Προς το περιεχόμενο

Νέα κάρτα γραφικών ή πλήρης αναβάθμιση;

PredGR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι σε δίλημμα για το αν αξίζει να αγοράσω μόνο νέα κάρτα γραφικών ή πρέπει να κάνω ολόκληρη αναβάθμιση. Ασχολούμαι κυρίως με εφαρμογές γραφείου, 1080p ταινίες, σερφάρισμα και από παιχνίδια βασικά με ενδιαφέρει το PES & το Starcraft II (το οποίο παίζει αξιοπρεπώς σε medium ρυθμίσεις)

Το σύστημα μου αυτή την στιγμή αποτελείται από:

pcspecs.jpg

+ Οθόνη Samsung T220HD, 4xHDDs, 1DVD-RW, 1x120mm case fan, Zalman cpu fan & PSU Zalman 550W ή 600W.

Με λίγα λόγια, αξίζει να αλλάξω μόνο αυτή την κάρτα γραφικών με κάτι πολύ καλύτερο που να το σηκώνει το PC μου; Ή θα αναγκαστώ να πάω σε ολόκληρη αναβάθμιση;

Το κόστος δεν με απασχολεί τόσο αλλά θέλω απαραιτήτως να είναι με παθητική ψύξη (μόνο ψύκτρα, χωρίς ανεμιστηράκι)

Δημοσ.

με μία κάρτα γραφικών <100€ θα μπορείς να παίζεις άριστα το starcraft. με 6750 cpu και παρόμοιο σύστημα με 4850 vga παίζει ανετότατα σε high και 2560χ1440 ανάλυση. μία τέτοια κάρτα είναι της τάξης των 60€.

οπότε αν θές απλά να κάνεις την δουλειά σου όπως είσαι με 100€ max είσαι οκ. αν θες να παίζεις σε ultra settings και πιο βαριά παιχνίδια ή θες φίλτρα και οποσδήποτε 60fps σταθερά πάντα τότε πας για καλή κάρτα και oc σε cpu ή ολική αναβάθμιση

Δημοσ.

Σίγουρα δε χρειάζεται (και είναι περιττό) ν αναβαθμίσεις όλο το σύστημα με τις απαιτήσεις που έχεις. Αρχικά θα λεγα κάτι τέτοιο αλλά δε νομίζω ότι θα δεις σοβαρή βελτίωση στην απόδοση και δε νομίζω ν αξίζει τα έξοδα.

Αν θες Starcraft στη native ανάλυση με «τέρμα» γραφικά, υπάρχει και η δυνατότητα να πάρεις μια ικανή κάρτα και να δώσεις 10-15€ για να βάλεις κάποιο «αθόρυβο» αλλά όχι passive σύστημα ψύξης.

Απ ό,τι κατάλαβα το πρόβλημα είναι πως δεν παίζουν αυτά τα δύο παιχνίδια με υψηλά settings στα γραφικά;

Δημοσ.
Oρίστε δύο δυνατές passive κάρτες http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=17836&cat=5 , http://www.skroutz.gr/s/81583/Gigabyte-GeForce-9800GT-1GB-CUDA.html για τις οποίες όμως πρέπει να υπάρχει πολύ καλό airflow στο κουτί.

Όταν λες πολύ καλό airflow, τι ακριβώς εννοείς; Με ένα 120mm rear case fan, cpu fan 8mm @ 1400RPM και το ανεμιστηράκι του τροφοδοτικού, αυτή τη στιγμή έχω τις εξής θερμοκρασίες: CPU 29, System 41, GPU 50. Αλλά έχω και πάρα πολύ καιρό να το καθαρίσω (σκοπεύω να το κάνω σύντομα). Θα είναι οκ η νέα κάρτα από θερμοκρασίες; Δε θέλω να βάλω άλλα ανεμιστηράκια, το αντίθετο...

Από εκεί και πέρα κάρτες σαν κι αυτές που ανέφερες ή σαν και αυτή (θα δω μεγάλη διαφορά από την GF8600 που έχω; ) θα τις σηκώνει το τροφοδοτικό μου με το σύστημα που ανέφερα παραπάνω;

Δημοσ.
Όταν λες πολύ καλό airflow, τι ακριβώς εννοείς; Με ένα 120mm rear case fan, cpu fan 8mm @ 1400RPM και το ανεμιστηράκι του τροφοδοτικού, αυτή τη στιγμή έχω τις εξής θερμοκρασίες: CPU 29, System 41, GPU 50. Αλλά έχω και πάρα πολύ καιρό να το καθαρίσω (σκοπεύω να το κάνω σύντομα). Θα είναι οκ η νέα κάρτα από θερμοκρασίες; Δε θέλω να βάλω άλλα ανεμιστηράκια, το αντίθετο...

Από εκεί και πέρα κάρτες σαν κι αυτές που ανέφερες ή σαν και αυτή (θα δω μεγάλη διαφορά από την GF8600 που έχω; ) θα τις σηκώνει το τροφοδοτικό μου με το σύστημα που ανέφερα παραπάνω;

η 5750 ειναι περιπου 2 φορες καλυτερη απο την 8600... (και αργοτερα βαζεις και αλλη μια cf και γινεται κολαση... :devil:)

εχω φαει κολημα με 5750 cf :o

καλυτερα να παρεις αυτη που σου προτεινει ο panos και οχι την 5670, εκτος αν τη βρισκεις ακριβη... :-)

Δημοσ.
Να υπενθυμισω οτι στην 5870 και στις υπολοιπες καρτες εχουν τα αποτελεσματα απο τους πρωτους οδηγους?

γιατι στην 5750 τι εχουν???

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...