Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση Σύνδεσης - Επιλογή Router !!

skipperas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!

Είμαι λίγο άσχετως με adsl κλπ οπότε δώστε τα φώτα σας!

Αυτή τη στιγμή έχω οτενέτ φοιτητικό ίντερνετ 2mps,και συνδέομαι με ένα sagem fast 840 ISDN,το οποίο συνδέεται με μια θύρα usb με το pc!Αυτό να υποθέσω είναι σκέτο modem!

Μιας και θέλω να κάνω κάτι αλλαγές στη σύνδεση,να την κάνω 24άρα και θέλω να έχω και ασύρματο ίντερνετ τι πρέπει να πάρω για να μαι οκ ?

Adsl modem router ασύρματο?Τι χαρακτηριστικά πρέπει να προσέξω?

Το παίρνω,το συνδέω (έχω κάρτα δικτύου),και όλα κομπλέ,θα έχω αμέσως ίντερνετ ?

Παίζει πρόβλημα με το isdn,μιας και έχω 2 γραμμές τηλεφώνου ?

Μιας και κατεβάζω απο torrent κλπ θέλω να ναι αξιόπιστο,να μη πέφτει η σύνδεση!

Να πάρω αυτό που δίνουν από οτε ή μου προτείνετε κάτι άλλο?

Εκεί το δίνουν 30ε..αξίζουν? ή να δώσω κάτι παραπάνω για κάτι καλύτερο?

Αυτά προς το παρών!

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

διάβασα και σε άλλα topics ότι καλό έιναι το netgear dgn2000!

αξίζουν τα 50ε παραπάνω απο αυτλο που δίνει ο οτε ?

το συνδέω και όλα οκ,δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω ε ?

τίποτα φίλτρα κλπ στο τηλέφωνο που έχω ακούσει πχ ?

Δημοσ.

φιλτρα στο τηλ πανε μονο στην adsl over pstn.απλα εσυ θες το Netgear dgn2000b που ειναι για isdn οχι το 2000 που ειναι για Pstn.το συνδεεις το ρυθμιζεις και παιζεις.απλα κλειδωσε και το ασυρματο δεν ειναι τιποτα δυσκολο.splitter isdn θες που εχεις ηδη τωρα .

Δημοσ.
φιλτρα στο τηλ πανε μονο στην adsl over pstn.απλα εσυ θες το Netgear dgn2000b που ειναι για isdn οχι το 2000 που ειναι για Pstn.το συνδεεις το ρυθμιζεις και παιζεις.απλα κλειδωσε και το ασυρματο δεν ειναι τιποτα δυσκολο.splitter isdn θες που εχεις ηδη τωρα .

Οκ κατάλαβα,thanks!

να υποθέσω ότι είναι πιο δύσκολο να το βρω κάπου ε ?

μιας και σε όλα τα καταστήματα που κόιταξα τώρα στο νετ έχουν μόνο για pstn!

:fear:

μήπως έχεις υπόψην σου κανένα κατάστημα που μπορώ να το βρω ?

ps: το pstn τι ακριβώς είναι ?? 1 γραμμή τηλεφώνου ?

Δημοσ.

ψαξε στο skroutz.αλλιωςκαι αλλα Netgear υπαρχουν.2200,1000.

adsl over pstn ειναι adsl σε μια γραμμη τηλεφωνου οπως το λες εσυ.οπου εχεις ιντερνετ και μια γραμμη τηλεφωνου,.adsl over isdn ειναι adsl και 2 γραμμες τηλεφωνου με το netmod του οτε.απλα θες διαφορετικο εξοπλισμο σε καθε περιπτωση επειδη το adsl σε καθε περιπτωση ειναι λιγο διαφορετικο.το ειπα οσο πιο απλα γινεται.

Δημοσ.

αυτό εδώ πως το βλέπεις ?

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.615268

γενικά να κοιτάξω μόνο σε netgear ή υπάρχουν και άλλες αξιόπιστες μάρκες και ποιές είναι αυτές?Σε πρήζω λίγο αλλά θέλω να επιλέξω κάτι καλό,για να μείνει..

