Προς το περιεχόμενο

Αξίζει αναβάθμιση Ram σε παλιό μηχάνημα;

dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1000 πραγματα μπορει να ειναι, πως εισαι σιγουρος οτι ειναι θεμα software αυτο το προβλημα? Τελειως ενδεικτικα μπορει πχ για καποιο λογο να τα χει φτυσει ο σκληρος του δισκος.

...διαισθητικά/εμπειρικά/λογικά.

Και για πες μου εσύ όταν έχεις "τέτοιο πρόβλημα", τί κάνεις πρώτα : παίρνεις νέο δίσκο - ή πρώτα ξαναπερνάς λειτουργικό;

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
...μια χαρά ανοίγει ο ΟΠΟIΟΣΔΗΠΟΤΕ browser -όχι να κάνει ένα λεπτό όπως τώρα- όταν το pc το θέλει μόνο για surfing, με 256MB RAM - αρκεί να είναι φρέσκα τα Win (και SP2 και 3, γιατί όχι; ).

(...εδώ και 128 αρκούν ως το επίσημο requirement για να τρέχει νορμάλ το λειτουργικό, τί να λέμε. Απλώς, ακόμα 256, δεν θα του καθόταν άσχημα - αλλά δεν είναι αυτό που ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. Φρέσκο λειτουργικό είναι το θέμα)

Ναι όταν πρώτοβγήκαν με της τότε απαιτήσεις,και τώρα θα ανοίξουν και θα δουλεύουν και μια χαρά όπως λες ακόμα και τα sp3 εν τάξη,αλλά μόνο αν δεν περάσει τίποτα απολύτως επιπλέον,και αν δεν μπαίνει σε βαριές σελίδες και μόνο μία σελίδα όπως αυτό το τόπικ χρειάζεται καμιά 40MB στο chrome.Βάλε άλλα τόσα ένα anti-virus,και από εκεί και πέρα δεν κάνεις τίποτα,για αυτό κιόλας με λίγο μνήμη παραπάνω θα είναι μια χαρά.

Δημοσ.
Φιλε σορρυ που θα το πω λιγο ωμα αλλα αυτον τον υπολογιστη(ο θεος να τον κανει) πηγαινε στον κοντινοτερο καδο και στειλτον!ψαξου για μεταχειρισμενο με 200-250Ε

αδερφε αν εχεις τιποτα τετοια pc και σκοπευεις να τα πεταξεις πες μου να συναντηθούμε στον κάδο...

Ε ρε ο καθενας με τη μαλακια του εδω μέσα... Ακουσε εκει... :mad:

παλίκαρε βάλε μια 512 ή 1024 και θα φυσάει το μηχανάκι σου. Εχω ένα τετοιο για κατεβαστήρι. Πάντως κάντου και ένα φορματ γιατι σε χειρότερο μηχάνημα (1500+, 256 ram) τρέχω chrome απροβληματιστα σε xp sp3 και μάλιστα με αρκετές καρτέλες.

Δημοσ.
...διαισθητικά/εμπειρικά/λογικά.

Και για πες μου εσύ όταν έχεις "τέτοιο πρόβλημα", τί κάνεις πρώτα : παίρνεις νέο δίσκο - ή πρώτα ξαναπερνάς λειτουργικό;

Ποτε δεν μου εχει τυχει, ακομα και σε αρχαια pc που δεν εγιναν format ποτε να κανει 5min να ανοιξει ενας browser. Για να ειναι θεμα format σημαινει οτι του χει φορτωσει της Παναγιας τα ματια στην κυριολεξια ομως. Αντικειμενικα και με βαση τις πιθανοτητες ειναι λιγο δυσκολο να συμβει αυτο στο pc ενος μεσου χρηστη, ωστε λογω εφαρμογων που τρεχουν στο background να κανει 5min για 1 browser, εκτος αν εχει ιους, πραγμα που ευκολα διαπιστωνει κανεις.

