pericles Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Καλησπέρα σε όλους! Έψαχνα να βρω ένα subforum σχετικά με παρουσιάσεις εφαρμογών κινητών τηλεφώνων από developers (2 μάτια έχω και με τα γυαλιά άλλα 2 αλλά και πάλι δεν βλέπω) αν και νομίζω ότι πέτυχα το σωστό. Σε περίπτωση που δεν είναι, παρακαλώ κάποιος moderator να κατευθύνει το μήνυμά αυτό στο σωστό μέρος. Θέλω να σας ενημερώσω για την πρώτη μου εφαρμογή που κυκλοφορεί και είναι ήδη διαθέσιμη στο AppStore. Μέχρι στιγμής βρίσκεται ηδη #1 στο Books Section και #2 σε όλες τις free εφαρμογές στο iTunes AppStore με αξιολόγηση 5/5 αστέρια. Η εφαρμογή είναι η πρώτη Ελληνική προσπάθεια για την δημιουργία μιας ολοκληρωμένης παρουσίασης δυο έργων του Ομήρου, της Ιλιάδας και της Οδύσσειας. Μια αναζήτηση στο AppStore φέρνει αρκετές εφαρμογές με θέμα τα 2 έπη αλλά όλες είναι οι Αγγλικές (και Γαλλικές, Ιταλικές κ.α.) μεταφράσεις. Τα ΟΜΗΡΟΥ ΕΠΗ προχωρούν μερικά βήματα παρακάτω: περιέχουν τα Αρχαία Κείμενα και για τα 2 έργα, μετάφραση στα Νέα Ελληνικά από τον Ν. Καζαντζάκη και Ι.Θ. Κακριδή (τα κείμενα που πολλοί από εμάς είχαν στα βιβλία της Β' Γυμνασίου), τις συνοπτικές περιλήψεις των έργων ανά ραψωδία, μια μικρή περιγραφή του κάθε έργου και πληροφορίες, τέλος, τη λίστα όλων των χαρακτήρων (πρωταρχικών και δευτερεύοντων) που εμφανίζονται στην Ιλιάδα, χωρισμένους ανά παράταξη. Η ανάπτυξη της εφαρμογής δεν έχει όμως τελειώσει εδώ… ετοιμάζεται έκδοση για iPad που θα έχει προσαρμοσμένο γραφικό περιβάλλον (η κυκλοφορία για iPad θα γίνει μετά την κυκλοφορία του 4.2), προσθήκη επιπλέον αναφορών και πληροφοριών για τα έργα, προσθήκη μεταφράσεων στα αγγλικά και γαλλικά, προσαρμογή του γραφικού περιβάλλοντος σε Αγγλικά και Γαλλικά με δυνατότητα επιλογής γλώσσας, προσθήκη επιπλέον λειτουργιών όπως σελιδοδείκτες, και άλλα… Τα ΟΜΗΡΟΥ ΕΠΗ τρέχουν σε iPhone 3G, 3GS, 4 και iPod Touch (2G, 3G, 4G) σε iOS 4 (multitasking συμβατότητα). Για το iPhone 4 και το iPod Touch 4G υπάρχει πλήρης υποστήριξη για retina display. Την εφαρμογή μπορείτε να την βρείτε εδώ [iTunes] και σε αυτή την έκδοση είναι δωρεάν. Περισσότερα θα βρείτε εδώ και μια ενδεικτική βοήθεια χρήσης της εφαρμογής εδώ. Ορισμένα screenshots (περισσότερα στα παραπάνω links): Αυτά για αρχή. Όλα τα σχόλια, προτάσεις, αναφορές για προβλήματα κτλ είναι πάντα καλοδεχούμενα μιας και το αποτέλεσμα τους είναι μόνο η βελτίωση της εφαρμογής. Επίσης, εάν σας αρέσει η εφαρμογή, δώστε εάν θέλετε ένα rating ή ένα review στο iTunes Store! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Gi0 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Moderators Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Χωρις να την εχω δοκιμασει ακομα,ενα συγχαρητηρια απο μενα. Αν και φανταζομαι πως ειναι προφανης η απαντηση,μια απορια καθως εχω 2G,να υποθεσω πως απαιτει iOS 4 και δεν τρεχει σε 3.x ε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pericles Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Ναι, υποστηριζει μονο iOS 4. Με εχουν ρωτησει και αλλοι για αυτο και οι λογοι που ειναι μονο στο 4 ειναι 2. Πρωτα το οτι τα testing devices μας (δυστυχως) τα αναβαθμισαμε ολα καποια στιγμη σε 4. Γινεται να μπει υποστηριξη για 3.1.3 αλλα δεν εχουμε μεσο για να το δοκιμασουμε διεξοδικα σε ενα ποιοτικο ελεγχο. Ο κυριοτερος λογος ομως εχει να κανει με το hardware. Η εφαρμογη χρησιμοποιει γραφικα, κειμενο και animations κατι που σε δοκιμες μας με το 3G παρουσιασε ορισμενα μικροπροβληματακια κυριως με το memory allocation και το γεγονος οτι οι συσκευες 3G και πισω *μπορει* (τονιζω την πιθανοτητα του μπορει) να παρουσιασουν θεμα με ελλειψη μνημης (Το 3GS δεν εχει προβλημα, ποσο μαλλον το iphone 4). Αυτη την περιοδο ετοιμαζεται ενα μικρο update που βελτιωνει ακομα περισσοτερο τον κωδικα με στοχο να χρησιμοποιει