nikos66 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Ωραία. Το bios είναι P1.30. Ολος αυτιά ---------- Post added at 16:23 ---------- Previous post was at 16:22 ---------- Α, παρεμπιπτόντως, τώρα που μπήκα στο bios είδα από κει θερμοκρασίες... 59-60... Αρχίζω να ανησυχώ...
LouCi4er Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Ωραία. Το bios είναι P1.30. Ολος αυτιά ---------- Post added at 16:23 ---------- Previous post was at 16:22 ---------- Α, παρεμπιπτόντως, τώρα που μπήκα στο bios είδα από κει θερμοκρασίες... 59-60... Αρχίζω να ανησυχώ... Λοιπον αυτο ειχε και εμενα η δικια μου οταν την ειχα παρει αλλα ειχα προβλημα με restarts οταν σερφαρα και με το που εκανα bios update δεν μου ξαναετυχε.Εγω εχω το 1.70 Λοιπον το bios update ειναι πολυ απλη διαδικασια η οποια παιρνει μερικα δευτερολεπτα και διορθωνει αρκετα προβληματα που τυχον εχει καποιος.Λοιπον θα δοκιμασουμε πρωτα με ρευμα και μετα το bios update. Σε 2 λεπτα θα σου πω τι να κανεις.Εσυ κατεβασε αυτο το προγραμμα.
nikos66 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 οκ, κατέβηκε και το ινστόλαρα. Για το bios είδα τώρα κι εγώ ότι έχει βγει και 1.80.
LouCi4er Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 οκ, κατέβηκε και το ινστόλαρα. Για το bios είδα τώρα κι εγώ ότι έχει βγει και 1.80. Αυτο το εχουν βγαλει για να παιρνει τους εξαπυρηνους.Τεσπα θα το δουμε μετα.Λοιπον με το που μπεις στο bios θα πας στην καρτελα που λεει ocTweaker.Εκει θα δεις να λεει ολες τις λεπτομερεις για τον επεξεργαστη.Θα προχωρησεις με το βελακι κατω και θα πας στην επιλογη που λεει :Multiplier/Voltage Change [Auto] ετσι το εχει εσενα τωρα και με το πλυν θα το αλλαξεις.Με το που το αλλαξεις θα δεις να λεει :Cpu Frequency Multiplier [x17 3.400] και απο κατω θα λεει Cpu Voltage [ 1,456] που εχει εσενα τωρα.Αυτη η επιλογη μας ενδιαφερει.Θα την αλλαξεις και θα το βαλεις για αρχη 1,350 περιπου και θα πατησεις F10.Μολις μπεις windows τρεξε το OCCT linpack για κανενα τεταρτο για να δεις αν ειναι σταθερος που μαλλον θα ειναι.Μετα θα ξαναπας bios και θα επιλεξεις την αμεσως μικροτερη τιμη και ξανα OCCT.Λογικα ο επεγεργαστης σου δουλευει και με λιγοτερο απο 1,250 αλλα εκει στο 1,250 καλα ειναι. Πρωτο βημα το 1,350 και μετα σιγα σιγα καταβαζεις-στρεσαρεις.
nikos66 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Ωραία. Το κάνω. Απλά να σε ρωτήσω: Την ώρα που θα τρέχω το OCCT μπορώ να συνεχίζω να δουλεύω κανονικά στο pc, ε;
LouCi4er Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Ωραία. Το κάνω. Απλά να σε ρωτήσω: Την ώρα που θα τρέχω το OCCT μπορώ να συνεχίζω να δουλεύω κανονικά στο pc, ε; Μαλλον οχι.Εξαρταται τι εννοεις βεβαια.Αυτο το προγραμμα στρεσαρει τον επεξεργαστη στο φουλ.Δεν θα αφησει επεξεργαστικη ισχυ να κανεις οτιδηποτε.
nikos66 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Μαλλον οχι.Εξαρταται τι εννοεις βεβαια.Αυτο το προγραμμα στρεσαρει τον επεξεργαστη στο φουλ.Δεν θα αφησει επεξεργαστικη ισχυ να κανεις οτιδηποτε. Ναι, το έβαλα να τρέχει και έπιασα τι εννοείς Εντάξει, κάτι άρθρα γράφω, δεν θέλω ισχύ - απλά εννοούσα αν δεν πρέπει να τρέχω τίποτε άλλο από πίσω. Μη σου πω πόση είναι η θερμοκρασία τώρα, ε? Στο 100% ο cpu, 75 βαθμούς!!!