Δημοσ.
εχει και lifetime warranty.αν εχεις παραπανω λεφτα αξιζει και για vigor αλλα παμε λιγο μακρια σε λεφτα

Ποιά θεωρείς τα καλύτερα ασύρματα router οσον αφορά ταχύτητα, σταθερότητα. Ειδα netgear στο πλαίσιο , εκτός απο το netgear 2000, και δεν ξέρω ποιο να αγοράσω, γιατί θέλω και usb stick για το desktop. (Pstn γραμμή)

http://www.plaisio.gr/Peripherals/Networks/Modem-Router/Wireless-Modem-Routers/NETGEAR-DGN1000-WIRELESS-MODEM-ROUTER-N150-150MBPS-ANNEX-A-DGN1000.htm

http://www.plaisio.gr/Peripherals/Networks/Modem-Router/Wireless-Modem-Routers/Netgear-DGNB1100-Wireless-Modem-Router-N150-and-USB-N150-150Mbps-Annex-A.htm

Αλλα router καλά μαζί με usb stick ποιά προτείνεις....? να μην φύγουμε όμως πολύ ...αν είμαστε πάνω κάτω στα € 90-100 και για router & usb stick είμαστε μια χαρά!!

Ευχαριστω

Δημοσ.

με τετοια λεφτα πιστευω οτι ολοι θα σου πουν παρε stick netgear και ρουτερ Netgear.τωρα μοντελο ολα πιστευω οτι ειναι πολυ καλα.καποια δινουν και πρωτοκολλο n που δεν ξερω αν το χρειαζεσαι οποτε δεν υπαρχει λογος πχ να πας σε ρουτερ με n ή σε stick με n

Δημοσ.
με τετοια λεφτα πιστευω οτι ολοι θα σου πουν παρε stick netgear και ρουτερ Netgear.τωρα μοντελο ολα πιστευω οτι ειναι πολυ καλα.καποια δινουν και πρωτοκολλο n που δεν ξερω αν το χρειαζεσαι οποτε δεν υπαρχει λογος πχ να πας σε ρουτερ με n ή σε stick με n

Λεω να παω σε n , αφου θα πάρω που θα παρω να δώσω και μερικα ευρω ακόμα να πάρω κατι που να μην μου δημιουργει προβληματα (χρηση: browsing, videochat και online games)

Αποφάσισα σε n τελικα, netgear, σε router και usb stick, σε 300Mbps ή σε 150 Mbps δεν ξέρω γιατί δεν γνωρίζω και ποιά είναι η διαφορά τους για ενα οικιακο δικτυο σε σπιτι 80 cm2 και χρηση browsing, videochat και online games.

Επειδη όμως το dgn2000 δεν φαινεται να παιζει θα δω που θα καταλήξω. Αν εχεις καποιο συγκεκριμενο μοντέλο σε router και usb stick καλοδεχουμενο και θα ήθελα να αναφερθείς αν τα 150Mbps για οικιακο δικτυο ειναι υπεραρκετα ή πρεπει να παω σε 300Mbps για να ειμαι οκ ??

Tελειώνοντας, πρέπει router και usb stick να ειναι και τα 2 στην ιδια ταχυτητα? Πχ. router,stick n+300Mbps ή ή δεν παίζει ρολο π.χ. router n+150Mbps με stick n+300Mbps και το ανάποδο.

Σε επριξα το ξερω... αλλά αν ήσουνα εσυ στη θέση μου τι θα επέλεγες σαν καλη αγορά απ' τα παρακάτω , εκτος κ αν έχεις πάντα να προτείνεις κατι αλλο φυσικά αλλά μέχρι €100 max, ετσι?

http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do?pg=D5AF686ABC75CE4BB4FD187D94632269&pa=CFD496D672C1CD4784AB030FA1306972

ή

http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do?pg=92CD3CEAD75C75488A2536113449137D&pa=CFD496D672C1CD4784AB030FA1306972

ή

http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do?pg=8855B23D2F22CD4B8BBEA3FF9B45C51A&pa=CFD496D672C1CD4784AB030FA1306972 και μαζι με ποιο stick ??

Σε ευχαριστω εκ των προτερων και περιμενω τις απαντησεις σου....

Δημοσ.

οσο ξερω αν παρεις stick που ειναι στα 300 mbps θα παιξει και στα 150.backward compatible.ενω το αναποδο οχι.το 300 θα σου χρησιμευεσει στην πραξη αμα μεταφερεις μεγαλα αρχεια απο pc σε pc και εννοειται οτι ολα τα pc θα πρεπει να εχουν n πρωτοκολλο για να παιξεις στα 300.αλλιως αμα στειλεις σε καποιο που εχει g τοτε δεν θα εχεις 300 αλλα 54.οποτε αν εχεις πολλα pc θες μαζικη αγορα sticks.