λιγοτερη μνημη και ταυτοχρονα κοιταμε (μιας και το εχουν ζητησει και αλλοι) να βαλουμε υποστηριξη για 3.1.3 μονο. Αλλα παλι με καθε επιφυλαξη γιατι οι δοκιμες δεν θα ειναι σε βαθος και υπαρχει πιθανοτητα να παρουσιαστουν προβληματα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Gi0 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Moderators Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Να σαι καλα για την επεξηγηση και για μια ακομα φορα συγχαρητηρια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pericles Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Καλημέρα σε όλους! Μια πολύ γρήγορη ενημέρωση… Έχει εγκριθεί ήδη από την Apple και είναι διαθέσιμη η πρώτη αναβάθμιση της εφαρμογής Ομήρου Έπη (έκδοση 1.1) που προσθέτει ορισμένες λειτουργίες που έλειπαν από την αρχική κυκλοφορία. Η εφαρμογή πλέον θυμάται τις προτιμήσεις του χρήστη για το μέγεθος της γραμματοσειράς και το σημείο που βρισκόταν κατά την έξοδο από μια ραψωδία ή αναφορά και τα επαναφέρει όταν ο αναγνώστης επιστρέψει. Επίσης έχουν προστεθεί πλήκτρα "back to top" για την επιστροφή στην αρχή του κειμένου και "reset font" για την επιστροφή του μεγέθους της γραμματοσειράς στο προεπιλεγμένο. Υπάρχουν και επιπλέον αλλαγές που θα βρείτε εδώ. Σας ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pericles Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Μια μικρη παραλειψη: Η εφαρμογη τρεχει και σε iOS 3.1.3 για πιο παλιες συσκευες. Πιθανοτατα να καθυστερει στο φορτωμα ή τα animations (οφειλεται στο hardware) αλλα οι βασικες λειτουργιες θα εκτελεστουν κανονικα. Θερμα ευχαριστω στον φιλο Gi0 για την αναλυση και το feedback του! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
basilis5 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Εμένα σε 3.1.3 δεν τρέχει,δεν με αφήνει να κάνω εγκατάσταση. Κρίμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Gi0 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Moderators Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Εμένα σε 3.1.3 δεν τρέχει,δεν με αφήνει να κάνω εγκατάσταση. Κρίμα Περιεργο,σε μενα εγινε η εγκατασταση σαν καθε αλλο app απο το itunes,χωρις καποιο προβλημα.2G και συ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pericles Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Εμένα σε 3.1.3 δεν τρέχει,δεν με αφήνει να κάνω εγκατάσταση. Κρίμα Μπορεις να μου στειλεις ενα PM ή ενα email μεσω iTunes > Ομηρου Επη Support με μια περιγραφη τι ακριβως γινεται και δεν σε αφηνει να το κανεις εγκατασταση, τι μηνυμα σου βγαζει, τι συσκευη εχεις κτλ για να δω τι συμβαινει; Προσπαθησε να εισαι οσο πιο αναλυτικος για να το διορθωσουμε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pericles Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Κυκλοφόρησε και είναι διαθέσιμη από σήμερα η εκδοση 1.2 της εφαρμογής Ομήρου Έπη. Η αναβάθμιση περιέχει αρκετές διορθώσεις στον κώδικα και στα γραφικά ενώ παράλληλα έχει προστεθεί στις Αναφορές ο κατάλογος των κυριότερων χαρακτήρων της Οδύσσειας. Θα πρότεινα να αναβαθμίσετε την εφαρμογή πριν την κυκλοφορία του iOS 4.2 γιατί διαπίστωσα κάποιες ασυμβατότητες που λύνονται στην έκδοση 1.2. Περισσότερες πληροφορίες: http://cloudfields.net/el/apps/homer/updates Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pericles Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Κυκλοφόρησε η έκδοση 1.3 της εφαρμογής Ομήρου Έπη που τρέχει πλέον και σε iPad ενώ προστέθηκε αρίθμηση στους στίχους. Η εφαρμογή είναι πλέον Universal και αναβάθμισή της συμπεριλαμβάνει την iPad έκδοση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gpana_ Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Την έχω δοκιμάσει στο iPad μου! Πολύ καλή εφαρμογή συγχαρητήρια! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.