LouCi4er Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Ναι, το έβαλα να τρέχει και έπιασα τι εννοείς Εντάξει, κάτι άρθρα γράφω, δεν θέλω ισχύ - απλά εννοούσα αν δεν πρέπει να τρέχω τίποτε άλλο από πίσω. Μη σου πω πόση είναι η θερμοκρασία τώρα, ε? Στο 100% ο cpu, 75 βαθμούς!!! Με 1,35 Volt? ΚΛΕΙΣΤΟ ΑΜΕΣΩΣ. και κατεβασε κατευθειαν το ρευμα στο 1,250 και στρεσαρε τον παλι.Αν φας μπλε οθονη ή αν δεν μπουταρει καθολου ανεβασε λιγο ρευμα.Αν παλι δεν δεις διαφορα στις θερμοκρασιες πρεπει να κοιταξεις την ψυκτρα.Αυτες οι θερμοκρασιες σκοτωνουν τους AMD.Μολις δεις πανω απο 70 να το κλεινεις το OCCT Μιλαμε παντα οτι οι θερμοκρασιες που βλεπουμε ειναι πραγματικες.Τωρα αν εχει κολλησει κανενας σενσορας και δειχνει οτι να ΄ναι ειναι αλλο θεμα.
nikos66 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Δεν το είδα το μήνυμά σου και ολοκλήρωσε το τέταρτο του τεστ χωρίς να φάει κόλλημα. Μου έβγαλε test completed without errors. Εχει φτιάξει και κάτι διαγράμματα, έχει νόημα να σου τα ανεβάσω; Ή να συνεχίσω κατευθείαν να κατεβάζω ρεύμα;
LouCi4er Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Αφου δεν εβγαλε errors συνεχισε να κατεβαζεις ταση και τι να πω,να τον στρεσσαρεις?Δεν μου αρεσει καθολου τετοια θερμοκρασια σε AMD οπως σου ειπα αλλα δεν θα παθει και τιποτα,πιστευω.Για να μην τον πιεζεις με συνεχομενα stressing tests βαλτο οπως σου ειπα κατευθειαν 1,250 και στρεσσαρε το.Επισεις να παρακολουθεις και την θερμοκρασια.Η μεγιστη που χτυπησε στο τεστ ποια ηταν?
nikos66 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Νομίζω το 75. Δεν τη κοιτούσα συνέχεια, αλλά δεν είδα παραπάνω. Τώρα είναι πάλι στα κλασικά 51-52 και με 10-12% ισχύ. Με speedfan όλα αυτά Πάω να δοκιμάσω σε 1,250. ---------- Post added at 17:50 ---------- Previous post was at 17:35 ---------- Λοιπόν, στο 1,250 πολύ γρήγορα μου έβγαλε μπλε οθόνη. Στα ένα δυο λεπτά τεστ, η θερμοκρασία δεν είχε προλάβει να ανέβει, στο 50κάτι ήταν. Του έκανα ριστάρτ και το ξαναγύρισα στο auto γιατί... φοβήθηκα.
LouCi4er Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Νομίζω το 75. Δεν τη κοιτούσα συνέχεια, αλλά δεν είδα παραπάνω. Τώρα είναι πάλι στα κλασικά 51-52 και με 10-12% ισχύ. Με speedfan όλα αυτά Πάω να δοκιμάσω σε 1,250. ---------- Post added at 17:50 ---------- Previous post was at 17:35 ---------- Λοιπόν, στο 1,250 πολύ γρήγορα μου έβγαλε μπλε οθόνη. Στα ένα δυο λεπτά τεστ, η θερμοκρασία δεν είχε προλάβει να ανέβει, στο 50κάτι ήταν. Του έκανα ριστάρτ και το ξαναγύρισα στο auto γιατί... φοβήθηκα. Οχι παλι στο auto.Βαλτο στο 1,300 και ξαναδοκιμασε στρες τεστ.Μην φοβασαι δεν παθαινει τιποτα απο μπλε οθονη.
