cygamer Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Γεια σας παιδια. Μεταξυ SEAT IBIZA 1.4 16V (1998-2000) και FIAT PUNTO SPORTING 1.2 16V εξαταχυτο(2000-2001) ποιο θα προτιμουσατε? Η τιμη αγορας ειναι πανω κατω η ιδια. Αυτο που με ενδιαφερει ειναι το ποιο θα μου στοιχειζει λιγοτερα καθε χρονο, λαμβανοντας υποψη τα τελη κυκλοφοριας, ασφαλεια και αλλα ετησια εξοδα-καταναλωση αλλα και το ποιο απο τα 2 τεινει συνηθως να παρουσιαζει λιγοτερα προβληματα(μηχανικα και ηλεκτρικα-ηλεκτρονικα) εαν γνωριζεται. Εγω προσωπικα κλεινω προς το FIAT. Η χρηση του αυτοκινητου προοριζεται για κινηση εντος πολης κυριως αλλα να μπορω να παω και καμια εξορμηση σε βουνο και απομακρυσμενο χωριο αν προκυψει 1-2 φορες το μηνα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kapws Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Γι αυτά που ζητάς το μόνο που μπορεί να σου προσφέρει το φίατ είναι χαμηλότερα τέλη. Δυστυχώς η ευτυχώς , όντας κάτοχος και του συγκεκριμένου Punto 1,2 (μοντέλο 94) και seat cordoba 1.4 (οκ, δεν ήταν ibiza , αλλά εκείνη την περίοδο τα μοτέρ τους είχανε μικρές διαφορές), θα πρέπει να σου πω πως παρόλο τον μικρότερο κυβισμό του punto έκαιγε περισσότερα από το seat. Τώρα για τα υπόλοιπα που αναφέρεις , το ibiza είναι κάπως πιο σβέλτο (για τις εξορμήσεις που ζήτησες). Aπό θέμα μηχανικών προβλημάτων δεν μου έβγαλαν κανένα πρόβλημα -πέρα από τα αναλώσιμα εννοείται ,φρένα, δίσκο πλατώ και τα σχετικά-, παρόλα αυτά τα φιατάκια εκείνη την περίοδο δεν είχανε και την καλύτερη φήμη , την οποία αδίκως κουβαλάνε μέχρι και σήμερα (σίγουρα θα έχεις ακούσει τους γύρω σου να λένε "τί? Θα πάρεις ιταλικό? Μέρα παρα μέρα θα είσαι στο συνεργείο.") οσον αφορά τα ηλεκτρικά και τα λοιπά μηχανικά τους μέρη. Από θέμα εμφάνισης πάντως -αν μιλάμε max για 2002 χρονολογία- το Punto μ'αρεσει πιο πολύ, αλλά οκ..περι ορέξεως κολοκυθόπιτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Moderators Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Υποψην, το Punto mk2 μεχρι το 2004 εβγαινε. Το εχει κολλητος (μοντελο 2000). Οκ, δεν καιει και λιγο για 1,25, αλλα δεν ειναι και καθολου αργο για 1,25. Οδικη συμπεριφορα μια χαρα, απο ηλεκτρικα ολα καλα μεχρι στιγμης, εκτος απο το κλασικο προβλημα για το συγκεκριμενο Punto: Το μοτερ του ηλεκτρικου τιμονιου χαλαει. Στον φιλο βεβαια χαλασε το ρουλεμαν και οχι το μοτερ (πολυ μικροτερη ζημια), αλλα πραγματικα δεν εχω ακουσει ουτε ενα Punto εκεινης της εποχης που να μην εβγαλε προβλημα με το ηλεκτρικο τιμονι. Κατα τ αλλα πολυ σωστο αμαξακι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NickTG Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Δυστυχώς η ευτυχώς , όντας κάτοχος και του συγκεκριμένου Punto 1,2 (μοντέλο 94) To Punto που είχες είναι το προηγούμενο μοντέλο. ---------- Προσθήκη στις 14:51 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:49 ---------- Το εχει κολλητος (μοντελο 2000). Οκ, δεν καιει και λιγο για 1,25, αλλα δεν ειναι και καθολου αργο για 1,25. αλλα πραγματικα δεν εχω ακουσει ουτε ενα Punto εκεινης της εποχης που να μην εβγαλε προβλημα με το ηλεκτρικο τιμονι. Διαφωνώ. Μια χαρά κατανάλωση έχει. Το δικό μου στα 115.000χλμ δεν έχει βγάλει τίποτα σε σχέση με το τιμόνι. Μόνο θερμοστάτη έχω αλλάξει μέχρι τώρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d3m0n Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Εγώ έχω Punto 2000 SX(της οικογένειας) και πριν μια βδομάδα αλλάξαμε το μοτεράκι στο τιμόνι. 450€ πήγε η ζημιά. Έχει κάνει 190.000 χλμ, τα λαδάκια του τα καίει εδώ και καιρό. Από ηλεκτρικά μου έχει σπάσει τα νεύρα, έχω αλλάξει 2 πολλαπλασιαστές, και τη μία λάμπα της μεσαίας σκάλας τη καίει συνέχεια, κάπου πρέπει να βραχυκλώνει και πρέπει να λυθεί όλο και αν βρεθεί άκρη. Έχει βγάλει και άλλα προβλήματα και γενικά έχει πέσει πολύ χρήμα για τις ζημιές του. Και τώρα κάνει κάτι κουλά με τους σένσορες στον εγκέφαλο(μάλλον) Δε θα στο πρότεινα το Punto, για το Ibiza δε μπορώ να εκφέρω άποψη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
