Προς το περιεχόμενο

460gtx sli :-)

nem52

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ναι, στο Metro βγάζει παραπάνω η GTX480, αλλά καμία σημασία δεν έχει αφού τα 30FPS average δεν είναι και πάλι Playable.

Καλά για 2560x1600, απλά τα αποτελέσματα είναι αστεία και χωρίς καμία σημασία για όλες τις κάρτες.

Από εκεί και πέρα δεν καταλαβαίνω γιατί πάντα όταν μιλάς για 2560x1600 πάντα βάζεις την GTX480 και 5970.

Παρακάτω δεν βλέπω διαφορές τόσο σημαντικές:

Εδώ είναι μάλιστα πιο γρήγορη η 5870 1GB από την GTX480 :P

http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_480_Fermi/12.html

Εδώ η διαφορά δεν είναι ούτε 3FPS υπέρ της GTX480 από την 5870.

http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_480_Fermi/7.html

Εδώ πάλι είναι χειρότερη η GTX480 από την 5870 με αμελητέα διαφορά βέβαια.

http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_480_Fermi/10.html

Η GTX480 είναι πιο γρήγορη κάρτα από την 5870.

Το θέμα είναι πόσο πιο γρήγορη είναι τελικά και για αυτή την ελάχιστη καλύτερη απόδοση που ίσως κάποιες φορές να μην είναι καν αντιλιπτή, αξίζει τα παραπάνω χρήματα, την παραπάνω κατανάλωση και τον παραπάνω θόρυβο.

Φιλικά.

:-)

Δημοσ.

Η GTX480 είναι πιο γρήγορη κάρτα από την 5870.

Το θέμα είναι πόσο πιο γρήγορη είναι τελικά και για αυτή την ελάχιστη καλύτερη απόδοση που ίσως κάποιες φορές να μην είναι καν αντιλιπτή, αξίζει τα παραπάνω χρήματα, την παραπάνω κατανάλωση και τον παραπάνω θόρυβο.

Φιλικά.

:-)

Εννοειτε και δεν αξιζει.Αλλωστε μην ξεχνας οτι οι 58χχ ειναι 6 μηνες πιο παλιες καρτες.Αυτο ελειπε να μην ειναι πιο γρηγορη η 480 εστω και ελαχιστα.

Δημοσ.

Σε 1920x1200 ειναι playable ομως το Metro και φυσικα μπορει να εχουν και οι 2 ~30 fps αλλα λογω micro-stuttering στην 5970 η 480 δειχνει πιο καλα.

Καλα το Dirt 2 με latest drivers τρεχει παλι καλυτερα απο την 5870(Και φυσικα μιλαμε για ολες τις αναλυσεις) και τελος στο Crysis(Original) η 480 ειναι ελαχιστα πιο αργη απο την 5870(Στο Warhead βεβαια η 480 ειναι αρκετα πιο πανω).

Οσων αφορα τον θορυβο,θα πω το εξης.Η 480 ΔΕΝ ακουγεται σχεδον καθολου οταν το fan ειναι στο auto(Δηλαδη 68-70%) αντιθετως με την 5870 που αν ειναι στο 70% κανει σαν σκουπακι.Η καταναλωση ναι ειναι ενα απο τα μειονεκτηματα της.

Και οχι δεν αξιζει να πας απο 5870 σε 480(Μην κοιτας εμενα,που ειμαι μανιακος με τις καρτες και θελω το πιο γρηγορο).

Αυτα :-)

Δημοσ.

Απλά έκανα το παραπάνω Post για να ξεκαθαρίσουμε λίγο τι γίνεται με την 5870 και την GTX480.

Δεν ανήκει σε άλλη κατηγορία καρτών γραφικών όπου μπορεί να παίζει σε ανάλυση 2560x1600.

Το λέω επειδή πυκνά συχνά αναφέρεις GTX480/5970 για αναλύσεις 2560x1600.

Δεν υπερασπίζομαι την 5870 επειδή είναι η κάρτα γραφικών που έχω στο σύστημά μου, απλά αναφέρω κάποια στοιχεία για να μη τύχει να γίνει κάτι τέτοιο από κάποιον άλλον. :devil:

Φιλικά πάντα και με αγάπη. :-)

Συγγνώμη για τα Offtopic. :X

Δημοσ.

Σαφως και ειναι στην ιδια κατηγορια 5870/480 (σε dx11 βεβαια η 480 ειναι πανω και απο την 5970,αλλα αυτο δεν μας ενδιαφερει προς το παρον) απλα λογω μνημης η 480 κραταει καλα και σε μεγαλυτερες αναλυσεις,ειδαλλως θες 5870 2GB(η οποια ακομα και σε 950/1300 ειναι πιο αργη απο stock 480).

http://forum.amtech.com.vn/overclocking-benchmark/73559-asus-gtx-480-beats-asus-hd-5870-matrix-2gb-gddr5-950-1250-a.html#post693290

Τελος το OFFTOPIC και απο μενα.

Δημοσ.
τι 480,5870,5970?

2 τετοιες σε sli στα 1000 με 340 evro απο usa και ολικη ισοπεδωση

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=258408

Φιλε μου δεν μιλαω δεν μιλαω τοση ωρα γιατι οταν μιλουσα θα ελεγα ακριβως αυτο που ειπες! μετα απο ολες τις παραπανω συζητησεις ψαχουλεψα και βρηκα την hawk προχτες.. θα παραγγειλω μια απο το e-shop (διοτι εχω το πιστωτικο και ακομη κανεις δεν μου εχει πει αν δικαιουμαι τα χρηματα μου που εχω ρωτησει εδω μεσα εδω και μερες.. αν την παρω απο εκει θα την πληρωσω χρυση παντως.. ) και μια απο το shop 13 και μετα αντε να με πιασει η 480 :P

---------- Προσθήκη στις 11:45 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:30 ----------

Με τη μονη διαφορα οτι με μια GTX480/5970/ δεν βγαζεις details ακομα και σε 2560x1600 απλα βαζεις λιγοτερο AA.

Δεν καταλαβαινω γιατι συζηταμε καν για τετοιες αναλυσεις..

---------- Προσθήκη στις 11:50 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:45 ----------

Αν το γράψεις αυτό στο "thelab.gr", παίζει να σε ban-άρουν. :lol:

Όχι ότι δεν συμφωνώ, αλλά κάνω την αναφορά για το πόσο διαφορετικά μυαλά υπάρχουν, ανάλογα το Forum.

Όσο για το SLI GTX460.

SLI GTX 460 768mb: 181Ευρώ + 181Ευρώ = 362Ευρώ.

SLI GTX 460 1GB: 256Ευρώ + 256Ευρώ = 512Ευρώ

GTX 480: 482Ευρώ

Έβαλα το e-gate, επειδή έχει καλή τιμή και ετοιμοπαράδοτα τα δύο συγκεκριμένα προϊόντα και ως αξιόπιστο κατάστημα.

Την 1gb με λίγη τύχη κάποιος θα τη βρει. :P

Απόδοση:

1gb

http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_460_SLI/7.html

768mb

http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-460-sli-review/11

Δεν προτείνω σε κάποιον να κάνει SLI GTX 460.

Τουλάχιστον εγώ δεν θα έκανα.

Για κάθε νέο παιχνίδι είναι πιθανό να περιμένεις Drivers για να αξιοποιηθεί η συστοιχία.

Σε αυτά τα παιχνίδια που δουλεύει και αν κάποιος έχει υπομονή, νομίζω ότι είναι από τις καλύτερες Value For Money λύσεις.

Edit ^^

Εφοσον συμφωνεις οτι ειναι απο τις καλυτερες vfm λυσεις γιατι δεν την προτεινεις σε sli? εγω ενας φτωχος φοιτητακος ειμαι που ψαχνω αυτο που θα με βγαλει καλυτερα και μακρυτερα με οσο το δυνατον λιγοτερα χρηματα.. και επισης δεν καταλαβα γιατι τις συγκρινεις μe την 480.. αυτη που εβαλες ειναι η πιο φθηνη 480 επισης, η 480 ψηνεται, καιει και περισσοτερο και τελος ειναι μονοπυρηνη... με το sli εχεις δυο πυρηνες, και εμενα απο μικρο παιδι μου λεγανε διο μυαλα δουλευουν καλυτερα απο ενα! :P τελος μια ερωτηση.. να περιμενεις drivers για το ΠΑΙΧΝΙΔΙ η για την καρτα... γιατι τοσο καιρο μονο για την καρτα ηξερα και οχι οτι βγαζουν καινουργιους drivers για καθε παιχνιδι.. (συγχωρεσε με αν φαινεται χαζη η ερωτηση μου αλλα οπως το εγγραψες αυτο καταλαβα και ειπα να ρωτησω.. )

Δημοσ.

Η 480 ουτε ψηνεται ουτε κανει φασαρια.......Δεν προτεινει SLI για τους λογους που εχουμε πει χιλιαδες φορες.

