Προς το περιεχόμενο

Διαφορετικα BSODS, τι φταιει?

Alkaloid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Νομισα εννοουσες πως πηρες καινουριες bsod,αλλα αναφεροσουν στις παλιες.

Γιατι επιμενεις στις ram?Απο τη στιγμη που περνας memtest σ αυτα τα settings γιατι σ απασχολουν?100κατι mhz για την stock ταση συνηθως δεν ειναι προβλημα παντως.Φυσικα αναλογα με τα dimms.Αν εχεις αμφιβολιες,τρεξε memtest για περισσοτερες ωρες.Και χαμηλωσε λιγο τις συχνοτητες η χαλαρωσε timings.

Γιατι και τα προηγουμενα προβληματικα modules περνουσαν memtest αλλα freezaran το pc μεχρι που αλλαχτηκαν. 1 φορα το 15ημερο μεν, αλλα το freezaran.

Τεσπα οταν παρω bsod θα σου στειλω dump να δουμε τι γινεται. Δεν ειναι και συχνα τα ατιμα..

• Moderators
Δημοσ.

Δεν ειναι και συχνα τα ατιμα..

Αν περασουν ωρες και δεν εχεις παρει τιποτα(εν τω μεταξυ "παιξε"με οτι μπορει να χει σχεση με τους εκαστοτε drivers που εχεις να γινονται check,πχ για αυτους του ηχου δες καμια ταινια,παιχνιδακι κλπ)προχωρα σε επομενους,δεν εχουν προβλημα οι συγκεκριμενοι.

Εν αναμονη λοιπον..Κ αφου δεν σου καθεται καλα η ram,βαλτην stock ή ανεβασε λιγο ταση για να σαι καλυμμενος.

Δημοσ.

Η audigy 2 ZS ειναι αγορασμενη εδω και χρονια επισης καινουρια και απλα την πηρα απτο παλιο μου pc και την εβαλα σε αυτο. Drivers εβαλα καποιους που εχει στο site της η creative για win7 x64, ωστοσο αποτι καταλαβα ειναι αυτοι του Daniel_K "πλασαρισμενοι" ως επισημοι της creative. Εκτος αν εχει βγαλει η ιδια η creative επισημους drivers για win7 x64, οποτε εχω τους επισημους.

.

Ωραια καλα το φανταστηκα.Τους ιδιους drivers χρησημοποιω και εγω εδω και ενα+ χρονο χωρις το παραμικρο.Τοτε που εψαχνα και εγω να βρω drivers (οταν πηγα δλδ απο τα xp στα 7αρια) οι μονοι που υπηρχαν ηταν αυτοι του Daniel_K και σε οσα forum ειχα ψαξει,και ηταν παρα πολλα,πουθενα δεν ειχα βρει ουτε μια αναφορα για προβλημα με τους συγκεκριμενους.Δεν ειναι πλασαρισμενοι οπως λες,τους εφτιαξε το παλικαρι και απλα η Creative τους εχει στο site της.Φαντασου τοτε η Creative ηθελε να τον μυνησει διοτι πειραξε τους drivers της και τωρα τον εχει στο επισημο support forum της.

Παντως ειπες οτι οι προηγουμενες μνημες που ειχες ηταν ελλατωματικες παρολλο που περνουσαν memtest.Τοτε πως ειχες καταλαβει οτι φταιγαν οι μνημες?

Δημοσ.

Παντως ειπες οτι οι προηγουμενες μνημες που ειχες ηταν ελλατωματικες παρολλο που περνουσαν memtest.Τοτε πως ειχες καταλαβει οτι φταιγαν οι μνημες?

Mεγαλη ιστορια. Ειχα παρει τον υπολογιστη που αναφερω αλλα με Gigabyte mobo. Αυτος freezare μονιμως, δεν μπορουσα να κανω τιποτα ανα 1λεπτο ειχα freeze. Αλλαξα μητρικη και εβαλα την MSI και εστρωσε. Aραια και που παλι ετρωγε freeze. Freeze οχι bsods.

