Προς το περιεχόμενο

''Θεμα με την αποζημιωση''

katsouras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δουλευα για συγκενικο προσωπο και επειδη δεν ειχε δουλεια με απελυσε και καθομαι εδω και δυο μηνες.Γνωριζοντας οτι η κατασταση με τις οικοδομες(δουλευα ως ηλεκτρολογος) δεν ειναι καλη ειπα να μην πιεσω και εγω για την αποζημιωση και να αφησω να μου την δωσει οποτε διαθετει.Αποτελεσμα,δεν εχω παρει ουτε ενα ευρο και ουτε μου εχει αναφερει τιποτα.Με εχει παρει δυο φορες να κανω 3-4 μεροκαματα αλλα ουτε λογος.Ξαναλεω δεν εχω ανοιξει κουβεντα γιατι δεν ηθελα να πιεσω καταστασεις(λαθος μου!).Ενα ''πουλακι'' μεσα απο την δουλεια μου ειπε λοιπον πως το καθυστερει μηπως και με ξαναπαρει μετα απο λιγους μηνες και ''γλυτωσει'' οπως χαρακτηριστικα ειπε την αποζημιωση!Αν ειναι δυνατον να μην μιλαω λογω κατανοησης και να με περναει για λαλακα...Γιατι σου λεει προκειμενου να δουλευει θα πει κομματια να γινου τα λεφτα της αποζημιωσης..Αμ δε!Την Δευτερα λοιπον θα ξαναπαω για 2-3 μερες και εκει φυσικα δεν θα την ζητησω αλλα θα την απαιτησω!Ανοχη και καλοσυνη τελος οταν ο αλλος ειναι φουστης.Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν υπαρχει κανενας νομος ο οποιος να δινει στον εργοδοτη την δυνατοτητα μετα την απολυση αν δεν καταβαλει στους πρωτους μηνες αποζημιωση να τον προσλαβει και να στερει στον απολυμενο μερος ακομα και την αποζημιωση.Δηλαδη σαν κατι προσωρινο.Ανοχη και καλοσυνη τελος λοιπον μην παθει κανεις τα δικα μου..

Δημοσ.
Νομίζω λίγα λες.

Υπερβολικα λιγα λεει. 1400 ειναι ισως η -βασικη- αποζημειωση (απιθανο, πανω απο 2000 ειναι σιγουρα για 5 χρονια) και εχεις να παιρνεις και αλλα τοσα απο δωρα και επιδοματα. Χαλαρα ξεπερνας τα 4 χιλιαρικα για 5 χρονια εργασιας. Μην εισαι κοροιδο. Παρε εναν λογιστη να σου πει ακριβως ποσα.

Δημοσ.

Παιδια ειμαι στην κατηγορια του εργατοτεχνιτη.Δουλεψα καπου 2 χρονια,πηγα φανταρος(δεν γινεται απολυση λογω στρατου) και γυρισα και ξαναρχισα.Οποτε παει ετσι.Συνολο λιγοτερο απο 5 χρονια παρα δυο μηνες αν υπολογιζω σωστα.

http://www.somtechnik.gr/Pravo/LysiSymbasis.htm

Χρόνος προϋπηρεσίας Αποζημίωση

2 μηνών - 1 έτους 5 ημερομισθίων

1 έτους (συμπλ) - 2 ετών 7 ημερομισθίων

2 ετών (συμπλ) - 5 ετών 15 ημερομισθίων

5 ετών (συμπλ) - 10 ετών 30 ημερομισθίων

10 ετών (συμπλ) -15 ετών 60 ημερομισθίων

15 ετών (συμπλ) - 20 ετών 95 ημερομισθίων

20 ετών (συμπλ) - 25 ετών 115 ημερομισθίων

25 ετών (συμπλ) - 30 ετών 135 ημερομισθίων

30 ετών (συμπλ) και άνω 150 ημερομισθίων

Δημοσ.

Δεν γίνεται να σε απολυσει ο εργοδότης χωρις να υπογράψεις την "απόδειξη" της αποζημίωσης. Υπεγραψες τετοιο χαρτί?

αν δεν εχεις παρει αποζημίωση μπορεις να το γράψεις στην απόδειξη αυτή και να υπογραψεις "με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος μου".

Δημοσ.

Υπεγραψα το χαρτι της απολυσης μου ωστε να μπω στο ταμειο ανεργιας.

Παιδια δεν εχετε καταλαβει ομως το ''θεμα'' μου.Την αποζημειωση θα την παρω,δεν υπαρχει περιπτωση.Απλα ρωτησα αν υπαρχει κανενας νομος ο οποιος να λεει οτι αν γινει απολυση και δεν λαβεις αποζημειωση μπορει να σου κανει παλι προσληψη πχ μετα απο δυο μηνες(αν το θες) και να σου πει αφου σε ξαναπερνω δεν δικαιεισαι αποζημειωση.Μιλωντας παντα νομικα(ασχετο με το περας εξαμηνου που γινεται παραγραφη).

Δημοσ.

Εγω το εχω δει και σε αλλες περιπτωσεις πως αν μπλεξεις με συγγενεις στην δουλεια πολλες φορες περιπλεκεται το πραγμα..Οπως στην δικια μου που ημουν ο καλος και δεν μιλουσα και ειδα τι επαθα.Ενταξει αν δεν παθεις δεν θα μαθεις..

Δημοσ.
Η λογιστρια μου το εβγαλε το ποσο..

H λογίστρια του εργοδότη σου είπε το ποσό και την ...εμπιστεύεσαι ; Επιθεώρηση ρώτα μόνο για να σου βγάλει το ποσό. Από όσο γνωρίζω μπορούν οι εργοδότες να δίνουν σε δόσεις την αποζημίωση , 6 αν δεν κάνω λάθος. Όσον αφορά το ερώτημα σου , δεν έχω ξανακούσει κάτι τέτοιο , δεν έχω ιδέα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...