Drivers

Micro-stuttering(Οταν μια μονοπυρηνη εχει 30 fps για παραδειγμα και το SLI/CF παλι 30,η μονοπυρηνη δειχνει πολυ καλυτερα + κατι αλλα κολληματακια που εχει το SLI/CF).

Επισης μιλαμε για αναλυσεις 1920χ1200/2560χ1600 γιατι αυτα τα setup ειναι για τετοιες αναλυσεις.Για 1680χ1050 παιρνεις μια 5850 η μια GTX460.

Δημοσ.

Εφοσον συμφωνεις οτι ειναι απο τις καλυτερες vfm λυσεις γιατι δεν την προτεινεις σε sli? εγω ενας φτωχος φοιτητακος ειμαι που ψαχνω αυτο που θα με βγαλει καλυτερα και μακρυτερα με οσο το δυνατον λιγοτερα χρηματα..

Κάνεις πιο περίπλοκο το σύστημα και έχεις παραπάνω σκοτούρες.

- Πόσο καλά αξιοποιεί το εκάστοτε παιχνίδι το SLI μου?

- Υποστηρίζει SLI, θα βγει κάποιο patch?

- Ποιο Chipset κάνει καλύτερο SLI και γιατί?

- microstuttering

Για παράδειγμα παρακάτω είναι ένα πρόσφατο παράδειγμα όπου δεν υποστηρίζεται το SLI.

Το αναφέρω γιατί είναι πρόσφατο, έχω δει πολλά παρόμοια.

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=3622365&postcount=27

Αν κάποιος έχει υπομονή όπως είπα και του αρέσει να ασχολείται με το PC είναι ωραία φάση.

Δημοσ.
Η 480 ουτε ψηνεται ουτε κανει φασαρια

Κοροιδευομαστε και μεταξυ μας??? :P

---------- Προσθήκη στις 19:05 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:58 ----------

Η 480 ουτε ψηνεται ουτε κανει φασαρια.......Δεν προτεινει SLI για τους λογους που εχουμε πει χιλιαδες φορες.

Drivers

Micro-stuttering(Οταν μια μονοπυρηνη εχει 30 fps για παραδειγμα και το SLI/CF παλι 30,η μονοπυρηνη δειχνει πολυ καλυτερα + κατι αλλα κολληματακια που εχει το SLI/CF).

Διαφωνω εκτος μερικων εξαιρεσεων μαζι και με αυτες που ανεφερε και ο Heatspread παραπανω...

Επισης μιλαμε για αναλυσεις 1920χ1200/2560χ1600 γιατι αυτα τα setup ειναι για τετοιες αναλυσεις.Για 1680χ1050 παιρνεις μια 5850 η μια GTX460.

Γιατι? εγω μια 24 με 1920χ1080 εχω... ποιος εχει οθονη με 2560χ1600?

Δημοσ.

Τι κοροιδευομαστε ρε φιλε,την καρτα την εχω και ξερω τι και πως.

Για 1920x1080 ΔΕΝ χρειαζεσαι SLI/CF.Οσο για το Micro-stuttering κανε SLI παιξε metro και να δω αν θα μπορεις να παιξεις στα σημεια που θα εχεις 25-30 fps.......

---------- Προσθήκη στις 21:25 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:23 ----------

---------- Προσθήκη στις 21:26 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:25 ----------

Για του λογου το αληθες.

Δημοσ.
Τι κοροιδευομαστε ρε φιλε,την καρτα την εχω και ξερω τι και πως.

Γιατι κοροιδευομαστε????? Γιατι κανει σαν F16 και ψηνει μπριζολες [ame=http://www.youtube.com/watch?v=8Rh-BjHgRWQ&feature=related]μπριζολες[/ame] ρε φιλε! υποστηριξε την καρτα που πηρες αλλα οχι και ετσι.. και δεν χρειαζεται να θυμωνουμε

Για 1920x1080 ΔΕΝ χρειαζεσαι SLI/CF.Οσο για το Micro-stuttering κανε SLI παιξε metro και να δω αν θα μπορεις να παιξεις στα σημεια που θα εχεις 25-30 fps.......

---------- Προσθήκη στις 21:25 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:23 ----------

---------- Προσθήκη στις 21:26 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:25 ----------

Για του λογου το αληθες.

To micro shuttering μου δειχνεις στο vid? τους ιδιους drivers βγαζει η nvidia και τους ιδιους η ATI? Παντως περα απο την αντιπαραθεση γνωριζω το προβλημα και i'm ready to live with it, σε ανταλλαγμα με αυτα που προσφερει

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...