποιο συγκεκριμένο λόγο, ή απλώς έτυχε; Δεν με πειράζει αν έχει ubuntu, ελπίζω μόνο να έχει καλή υποστήριξη σαν media center πράγμα που έχω ακούσει ότι ισχύει. Υπάρχει σύνδεση σε TV που έχει scart έτσι δεν είναι;

Πόσο κάνει το όλο πακέτο,netbook έτοιμο με αυτή τη μητρική κάρτα, λογικά κανά 200αρι;

Για σύνδεση με scart δεν το έχω ψάξει γιατί δεν το έχω χρειαστεί. Έχει HDMI και VGA, οπότε σίγουρα θα χρειαστείς μετατροπέα - εναλλακτικά βάζεις κάρτα γραφικών με TV-out. Ubuntu έχω βάλει επειδή, εκτός από media center (το xmbc πετάει!), το σύστημα παίζει και σαν web-mysql-mail-file-ftp-print server. Επίσης, μετά από την εγκατάσταση, δεν έβαλα ούτε έναν driver (τους βρήκε όλους μόνο του). Άμα θέλεις πάντως windows, έχει και CD με οδηγούς για XP. Σε κάθε περίπτωση το remote θα σε ζορίσει λιγάκι, άμα καταλήξεις σε αυτό pm me να σου στείλω links. 200 παρά κάτι μου πήγε, συν όμως τον σκληρό που δε περιλαμβάνεται (+ RAM 1GB + μια οποιαδήποτε θήκη - το έχω στουμπώσει σε ένα παλιό τάβλι να φανταστείς!!! + ένα οποιοδήποτε ανεμιστηράκι θήκης)...

Δημοσ.
Για σύνδεση με scart δεν το έχω ψάξει γιατί δεν το έχω χρειαστεί. Έχει HDMI και VGA, οπότε σίγουρα θα χρειαστείς μετατροπέα - εναλλακτικά βάζεις κάρτα γραφικών με TV-out. Ubuntu έχω βάλει επειδή, εκτός από media center (το xmbc πετάει!), το σύστημα παίζει και σαν web-mysql-mail-file-ftp-print server. Επίσης, μετά από την εγκατάσταση, δεν έβαλα ούτε έναν driver (τους βρήκε όλους μόνο του). Άμα θέλεις πάντως windows, έχει και CD με οδηγούς για XP. Σε κάθε περίπτωση το remote θα σε ζορίσει λιγάκι, άμα καταλήξεις σε αυτό pm me να σου στείλω links. 200 παρά κάτι μου πήγε, συν όμως τον σκληρό που δε περιλαμβάνεται (+ RAM 1GB + μια οποιαδήποτε θήκη - το έχω στουμπώσει σε ένα παλιό τάβλι να φανταστείς!!! + ένα οποιοδήποτε ανεμιστηράκι θήκης)...

Ζοριλίκι με το κοντρολάκι τι εννοείς; Καλό μου φαίνεται πάντως. Θα το κοιτάξω από εβδομάδα φίλε και θα σου στείλω pm.

Δημοσ.
Δεν έπαιζε "out of the box". Σε ubuntu βρήκα λύση και παίζει κανονικά, σε xp όχι

Τουλάχιστον στο ubuntu δεν έχεις πρόβλημα με ονοματολογίες ελληνικών αρχείων και ελληνικούς υπότιτλους, σου εμφανίζονται όλα ΟΚ. Αν θες στείλε μου κάποια στιγμή pm το πρόβλημα αυτό που είχες με το κοντρόλ στα ΧΡ

Δημοσ.

Ωραιο μηχανημα, σε πολυ καλη τιμη! :-)

HD & Full HD video ειναι σε θεση να παιξει αν χρειαστεί?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...