Mετα απο καιρο διαπιστωσα οτι τα ram modules ειχαν προτεινομενη ταση απο τον κατασκευαστη (OCZ) τα 1.75V, τα οποια ομως δεν επιτρεπει η intel για τους i series (εως 1.65V επιτρεπει στην ram).

Ετσι η gigabyte ρυθμιζε (αυτοματα απτο BIOS) μικροτερη ταση απο 1.65 και κολλαγαν συνεχως οι μνημες και το pc δεν μπορουσε να δουλεψει με τιποτα.

Η δε msi εδινε 1.50V αντι για 1.75V που χρειαζοντουσαν, αλλα εριχνε κατα πολυ και τη συχνοτητα/timings των μνημων αυτοματα απο το BIOS, ωστε να ειναι πιο σταθερο το συστημα. Ετσι ηταν σταθερο γενικα, αλλα που και που ετρωγα και κανα freeze και φυσικα αντι για 1333 δουλευαν στα 1000. Ετσι οσες φορες δοκιμασα memtest το ειχαν περασει χωρις προβλημα. Οταν πηρα χαμπαρι οτι οι μνημες δε δουλευουν στη σωστη τους συχνοτητα/timings τις επεστρεψα πισω και πηρα καποιες Corsair @ 1333 @ 1.50V, τις οποιες τωρα εχω στα 1440mhz clockarismenes.

Ετσι λοιπον δεν αποκλειω αυτα τα +110mhz που εχω δωσει με o/c χωρις να παραπανω ταση, να ειναι κατι παρομοιο, δηλαδη bsods λογω ανεπαρκους ρευματος στα modules.

ΥΓ. Αφου δουλευεις ιδιους drivers απροβληματιστα, τοτε μαλλον δεν ειναι οι drivers της καρτας ηχου. Ωραια, μπλεξιμο!

Δημοσ.
Mεγαλη ιστορια. Ειχα παρει τον υπολογιστη που αναφερω αλλα με Gigabyte mobo. Αυτος freezare μονιμως, δεν μπορουσα να κανω τιποτα ανα 1λεπτο ειχα freeze. Αλλαξα μητρικη και εβαλα την MSI και εστρωσε. Aραια και που παλι ετρωγε freeze. Freeze οχι bsods.

Mετα απο καιρο διαπιστωσα οτι τα ram modules ειχαν προτεινομενη ταση απο τον κατασκευαστη (OCZ) τα 1.75V, τα οποια ομως δεν επιτρεπει η intel για τους i series (εως 1.65V επιτρεπει στην ram).

Ετσι η gigabyte ρυθμιζε (αυτοματα απτο BIOS) μικροτερη ταση απο 1.65 και κολλαγαν συνεχως οι μνημες και το pc δεν μπορουσε να δουλεψει με τιποτα.

Η δε msi εδινε 1.50V αντι για 1.75V που χρειαζοντουσαν, αλλα εριχνε κατα πολυ και τη συχνοτητα/timings των μνημων αυτοματα απο το BIOS, ωστε να ειναι πιο σταθερο το συστημα. Ετσι ηταν σταθερο γενικα, αλλα που και που ετρωγα και κανα freeze και φυσικα αντι για 1333 δουλευαν στα 1000. Ετσι οσες φορες δοκιμασα memtest το ειχαν περασει χωρις προβλημα. Οταν πηρα χαμπαρι οτι οι μνημες δε δουλευουν στη σωστη τους συχνοτητα/timings τις επεστρεψα πισω και πηρα καποιες Corsair @ 1333 @ 1.50V, τις οποιες τωρα εχω στα 1440mhz clockarismenes.

Ετσι λοιπον δεν αποκλειω αυτα τα +110mhz που εχω δωσει με o/c χωρις να παραπανω ταση, να ειναι κατι παρομοιο, δηλαδη bsods λογω ανεπαρκους ρευματος στα modules.

Ναι τωρα που το ειπες το θυμαμαι.Καπου σε καποιο ποστ το ειχα διαβασει.Δεν αποκλειεται ομως να συμβαινει και απο τα +110 που εδωσες.Βαλε τις μνημες σε στοκ κατασταση και αστο λιγο καιρο να δεις πως θα συμπεριφερθει.Δεν νομιζω οτι καιρδιζεις και τιποτα περα απο το ψυχολογικο με αυτου του ειδους το oc.

Δημοσ.
Ναι τωρα που το ειπες το θυμαμαι.Καπου σε καποιο ποστ το ειχα διαβασει.Δεν αποκλειεται ομως να συμβαινει και απο τα +110 που εδωσες.Βαλε τις μνημες σε στοκ κατασταση και αστο λιγο καιρο να δεις πως θα συμπεριφερθει.Δεν νομιζω οτι καιρδιζεις και τιποτα περα απο το ψυχολογικο με αυτου του ειδους το oc.

Oι μνημες παιζουν στα 1440 λογω του clock στο cpu. Ανεβαζεις clock στο FSB==> ανεβαζει mhz και η cpu και οι μνημες.

Μπορω να ριξω το ratio στις μνημες, αλλα ετσι πεφτουν στα 1000 (ενδιαμεση λυση δεν υπαρχει).

Ετσι εχω τις εξης επιλογες.

1. Ειτε επαναφερω και την cpu στις εργοστασιακες τιμες της και παιζω με stock settings στα παντα.

2. Eιτε τα αφηνω ολα οπως ειναι, δινοντας λιγη ταση στις μνημες για να μην υπαρχει θεμα με τις μνημες. Αλλα δε ξερω τι αντοχες τα modules στα ρευματα, γιαυτο το αποφευγω.

3. Ειτε παιζω με τις μνημες στα 1000mhz αντι για 1333mhz εχοντας clocked τον επεξεργαστη απλως.

4. Ειτε ανεβαζω κι αλλο το clock της cpu, ωστε να πανε και οι μνημες απο 1000 κοντα στα 1333 με το χαμηλο ratio. Ωστοσο, σε αυτη τη περιπτωση πρεπει να αρχισω να τσιμπαω τασεις στην cpu ελεγχοντας παραλληλα την σταθεροτητα, κατι που θελω να αποφυγω. Μεχρι στιγμης ειναι clockarismenh στα 3.6ghz με μαμα ταση και ειναι σταθερη σε ολα τα benchmarks.

Μου φαινεται οτι θα προχωρησω στο 3, αν ξαναδω bsod.

Δημοσ.
Oι μνημες παιζουν στα 1440 λογω του clock στο cpu. Ανεβαζεις clock στο FSB==> ανεβαζει mhz και η cpu και οι μνημες.

Μπορω να ριξω το ratio στις μνημες, αλλα ετσι πεφτουν στα 1000 (ενδιαμεση λυση δεν υπαρχει).

Ετσι εχω τις εξης επιλογες.

1. Ειτε επαναφερω και την cpu στις εργοστασιακες τιμες της και παιζω με stock settings στα παντα.

2. Eιτε τα αφηνω ολα οπως ειναι, δινοντας λιγη ταση στις μνημες για να μην υπαρχει θεμα με τις μνημες. Αλλα δε ξερω τι αντοχες τα modules στα ρευματα, γιαυτο το αποφευγω.

3. Ειτε παιζω με τις μνημες στα 1000mhz αντι για 1333mhz εχοντας clocked τον επεξεργαστη απλως.

4. Ειτε ανεβαζω κι αλλο το clock της cpu, ωστε να πανε και οι μνημες απο 1000 κοντα στα 1333 με το χαμηλο ratio. Ωστοσο, σε αυτη τη περιπτωση πρεπει να αρχισω να τσιμπαω τασεις στην cpu ελεγχοντας παραλληλα την σταθεροτητα, κατι που θελω να αποφυγω. Μεχρι στιγμης ειναι clockarismenh στα 3.6ghz με μαμα ταση και ειναι σταθερη σε ολα τα benchmarks.

Μου φαινεται οτι θα προχωρησω στο 3, αν ξαναδω bsod.

