Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ανοίγω αυτό το topic για να μπορούν οι φίλοι της Επιστημονικής Φαντασίας σε οποιαδήποτε μορφή και αν είναι αυτή (Ταινίες, σειρές, βιβλία, comics ή τέχνη) να μπορούν να συζητούν και να ανταλλάσουν απόψεις πάνω στο αγαπημένο τους θέμα.

 

Η Επιστημονική Φαντασία από τα voyages extraodinaires του Βερν και τα ρομποτικά του Isaac Asimov

μέχρι τα comics του Batman και του Silver Surfer, από τις ταινίες του George Lukas μέχρι τα κινηματογραφικά σήριαλ του Flash Gordon,

από το όραμα του Roddenberry για το μέλλον στο Star Trek μέχρι τις εφιαλτικές φιγούρες του H.R.Giger είναι και θα παραμείνει για πάντα το μεγαλύτερο απόλυτο πάθος, μοιραστείτε το.

 

childhoodsend.jpg

captainmarvel.jpg

barbarella150.jpg

fathera.jpg

starchild.jpg

babylon5show.jpg

Επεξ/σία από takisdk
Δημοσ.
Μια λέξη ακόμη: Dune

Αν λες για τα βιβλία είναι τα αγαπημένα μου απο ε.φ.Νομίζω οτι είναι ογκόλιθος λογοτεχνίας.

Αν λες για την ταινία του Λιντς :fear::fear::fear: τα κατέστρεψε... παρόλο που είναι αγαπημένος σκηνοθέτης...Πιστεύω οτι κάποια βιβλία δεν μπορούν να μεταφερθούν ποτέ σωστά... όπως και κόμικς.

 

Πάντως μου αρέσει πάραπολύ η ε.φ. σε όλες τις τέχνες Αν πω για κινηματογράφο θα βάλω σαν προτίμηση Blade Runner. Αν και αυτό δεν έχει καμία σχέση με το βιβλίο του Dick που υποτίθεται οτι βασίστηκε το Do androids dream of electric sheep (εκπληκτικό βιβλίο-master ο συγγραφέας) το αποτέλεσμα είναι μια απο τις πιο όμορφες δημιουργίες της τέχνης του κινηματογράφου.

Δημοσ.
υπάρχει και το mini series, δεν ξέρω τι λέει σε σχέση με το βιβλίο αλλά όταν είχε βγει βλεπόταν

 

Ναι , ήταν πιο προσγειωμένο , stick to the facts και μπορούσες να το παρακολουθήσεις.

Δημοσ.

Εμενα μ'αρεσε η αποψη του Λιντς αν και ανολοκλήρωτη προσπάθεια από οσα μπορεσα να καταλάβω αφου στο τελος χρειαστηκε να την "τρεξει" αρκετα.. Η μινι σειρα ηταν όντως πολυ πιστη στο βιβλιο και βλεπόταν ευχάριστα.

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Εμενα μ'αρεσε η αποψη του Λιντς αν και ανολοκλήρωτη προσπάθεια από οσα μπορεσα να καταλάβω αφου στο τελος χρειαστηκε να την "τρεξει" αρκετα.. Η μινι σειρα ηταν όντως πολυ πιστη στο βιβλιο και βλεπόταν ευχάριστα.

 

Eκπληκτικό και το βιβλίο και η ταινία του Lynch.

Δημοσ.

Για όσους ψάχνουν παλιές καλές σειρές επιστημονικής φαντασίας, πέρα βέβαια από το Star Trek σε όλες του τις ενσαρκώσεις, θα τους προτείνω τρεις που είναι εξαιρετικές και συντρόφευαν τα παιδικά μας χρόνια στην δεκαετία του 80' στην παλιά ΕΡΤ και ΥΕΝΕΔ.

Battlastar Galactica του 1978 (έτη φωτός ανώτερο από τη ψευτοηθοπλαστική πρόσφατη σαπουνόπερα)

Buck Rogers in the 25th Century του 1979 (ανάλαφρο και διασκεδαστικό βασισμένο στα σήριαλ του 1930)

Space 1999 του 1975 (αγγλική sci-fi).

Κάποια επεισόδια και από τις τρεις σειρές είναι αριστουργήματα, κάποια είναι εντελώς πατάτες αλλά γενικά στο σύνολο τους είναι υπέροχα και άκρως ψυχαγωγικά.

Tότε βέβαια δεν υπήρχαν computer και τα ειδικά εφέ που βλέπετε σήμερα. Ολα τα διαστημόπλοια και οι βάσεις είναι μινιατούρες και όχι cgi και όλα είναι γυρισμένα με μεράκι ποτισμένα με την νοσταλγία της χρυσής εποχής της space opera.

Τα προτείνω ανα πάσα στιγμή και για όλες τις ηλικίες.

colonialviperoriginalse.jpg

eagleunderattack.jpg

buckrogers.jpg

Δημοσ.