imr Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Καλα αυτο το πουντο πρεπει να βγαζει τρομερα προβληματα Και μια φιλη μου ειχε ιδιο προβλημα με το τιμονι και την αφησε ενω εστριβε και πηγε να τρακαρει καθως βαρυνε αποτομα η κατι τετοιο Και γενικα ειχε δωσει πολλα σε συνεργεια Κανα Yaris βρισκεις με τα λεφτα που δινεις? ενα 1.3 πιστευω ειναι καλυτερα απο το ibiza παντου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cygamer Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Ατε ρε παιδια και μου αρεσε το Punto:cry:.... Δε πειραζει. Με πεισατε οτι δεν αξιζει. Αν δε παρω ομως κατι απο αυτα τι να παρω? Το μπατζετ ειναι μεχρι 3000ευρω,φοιτητης ειμαι και δεν θελω και καμια πολυτελεια. Σε 3 χρονια θα το πεταξω... Απλα να κυλαει με οσο το δυνατο λιγοτερα προβληματα και να μη σερνετε-να τραβαει εστω και λιγο. Εχετε κατι αλλο να προτεινετε?(μερικα απ αυτα που βρισκω αλλα με απλη μηχανη και απο 50-70 αλογα και μεχρι αυτη την τιμη ειναι citroen saxo 1998- 2000, peugeot 106 1998-2000, peugeot 206 2000, opel corsa 1994-1998, Daewoo matiz 1998-2000, Hyuntai Atos 2000). Απλα το Punto μου αρεσε και εμφανισιακα. ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν το PUNTO εχει βγαλει αυτα τα προβλημτα που λετε στον προηγουμενο ιδιοκτητη και τα χει διορθωσει ξαναπαρουσιαζονται μελλοντικα? Δηλαδη ειναι συνεχεια αρρωστο το αυτοκινητακι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eSATA Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Εγώ θα πρότεινα ένα παλιό καλό civic. http://www.car.gr/classifieds/cars/?engine_size-to=%3C1600&gearbox_type=&significant_damage=®istration-from=&category=&engine_power-to=&engine_size-from=%3E1200&mileage-from=&fuel_type=&rg=&pg=1&doors=&price-to=%3C3000®istration-to=&exterior_color=&price-from=%3E3000&variant=&engine_power-from=&hi=&offer_type=sale&mileage-to=&created=∨=d&number_plate_ending=&so=dm&drive_type=&model=&make=22 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alxnks Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Εγώ θα πρότεινα ένα παλιό καλό civic. http://www.car.gr/classifieds/cars/?engine_size-to=%3C1600&gearbox_type=&significant_damage=®istration-from=&category=&engine_power-to=&engine_size-from=%3E1200&mileage-from=&fuel_type=&rg=&pg=1&doors=&price-to=%3C3000®istration-to=&exterior_color=&price-from=%3E3000&variant=&engine_power-from=&hi=&offer_type=sale&mileage-to=&created=∨=d&number_plate_ending=&so=dm&drive_type=&model=&make=22 ωραια...αμαξι 1600 πριν και το 1993..καλη φαση, για οσο το κρατησει καθε χρονο θα πρεπει να κανει μια γερη καταθεση αλλα οχι στην τραπεζα, στο τελος κυκλοφοριας! δεν ξερω που μενεις οποτε εκανε ενα πολυ γενικο search στο car.gr, αφου λιγο πολυ εφυγαν και το πουντο και το ιμπιζα απο επιλογες, παρε μερικα αυτοκινητα ενδεικτικα για τιμες κτλ (εβαλα μεταξυ 2000 και 3000): http://www.car.gr/classifieds/cars/view/935712/ http://www.car.gr/classifieds/cars/view/101644/ http://www.car.gr/classifieds/cars/view/201752/ http://www.car.gr/classifieds/cars/view/895541/ http://www.car.gr/classifieds/cars/view/512434/ http://www.car.gr/classifieds/cars/view/133566/ http://www.car.gr/classifieds/cars/view/927216/ http://www.car.gr/classifieds/cars/view/545524/ http://www.car.gr/classifieds/cars/view/768173/ απλα να θυμασαι οτι το μεταχειρισμενο, ασχετα αν καποιοι το λενε λαχειο, θελει πολυ και καλο ψαξιμο (βοηθαει πολυ να εχεις κανα φιλο μηχανικο και φαναρτζη ωστε περα απο την πρωτη δικη σου ή καποιου αλλου που νιωθει οτι ξερει να ξεχωριζει πραγματα, να γινει ακομα πιο σωστος ελεγχος στο αμαξι). με υπομονη και καλο ψαξιμο σιγουρα βρισκεις κατι σε καλη κατασταση και στα χρηματα που θες να δωσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d3m0n Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Ατε ρε παιδια και μου αρεσε το Punto:cry:.... Δε πειραζει. Με πεισατε οτι δεν αξιζει. Αν δε παρω ομως κατι απο αυτα τι να παρω? Το μπατζετ ειναι μεχρι 3000ευρω,φοιτητης ειμαι και δεν θελω και καμια πολυτελεια. Σε 3 χρονια θα το πεταξω... Απλα να κυλαει με οσο το δυνατο λιγοτερα προβληματα και να μη σερνετε-να τραβαει εστω και λιγο. Εχετε κατι αλλο να προτεινετε?