censOred Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Λοιπόν θέλω να κάνω αναβαθμιση στον υπολογιστή μου που κλείνει αισίως την τριετία/ Όταν τον είχα αγοράσει η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα από υπολογιστές (όχι ότι τώρα ξέρω βέβαια) Έχουμε και λέμε: α)κουτί β)επεξεργαστής AMD 64X2 5600+ γ)μητρική ASUS M2A-VM (AMD 690G) δ)Μνήμη 2 dimmακια 1GB DDR2 (δυστυχώς) στα 800 ΜΗz της Kingston,είχα προσθέσει ακόμη ένα dimmaκι αργοτερα 1GB χρονισμό και μαρκα δεν γνωρίζω. ε)κάρτα γραφικών (ό,τι να ναι) Radeon HD2600XT silent,υλοποιηση της saphire,512 mb. ζ)2 σκληροί ένας 250 WD caviar (16 MB Cache) δεν ξέρω στις πόσες στροφές και ένας της Seagate 500αρης στις 7200 στροφές η)Τροφοδοτικό ένα 700 W (εδώ φαίνεται ασχετοσύνη μου που επελξα 700αρι) της Thermaltake Λοιπόν εργασία του desktop μουσική -ταινίες κάνα autocad-photsohop-spice αραια και που. Μέχρι τώρα όσες φορες χρειαστηκα να δουλέωψ κάποιο από τα παραπάνω προγραμμα μια χαρά ανταποκριθηκε. Απλά θέλω να αυξήσω λίγο τις επιδοσεις του. Κοιταξτε το budget που διαθέτω είναι μέχρι 150 ευρώ,. Επεξεργαστή δεν θέλω να αλλάξω,δεν ξέρω αν είναι αναγκαίο. Ελεγα μήπως αν αλλαζα τα dimmakia με τίποτα ddr3 σε μεγαλύτερο χρονισμο? Η μητρική που έχει πάνω το μηχανημα λέει τίποτα η μπα? Α και θέλω βασικά να μειώσω τον θόρυβο που κανει το tower,μήπως να αλλαξω κουτί? Μέσα έχω μόνο έναν ανεμιστήρα. Απο θερμοκρασίες η αλήθεια είναι ότι δεν τον έχω ελεγξει.Αν γίνεται πεστε κάνα προγραμμα να τσεκάρω να σας πω. Κάρτα γραφικών μήπως να την αλλάξω με κάποια καλύτερη? Να σημειώσω παιχνίδια παίζω ελάχιστα,αραιά και που κανα αλλά ποτέ δεν ήμουν τύπος να παίξω στην μεγιστη αναλυση,στα high όλα τέρμα.Ίσως βέβαια δεν μου δόθηκε και η ευκαιρία με την καταλληλη κάρτα γραφικών. Αρα συνοψίζοντας θέλω με 150 ευρώ να μου προτείνει κάτι ώστε να δω αυξηση επιδοσεων. thnx in advance.
Vasilis 07 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Λοιπόν θέλω να κάνω αναβαθμιση στον υπολογιστή μου που Αρα συνοψίζοντας θέλω με 150 ευρώ να μου προτείνει κάτι ώστε να δω αυξηση επιδοσεων. Με βάση το τελευταίο καθώς και στο ότι δεν παίζεις games και το PC σε ότι εργασία κάνεις σε καλύπτει, το μόνο που σκέφτομαι με 150 ευρώ ότι θα σου δώσει αύξηση επιδόσεων είναι το SSD http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives/Intel-Postville-X25-V-40GB-SSD-2-5-SSDSA2MP040G2R5-Retail-SSDSA2MP040G2R5.htm ΥΓ: DDR 3 δεν μπορείς να βάλεις στην μητρική που έχεις.
Errik Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Με αλλαγή στην μνήμη δεν θα δεις καμία διαφορά, ειδικά οι αλλαγές στο timing και απο ddr2 σε ddr3 αγγίζουν τα όρια του καθαρά μαρκετινγκ για να κινείται η αγορά (μόνο σε εξειδικευμένα benchmarks και πολύ ιδιαίτερη χρήση θα δεις διαφορά). Αφού λες οτι σε καλύπτει ο πεξεργαστής, και εγώ πιστεύω οτι τημ μεγαλύτερη διαφορά θα την δεις με τον SSD, και σε gaming με αγορά καινούριας κάρτας γαφικών.
zanzavar Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Τον SSD άστον για μετά κατά την γνώμη μου, θα σου δώσει σπιρτάδα αλλά όχι ουσιαστικές, για την εργασία σου, επιδόσεις, είδικά σε AutoCAD/Photoshop. Το πρώτο απλά αγνοεί την ύπαρξη SSD και το δεύτερο δουλεύει με τη μνήμη του υπολογιστή και όχι με τον σκληρό, μόνο σε διάβασμα/εγγραφή αρχείων θα δεις διαφορά, κοινώς στο open/save! Θερμοκρασία: Προγράμματα HWmonitor/Speedfan και άλλα. Αν το κουτί σου έχει μόνο έναν πίσω όπως βλέπω, και οι θερμοκρασίες που θα δεις από τα προγράμματα είναι υψηλές, τότε προτείνω 3 πράγματα: 1) Καθαρίζεις το κουτί από σκόνες, ψήκτρες, καρτες γραφικών, τροφοδοτικό. Μετά από 3 χρόνια σίγουρα θα έχει πιάσει πολύ σκόνη όπου και να το έχεις. 2) Τοποθετείς έναν 12-άρι fan στο μπροστά κάτω μέρος, όπου θα εισάγει αέρα ώστε να δροσίζει τους σκληρούς και να δημιουργεί ομαλή και εύκολη κίνηση του αέρα μέσα στο κουτί. 3) Λογικά έχεις την εργοστασιακή ψήκτρα, οπότε δεδομένης της σκόνης και του γεγονότος ότι έχεις ρυθμίσει το fan της να λειτουργεί χαμηλά για να μη σε ενοχλεί ο θόρυβος, εικάζω ότι θα έχεις μεγάλες θερμοκρασίες. Γενικά αν δεν κάνεις τα δύο πρώτα που σου έγραψα, δε μπορείς να ξέρεις αν θα χρειαστείς νέα ψήκτρα, αλλά σε γενικές γραμμές είναι πολύ πιο αποδοτική και ήσυχη από την εργοστασιακή. Τα σημεία που πρέπει να προσέξεις στην επιλογή της είναι 2 κατά τη γνώμη μου (τα βασικότερα): α) να έχει 12άρι (120mm) fan και β) να "κοιτάει" το fan όταν λειτουργεί προς αυτόν στο πίσω μέρος του κουτιού. Άρα εγώ θα απέκλεια όποια λύση έχει διάταξη τέτοια που "κοιτάει" τη μητρική. Μία καλή και φτηνή είναι αυτή, εγώ έχω την MUGEN-2 και δεν δουλεύει σχεδόν ποτέ το fan της, και όταν το κάνει δεν περνάει το 25%. Αναβάθμιση: Βασικά τα προγράμματα που χρησιμοποιείς (το spice δε το γνωρίζω) εκμεταλεύονται την κάρτα γραφικών και την μνήμη, για το δε AutoCAD και να το τρέξεις σε πιο καλό μηχάνημα δε θα δεις διαφορά. Για το photoshop μπορείς να κάνει 2 πράγματα, αρχικά να βάλεις ακόμα 1GB μνήμη DDR2 ώστε να φτάσεις τα 4GB και μετά να κάνεις μία αλλαγή στην κάρτα γραφικών εφόσον έχεις διαπιστώσει ότι αυτή δε σε βοηθάει όσο χρειάζεσαι. (σημείωση: το photoshop αξιοποιεί την κάρτα γραφικών από την έκδοση CS4 και μετά. Αν έχει CS2 και πίσω ότι και να βάλεις θα κάνεις μία τρύπα στο νερό). Έπειτα αν και με αυτά θες κάτι ακόμα το πιο λογικό που μπορείς να κάνεις είναι να αγοράσεις έναν Athlon II X3 445 που τον υποστηρίζει η μητρική σου. Οι διαφορές θα είναι παραπάνω από ότι περιμένεις. Και με μία ψήκτρα όπως σου είπα θα είναι και ήσυχος και δροσερός. Κόστος: 1GB DDR2 = 20€ Asus Radeon HD 5450 1GB = 60€ CM Hyper 212 = 25€ Athlon II X3 445 = 75€ 12άρης fan= 7-8€ Σύνολο= 190€ Αν είναι πολλά τα χρήματα τότε πρέπει να αποφασίσεις αν θέλεις κάρτα γραφικών ή νέο επεξεργαστή. Η κάρτα που έχεις υποστηρίζεται από από το photoshop και λειτουργεί μιά χαρά πάντως αρκεί να έχεις την έκδοση CS4/CS5. Αν δε σου φτάνει αυτή που έχεις για τυχόν παιχνίδια τότε go for it διαφορετικά άλλαξε CPU. Προσωπικά με σειρά προτερεότητας θα άλλαζα τα εξής: 1) Μνήμη, ψήκτρα, fan 2) Κάρτα γραφικών ή επεξεργαστής ανάλογα με τις απαιτήσεις μου. Οτιδήποτε πιο άκριβο δε σε συμφέρει καθώς μετά είναι χαζό να μην αλλάξεις τα πάντα και να πας σε AM3/DDR3/ νέο CPU με περίπου 200 και κάτι €. Κοινώς αξιολόγησε πρώτα τις ανάγκες σου. ΥΓ.: Κάρτα γραφικών μπορείς να πάρεις πιο καλή με τα ίδια λεφτά, αυτή που σου πρότεινα τη διάλεξα με βάση την κατανάλωση άρα χαμηλές θερμοκρασίες και μετά με βάση την ησυχία που θες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.