Εμμονές :P

 

Το Dune πρέπει να είναι το κορυφαίο στο είδος του και σαφώς το μεγαλύτερο. Ο τύπος που το έγραψε πρέπει να είχε πάρει τόνους LSD και ήταν μόνιμα μαστουρωμένος όπως ο Οβελίξ έπεσε στο μαγικό ζωμό μικρός κι είναι μόνιμα δυνατός :lol:

Δημοσ.
Εμμονές :P

 

Το Dune πρέπει να είναι το κορυφαίο στο είδος του και σαφώς το μεγαλύτερο. Ο τύπος που το έγραψε πρέπει να είχε πάρει τόνους LSD και ήταν μόνιμα μαστουρωμένος όπως ο Οβελίξ έπεσε στο μαγικό ζωμό μικρός κι είναι μόνιμα δυνατός :lol:

 

 

 

:lol::lol:

Οχι ρε συ... Να μου πεις για Dick και Gibson να το δεχτώ αλλά ο Herbert δεν ήταν χαοτικός....βέβαια φαίνεται οτι οτι είχε δοκιμάσει...:-D

Δημοσ.
:lol::lol:

Οχι ρε συ... Να μου πεις για Dick και Gibson να το δεχτώ αλλά ο Herbert δεν ήταν χαοτικός....βέβαια φαίνεται οτι οτι είχε δοκιμάσει...:-D

 

pkd.jpg

200pxthemaninthehighcas.jpg

Ο Philip K. Dick μαζί με τους Isaac Asimov, Arthur C.Clarke, Robert E.Heinlein, Ray Bradbury, Richard Matheson, Harlan Ellison και A.E.van Vogt είναι ένας από τους πολυγραφότερους και καλύτερους συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας των τελευταίων 60 χρόνων.

Tο έργο του χαρακτηρίζεται από δυο θεμελιώδη ερωτήματα που προσπάθησε, σχεδόν με αγωνία, να απαντήσει όχι μόνο στα γραπτά του αλλά και στη ζωή του:

Τι είναι πραγματικό; και

Τι είναι ανθρώπινο;

Σίγουρα όλοι έχετε δει το Blade Runner ή το Total Recall, όχι μόνο σε αυτά αλλά σε όλα τα έργα του η πραγματικότητα συχνά παρουσιάζεται σαν κάτι υποκειμενικό και ευμετάβλητο, ενώ η πλαστοπροσωπία, η κατάρρευση του πολιτισμού και η απειλή του ολοκληρωτισμού παραμονεύει παντού. Αυτό που διακυβεύεται είναι η ανθρώπινη ταυτότητα και υπόσταση, η αυτογνωσία και η ολίσθηση στην παράνοια.

Είμαι αληθινός ή ψεύτικος?

Άνθρωπος ή ρομπότ?

Είναι δικές μου οι αναμνήσεις ή κάποιου άλλου?

Τι είναι αυτό που ορίζει την πραγματικότητα και ποια είναι αυτή?

Για να καταλάβετε το ύφος και πνεύμα, το 1963, κατά τη διάρκεια ενός περιπάτου, ο Philip K. Dick έστρεψε το βλέμμα του στον ουρανό κι αντίκρυσε ένα μοχθηρό, απαίσιο πρόσωπο με σκιστά μάτια. Το όραμα αυτό τον καταδιώκε για ένα ολόκληρο μήνα, και σ' αυτό το πρόσωπο ο Dick αναγνωρίσε το απόλυτο κακό, την εντροπία που κυβερνά το σύμπαν και καταστρέφει τα πάντα και έτσι τελικά επηρρεασμένος και εμπνευσμένος από αυτό το όραμα έγραψε το The Three Stigmata of Palmer Eldritch.

Τα διηγήματα, νουβέλες και μυθιστορήματα του πέρα το ότι έχουν αφήσει εποχή και έχουν στιγματίσει για πάντα το χώρο της επιστημονικής φαντασίας, έχουν κερδίσει αμέτρητα βραβεία ανάμεσα τους και το Saturn και Νebula awards.

Κορυφαία έργα του.

Second Variety (1953)

The Minority Report (1956)

The Man in the High Castle (1962)

The Three Stigmata of Palmer Eldritch (1965)

We Can Remember It for You Wholesale (1966)

Do Androids Dream of Electric Sheep? (1968)

Ubik (1969)

Flow My Tears, the Policeman Said (1974)

A Scanner Darkly (1977)

ανάμεσα σε άλλα.

 

Ηταν φυσικό λοπόν τα γραπτά του να εμπνεύσουν σεναριογράφους και σκηνοθέτες με αποτέλεσμα να γίνουν ταινίες, μερικές μάλιστα αριστουργήματα.

Blade Runner (1982)

Total Recall (1990)

Screamers (1995)

Impostor (2001)

Minority Report (2002)

Paycheck (2003)

A Scanner Darkly (2006)

Next (2007)

Screamers:The Hunting (2009)

Οι απομιμήσεις-αντιγραφές και συρραφές σε άλλες ταινίες που έχουν προκύψει από το πνεύμα των βιβλίων του Dick είναι πάμπολες, The Matrix, Videodrome, eXistenZ, Being John Malkovich, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Dark City, The Truman Show, Gattaca, 12 Monkeys και άλλες πολλές. Επιπλέον μπορεί να χαρακτηριστεί άτυπα και πνευματικός πατέρας του cyberpunk αν και το δικό του στυλ μπορεί ουσιαστικά και περιλαμβάνει όλη την λογοτεχνία Επιστημονικής Φαντασίας.

 

Ελπίζω λοιπόν να σας έπεισα και αν ψάχνετε κάτι καλό να διαβάσετε, αν και πλέον έχουν τελειώσει οι διακοπές, δώστε μια ευκαιρία στον Philip K. Dick και δεν θα απογοητευτείτε.

200pxminorityreport.jpg

200pxbladerunnerposter.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...