Τεσπα μιας και ρωτησες τι κανω πρωτα:

Ακουω τον δισκο κατα τη διαρκεια των 5 λεπτων. Αν ακουσω να πεθαινει στο read/write υποψιαζομαι virtual memory. Κανω επανεκινηση. Αν μετα την επανεκινηση εχω το ιδιο προβλημα παταω ctrl+alt+del για να βρω τις εφαρμογες που μου γονατιζουν το συστημα. Αν εβλεπα κατι περιεργο εκει που τρωει ram --> msconfig/services.msc. Αν συνεχιζε το προβλημα και μετα θα ψαχνομουν με ενα antivirus. Αν ουτε απτο antivirus δεν ειχα αποτελεσματα τοτε θα εκανα format για να σιγουρευτω οτι δε φταιει κατι στα win και να ψαξω τι φταιει σε hardware επιπεδο.

Eιναι πολυ ευκολο να καταλαβεις αν ειναι software based το προβλημα, δε χρειαζεται format με τη μια. Αυτα ηταν τακτικες για τα win95/98. Οτι προβλημα εμφανιζει το pc format και αγιος ο θεος.

ΥΓ. Με 256mb ram σε xp το chrome επρεπε να ανοιγει σε λιγα δευτερολεπτα. Με φορτωμενο pc και γονατισμενη ram αντε να εκανε καμια 20/30/40 δευτερολεπτα παραπανω. Για να κανει 5 λεπτα, κατι αλλο φταιει imho.

Δημοσ.

TheELF Δεν ξέρω πόσο καιρό έχεις να χρησιμοποιήσεις μηχάνημα τέτοιων προδιαγραφών, αλλά εγώ από σχεδόν τέτοιο γράφω (μικρότερη CPU-διπλάσια μνήμη) και κάνω της Παναγιάς τα φρύδια σε αυτό. "Συντηρώ" το λειτουργικό όμως, γιατί αν το αφήσω για κα'να μήνα, θα έχει γίνει κώλος (με αυτά που κάνω : browsing με Opera και ενίοτε Chrome, Office, συνεχές leeching/seeding, mkv playback, video και image editing, voice chatting). Κι αντιβάιρους έχω να χρησιμοποιήσω χρόνια να φανταστείς. Mια φορά τη μέρα θα χρειαστεί να του κάνω ένα restart γιατί έχει κρεμάσει - αλλά αφού έχω κάνει τα περισσότερα απ' τα προηγούμενα ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ (και ο κύριος λόγος που κρεμάει σε κάποια φάση το ρημάδι, είναι το torrenting σε συνδυασμό με το voice chatting και το image editing.

Γι' αυτό λοιπόν, με τη μισή μνήμη (256), δεν παίζει να παίζει σε ΦΡΕΣΚΟ λειτουργικό να σέρνεται ο Chrome.

Το μόνο "δίκιο" που βλέπω, είναι ότι όντως υπάρχουν κάποια flash sites ή κάτι γκουμούτσες όπως τα Photobucket/Myspace, που και σε 'μένα κάνουν κάτι δεύτερα παραπάνω για ν' ανοίξουν. Τα οποία δεν είναι η πλειονότητα στο Web, αλλιώς θα το έλεγα κι εγώ πως υπάρχει πρόβλημα - και δεν μπαίνω μόνο στο Insomnia.

Πάμε ξανά : ο υπολογιστής του θέλει πρώτ' απ' όλα φρέσκο λειτουργικό, για να μην του κάνει 1' ο Chrome ν' ανοίξει, και με 256MB RAM , μια χαρά βιώσιμος στο Web του σήμερα είναι, αν και ακόμα τόσα δεν θα ήταν άσχημα. Όπως ούτε κι απαραίτητα.

Alkaloid, υπόδειξε μου πρώτα που έχει αναφέρει ο topic starter 5', και τα υπόλοιπα τα συζητάμε μετά.

Δημοσ.
[...] Για να κανει 5 λεπτα, κατι αλλο φταιει imho.

Ε καλά όχι και 5'. Ένα είπε :)

Ένας επίσης γρήγορος τρόπος για να δεις αν είναι software ή hardware πρόβλημα, είναι ένα live CD.

Δημοσ.
Πάμε ξανά : ο υπολογιστής του θέλει πρώτ' απ' όλα φρέσκο λειτουργικό, για να μην του κάνει 1' ο Chrome ν' ανοίξει, και με 256MB RAM , μια χαρά βιώσιμος στο Web του σήμερα είναι, αν και ακόμα τόσα δεν θα ήταν άσχημα. Όπως ούτε κι απαραίτητα.

