nikolasR200 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Καλησπέρα, θα ήθελα να μάθω αν μια δυνατότητα που υπάρχει στο laptop μου μπορεί να εφαρμοστεί και στο desktop. Όταν λοιπόν το laptop (aspire 5920g) μείνει ανενεργό για κάμποση ώρα μπαίνει σε sleep mode κλείνουν ανεμιστήρες, τα πάντα, το power button αναβοσβήνει πορτοκαλί και επανέρχεται ή με πίεση του power button ή απλά με κούνημα του ποντικιού (ασύρματο). Αναρρωτιόμουν λοιπόν αν στο desktop θα μπορούσε να γίνει το ίδιο, δλδ πχ να πέσει σε sleep/αδράνεια ανεμιστήρες δίσκοι όλα off και να επανέλθει μόνο με κίνηση του ποντικιού (ενσύρματο)..προς το παρόν το μόνο που "καταφέρνω" είναι να τον βάζω σε αδράνεια και να τον επαναφέρω με το power button
popeye68 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Και βέβαια γίνεται. Κάτι δεν έχεις ρυθμισμένο σωστά. Πήγαινε Έναρξη > πίνακας ελέγχου > επιλογές παροχής ενέργειας > επιλογή χρονου μετάβασης σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας > αλλαγή ρυθμίσεων παροχής ενέργειας για προχωρημένους. "Παίξε" λίγο με τις ρυθμίσεις και θα το βρεις.
Xristaras12 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 κατι αλλο που θελω να ρωτησω(μιας και εγινε αναφορα σε αυτο) Ειναι δυνατον ενας desktop να μπει σε αδρανοποιηση οπως ενα λαπτοπ;Δεν εννοω την αναμονη!!
popeye68 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 κατι αλλο που θελω να ρωτησω(μιας και εγινε αναφορα σε αυτο)Ειναι δυνατον ενας desktop να μπει σε αδρανοποιηση οπως ενα λαπτοπ;Δεν εννοω την αναμονη!! Πήγαινε εκεί που περιγράφω πιο πάνω και στο πινακάκι που θα ανοίξει πάτα Αναστολή λειτουργίας > Αδράνεια έπειτα από και ρύθμισέ το.
Xristaras12 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 δεν μου εχει καποια τετοια επιλογη(εχω win XP)παω στην καρτελα αδρανοποιηση και οταν το τικαρω για να γινει ενεργη μου λεει οτι καποια αλλη λειτουργια χρησιμοποιηει την υπηρεσια αυτη και δεν ειναι διαθεσιμη(τα win ειναι αυθεντικα)
popeye68 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 δεν μου εχει καποια τετοια επιλογη(εχω win XP)παω στην καρτελα αδρανοποιηση και οταν το τικαρω για να γινει ενεργη μου λεει οτι καποια αλλη λειτουργια χρησιμοποιηει την υπηρεσια αυτη και δεν ειναι διαθεσιμη(τα win ειναι αυθεντικα) Sorry φίλε μου αλλά εγώ εννοούσα στα Win7. Στα ΧP δεν ξέρω αλλά θα γίνεται κι εκεί. Περίμενε μήπως σου απαντήσει κανένα άλλο παιδί που ξέρει από XP.
