giannis2001 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2003 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2003 Παιδιά θέλω να φτιάξω ένα πρόγραμμα (σε Visual Basic) όπου θα έχω κάποιο toolbar με διάφορα "εργαλεία" που θα τα διαλέγει ο χρήστης και θα τα κάνει drop πάνω σε μια "επιφάνεια εργασίας". Η βασική μου ερώτηση είναι πως μπορώ να φτιάξω αυτή την επιφάνεια (π.χ. γίνεται απλά χρησιμοποιώντας κάποιο frame..) καί πως θα καταλαβαίνει ότι κάτι άφησε ο χρήστης επάνω της και να το σχεδιάζει κτλ..
apoc Δημοσ. 7 Μαρτίου 2003 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2003 Google - drag and Drop ..den mporeis na fantasteis posa polla paradeigmata yparxoun! Epishs...to exoume anaferei ksana.. Microsoft MSND Oso anafora to texniko meros tora pia..h diadikasia ginetai meso events toy source kai destination object. H Vb parexei eukolies sthn anaptyksh.. Kalh tyxh!
giannis2001 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2003 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2003 Λοιπόν, δεν ήταν ότι δεν ήθελα να ψάξω αλλά το πρόβλημά μου ήταν ότι δεν ήξερα για τι ακριβώς πρέπει να ψάξω. Και δε μιλάω για το drag 'n' drop αλλά για την επιφάνεια. Τελικά κατέληξα σε ένα picture box control για την επιφάνεια όπου έχω αρχίσει ήδη να πειραματίζομαι φτιάχνοντας κελιά κτλ. Μια από τις βασικές λειτουργίες που θέλω να έχω είναι να μπορεί ο χρήστης να κάνει click σε δυο σημεία και να σχηματίζεται μια ευθεία (όπως σε ένα σχεδιαστικό πρόγραμμα). Αυτό βέβαια δεν είναι δύσκολο και το έχω κάνει αλλά αυτό που δεν ξέρω να κάνω και θέλω είναι όταν πατάει σε ένα σημείο για την αρχή της ευθείας και κουνάει το δείκτη του ποντικιού στο σημείο που θέλει να τελειώνει να φαίνεται και η ευθεία. (δε ξέρω αν έγινα κατανοητός). Μια άλλη απορία που έχω και δεν καταφερα να βρω πώς γίνεται είναι πως μπορώ να συδέσω το picture box με scrollbars ώστε να μετακινώ την επιφάνεια. Αν γνωρίζετε κάτι...
apoc Δημοσ. 18 Μαρτίου 2003 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2003 ναι νομιζω οτι καταλαβα..προσωπικα δεν εχω φιαξει ποτε κατι τετοιο..παρολα αυτα θα φανταζομουν οτι γινεται με παρομοιο τροπο. Οταν ο χρηστης κανει click στο line objec ..τοτε ενα event Που ειναι registered sto συγκεκριμενο object ..θα δημιουργειται. Βαση αυτου του event εσυ θα μετρα..(me metrics???) της θεσης του ποντικιου την συγκεκριμενη στιγμη..και οταν ο χρηστης αφησει το mouse (δεν θυμαμαι το event on_mouse_down Νομιζω) τοτε να ζωγραφιζεις την νεα γραμμη! Λογικα ειναι παρομοιο με αυτο που εχεις κανει ειδη..απλα ισως λιγο το μα βρισκεις την θεση του Mouse..Να ειναι το παραξενο σημειο..αλλα λογικα νομιζω οτι ευκολα θα μπορεσεις να το υλοποιησεις! additinal references : http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/vbcon98/html/vbconrespondingtomousekeyboardevents.asp
GrMikeD Δημοσ. 18 Μαρτίου 2003 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2003 Se auto gia tin metakinisi tis eutheias pou zitas prepei na pagideuseis to OnMouseDown, OnMouseUp kai OnMouseMove event tou Control pou zwgrafizei o xristis. Se mia kanoniki object oriented glwssa, gia kathe eutheia tha eixes ena object me tis sudetagmenes pou exoun ta akra tis eutheias.Elpizw na ginetai kai se VB... Loipon pou les, sto OnMouseDown tha blepeis ean oi sudetagmenes X,Y einai akro kapoias eutheias.Ean den einai den kaneis tipota.Ean einai, oso to metakinei, diladi sto OnMouseMove, tha sbineis to palio simeio kai tin eutheia kai tha sxediazeis kainourgia eutheia me arxiko simeio to arxiko tis proigoumenis kai teliko auto me basi ta paroda X,Y. sto OnMouseUp tha stamatas kai tha apothikeveis to neo sou Object gia tin grammi. Ean i VB den sou dinei tis sudetagmenes X,Y sta parapanw MouseEvents, xrisimopoiise to API GetCursorPos() tou Win32 gia na breis tis sudetagmenes sto simeio anaforas tou desktop
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.