Μπα,ούτε φρέσκο λειτουργικό ,βάζω στοίχημα ότι έχει παλιό HDD που δεν τον καθάρισε ποτέ, και με ένα CCleaner και ένα defragler για αρχή θα δει αποτελέσματα πολύ καλά,το θέμα είναι ότι η μνήμη δεν βλάπτει.

Δημοσ.

^ Αντώνη, χάσιμο χρόνου είναι το LiveCD - αν δεν το έχεις ήδη κάτω απ' τη μασχάλη σου :

Το πιθανότερο είναι τα Windows στο εν λόγω μηχάνημα να είναι από τον καιρό που ο Απόστολος Παύλος ήταν ακόμα Μωαμεθανός.

Δημοσ.
^ Αντώνη, χάσιμο χρόνου είναι το LiveCD - αν δεν το έχεις ήδη κάτω απ' τη μασχάλη σου :

Το πιθανότερο είναι τα Windows στο εν λόγω μηχάνημα να είναι από τον καιρό που ο Απόστολος Παύλος ήταν ακόμα Μωαμεθανός.

Ο χριστιανισμός προηγήθηκε του μωαμεθανισμού απ ό,τι θυμάμαι ρε :P

Και ναι, η αλήθεια είναι πως το πήρα σα δεδομένο ότι κάπου θα υπάρχει ένα ξεχασμένο live-CD.

Δημοσ.

Για να γίνει κάποιος αντι-κάτι πρέπει να χει προηγηθεί το «κάτι».

Να το κάνουμε 12θεϊστής/ολυμπιστής να λήγει; :P

Δημοσ.
αδερφε αν εχεις τιποτα τετοια pc και σκοπευεις να τα πεταξεις πες μου να συναντηθούμε στον κάδο...

Ε ρε ο καθενας με τη μαλακια του εδω μέσα... Ακουσε εκει... :mad:

παλίκαρε βάλε μια 512 ή 1024 και θα φυσάει το μηχανάκι σου. Εχω ένα τετοιο για κατεβαστήρι. Πάντως κάντου και ένα φορματ γιατι σε χειρότερο μηχάνημα (1500+, 256 ram) τρέχω chrome απροβληματιστα σε xp sp3 και μάλιστα με αρκετές καρτέλες.

Ενταξει ρε μεγαλε αν φυσαει αυτο το μηχανημα τοτε εγω διαθετω τον τελειοτερο υπολογιστη!μν τρελαθουμε τελειως!και μν χαρακτηριζεις μαλακια την γνωμη του αλλου ειναι βαρυ καπως...

Δημοσ.
Ενταξει ρε μεγαλε αν φυσαει αυτο το μηχανημα τοτε εγω διαθετω τον τελειοτερο υπολογιστη!μν τρελαθουμε τελειως!και μν χαρακτηριζεις μαλακια την γνωμη του αλλου ειναι βαρυ καπως...

ρε αδερφε δεν ειπαμε να παιξει και crysis. Για ιντερνετ/msn/email φυσάει όμως... τι να λεμε... Και όταν η γνώμη του άλλου ρίχνει το επιπεδο, αντιστοιχα χαμηλού επιπέδου θα είναι και ο χαρακτηρισμός της... Και χθες σε ενα άλλο παιδι που ήθελε να αναστησει ενα 486 τα ίδια λεγανε... θαρρείς και έχουν όλοι χρήματα/διάθεση να αλλάζουν υπολογιστή... και στο φινάλε τεχνολογικό φορουμ ειναι εδω μέσα για να βοηθάμε με τα προβλήματα των υπολογιστών των άλλων, είτε αυτά ειναι σε 486 είτε ειναι σε 6πύρηνο είτε σε 8086...

Μια χαρα μηχανήματα και πλέον αξιόπιστα είναι τα intel της εποχής που είναι του παιδιού και σίγουρα με ένα καλο φορματ και λίγο μνήμη θα τον εξυπηρετει αρκετα χρόνια ακόμα...

---------- Προσθήκη στις 18:55 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:54 ----------

υ.γ. εχω αρχίσει να πιστευω οτι μερικοί (δεν ανναφερομαι καπου συγκεκριμένα-μην τσιμπάτε) εδω μέσα είναι οι κακομαθημένα πλουσιόπαιδα ή βαλτοί απο καταστηματα... (ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...