binary_dreamer Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Χαίρεται. έχω στο γραφείο 2 συνδέσεις από 2 διαφορετικούς παρόχους. Για να δουλέψουν οι συνδέσεις χρειάζονται το router του ISP λόγο της τηλεφωνίας, αλλιώς δεν παίζει. Θα ήθελα να προσθέσω ένα 3ο router όπου θα συνδέει τους 2 routers των παρόχων και θα μπορέσει να μου κάνει ένα load balancing. Αρχικά σκεφτόμουνα τη λύση των routes, px ότι είναι 65.46.0.0 στείλτο στον ΟΤΕ και ότι άλλο στη ΗΟL. Υπάρχει κάποια άλλη προτεινόμενη λύση? Δεν θέλω να κατφύγω σε κάτι εξεζητημένο, αλλά να χρησιμοποιήσω εξοπλισμό που υπάρχει ήδη: -linksys wag 354g -fritz 7270 -zyxel prestige 660 μπορεί κάποιος να βοηθήσει?
Vasilius Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Αυτό που λες καλύτερο είναι να το κάνεις με γραμμές ίδιου ISP , δεν το χω δοκιμάσει με διαφορετικού , θεωριτικά παίζει , το χαμε κάνει σε νετ καφέ μεσαίου μεγέθους με ενα box του φορτώσαμε 3 Ethernet . Μία στο κάθε router κ μία στο LAN . Εν συνεχεία φτιάχνοντας ένα bsd (unix)pf Sense -> boot cd , και λειτούργησε το box όπως έπρεπε βέβαια λόγο gaming αναγκών ρίξαμε αρκετό beta testing. Aπο τότε όμως θα χουν βγεί και άλλα παρόμοια προγράμματα που αξίζει να το ψάξεις να δείς τι παίζει , πιο φιλικά και εύκολα στη χρήση. Η Λύση που σου προτείνω δεν είναι δύσκολη απλά θέλει λίγο διάβασμα αλλά είναι καλό να ασχοληθείς , και ένα παλιό σάπιο pc να έχεις 2ghz με 1-2 gig ram και έναν 20gb δίσκο σου βγάζει τη δουλειά άνετα (εμεις με τέτοιο εξυπηρετούσαμε 80 μηχανάκια LAN χωρίς να ανεβάζει cpu load πολύ ή RAM usage και χωρίς να κολλήσει ΠΟΤΕ εκτός απο μία διακοπή ρεύματος (που τους είχαμε αναφέρει να βάλουν UPS αλλά μας γράψαν στα άγραφα και μας χρώσταγαν και λεφτά) . Ε , φαντάσου εκτοτε , πραγματικά λήξαμε τη συνεργασία με ένα συγκεκριμένο μαγαζί και για 3 χρόνια ώσπου το κλεισε ο τύπος δεν έπεσε ποτε... :/ χαχαχα
alquiii Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Ασ που οτι το "px ότι είναι 65.46.0.0 στείλτο στον ΟΤΕ και ότι άλλο στη ΗΟL" γινεται, με ενα cisco ευκολα, το αντιστροφο πως θα το κανεις, δηλαδη τα εισερχομενα πακετα απο την στιγμη που τα router των ISP ειναι κλειδωμενα?
poulinos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 δεν ειναι τελειως κλειδωμενα των Isp.το βασικο ειναι οτι ενα cisco ειναι αρκετα ακριβο.
alquiii Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Οτι πληρωνεις αυτο παιρνεις. Ζητας υπηρεσια "business" (load balancing), οποτε δυστυχως εχει και το αναλογο κοστος. Παντως νομιζει οτι κανεις ΙSP δεν θα γυρισει σε bridge mode ωστε να ριχνει το route στο δικο σου routeraki.
poulinos Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Οτι πληρωνεις αυτο παιρνεις. Ζητας υπηρεσια "business" (load balancing), οποτε δυστυχως εχει και το αναλογο κοστος. Παντως νομιζει οτι κανεις ΙSP δεν θα γυρισει σε bridge mode ωστε να ριχνει το route στο δικο σου routeraki. bridge mode μονο το δικο του ρουτερ μπορει να γυρισει .το μονο που θα κερδισει θα ειναι την Ip να την παιρνει το pc του η καποιο αλλο ρουτερ.
alquiii Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Ακριβως Αν θες να κανεις δουλεια αγορασε ενα cisco και πες τον isp σου να χρησιμοποιησεις τον δικο σου εξοπλισμο. Το δεχονται
binary_dreamer Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 χαίρεται. το όλο ζήτημα ήταν να μην χρησιμοποιήσω υπηρεσία παρόχο load balancing αλλά να πάρω 2 οποιεσδήποτε γραμμές. Επίσης, το ξέρω και το έχω κάνει με cisco. Το θέμα είναι ότι εδώ δεν υπάρχει cisco ούτε υπάρχει διάθεση από το γραφείο να πληρώσει για ένα cisco. Βασικά ρωτούσα αν μπορεί να γίνει με ένα από τα routers που υπάρχουν ήδη, ή κάποιο άλλο φθηνό.
alquiii Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2010 Μα το θεμα δεν ειναι ακριβως το cisco η αλλο router , το θεμα ειναι πως πρεπει οι γραμμες του isp Να πεφτουν σε δικο σου εξοπλισμο. Απο την στιγμη που οι γραμμες ειναι σε εξοπλισμο isp και δεν εχεισ προσβαση οτι router και να παρεις δεν θα μπορεις να το υλοποιησεις. ΚΑι cisco να παρεις παλι δεν θα γινει , απλως θα ζητησεις απο τον παροχο να ριξειο τισ γραμμες πανω στο δικο σου cisco ωστε να μπορεσεισ να το υλοποιησεισ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.