Προς το περιεχόμενο

Αξίζει αναβάθμιση Ram σε παλιό μηχάνημα;

dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Alkaloid, υπόδειξε μου πρώτα που έχει αναφέρει ο topic starter 5', και τα υπόλοιπα τα συζητάμε μετά.

Λαθος τα 5 λεπτα. Δεν αλλαζουν πολλα παντως σε οσα εγραψα ακομα και αν κανει 1 λεπτο. Βασικα δεν αλλαζει τιποτα.

btw χωρις offence αλλα δεν γινεται να σου υποδειξω κατι που γραφει αλλο προσωπο. Να σου δειξω ηθελες να πεις λογικα.

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ρε παιδιά το ξεχειλώσατε το θέμα. Έλεος!

Εντωμεταξύ ο ενδιαφερόμενος εξαφανίστηκε.

Εγώ λέω να πάμε όλοι μαζί μια επίσκεψη στο σπίτι του να δουμε τι παίζει από κοντά. Στην Λάρισσα μένει! B)

B):cool:B)

Δημοσ.

Πότε θα καταλάβουν μερικοί ότι μετά το SP2 τα XP δεν είναι σχεδιασμένα για κάτω από 512, μάλλον ούτε 1gb ram...

Κατά τα άλλα φυσικά και αξίζει η αναβάθμιση, με 1GB θα πηγαίνει μια χαρά το browsing, με chrome η opera.

H λύση του linux θα ήταν ακόμα καλύτερη (κατά προτίμηση όχι bloated δινομές τύπου ubuntu αλλά κάποια τύπου arch μόνο με τα απαραίτητα πακέτα).

Για κάποιον που είναι όντως τελείως άσχετος και άπειρος, το linux είναι ακόμα πιο απλό, αν πρόκειται να χρησιμοποιείται μόνο για browsing και μουσική πχ.

Δημοσ.

Σήμερα ήρθε η παραγγελία μου, τελικά έβαλα +512 ram. Μπορώ να πω ότι τις απαιτήσεις που είχα από αυτόν τις κάλυψε. Ίσως να ήταν καλύτερα με format αλλά από μόνο του δε πιστεύω ότι θα είχε την ίδια διαφορά... Εξάλλου, δεν υπάρχει καθόλου χρόνος ούτε να περάσω ξανά windows ούτε linux. Απλά ζητούσα να μάθω αν θα έχω διαφορά με περισσότερη ram και σε αυτό οι περισσότεροι με καλύψατε. Thanks :-D

Δημοσ.
Μπα,ούτε φρέσκο λειτουργικό ,βάζω στοίχημα ότι έχει παλιό HDD που δεν τον καθάρισε ποτέ, και με ένα CCleaner και ένα defragler για αρχή θα δει αποτελέσματα πολύ καλά,το θέμα είναι ότι η μνήμη δεν βλάπτει.

Κάνε και αυτά και θα με θυμηθείς.

Δημοσ.
Λαθος τα 5 λεπτα. Δεν αλλαζουν πολλα παντως σε οσα εγραψα ακομα και αν κανει 1 λεπτο. Βασικα δεν αλλαζει τιποτα.

btw χωρις offence αλλα δεν γινεται να σου υποδειξω κατι που γραφει αλλο προσωπο. Να σου δειξω ηθελες να πεις λογικα.

Πολλά αλλάζουν μεταξύ ενός και πέντε λεπτών - γι' αυτό καλύτερα ας μην συζητήσουμε και τα υπόλοιπα που λέγαμε.

Όχι, να μου υποδείξεις κι έγραφα κι εννοούσα (διότι να μου δείξεις αν δεν ήμασταν δίπλα-δίπλα ή με κάμερες, χλωμό). Ψάξε τον ορισμό - ο οποίος δεν έχει καν να κάνει με πρόσωπα.

Πότε θα καταλάβουν μερικοί ότι μετά το SP2 τα XP δεν είναι σχεδιασμένα για κάτω από 512, μάλλον ούτε 1gb ram...

Εγώ πάντως, ποτέ. Μια χαρά τρέχουν σε 'μένα με 512. Kαι δεν κάνω απλά web-surfing, που ήταν το εδώ ζητούμενο.

