smilefreeware Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Αν και κυκλοφορούσε στο μυαλό μου αυτή η λέξη, βλέποντας αυτόν τον διαγωνισμό http://htccompetition.com/pages/greek/home.php είπα να ασχοληθώ λίγο. Γνωρίζει κανεις αν μπορώ να στήσω στο pc πρόγραμμα που να εξομοιώνει το Android ώστε να κάνω δοκιμές με κατασκευή προγραμμάτων ? Και αν γίνεται τι γλώσσα χρειάζεται ώστε να αρχίσω κατασκευές με μπόλικες δοκιμές ? (Είδα κάτι για LInux και Java αλλά θα ήθελα κάτι πιο συγκεκριμένο)
damastes Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 νομίζω εδώ είναι το καλύτερο μέρος για να κάνεις την αρχή, έχει τα πάντα ξεκινώντας με το SDK και το dev guide
Directx Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Το Android SDK (το δοκίμασα πριν αρκετό καιρό) είναι εξαιρετικά φιλικό όσον αφορά την εγκατάσταση και την μετέπειτα συντήρηση του (αναβαθμίσεις κτλ). Μπορεί να εγκατασταθεί σε Windows, Linux ή MacOS X. Η ανάπτυξη εφαρμογών γίνεται με την βοήθεια του Eclipse IDE μέσο του ADT Plugin που παρέχει η Google και διευκολύνει την ανάπτυξη Android εφαρμογών. Προσωπικά θεωρώ ότι το ADT Plugin θέλει ακόμα δουλειά για να φτάσει στο επίπεδο ανταγωνιστικών προτάσεων (για παράδειγμα ο form editor του είναι αρκετά περιορισμένος κτλ) πράγμα που έχει αντίκτυπο στην διαδικασία ανάπτυξης (ειδικά αν έρχεσαι από κάποιο σοβαρό Visual programming IDE). Το περιβάλλον εκτέλεσης και δοκιμής των Android βασίζεται σε μια ειδική έκδοση του “VirtualBox” (αν θυμάμαι καλά) η οποία τρέχει το Android ROM Image που μας ενδιαφέρει, όλα αυτά γίνονται αυτόματα μέσο του Eclipse ADT Plugin δίχως ο χρήστης να καταλαβαίνει το παραμικρό. Το Android προγραμματίζεται σε Java με κλήσεις στο ανάλογο “Android” framework που παρέχει η Google. Τα προγράμματα Android εκτελούνται σε ένα ειδικό Virtual Machine που παρέχει το Λ.Σ., το οποίο ονομάζεται Dalvik και δεν είναι συμβατό με την υλοποίηση της Oracle/SUN. Με απλά λόγια, για να προγραμματίσεις Android η γνώση Java είναι προαπαιτούμενη, ύστερα θα χρειασθεί εξοικείωση με το Android Framework και φυσικά μια συσκευή (για το απαραίτητο "on hardware debugging"). Τέλος θα πρέπει να αποφασίσεις για ποία έκδοση του Android θα γράψεις λογισμικό διότι κάθε έκδοση (μέχρι στιγμής ανώτερη είναι η 2.2 –αν θυμάμαι καλά) παρέχει πιο ισχυρά API αλλά μπορεί να καταστήσει ασύμβατη την εφαρμογή για συσκευές που παρέχουν παλαιότερες εκδόσεις του Λ.Σ. Υ.Γ. Το Android παρέχει και δυνατότητα προγραμματισμού σε C++ αλλά αυτό αφορά ειδικές εφαρμογές (και έχει ειδικές προϋποθέσεις στο τι μπορείς να γράψεις και που μπορεί να χρησιμοποιηθεί) οπότε ουσιαστικά η ανάπτυξη του βασικού λογισμικού θα πρέπει να γίνει σε Java και Dalvik engine και επικουρικά αν σε κάποιο σημείο θες βέλτιστη απόδοση σε C/C++.
smilefreeware Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Thanks Πολύ. Πολύ κουράγιο για το κείμενο (μπόλικο). ...αλλά μπορεί να καταστήσει ασύμβατη την εφαρμογή για συσκευές που παρέχουν παλαιότερες εκδόσεις του Λ.Σ. Αυτό το τελευταίο δεν μου αρέσει καθόλου. Χμ, χμ, χμ. προβληματίστηκα.
Directx Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Ευτυχώς κάθε αλλαγή στα API αναγράφεται στο documentation οπότε ξέρεις πάντα από ποία έκδοση Android και πέρα υποστηρίζεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.