Προς το περιεχόμενο

Βουλή - "Υιοθετούνται" τα παιδιά των αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας που χάθηκαν

sam sam

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

http://www.google.com/hostednews/epa/article/ALeqM5jE_kE4xtMjgna9wNGV0t4aw87-Sg

Σαν πρώτη ματιά :

Ωραία κίνηση ! Ακόμα και σαν συμβολική κίνηση να το δεις, ανεβάζει λίγο παραπάνω την κοινωνία μας.

( Σίγουρα δε θα αλλάξει την ουσία για αυτα τα παιδιά αλλά.... σαν σκέψη όμως των εκπροσώπων της κοινωνίας μου, μου άρεσε )

(απλά μου άρεσε και είπα να το μοιραστώ :) )

Με τη Δεύτερη ματιά:

Δεν εχω μπει στη διαδικασία για το πόσα χρήματα θα πάρουν ή οτιδήποτε ή το αν το κάνουν με τις γνωστές σκοπιμότητες. Μου άρεσε η ΙΔΕΑ πάνω στην οποία στηρίζετε.

Με την τρίτη:

Αναθεωρώ πολλές από τις σκέψεις μου. Έδωσα πολύ περισσότερη βαρύτητα-σημασία από όση του άρμοζε

Στη ουσία μετά από πολλά τερτίπια επιτέλους θα βοηθήσουν αυτές τις οικογένιες. Ωραία σαν ιδέα η "υιοθεσία"

Τώρα για το "λίγο παραπάνω την κοινωνία μας" χμ... Λογικό είναι να ανεβεί ! αφού έχει φτάσει... Αναφέρομαι σε αυτό http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=3625380&postcount=17

Δημοσ.
Γιατί δεν υιοθετούν όλα τα ορφανά παιδιά;

Γιατι οι αξιωματικοί "εχυσαν το αίμα τους για την πατριδα" ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ αερομαχίες με τους Τουρκους κατόπιν εντολών απο αυτούς που βάζουν σήμερα τα παιδια τους στη Βουλη (δεν λεω οτι εν τέλει κακως το κάνουν αν και βέβαια όντως τίθεται ένα θέμα σχετικά με τα υπόλοιπα ορφανά ακομα και αν ο πατέρας τους ήταν καθαριστης στο δημο...που εδω που τα λεμε πιο πολύ δικαιολογεί το μισθο του απο τους στρατιωτικους).

Ειναι σκληρο αυτο που λεω αλλα δυστυχως αυτοι είμαστε.

Δημοσ.

Να σε κάψω Γιάννη να σ' αλείψω λάδι!

Δεν τους έφτασε που κατέστρεψαν τους πατεράδες, ανέλαβαν και την καταστροφή των παιδιών τους τώρα!:mad:

...μη χάσουν!

Δημοσ.

Δεν ειναι το ιδιο επικίνδυνο το επαγγελμα του οδοκαθαριστη με του πιλότου αν δεν κανω λαθος. Εκτος αν στο μελλον αντι για αεροπλανα αρχισουμε να στελνουμε ''τα πλοια της αγαπης'' στο αιγαίο.

400-500 πιλοτους εχουμε περιπου και καθε χρόνο σκοτωνονται 2-3, οπότε ας μην τα ισωπεδώνουμε ολα, και κυριως εις βαρος αυτών που κάνουν το ποιο επικινδυνο επάγγελμα στην χωρα.

Δημοσ.
Δεν ειναι το ιδιο επικίνδυνο το επαγγελμα του οδοκαθαριστη με του πιλότου αν δεν κανω λαθος.

Πιο επικίνδυνο ίσως να μην είναι αλλά πιο χρήσιμο είναι αναμφισβήτητα.

Δεν νομίζεις πως κάποια στιγμή όλη αυτή η βλακώδης σπατάλη ανθρώπινων ζωών, χρόνου, χρήματος και επιστήμης για έναν λόγο ουσιαστικά ανύπαρκτο, θα πρέπει να σταματήσει;

Από ποιους φαντάζεσαι ότι κινδυνεύεις ώστε να δικαιολογείται όλη αυτή η θυσία;

(και μετά τη θυσία να ακολουθεί και η κοροϊδία)

Πότε επιτέλους θα καταλάβουμε πως όλα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο από μια τραγικά επικερδή μπίσνα;

Δημοσ.
εχεις δει ποσους θανατους εχουν σε βιομηχανικες ζωνες,σε ορυχεια και σε ναυπηγεια?