nikolasR200 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Πάντως επιλογή που να επανέρχεται και πάλι με το mouse από κατάσταση που είναι όλα σβηστά, δεν βρήκα όπως στο laptop
micos000 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Πάντως επιλογή που να επανέρχεται και πάλι με το mouse από κατάσταση που είναι όλα σβηστά, δεν βρήκα όπως στο laptop Επαναφορά από αναμονή γίνεται με επιλογή από το BIOS, όχι από το λειτουργικό και θα το βρεις αν ψάξεις στο βιβλιαράκι της μητρικής ή στο Manual της (κάπου που να λέει για Resume). δεν μου εχει καποια τετοια επιλογη(εχω win XP)παω στην καρτελα αδρανοποιηση και οταν το τικαρω για να γινει ενεργη μου λεει οτι καποια αλλη λειτουργια χρησιμοποιηει την υπηρεσια αυτη και δεν ειναι διαθεσιμη(τα win ειναι αυθεντικα) Δοκίμασε να κάνεις μια συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας (με δεξί κλικ->Δημιουργία->Συντόμευση) και βάλε το παρακάτω στο πεδίο της εντολής >%windir%\System32\rundll32.exe Powrprof.dll, SetSuspendState Δώσε και ένα όνομα (π.χ. ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΗΣΗ) και αν θέλεις βάλε και ένα εικονίδιο που σου αρέσει. Όταν τώρα το πατάς θα στέλνει το Pc σε hybernate κατάσταση. Για να δουλέψει πρέπει η επιλογή για αδρανοποίηση να είναι ενεργή στις επιλογές ενέργειας του πίνακα ελέγχου και να ξέρεις ότι θα σου δεσμεύει στον δίσκο τόσο χώρο όση μνήμη ram έχεις στο pc.
nikolasR200 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 σήμερα μου συνέβει κάτι που τη προηγούμενη φορά δεν είχα δώσει σημασία, ωστόσο τώρα με παραξένεψε.. έπαιζε μουσική το pc η οθόνη λόγω αδράνειας είχε σβήσει, όλα καλά.. κουνάω το mouse να δω κάτι στην οθόνη..καμία απόκριση, πατάω το πλήκτρο εκκίνησης των win από το πληκτρολόγιο, τίποτα, πατάω alt ctrl del τίποτα..και πριν κάνω restart από το κουτί λέω δεν κλείνω και να ξανανοίξω μία την οθόνη..και με το άνοιγμα, βλέπω ότι είχε πάει στη διαχείριση εργασιών όπως έπρεπε μετά το alt ctrl del.. Άρα απ'ότι κατάλαβα για κάποιο λόγο δεν "ξύπνησε" η οθόνη.. (samsung p2370hd) συνδεδεμένη με dvi καλώδιο σε μια gtx460..καμιά ιδέα γιατί έγινε για δεύτερη φορά αυτό..??
pantera Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Καλημέρα Στα windows 7 είναι καλύτερο να δουλεύουμε την επιλογή sleep mode ή να κλείνουμε τελείως τον υπολογιστή και γιατί Ευχαριστώ
popeye68 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Καλημέρα Στα windows 7 είναι καλύτερο να δουλεύουμε την επιλογή sleep mode ή να κλείνουμε τελείως τον υπολογιστή και γιατί Ευχαριστώ Ότι σε βολεύει εσένα. Αν χρησιμοποιήσεις το sleep mode, μετά όταν θα πας να τον ξαναανοίξεις θα ανοίξει αμέσως. Δεν θα περιμένεις να ανοίξουν ξανά τα Windows απ' την αρχή. Βασικά αν σκοπεύεις να απομακρυνθείς για λίγο από το PC και να ξαναγυρίσεις γρήγορα τότε πάτα sleep mode.
micos000 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Καλημέρα Στα windows 7 είναι καλύτερο να δουλεύουμε την επιλογή sleep mode ή να κλείνουμε τελείως τον υπολογιστή και γιατί Ευχαριστώ Το Sleep mode είναι πολύ γρήγορο στην επαναφορα και στο κλείσιμο αλλά έχει ένα μεγάλο ελάττωμα. Αν γίνει διακοπή ρεύματος ή πτώση τάσης χάνεις ότι είχες ανοιχτό εκείνη την ώρα γιατί αποθηκεύει τα πάντα στην ram η οποία διαγράφεται όταν δεν υπάρχει ρεύμα. Όπως είπα και παραπάνω το καλύτερο είναι η αδρανοποίηση αλλά δεσμεύει στον δίσκο κάποιο GB.
nikolasR200 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2010 στη περίπτωση μου πάντως, τελικά έφταιγε η κάρτα γραφικών..παρέδωσε πνεύμα μετά από ένα μήνα ζωής..
nikolasR200 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2010 στη περίπτωση μου πάντως, τελικά έφταιγε η κάρτα γραφικών..παρέδωσε πνεύμα μετά από ένα μήνα ζωής..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα