washcloud Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 washcloud, γιατι οποιον εχει διαφορετικη αποψη με εσενα κοντευεις να το γυρισεις σε flame? Δεν απανταω σε κατι απο οσα μου λες, γιατι αποτι βλεπω δεν εχει κανενα νοημα. Εξαλλου το προβλημα του παιδιου λυθηκε, και καλο ειναι να εμπεδωσεις με ποιο τροπο λυθηκε για να μην αναλωνομαστε σε ανουσιες αντιπαραθεσεις. ...τί λες γλυκέ μου. Πω-πω. Φιλάκια. Mισολυθηκε,ή καλυτερα λυθηκε θεωρητικα.ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΗΜΙΜΕΤΡΟ. ΚΑΘΑΡΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΧΩΡΑΣ ΣΕ ΜΝΗΜΕΣ ΔΙΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ. Δεν μας ειπε ποσο καιρο εχει να ανανεωσει το λειτουργικο ,και αυτο ειναι βασικο. Δυο με τρια χρονια θα ειναι η απαντηση και θα φυγουμε απο τις καρεκλες μας. ...εφ' όσον ο κάτοχος του πισιού δεν χτυπιέται πως θέλει το μπιφ...τα Windows του, κι εφ' όσον δεν τον στέλνουμε να του πιάσουν τον κω για να του κάνουν "ένα φορμάτ", κι εφ' όσον όπως έλεγε μόνο για surfing το ήθελε, κι εφ' όσον όπως "ΦΑΙΝΟΤΑΝΕ" το pc είναι παλιό/τα win πολυκαιρισμένα/το χαβιάρι μαύρο/ο αστακός ψόφιος,,,για την ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ περίπτωση το "καλύτερο" θα ήταν να κάνει μια καθαρή εγκατάσταση, και τα 256Μεγαμπάιτ RAM μια χαρά θα του ήτανε. Γιατί να ψάχνεται ο άλλος να βρίσκει κι άλλη RAM, κι ακόμα περισσότερη RAM, ΚΑΙ ΔΩΣ' ΜΟΥ RAM; Γιατί να την πλερώνει - αν την πλερώνει; Γιατί να μην του πούμε το γεγονός "ξες, κι άλλη RAM, δεν είναι αυτό που ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ"; Μας είπε ότι θέλει να παίζει παιχνίδια, να του πούμε "α με τόσο λίγη RAM δε γίνεται"; (...εννοείται ότι Ρότζερ κι εγώ τα βλέπουμε το ίδιο - το τονίζω μην παραξηγηθώ). ΟΚ δεν είναι και κανόνας αυτό. 2+ χρόνια έχω να κάνω format αλλά λόγω χρήσης δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο. Αφού πάντως ο ίδιος είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, δεν υπάρχει θέμα. ...σωστός και στα 2 Αντώνη. Κανένας δεν τον έπιασε απ' τον λαιμό τον topic starter "όχι, θα κάνεις αυτό που σου λέω 'γω ρε!". Κι ο καθ' ένας με τις ανάγκες/δυνατότητές του κινείται. Και προσωπικά, αν δεν ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, δεν θα εξωθήσω τον άλλον να πάρει hardware. Ούτε θα τον εξωθήσω να κάνει επανεγκατάσταση αν το λειτουργικό του το θέλει ως έχει ντε και καλά. Όπως είπε κι ο ELF, θα του πω πρώτα να το ξεσκίσει στους καθαρισμούς, τις επιδιορθώσεις, και τις ανασυγκροτήσεις. Πράγματα που συνολικά παίρνουν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ για να επιτευχθούν, από το να κάνεις μια εγκατάσταση "για να έχεις ένα πισί για σερφάρισμα". Περί δε κανόνα θα έλεγα, η επανεγκατάσταση ναι είναι. Όμως υπάρχουν κι οι εξαιρέσεις. Που είτε έχουν να κάνουν με αναβάθμιση h/ware είτε με συντήρηση, που κάνεις εσύ κι εγώ και κάποιοι άλλοι, αλλά ούτε όλοι θέλουνε, κι ούτε όλοι κάνουνε. Tο κέρδος με την επιπλέον μνήμη είναι αυτονόητο και επιφέρει δραματική βελτίωση στα xp καλό είναι να έχουμε αρκετή . Και ο washcloud όμως έχει δίκιο. Αν προσέξεις κάποια πράγματα (είναι γνωστά μην τα αναφέρω) και sp3 και κάποιο ελαφρύ antivirus και browsing γίνεται με 256mb - περνάνε από τα χέρια μου πολλά τέτοια μηχανήματα και το βλέπω εμπειρικά. Βασικά σε αυτό το post με εξαίρεση αυτόν που πρότεινε τον κάδο όλοι έχουν δίκιο και το να είμαστε απόλυτοι δεν είναι χρήσιμο. Όλα πρέπει να τα κοιτάμε. Και δυνατότερα πχ.μηχανήματα γονατίζουν όταν τρέχουν στην εκίνηση ένας σωρό σαβούρα ή έχουν ιούς και η λίστα συνεχίζεται με πολλές αιτίες software και hardware - εκεί τι θα προτείνουμε περισσότερη μνήμη; probe, περισσότερη RAM σίγουρα δε βλάφτει, αυτό έλλειπε. Δεν ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ λέμε όμως - στην συγκεκριμένη περίπτωση. Ας στήσει win σε άλλο δίσκο με το ντιμάκι των 256, κι ας έρθει να μας πει ο ts αν τελικά θέλει ένα λεπτό ο Chrome για ν' ανοίξει. Δίκιο έχεις δε ότι υπήρξαν λογιών-λογιών προτάσεις, οι οποίες ΔΙΝΑΝΕ λύσεις. ...Αλλά τί να το κάνω εγώ, όταν πχ μία είναι "βάλε Λίνουξ"; Φάλτσα δεν είναι, μια χαρά είναι τα Λίνουξ, δεν είναι όμως αυτό που πρώτα και παν' απ' όλα χρειάζεται. Αλλιώς να του πούμε και να παρατήσει το web, να φύγει Αμπουντάμπι να βγάλει λεφτά, και να ζήσει ζωή χαρισάμενη, αντί ν' ασχολιέται με πισιά. Κι αυτή στέκει σαν πρόταση. Συμφωνοι φιλε μου,και ενα αμαξι του 2000 με 5.000χλμ και αυτο καινουργιο ειναι,το θεμα ειναι οτι ειμαστε καθημερινως στο ιντερνετ και αυτο απο μονο του τα λεει ολα.Αν το ανοιγεις μια φορα το μηνα για να γραψεις τα κοινοχηστα στο word τοτε το pc θα τρεχει αφοβα για αλλα 10 χρονια. Και επιπλεον το σημαντικοτερο ειναι οτι με μια ενδεχομενη καθαρη εγκατασταση ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΣΑΙ ολη την ισχυ του μηχανηματος σου ...κι εξαρτάται απ' την ουσιαστική "κατάσταση" του λειτουργικού, την οποία στην προκειμένη δεν ξέρουμε κι ακριβώς - αλλά είναι η πιο ουσιαστική κουβέντα που γράφτηκε αυτή. Ένα σπίτι μπορείς να του ρίξεις όσα καλοριφέρια θες για να το ζεστάνεις - αλλά αν είναι σε βάλτο από 'κει ξεκινάει το πρόβλημα. Just for the record, αυτό το pc είναι το κατεβαστήρι μου και είναι ανοιχτό εδώ και χρόνια. Επίσης εκεί τεστάρω κάθε πρόγραμμα που κατεβάζω (εκτός από παιχνίδια), συνεπώς έχει μπει-βγει «άπειρο» software (αν κι έχει ξεχασμένα στον δίσκο του πολλά άχρηστα πράγματα ) ...ριχ' του ένα φορμάτ λοιπόν, γιατί το τυραννάς
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.