Σε κανενα ορυχιο/ναυπηγειο/ΒΖ δεν εχεις 2-3/500 θανατους καθε χρονο. Στην Κινα μπορεί, στην ελλάδα οχι.

Πιο επικίνδυνο ίσως να μην είναι αλλά πιο χρήσιμο είναι αναμφισβήτητα.

Δεν νομίζεις πως κάποια στιγμή όλη αυτή η βλακώδης σπατάλη ανθρώπινων ζωών, χρόνου, χρήματος και επιστήμης για έναν λόγο ουσιαστικά ανύπαρκτο, θα πρέπει να σταματήσει;

Από ποιους φαντάζεσαι ότι κινδυνεύεις ώστε να δικαιολογείται όλη αυτή η θυσία;

(και μετά τη θυσία να ακολουθεί και η κοροϊδία)

Πότε επιτέλους θα καταλάβουμε πως όλα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο από μια τραγικά επικερδή μπίσνα;

Το κανεις σημαια σου οτι δεν θελω η χωρα να εχει στρατο/ναυτικο/αεροπορια, λες οτι ολοι στην γειτονια μας ειναι φιλοι και αδερφια μας και το κατεβαζεις σε εκλογες ωστε να το στηρίξει ο λαος. Ετσι εκανανε στις αλλες χωρες της ευρώπης και πετυχαν τον αφοπλισμο. Αφου θεωρεις οτι εχουμε ιδιες αμυντικες αναγκες με την Πορτογαλια πχ(20 F16 ολα και ολα εκει) πείθεις και τους γυρω σου και καθαριζεις.

Δημοσ.
Σε κανενα ορυχιο/ναυπηγειο/ΒΖ δεν εχεις 2-3/500 θανατους καθε χρονο. Στην Κινα μπορεί, στην ελλάδα οχι.

Δυστυχώς έχεις πολύ άδικο.

Μεταξύ άλλων στο παραπάνω link περσινού άρθρου:

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας, συμβαίνουν 4 φορές περισσότερα εργατικά ατυχήματα απ’ όσα δηλώνονται στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ). Συνολικά, τα επίσημα καταγεγραμμένα από το Σώμα, εργατικά ατυχήματα που συνέβησαν το 2008 ήταν 6.657. Συνεπώς, δεν θα ήταν ανακρίβεια να πει κανείς πως πέρυσι, συνέβησαν περίπου 26.657 εργατικά ατυχήματα. Από αυτά, τα επίσημα θύματα, όσοι δηλαδή έχασαν τελικά τη ζωή τους, ήταν 142 άνθρωποι. [..]

Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, κατά μέσο όρο, περίπου 130 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους, εν ώρα εργασίας.

Τα νέα, αυτά, θανατηφόρα εργατικά δυστυχήματα έρχονται με τον πλέον τραγικό τρόπο να αναδείξουν ότι στη χώρα μας, παρά τα τεράστια βήματα που έχουν γίνει στον τομέα της τεχνολογίας, πολλές ελληνικές επιχειρήσεις παραμένουν ουραγοί στην ανανέωση του εξοπλισμού τους. [..]

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, τους περισσότερους νεκρούς εργαζόμενους από την αρχή του χρόνου, τους συναντάμε σε τρεις συγκεκριμένους τομείς: Στα τεχνικά έργα, στα μεταλλεία και στη ΔΕΗ. Και στις τρεις αυτές οικονομικές δραστηριότητες, συναντάμε και τους περισσότερους εργαζόμενους με εργολαβία, ανειδίκευτη εργασία και χαμηλή εκπαίδευση. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Ομοσπονδία εργαζομένων στον κλάδο Μετάλλου, ένας στους τέσσερις νεκρούς εργαζόμενους είναι μεταλλεργάτης. [..]

