yioula Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 γενικα θα εβαζα οκτω αλλα με βοηθησατε τοσες φορες και πιο καλα απο γουγλη και τα χαου του βιντεος στο γιουτιουμπ οποτε...9... α! καιπολυ καλα vibes εχει εδω μεσα..παντα τετοια!
Krokodilos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 εγω γραφω επιτηδες ετσι γιατι μου την σπαει συνεχεια alt+shift alt+shift alt+shift alt+shift alt+shift alt+shift για να αλλαζω γλωσσες, δεν καταλαβαινω στην εποχη του κινητου,email,chatrooms,online games κτλπ κτλπ πως καποιος δεν καταλαβαινει γκρικλις. 1ον Το να πατησεις alt+shift ειναι σαν να γραφεις 2 χαρακτηρες. Πολυ δυσκολο δε λεω. 2ον Δεν ειναι οτι δεν τα καταλαβαινω, ειναι οτι η αναγνωση με greeklish ειναι πιο δυσκολη και αργη. Μερικες φορες ειναι τραγικη. 3ον Ενας φιλολογος θα σου παρεθετε εδω ενα τεραστιο κειμενο με λογους που πρεπει οι νεοι 13 εως Χ ετων να μαθουν να γραφουν και λιγο Ελληνικα, για να διατηρηθει το ενα και το αλλο κλπ και για να μην χαθει το ενα και το αλλο κλπ, απο την γλωσσα μας, με πολυ σοβαρες επεκτασεις και σε αλλους τομεις της ζωης μας δια μεσου του χρονου, στο μελλον. 4ον Ετσι! Μπας και μαθετε εσεις οι πολυ νεοι να γραφετε. Καλο θα σας κανει. Ετσι να παιδευεστε. Και ετσι να προσπαθειτε να θυμηθειτε αν το προγραμμα γραφεται με ενα μ ή με 2 και εαν το κοιμαμαι γραφεται με "αι" ή με "ε". Και αν δεν εχετε ιδεα απο αυτα και τα γραφετε εμπειρικα και μιας και η εμπειρια σας ειναι αισχος, τοτε θα χαιρομαι να βλεπω χλευασμο και αποτροπιασμο περι της αισθητικης των κειμενων σας λογω απολυτης ανορθογραφιας. (εσυ παντως φαινεται να εισαι μια εξαιρεση. Οχι του κανονα γιατι δεν νομιζω να ειναι ο κανονας αυτος, παντως ενα ικανο ποσοστο νεων ειναι ετσι)
liopyr Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 1ον Το να πατησεις alt+shift ειναι σαν να γραφεις 2 χαρακτηρες. Πολυ δυσκολο δε λεω. Και ο τόνος είναι ένας χαρακτήρας παραπάνω, αλλά δε σε βλέπω να τον τιμάς.
Krokodilos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Και ο τόνος είναι ένας χαρακτήρας παραπάνω, αλλά δε σε βλέπω να τον τιμάς. Την παραπανω προταση σου χωρις τονους την γραφω σε 7.5 δευτερολεπτα. Με τονους την γραφω σε 38. Καταλαβαινεις τωρα γιατι δεν γραφω με τονους. Ισως εχει προβλημα το μυαλο μου αλλά το να βαλω τονο γραφοντας με το πληκτρολογιο μου δημιουργει προβλημα καθως μπερδευομαι στο που πρεπει να μπει ο τονος καθως γραφω τη λεξη(πραγμα που δεν συμβαινει οταν γραφω με στυλο σε χαρτι).
CyberDreamer Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Προτείνω νέες δημοσκόπησεις: 1) ώς προς την ελευθερία λόγου που δίνει το insomnia.gr 2) αν αλληλοβοηθιούνται τα μέλη μέσα από το insomnia.gr 3) αν είναι λειτουργικό ως site (πιστεύω ότι εδω απευθύνετε το συγκεκριμένο thread) Τελευταία νιώθω αρκετά ουδέτερος (ούτε αριστερός ούτε δεξιός) οπότε δεν θα ψηφίσω γιατι θα μου κοπεί το χέρι...
liopyr Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Την παραπανω προταση σου χωρις τονους την γραφω σε 7.5 δευτερολεπτα. Με τονους την γραφω σε 38.Καταλαβαινεις τωρα γιατι δεν γραφω με τονους. Το ίδιο μπορεί να ισχυριστεί κάποιος που γράφει με greeklish. Συνήθεια είναι και οι τόνοι, αν το προσπαθήσεις σε λίγο καιρό θα γράφεις με την ίδια ταχύτητα.
barbamar Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Προτείνω νέες δημοσκόπησεις: 1) ώς προς την ελευθερία λόγου που δίνει το insomnia.gr Αυτό το topic θα αυτοκαταστραφεί σε 10 9 8 7 .....