(μερικα απ αυτα που βρισκω αλλα με απλη μηχανη και απο 50-70 αλογα και μεχρι αυτη την τιμη ειναι citroen saxo 1998- 2000, peugeot 106 1998-2000, peugeot 206 2000, opel corsa 1994-1998, Daewoo matiz 1998-2000, Hyuntai Atos 2000). Απλα το Punto μου αρεσε και εμφανισιακα. ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν το PUNTO εχει βγαλει αυτα τα προβλημτα που λετε στον προηγουμενο ιδιοκτητη και τα χει διορθωσει ξαναπαρουσιαζονται μελλοντικα? Δηλαδη ειναι συνεχεια αρρωστο το αυτοκινητακι? Αναλόγως τη ζημιά, για το τιμόνι θεωρητικά δε πρέπει να ξαναβγάλει προβλήματα. Αλλά όσο παλιώνει τόσα περισσότερα ζητάει και βγάζει καινούργια(ή και παλιά προβλήματα). Εμένα π.χ. έχανε λάδια, άλλαξα μια φλάντζα, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε θα ξαναπαρουσιαστεί. Από εκεί και πέρα παίζει ρόλο και η χρήση που του κάνεις. Το δικό μου κάνει στάνταρ εδώ και 6 χρόνια στάνταρ 60 χιλιόμετρα την ημέρα στην Αθήνα μέσα στα φανάρια και γενικά στη κίνηση. Δεν έχει την ίδια φθορά με ένα αυτοκίνητο στην επαρχία. Πιστεύω πως άσχετα από την εμφάνιση για σένα είναι μόνοδρομος ένα civic ή ένα Yaris ή κανά Hyuntai όπως προτάθηκε, κοντά του 2000. Σκυλιά αυτοκίνητα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Moderators Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Διαφωνώ. Μια χαρά κατανάλωση έχει. Το δικό μου στα 115.000χλμ δεν έχει βγάλει τίποτα σε σχέση με το τιμόνι. Μόνο θερμοστάτη έχω αλλάξει μέχρι τώρα. Για 1.25 δεν εχει μια χαρα καταναλωση. Για 80 αλογα θα τη χαρακτηριζα ανεκτη. Και ενος φιλου δεν ειχε βγαλει, αλλα στα 117000 εβγαλε. Ετοιμασου Παντως το οτι καιει λαδακια σε κατω απο 200000km με προβληματιζει. Το δικο μου (πλεον) Lancia Dedra 1.75 του 1994, επρεπε να φτασει τις 295000km για να διαπιστωσω τσιμπημα στα λαδακια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NickTG Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Για 1.25 δεν εχει μια χαρα καταναλωση. Για 80 αλογα θα τη χαρακτηριζα ανεκτη. Προφανώς δεν ξέρω την κατανάλωση του αυτοκινητου μου... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Faith Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Έχω να προσθέσω στα αυτοκίνητα που σου προτάθηκαν πως και τα ΚΙΑ είναι πολύ γερά...δεν βγάζουν προβλήμα.. Τώρα όσο αφορά SEAT και FIAT προτείνω SEAT, παρ'ότι λατρεύω και εγώ το Pundo...από το να διακινδυνέψω να τρέχω με τα ανταλλακτικά όλη την ώρα, ας πάρω κάτι άλλο που θα κάνει καλά τη δουλειά του. Τέλος έχω να τονίσω πως είναι και θέμα να σου κάτσει κιόλας, γιατί και για τα Peugeot πολλά ακούγονται, όμως ένας γνωστός μου που είχε το 206 τον είχε βγάλει ασπροπρόσωπο, δε του χάλασε στιγμή! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kapws Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Το Polo που προτάθηκε πιο πάνω από κάποιον φίλο σε ένα του link αποτελεί μία επίσης καλή λύση , μιας και τα άτιμα τα γερμανικά έχουν συνήθως καλύτερη μεταπωλητική αξία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Moderators Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Προφανώς δεν ξέρω την κατανάλωση του αυτοκινητου μου... Για πες μας λοιπον τη μεση σου καταναλωση. Εγω με το Grande Punto 1.4 ειχα 7.2 με 90% κινηση σε πολη. PS: Τωρα με το 1.75 Lancia εχω ~17 σε πολη, αλλα δε το λεμε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.