Χαιρω πολυ.Υπαρχει και ο διαιρετης ο οποιος σου επιτρεπει να παιξεις με τις μνημες.Τωρα 1440-1000 δεν ξερω να σου πω αν υπαρχει ενδιαμεση λυση.Εσυ εχεις μπροστα σου τις επιλογες.Εμενα παντως AMD συστημα εχει αρκετες επιλογες.Εγω παντως θα επελεγα την τεταρτη λυση.Αν εχεις καλη ψυκτρα δεν νομιζω να εχεις θεμα.Δεν ειναι και τιποτα το σπουδαιο να ανεβασεις λιγο το ρευμα στην cpu και να τρεξεις κανενα stress test.Απο αλλου ξεκινησαμε,αλλου το παμε.Τεσπα,btw ποιον cpu εχεις?

Δημοσ.
Χαιρω πολυ.Υπαρχει και ο διαιρετης ο οποιος σου επιτρεπει να παιξεις με τις μνημες.Τωρα 1440-1000 δεν ξερω να σου πω αν υπαρχει ενδιαμεση λυση.Εσυ εχεις μπροστα σου τις επιλογες.Εμενα παντως AMD συστημα εχει αρκετες επιλογες.Εγω παντως θα επελεγα την τεταρτη λυση.Αν εχεις καλη ψυκτρα δεν νομιζω να εχεις θεμα.Δεν ειναι και τιποτα το σπουδαιο να ανεβασεις λιγο το ρευμα στην cpu και να τρεξεις κανενα stress test.Απο αλλου ξεκινησαμε,αλλου το παμε.Τεσπα,btw ποιον cpu εχεις?

ι5 750@3,6ghz/prolimatech megahalems

υγ. δεν ειμαστε offtopic, ισα ισα πιθανους τροπους να μειωσουμε τα bsod συζηταμε.

υγ2. το driver verifier ακομα on αλλα bsod προς το παρον, δεν εχω

• Moderators
Δημοσ.

υγ2. το driver verifier ακομα on αλλα bsod προς το παρον, δεν εχω

Οπως ειπα και πριν, απλα on δεν λεει τιποτα.Κανε χρηση του pc αναλογα με τους drivers που εχεις στον ελεγχο.Πχ τωρα που εχεις τη καρτα ηχου,δες καμια ταινια,παιξε κανενα παιχνιδι."παιξε" με τον ηχο.Αν δεν βγει τιποτα,συνεχιζεις στο επομενο pool απο drivers.Μην περιμενεις να βγει bsod απο μονο του,η ολη λογικη ειναι να γινει χρηση του driver που ελεγχεις,να ειναι ο προβληματικος και να "σκασει"στον ελεγχο.

Απο την στιγμη ομως που αναλυεις το hardware ακομα,δεν εχω να προσθεσω κατι και δεν θα βοηθησει σε κατι ουτε ο verifier ουτε καποια bsod,αν δεν εχεις settings στα οποια εισαι 100% stable.

Πρωτα γινεται ο ελεγχος του hardware και στην συνεχεια του software.Παραλληλα δεν διευκολυνει την κατασταση.

Δημοσ.

Πρωτα γινεται ο ελεγχος του hardware και στην συνεχεια του software.Παραλληλα δεν διευκολυνει την κατασταση.

Γι' αυτο ειπα αλλου το ξεκινησαμε αλλου το παμε. ;)

• Moderators
Δημοσ.
Γι' αυτο ειπα αλλου το ξεκινησαμε αλλου το παμε. ;)

Γι αυτο ειχα πει και γω;)

Ps.Τονιζω πως για να βγαλεις ακρη με τα παραπανω,πρεπει να εισαι απολυτως σταθερος απο αποψη hardware.Αλλιως κανουμε μια τρυπα στο νερο.

Δεν μπορω να ειμαι σιγουρος για τη σταθεροτητα του pc απο αποψη hardware και το αφηνω στον ενδιαφερομενο.Αν δεν ειναι δυνατον να ειμαστε σιγουροι γι αυτη,τα περι software πανε περιπατο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...