elementoulis Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Καλησπερίζω τους χρήστες του forum , είμαι κάτοχος ενός απαρχαιωμένου υπολογιστικού συστήματος το οποίο περιλαμβάνε(ι): Motherboard: MSI K8Neo CPU: AMD Athlon 3.2 GhZ 64-bit VGA: Sapphire ATI Radeon x850XT 512MB Monitor: LG 1900R OS:Windows XP Professional 32-bit SP2 Ο λόγος που τα αναφέρω είναι για να τεκμηριώσω κάποιες υποθέσεις πάνω στο πρόβλημα που θα σας αναφέρω. Πρόσφατα τα 'φτυσε η κάρτα γραφικών (x850XT) και την αντικατέστησα πρόχειρα με αυτή μιας και σε λίγο καιρό σκοπεύω να αλλάξω εντελώς όλο μου το σύστημα! Εγκατέστησα κανονικά την κάρτα στην θέση της παλιάς και όταν άνοιξε πλέον το pc πήγα καρφί στο site της ATI και κατέβασα το full .exe που περιέχει Catalyst Center , Driver κλπ. Μετά το τέλος της εγκατάστασης (και αφού μου πέταξε κάτι ακαταλαβίστικα μηνύματα τύπου error τα οποία ως μοναδική επιλογή είχαν το "ΟΚ" αλλά παρόλαυτα δεν τερματίστηκε η διαδικασία) , έκανε επανεκκίνηση το pc και ξανάνοιξε με full ανάλυση και όλα καλά. Τα ζητήματα είναι 2 όμως: 1) Όταν πάω στο hardware η κάρτα αναφέρεται ως ATI Radeon HD5600 Series (και όχι 5670 που είναι κανονικά) 2) Μου έχει μη-αναγνωρισμένα 2 components τα οποία όσο και αν προσπάθησα δε κατάφερα κάτι και είναι τα εξής: i) Multimedia Audio Controler ii) PCI Device και φυσικά αφού δεν είχα μη-αναγνωρισμένο υλικό πριν την εγκατάσταση της κάρτας γραφικών , τείνω να πιστεύω ότι δικά της είναι αυτά που υπολείπονται. Μήπως λόγω του hardware που έχω δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω την κάρτα επαρκώς? Τι ακριβώς παίζει να συμβαίνει , κάποια συμβουλή? Ευχαριστώ εκ των προτέρων...!
sintalkas Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 ρε φιλέ συνγνώμη κιολάς παιχνίδια μπορείς να παίξεις πάρε ένα game εγκατέστησε το και αν παίζει ολά μια χαρά αν δεν παίζει το ξανασυζητάμε.
elementoulis Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Σορυ κιόλας εγώ που ενόχλησα , αλλά το θέμα είναι απλά να παίζω παιχνίδια ή να ξέρω ότι αξιοποιώ την κάρτα που αγόρασα στο 100%? Απλά παιχνίδια έπαιζα και με την x850XT μου , ok ήταν καμένη και τα γραφικά ήταν λίγο ότι να 'ναι -ουράνιο τόξο φάση- αλλά το game έτρεχε ... άμα ήταν να την κρατούσα!
LouCi4er Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Τα ζητήματα είναι 2 όμως: 1) Όταν πάω στο hardware η κάρτα αναφέρεται ως ATI Radeon HD5600 Series (και όχι 5670 που είναι κανονικά) 2) Μου έχει μη-αναγνωρισμένα 2 components τα οποία όσο και αν προσπάθησα δε κατάφερα κάτι και είναι τα εξής: i) Multimedia Audio Controler ii) PCI Device Για το πρωτο μην σε απασχολει.Ετσι ειναι κανονικα.Αμα ειχες καμια 5770 πχ θα σου ελεγε ATI Radeon HD5700 Series.Οποτε παει αυτο. Για το δευτερο μαλλον δεν εγινε σωστα η εγκατασταση του driver διοτι εχω εγκαταστησει ενα σωρο drivers,δεν λενε πουθενα errors και τετοια.Κανει την εγκατασταση,σου λεει οτι εγινε επιτυχως και σου ζηταει επαννεκινηση.Λοιπoν κατεβασε το Driver Sweeper(και εγκατεστησε το),απεγκατεστησε τον driver,μπες σε safe mode και καθαρισε οτι υπολοιματα εχει αφησει ο driver.Στην συνεχεια κανε επανεγκατασταση του driver.
elementoulis Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Έκανα κάτι πιο ριζικό! Format και επανεγκατάσταση του Catalyst + Windows Driver + blah blah blah σε καθαρό σύστημα. Εξαφανίστηκε το Multimedia Audio Controler αλλά το PCI Device εξακολουθεί να μην εννοεί να το αναγνωρίσει. Ψάχνοντας λίγο στα φόρουμ της ATI είδα ότι πολλοί χρήστες παρουσιάζουν ανάλογα φαινόμενα με την εγκατάσταση καρτών της σειράς HD γενικά... Τα topic αναφέρονται ως "Unknown PCI Device after HDxxxx installation" και η λύση που τους προτείνεται συνήθως είναι το κατέβασμα και η εγκατάσταση ξεχωριστών ατομικών πακέτων drivers από το site της ATI , για τα επιμέρους μέρη της κάρτας. Δηλαδή ξεχωριστά τον HDMI Sound Driver , ξεχωριστά τον VGA Driver κ.ο.κ.
AzaZyL Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 τσαμπα το format.. Αυτό ήταν το HDMI audio. Έπρεπε να κατεβάσεις το driver και να τον βάλεις.
elementoulis Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Το ζήτημα του uknown PCI Device ωστόσο εξακολουθεί να παραμένει ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.