nikos66 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Οκ. Ξαναπάω. ---------- Post added at 18:45 ---------- Previous post was at 18:22 ---------- Το έβαλα 1,300. Ανέβασε γρήγορα 73 βαθμούς και το έκλεισα το OCCT. Τι κάνουμε τώρα;
LouCi4er Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Οκ. Ξαναπάω. ---------- Post added at 18:45 ---------- Previous post was at 18:22 ---------- Το έβαλα 1,300. Ανέβασε γρήγορα 73 βαθμούς και το έκλεισα το OCCT. Τι κάνουμε τώρα; Λοιπον ακου να δεις πως εχουν τα πραγματα για να μην σε παιδευω και εσενα.Η μητρικη στο bios εχει μια επιλογη που λεει target cpu temperature.Μπορεις να την δεις και απο το oc tuner.Κοιταξε την να μου πεις τι νουμερο λεει. Μετα το θεμα ειναι οτι εχεις και υψηλες θερμοκρασιες idle.50 βαθμοι με το που ανοιγεις το pc δεν δικαιολογουνται.Η εχει κολλησει καποιος σενσορας και δειχνει οτι του κατεβει ή το θεμα τοποθετηση παστας-ψυκτρας ειναι για τον φ@υτσο.Αυτο που προσπαθουμε να κανουμε,να κατεβασουμε οσο γινεται δλδ το ρευμα του επεξεργαστη με την πρυποθεση οτι οι θερμοκρασιες που βλεπουμε ειναι πραγματικες,δεν θα βοηθησει και πολυ διοτι σου ειπα οτι και οι idle τιμες ειναι εξωπραγματικες.Απο την αλλη ομως 1,456 ρευμα σε στοκ 965 ειναι υπερβολικο. Τωρα θα τον κλεισεις,αν δεν τον χρειαζεσαι αμεσα για 5 λεπτα,και αν μπορεις να ανοιξεις το πλαινο καπακι να δεις αν η ψυκτρα κουνιεται.Δεν ειναι τιποτα,ανοιγεις το καπακι με 2 βιδουλες που εχει και πιανεις την ψυκτρα και την κουνας ελαφρα.Αν ειναι κοκκαλο και δεν κουνιεται καθολου θα τον ανοιξεις και θα τρεξεις το τεστ με το ρευμα οπως το εχεις στο 1,300 για μιση ωρα να δεις αν ειναι σταθερος.Αν η ψυκτρα δεν κουνιεται καθολου μαλλον ειναι καλα τοποθετημενη και οι θερμοκρασιες που βλεπουμε ειναι οτι να 'ναι.Η επομενη λυση ειναι ενα bios update μπας και διορθωθει το προβλημα αλλα ας μην τρεχουμε.Κοιτα πρωτα την ψυκτρα και μετα βλεπουμε.
nikos66 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Καταρχήν, σόρι εγώ που σε παιδεύω. Θα το κάνω (εντάξει, είμαι άσχετος, αλλα ξέρω να ανοίγω pc - μέχρι και να βάζω μνήμες και σκληρούς ξέρω . Αλλά δεν θα το κάνω τώρα, γιατί με αυτά και με αυτά πήγε 10 και έχω να τελειώσω κάτι κείμενα για αύριο το πρωί. Θα το κάνω αύριο το βράδυ όταν γυρίσω από τη δουλειά και σου λέω. Πάντως το σίγουρο είναι ότι έτσι κι αλλιώς θα πάρω ψύκτρα, γιατί ο θόρυβος δεν παλεύεται. Ξανά πολλά ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου και το χρόνο σου. Θα ποστάρω αύριο τα αποτελέσματα και μου λες. Α, το target cpu temperature ξέρω τι είναι. Το έχω πειράξει εγώ. Το έχω στους 55. Για να είναι ήσυχος μέχρι εκεί (level 5 ρυθμισμένος ο ανεμιστήρας).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.