αν ηταν να αγορασω κατι εγω θα αγοραζα το 2200 με το stick.την πρωτη σου επιλογη.ειναι οτι πρεπει για τα λεφτα σου και ειναι μια γνωστη μαρκα.

αν παρεις ρουτερ που ειναι n και εχεις stick που ειναι g παλι θα παιξει κανονικα διοτι το ρουτερ ειναι b/g/n απλα θα παιξει στα 54.opote αν δεν σε νοιαζει να μεταφερεις αρχεια και το g ειναι μια χαρα.απλα το N θεωρητικα εχει και μεγαλυτερη εμβελεια που θες για να καλυψεις το σπιτι οχι οτι με g θα ειχες θεμα.αν ειναι 80tm στο ιδιο επιπεδο χωρις σοφιτες κτλ δυσκολο αμα το βαλεις καπου σωστα να μην πιανεις σε ολο το σπιτι.

Δημοσ.
οσο ξερω αν παρεις stick που ειναι στα 300 mbps θα παιξει και στα 150.backward compatible.ενω το αναποδο οχι.το 300 θα σου χρησιμευεσει στην πραξη αμα μεταφερεις μεγαλα αρχεια απο pc σε pc και εννοειται οτι ολα τα pc θα πρεπει να εχουν n πρωτοκολλο για να παιξεις στα 300.αλλιως αμα στειλεις σε καποιο που εχει g τοτε δεν θα εχεις 300 αλλα 54.οποτε αν εχεις πολλα pc θες μαζικη αγορα sticks.

αν ηταν να αγορασω κατι εγω θα αγοραζα το 2200 με το stick.την πρωτη σου επιλογη.ειναι οτι πρεπει για τα λεφτα σου και ειναι μια γνωστη μαρκα.

αν παρεις ρουτερ που ειναι n και εχεις stick που ειναι g παλι θα παιξει κανονικα διοτι το ρουτερ ειναι b/g/n απλα θα παιξει στα 54.opote αν δεν σε νοιαζει να μεταφερεις αρχεια και το g ειναι μια χαρα.απλα το N θεωρητικα εχει και μεγαλυτερη εμβελεια που θες για να καλυψεις το σπιτι οχι οτι με g θα ειχες θεμα.αν ειναι 80tm στο ιδιο επιπεδο χωρις σοφιτες κτλ δυσκολο αμα το βαλεις καπου σωστα να μην πιανεις σε ολο το σπιτι.

Κατ αρχην σ' ευχαριστώ γιατί είσαι κατατοπιστικότατος.

Που λες, να μεταφέρω αρχεία δεν πρόκειται, απλά θέλω να έχω καλό σήμα για Online games να μην έχω διακοπές και για ταινίες HD downloading. Αυτά θα είναι τα πιο "βαριά". Τα υπόλοιπα ότι κάνουμε πάνω κάτω ολοι μας, browcing, chat κτλ.

Το σπίτι είναι σ' ενα επίπεδο δεν έχει κάτι διαφορετικό. Το router θα το βάλω στο σαλόνι και τα 2 δωμάτια είναι στην ίδια ευθεία κολλητά.

Τώρα, στον υπολογιστή desktop θα πάει το stick το καινούργιο που θ' αγοράσω, ο φορητός εχει wifi οπότε τον αφήνω όπως είναι, κ έχω κι ενα stick AIRTIES 54Mbps που μου το εδωσε ενας φίλος, και λεω να το βάλω στην TV που σιγά το θέμα αν ειναι 54 ή 300Mbps, σωστά?

Αυτά είναι ολα κι ολα.

Οπότε, σύμφωνα και με την δική σου άποψη, θα πάω στην 1η επιλογη και θα βάλω και την 24Mbps απο τον ΟΤΕ και τέλος....

Δημοσ.

πηγαινε στην πρωτη επιλογη.οκ τα 2 υπαρχοντα pc θα παιξουν με g αλλα δεν σε νοιαζει.αν δεις μελλοντικα οτι θες αλλη ταχυτητα τοτε παιρνεις αλλο ενα stick n.αν και στο μεγαλο pc Μπορεις να βγαλεις το airties και να βαλεις αυτο που ειναι δωρο μαζι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...