Krokodilos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Το ίδιο μπορεί να ισχυριστεί κάποιος που γράφει με greeklish. Οχι δεν μπορει! Μια προταση 15 λεξεων θελει να βαλεις περιπου 11 τονους. Σε 3-10 προτασεις λοιπον ενος ποστ θα πρεπει να βαλεις 33 με 110 τονους. Και ολα αυτα αναμεσα στις λεξεις οποτε η καθυστερηση ειναι ακομα μεγαλυτερη. Τεραστια καθυστερηση για εμενα. Τεραστια! Αντιθετα το να αλλαξεις γλωσσα θα σου χρειαστει καθε πότε? 1 φορα και αν, σε καθε ποστ. Σιγα την καθυστερηση. Ουτε μισο δευτερολεπτο. Εκτος αυτου(ως προς το επιχειρημα 2 μου) καποιος μπορει να διαβασει ανετα και χωρις να βαζω τονους(εκει που μπορει να υπαρξει ambiguity βαζω, πχ στις λεξεις άλλα,αλλά, μόνο,μονό κλπ). Εδω εξαλλου ειναι γνωστο το φαινομενο οτι καποιος μπορει να διαβασει σχετικα ευκολα(εκτος αν υπαρχουν λεξεις με διπλα γραμματα) ενα κειμενο με μπερδεμενα τα μεσαια γραμματα και μονο το πρωτο και το τελευταιο να ειναι αθικτα πχ: Εαινι πλου εουλκο να δειασβιας ατυο το κνμεειο αοκμα και εστι με τιτεοο μερπδεμα των γααμρμτων, σοτν τνοο θα κοσληουμλε? Συνήθεια είναι και οι τόνοι, αν το προσπαθήσεις σε λίγο καιρό θα γράφεις με την ίδια ταχύτητα. Με την ιδια αποκλειεται. Με οχι τοση μεγαλη καθυστερηση αναλογικα, οπως τωρα ισως.
JERONIMO888 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 1ον Το να πατησεις alt+shift ειναι σαν να γραφεις 2 χαρακτηρες. Πολυ δυσκολο δε λεω. 2ον Δεν ειναι οτι δεν τα καταλαβαινω, ειναι οτι η αναγνωση με greeklish ειναι πιο δυσκολη και αργη. Μερικες φορες ειναι τραγικη. 3ον Ενας φιλολογος θα σου παρεθετε εδω ενα τεραστιο κειμενο με λογους που πρεπει οι νεοι 13 εως Χ ετων να μαθουν να γραφουν και λιγο Ελληνικα, για να διατηρηθει το ενα και το αλλο κλπ και για να μην χαθει το ενα και το αλλο κλπ, απο την γλωσσα μας, με πολυ σοβαρες επεκτασεις και σε αλλους τομεις της ζωης μας δια μεσου του χρονου, στο μελλον. 4ον Ετσι! Μπας και μαθετε εσεις οι πολυ νεοι να γραφετε. Καλο θα σας κανει. Ετσι να παιδευεστε. Και ετσι να προσπαθειτε να θυμηθειτε αν το προγραμμα γραφεται με ενα μ ή με 2 και εαν το κοιμαμαι γραφεται με "αι" ή με "ε". Και αν δεν εχετε ιδεα απο αυτα και τα γραφετε εμπειρικα και μιας και η εμπειρια σας ειναι αισχος, τοτε θα χαιρομαι να βλεπω χλευασμο και αποτροπιασμο περι της αισθητικης των κειμενων σας λογω απολυτης ανορθογραφιας. (εσυ παντως φαινεται να εισαι μια εξαιρεση. Οχι του κανονα γιατι δεν νομιζω να ειναι ο κανονας αυτος, παντως ενα ικανο ποσοστο νεων ειναι ετσι) Φιλε μου εχεις δικιο για την ορθογραφια και εμενα δεν μου αρεσει καθολου που βλεπω οτι δεν ξερουν να γραφουν αρκετοι και ειναι απαραδεκτο να μην ξερεις να γραφεις σωστα ελληνικα, αλλα εισαι λαθος οτι ειναι γρηγορα τα ελληνικα να γραφεις στο πληκτρολογια επειδη μερικες φορες οντως προσπαθεις να θυμηθεις πως γραφεται σωστα κατι που δεν θα εκανες στα γκρικλις γιατι οπως και να γραψεις σωστο θα ειναι.
dewn735 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Φιλε μου εχεις δικιο για την ορθογραφια και εμενα δεν μου αρεσει καθολου που βλεπω οτι δεν ξερουν να γραφουν αρκετοι και ειναι απαραδεκτο να μην ξερεις να γραφεις σωστα ελληνικα, αλλα εισαι λαθος οτι ειναι γρηγορα τα ελληνικα να γραφεις στο πληκτρολογια επειδη μερικες φορες οντως προσπαθεις να θυμηθεις πως γραφεται σωστα κατι που δεν θα εκανες στα γκρικλις γιατι οπως και να γραψεις σωστο θα ειναι. Οπότε, για να γράφεις εσύ γρήγορα θα πρέπει όλοι οι υπόλοιποι να στραβωνόμαστε και να σπάμε τα κεφάλια μας, προσπαθώντας να καταλάβουμε τι γράφει ο ποιητής... Όπως και να γράψεις τα ρημάδια τα greeklish, πάλι λάθος θα είναι. Επίσης, άλλο ένα σημαντικότατο λάθος που παρατηρείται συνέχεια, είναι η έλλειψη στοιχείων στίξης - ούτε κόμματα, ούτε τελείες ούτε τίποτα. Ξέρεις πόσες φορές διάβασα αυτά που έγραψες προκειμένου να βγάλω μια άκρη;
Krokodilos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Επίσης, άλλο ένα σημαντικότατο λάθος που παρατηρείται συνέχεια, είναι η έλλειψη στοιχείων στίξης - ούτε κόμματα, ούτε τελείες ούτε τίποτα. Ναι τελειως εκνευριστικο και αυτο! το οτι δεν βαζουν κομματα(σχεδον ποτέ και ειναι σημαντικοτατο λαθος διοτι με το κομμα καταλαβαινει κανείς τι θελει να πεις), τελειες(σπανιοτερα) και χωρισμους παραγραφων. Ειδικα το τελευταιο μερικοι γραφουν κατι σεντονια αντε να τα διαβασεις....
JERONIMO888 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Οπότε, για να γράφεις εσύ γρήγορα θα πρέπει όλοι οι υπόλοιποι να στραβωνόμαστε και να σπάμε τα κεφάλια μας, προσπαθώντας να καταλάβουμε τι γράφει ο ποιητής... Όπως και να γράψεις τα ρημάδια τα greeklish, πάλι λάθος θα είναι. Επίσης, άλλο ένα σημαντικότατο λάθος που παρατηρείται συνέχεια, είναι η έλλειψη στοιχείων στίξης - ούτε κόμματα, ούτε τελείες ούτε τίποτα. Ξέρεις πόσες φορές διάβασα αυτά που έγραψες προκειμένου να βγάλω μια άκρη; Αν εχεις προβλημα να διαβασεις γρικλις τοτε κατι φταιει φιλε μου γιατι και εγω δεν γεννηθηκα με γρικλις τα εμαθα στην πορεια και ποτε δεν κουραστηκα/ζαλιστηκα/στραβωθηκα. Οσο για τα κομματα,τελειες κτλπ ειναι κατι πιο εξειδικευμενο που ξερουν να το χρησιμοποιουν σωστα αυτοι που ασχοληθηκαν και το εψαξαν γιατι δεν στο μαθαινει κανεις αλλος στο σχολειο.
antonl Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 [...]Οσο για τα κομματα,τελειες κτλπ ειναι κατι πιο εξειδικευμενο που ξερουν να το χρησιμοποιουν σωστα αυτοι που ασχοληθηκαν και το εψαξαν γιατι δεν στο μαθαινει κανεις αλλος στο σχολειο. Τόσο πολύ πια έχει αλλάξει η ύλη στα σχολεία; Με τα greeklish δε στραβώνομαι/ζαλίζομαι αλλά τα βρίσκω πολύ κουραστικά. Πάνω από 3 γραμμές δεν παίζει να κάτσω να διαβάσω. Έχουμε πει πως επίσης δυσχεραίνουν και το search. Πριν X χρόνια ήταν βολικά λόγω του ότι δεν υποστήριζαν όλοι οι chat/messenger clients ελληνικά. Μήπως ν ανοίξουμε ένα άλλο thread greeklish vs ελληνικά (που θα κλειδωθεί σε σύντομα χρονικό διάστημα);
parsifal Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Δεν χρειάζεται νέο thread, απλά ας συνεχίσουμε on topic παρακαλώ.
bobnick Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Καλησπέρα.Το forum είναι πολύ ωραίο.Το επισκεπτόμουνα συχνά και τώρα είπα ας κάνω και εγγραφή...Πολλά συγχαρητήρια...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.