Κατά τα άλλα φυσικά και αξίζει η αναβάθμιση, με 1GB θα πηγαίνει μια χαρά το browsing, με chrome η opera.

H λύση του linux θα ήταν ακόμα καλύτερη (κατά προτίμηση όχι bloated δινομές τύπου ubuntu αλλά κάποια τύπου arch μόνο με τα απαραίτητα πακέτα).

Για κάποιον που είναι όντως τελείως άσχετος και άπειρος, το linux είναι ακόμα πιο απλό, αν πρόκειται να χρησιμοποιείται μόνο για browsing και μουσική πχ.

Έλεος δε να "χρειάζεται" 1GB RAM για να "πηγαίνει μια χαρά το browsing".

Kαι διπλοέλεος να "χρειάζονται" Linux, για ακόμα καλύτερα.

Και σπορέλαιος ο "ασχετοάπειρος" να ξεκινήσει με Linux. Το πόσο κωλυώμενα θα τα δει (αναπόφευκτα κάποια στιγμή), περιτριγυρισμένος από έναν κόσμο με Windows, δε λέγεται. Αλλά και πάλι, δεν πα' να έχει παπάδες πάνω του το λειτουργικό; Τί τον νοιάζει, αν απλά ανοίγει τον browser και τον multimedia player; Τόσο εκφοβιστικοί είναι ο IE6 κι ο WMP10; Ή τόσο πιο απλα΄είναι τα σχετικά interface των σχετικών λινουξοπρογραμμάτων; Δεν ξέρω διανομή που να ανοίγει και να έχει desktop δυο τεράστιες κουμπάρες "play" και "browse" ΜΟΝΟ. Καταλαβαίνω την τάση προώθησης ενός licence free λειτουργικού, και πολύ καλά κάνουν και υπάρχουν και τα 2. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι η υπερβολή ως μέθοδος πειθούς.

Αρχικά καταχωρημένο από TheELF

Μπα,ούτε φρέσκο λειτουργικό ,βάζω στοίχημα ότι έχει παλιό HDD που δεν τον καθάρισε ποτέ, και με ένα CCleaner και ένα defragler για αρχή θα δει αποτελέσματα πολύ καλά,το θέμα είναι ότι η μνήμη δεν βλάπτει.

Κάνε και αυτά και θα με θυμηθείς.

...να τα κάνει ρε μαν, και τίποτα δεν του κοστίζει, και κάτι δεν διακινδυνεύει, και βεβαίως καλό θα κάνουν.

Είναι ημίμετρα όμως όταν κατά πάσα πιθανότητα ένας υπολογιστής, όπως αναφέρθηκε, έχει χρόνια και καιρούς με το ίδιο λειτουργικό. Κι όταν δεν τονίζει "α φορμάτ δε θέλω" (...γιατί να μη θέλει; Τί θα χάσει αν το εργαλείο θα το έχει μόνο για σερφάρισμα; Τις ρυθμίσεις του Internet Explorer; ) γιατί να μην την κάνει τη ρημάδα την επανεγκατάσταση; Kι ολ' αυτά για να μην "χρειάζεται" κάποιος να πάρει άλλη μνήμη. Την επανεγκατάσταση ναι να την αποφύγει κανείς, όταν λέει "έχω της μάνας του Χριστού τα μάτια σε προγράμματα και τις ρυθμίσεις μέσα". Αλλιώς γιατί; Σάμπως θα του πάρει μέρες; Μια ώρα θα του πάρει. Λιγότερο κι απ' το σύνολο του τρεξίματος Defraggler/Ccleaner.

Δημοσ.
Πολλά αλλάζουν μεταξύ ενός και πέντε λεπτών - γι' αυτό καλύτερα ας μην συζητήσουμε και τα υπόλοιπα που λέγαμε.

Όχι, να μου υποδείξεις κι έγραφα κι εννοούσα (διότι να μου δείξεις αν δεν ήμασταν δίπλα-δίπλα ή με κάμερες, χλωμό). Ψάξε τον ορισμό - ο οποίος δεν έχει καν να κάνει με πρόσωπα.

Εγώ πάντως, ποτέ. Μια χαρά τρέχουν σε 'μένα με 512. Kαι δεν κάνω απλά web-surfing, που ήταν το εδώ ζητούμενο.

Έλεος δε να "χρειάζεται" 1GB RAM για να "πηγαίνει μια χαρά το browsing".

Kαι διπλοέλεος να "χρειάζονται" Linux, για ακόμα καλύτερα.

Και σπορέλαιος ο "ασχετοάπειρος" να ξεκινήσει με Linux. Το πόσο κωλυώμενα θα τα δει (αναπόφευκτα κάποια στιγμή), περιτριγυρισμένος από έναν κόσμο με Windows, δε λέγεται. Αλλά και πάλι, δεν πα' να έχει παπάδες πάνω του το λειτουργικό; Τί τον νοιάζει, αν απλά ανοίγει τον browser και τον multimedia player; Τόσο εκφοβιστικοί είναι ο IE6 κι ο WMP10; Ή τόσο πιο απλα΄είναι τα σχετικά interface των σχετικών λινουξοπρογραμμάτων; Δεν ξέρω διανομή που να ανοίγει και να έχει desktop δυο τεράστιες κουμπάρες "play" και "browse" ΜΟΝΟ. Καταλαβαίνω την τάση προώθησης ενός licence free λειτουργικού, και πολύ καλά κάνουν και υπάρχουν και τα 2. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι η υπερβολή ως μέθοδος πειθούς.

Έχεις λάθος αντίληψη του τρέχουν. Με 512 απλά προχωράνε τα XP, και στα 2-3 tabs browsing χωρίς τίποτα άλλο αρχίζουν να σέρνονται.

Τα ΙΕ6 και WMP10 δε τα σχολιάζω καν.

Όσον αφορά το linux όμως, ναι, έχει πολύ πιο απλό interface εφόσον το θελήσεις, και για κάποιον που δεν ξαναείχε καμία επαφή με υπολογιστές, είναι πολύ εύκολο να του φτιάξεις μόνο δύο τεράστια εικονίδια browsing και music. Γιαυτό πρότεινα διανομή τύπου arch, για να επιλέξει αυτός που θα setάρει το μηχάνημα τι θα έχει. Αλλά ακόμα και το ubuntu με 2-3 μικροαλλαγές γίνεται πολύ πιο φιλικό για άσχετους από ότι τα Windows.

Μάλιστα σαν πιο ακραίο σενάριο, στήνεις και κανένα openbox-fluxbox ή όπως αλλιώς τα λένε αυτά τα super light window managers, και κάνεις όντως δουλειά με 512 και κάτω.

Δεν είμαι φαν του linux, χρησιμοποιώ φανατικά Windows για προσωπική χρήση, αλλά για serverοδουλειές και άσχετους, είναι πολύ καλύτερο.

Δημοσ.

^ Θαυμάσια τα περί Λίνουξ που έγραψες, κι ό,τι είχα επίσης να πω σχετικά, το είπα ήδη.

...αλλά αυτό το περί της αντίληψής ΜΟΥ τί γίνεται με μνήμη (512) και ΧΡ, δεν ξέρω, δεν ξέρω τί να πω.

Ίσως αυτό μόνο : Αυτή τη στιγμή γράφω με 14 tab του Opera ανοιχτά, και συνήθως αρχίζει να ψιλοζορίζεται πάνω απ' τα 20-25. Ποιά 2-3 μου λες.

Δημοσ.

washcloud, γιατι οποιον εχει διαφορετικη αποψη με εσενα κοντευεις να το γυρισεις σε flame? Δεν απανταω σε κατι απο οσα μου λες, γιατι αποτι βλεπω δεν εχει κανενα νοημα. Εξαλλου το προβλημα του παιδιου λυθηκε, και καλο ειναι να εμπεδωσεις με ποιο τροπο λυθηκε για να μην αναλωνομαστε σε ανουσιες αντιπαραθεσεις.

Δημοσ.

Mισολυθηκε,ή καλυτερα λυθηκε θεωρητικα.

ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΗΜΙΜΕΤΡΟ.

ΚΑΘΑΡΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΧΩΡΑΣ ΣΕ ΜΝΗΜΕΣ ΔΙΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ.

Δεν μας ειπε ποσο καιρο εχει να ανανεωσει το λειτουργικο ,και αυτο ειναι βασικο.

Δυο με τρια χρονια θα ειναι η απαντηση και θα φυγουμε απο τις καρεκλες μας.

Δημοσ.
[...]

Δυο με τρια χρονια θα ειναι η απαντηση και θα φυγουμε απο τις καρεκλες μας.

ΟΚ δεν είναι και κανόνας αυτό. 2+ χρόνια έχω να κάνω format αλλά λόγω χρήσης δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο.

Αφού πάντως ο ίδιος είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, δεν υπάρχει θέμα.

Δημοσ.

Tο κέρδος με την επιπλέον μνήμη είναι αυτονόητο και επιφέρει δραματική βελτίωση στα xp καλό είναι να έχουμε αρκετή . Και ο washcloud όμως έχει δίκιο. Αν προσέξεις κάποια πράγματα (είναι γνωστά μην τα αναφέρω) και sp3 και κάποιο ελαφρύ antivirus και browsing γίνεται με 256mb - περνάνε από τα χέρια μου πολλά τέτοια μηχανήματα και το βλέπω εμπειρικά. Βασικά σε αυτό το post με εξαίρεση αυτόν που πρότεινε τον κάδο όλοι έχουν δίκιο και το να είμαστε απόλυτοι δεν είναι χρήσιμο. Όλα πρέπει να τα κοιτάμε. Και δυνατότερα πχ.μηχανήματα γονατίζουν όταν τρέχουν στην εκίνηση ένας σωρό σαβούρα ή έχουν ιούς και η λίστα συνεχίζεται με πολλές αιτίες software και hardware - εκεί τι θα προτείνουμε περισσότερη μνήμη;

Δημοσ.
ΟΚ δεν είναι και κανόνας αυτό. 2+ χρόνια έχω να κάνω format αλλά λόγω χρήσης δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο.

Αφού πάντως ο ίδιος είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, δεν υπάρχει θέμα.

Συμφωνοι φιλε μου,και ενα αμαξι του 2000 με 5.000χλμ και αυτο καινουργιο ειναι,το θεμα ειναι οτι ειμαστε καθημερινως στο ιντερνετ και αυτο απο μονο του τα λεει ολα.

Αν το ανοιγεις μια φορα το μηνα για να γραψεις τα κοινοχηστα στο word τοτε το pc θα τρεχει αφοβα για αλλα 10 χρονια.

Και επιπλεον το σημαντικοτερο ειναι οτι με μια ενδεχομενη καθαρη εγκατασταση ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΣΑΙ ολη την ισχυ του μηχανηματος σου

Δημοσ.
Συμφωνοι φιλε μου,και ενα αμαξι του 2000 με 5.000χλμ και αυτο καινουργιο ειναι,το θεμα ειναι οτι ειμαστε καθημερινως στο ιντερνετ και αυτο απο μονο του τα λεει ολα.

Αν το ανοιγεις μια φορα το μηνα για να γραψεις τα κοινοχηστα στο word τοτε το pc θα τρεχει αφοβα για αλλα 10 χρονια. [...]

Just for the record, αυτό το pc είναι το κατεβαστήρι μου και είναι ανοιχτό εδώ και χρόνια. Επίσης εκεί τεστάρω κάθε πρόγραμμα που κατεβάζω (εκτός από παιχνίδια), συνεπώς έχει μπει-βγει «άπειρο» software (αν κι έχει ξεχασμένα στον δίσκο του πολλά άχρηστα πράγματα ) :)

Δημοσ.

Αnyway οι αποψεις διιστανται.

Δεν θεωρω μετρο συγκρισης να δουλευει το pc ολη μερα και να κατεβαζει τραγουδια με ενα pc που ο χρηστης το δουλευει ολη μερα ,ειναι στο ιντερνετ,ανοιγει τις απειρες εφαρμογες ,ζοριζει αφορητα το μηχανημα και οι καθυστερησεις ερχονται

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...