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), την τελευταία 10ετία είχαμε επίσημα καταγεγραμμένα τα εξής θανατηφόρα εργατικά δυστυχήματα:

• 2000 127 δυστυχήματα

• 2001 188 δυστυχήματα

• 2002 153 δυστυχήματα

• 2003 145 δυστυχήματα

• 2004 127 δυστυχήματα

• 2005 111 δυστυχήματα

• 2006 128 δυστυχήματα

• 2007 115 δυστυχήματα

• 2008 142 δυστυχήματα

• υπολογίζεται πως το 2009, 57 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά την εργασία.

Δημοσ.
Δυστυχώς έχεις πολύ άδικο.

Μεταξύ άλλων στο παραπάνω link περσινού άρθρου:

Δυστηχως για εσενα η στατιστικη αποδεικνύει οτι εσυ εχεις πολυ αδικο.

Τα τελευταια 10 χρονια στην αεροπορια σκοτώθηκαν 25 πιλοτοι, με δυναμη 500 ατομα περιπου, δηλαδη 1 νεκρος ανα 200 πιλοτους ή 2,5 νεκροι ανα έτος.....

Με τα στοιχεια που δινεις το ιδιο ποσοστο θα είχαμε μονο αν το εργατικο δυναμικο που ειχε η χώρα ήταν 26.500 ατομα, πραγμα που δεν νομιζω να ισχυει. Οποτε αντι copy-paste καλο ειναι να χρησιμοποιουμε και το μυαλο μας που και που....

Αμαρτια να μιλάμε σαν να ειναι απλα νουμερα αλλα καλο ειναι να δικαιολογουμε τα λεγομενα μας....

Δημοσ.

Κάτσε ρε συ, για να καταλάβω.

Το ζήτημά μας είναι να απλώσουμε τα θανατόμετρα και να βγάλουμε ποσοστά για το ποιο επάγγελμα είμαι πιο θανατηφόρο;

Απάντησέ μου στο εξής απλό ερώτημα αν θες.

Τα νούμερα που σου παρέθεσα παραπίσω τα βλέπεις φυσιολογικά για την Ελλάδα που δεν είναι Κίνα;

Δημοσ.

Όλα τα παιδια άσχετα με το αν είναι παιδια Στρατιωτικού η οχι οταν ορφανεβουν είναι το ίδιο , την ίδια πικρά νιώθουν που χάνουν τους γονείς τους γιατί για αυτά είναι μάνα και πατέρας και οχι κάποιο επάγγελμα .

Πιστεύω λοιπόν πως είναι απλά κίνηση εντυπωσιασμού και τίποτα άλλο :mad:

Δημοσ.

Ειπα οτι το ποσοστο εργατικων ατυχηματων-θανατων των πιλοτων της ΠΑ ειναι μεγαλύτερο απο τα αλλα επαγγελματα, μου λες οτι εχω αδικο και με τα στοιχεια που παραθετεις προσπαθω να σου αποδειξω οτι δεν εχω εγω αδικο αλλά εσυ. Αυτα σχετικα με το θεμα του thread.

Τωρα σχετικα με τα εργατικα ατυχηματα, αυτο ειναι αλλη κουβεντα, τα νουμερα που παραθετεις ειναι μεγαλα αλλα εχουν λιγο νοημα αν δεν τα συγκρίνεις με αλλες χωρες,οπου κατι μου λεει οτι η συγκριση θα ειναι εις βαρος της χωρας μας.

Δημοσ.

Θεώρησα αδιανόητο εξ'αρχής το να μπούμε σε ένα ανούσιο τρυπάκι σύγκρισης θανάτων με ποσοστά ανά είδος επαγγέλματος λες και μιλάμε για τρίποντα, σου έδωσα την παραπίσω παράθεση για να σου δείξω πως τα εργατικά ατυχήματα είναι εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα και στην Ελλάδα, και εσύ αυτό που κράτησες είναι πως έχεις άδικο.

Οκ.

Έχεις δίκιο λοιπόν.

Βάση της παρακάτω παράθεσης

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Ομοσπονδία εργαζομένων στον κλάδο Μετάλλου, ένας στους τέσσερις νεκρούς εργαζόμενους είναι μεταλλεργάτης

σε ένα παραλογισμό διαιρέσεων μπορεί να έβγαινες και λάθος, αλλά έστω έχεις δίκιο.

Η πολεμική αεροπορία έχει το μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων.

Και λοιπόν;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...