Προς το περιεχόμενο

PhenomIIX3.720 @3.8GHz?

s4rdel

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

• Έχω τον Phenom II X3 720 και τον λειτουργώ στα 3,31Ghz, τι ρεύμα να δώσω και τι άλλες ρυθμίσεις πρέπει να κάνω για να λειτουργεί σταθερά στα 3,6 εώς 3.8 αν βέβαια αντέχει με ασφάλεια τόσο;

• Δοκίμασα αρκετούς συνδυασμούς στο AMD OverDrive(πλέον προτιμώ να κάνω overclock απο το Bios) φτάνοντας στα 3.8 ,αλλά όταν στρεσάριζα το μηχάνημα η οθόνη γινόταν μοβ και έκανε επανεκκίνηση μόνο του.
    Κάπου εκεί άρχισαν οι φόβοι μου μην κάψω τπτ!
    Επίσης δοκίμασα ρυθμίσεις και από διάφορα site που βρήκα οι οποίες ήταν κυρίως για τετραπύρινους αλλά δεν είχα αποτέλεσμα.
    Δεν είναι θέμα μητρικής ή τροφοδοτικού αλλά καθαρά ρυθμίσεων.

• Ακούω συμβουλές .. έχουμε μήπως κανέναν guru του overclock εδώ να μου ανεβάσει την τάση στα ύψη:P?

Δημοσ.

Δυστυχώς η μητρική μου είναι SB700 και δεν υποστηρίζει την διαχείριση των πυρήνων!

Παίζει ρόλο αυτό στο overclock;

Δημοσ.

οχι, απλα ενας εξτρα πυρηνας ειναι καλυτερος απο λιγο παραπανω o/c

o/c ειναι καλυτερα να κανεις απο το BIOS

δες εδω εναν καλο οδηγο, οπου αν και για core2 δεν εχει μεγαλες διαφορες με τους amd... :-)

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=211171

πειραματισου μονος σου, και οτι αλλη απορια εχεις ξαναποσταρε μαζι με τα επιτευγματα σου :-)

Δημοσ.

Αν και παλιός ο οδηγός λέει αρκετά πραγματάκια .. οι ανησυχίες μου σχετικά με το να καεί τπτ παραμένουν .. δεν έχω βγάλει και λίγες φορές την μπαταρία από την μητρική για να επανέλθουν οι ρυθμίσεις, σκεπτόμενος κάθε φορά αν έχει γίνει ζημιά...

Θα πειραματιστώ σήμερα λίγο και αύριο ξεκινάω τις αλχημείες.

Αν έχω απορίες θα σου πω!

Thx, για τον κόπο σου!!

Δημοσ.

αμα δεν δωσεις παραλογες τασεις στο ρευμα δεν καιγεται τιποτα μη φοβασαι

γενικα μην ανεβεις πανω απο 1,5vcore και να τσεκαρεις παντα θερμοκρασιες

ο συγκεκριμενος παει μεχρι 73 βαθμους οποτε υπολογισε να μην ξεπερασεις τους 55 βαθμους ας πουμε σε καμια περιπτωση

Δημοσ.

• Έχω τον Phenom II X3 720 και τον λειτουργώ στα 3,31Ghz, τι ρεύμα να δώσω και τι άλλες ρυθμίσεις πρέπει να κάνω για να λειτουργεί σταθερά στα 3,6 εώς 3.8 αν βέβαια αντέχει με ασφάλεια τόσο;

• Δοκίμασα αρκετούς συνδυασμούς στο AMD OverDrive(πλέον προτιμώ να κάνω overclock απο το Bios) φτάνοντας στα 3.8 ,αλλά όταν στρεσάριζα το μηχάνημα η οθόνη γινόταν μοβ και έκανε επανεκκίνηση μόνο του.
    Κάπου εκεί άρχισαν οι φόβοι μου μην κάψω τπτ!
    Επίσης δοκίμασα ρυθμίσεις και από διάφορα site που βρήκα οι οποίες ήταν κυρίως για τετραπύρινους αλλά δεν είχα αποτέλεσμα.
    Δεν είναι θέμα μητρικής ή τροφοδοτικού αλλά καθαρά ρυθμίσεων.

• Ακούω συμβουλές .. έχουμε μήπως κανέναν guru του overclock εδώ να μου ανεβάσει την τάση στα ύψη:P?

Δοκιμασε στα 3,7 με 18,5 multi και ταση 1,45 με 1,47.Λογικα δεν νομιζω να εχεις προβλημα μιας και ο επεξεργαστης ειναι αρκετα "κρυος".(TDP 95 WATT)

Αν εισαι σταθερός τσίμπα λίγο και το bus speed για να ανεβασεις τις μνημες και στην συνεχεια ανεβασε ολιγον NB Frenquency ...

Δημοσ.

Είμαι στους 57 βαθμούς, υψηλά αλλά νομίζω ότι προς το παρών είμαι καλά..με όριο θερμοκρασίας τους 70.

Ανέβασα το HTLing σε 2.2 απο 2.0, τσίμπησα λίγο το NB σε x11 με τον πολλαπλασιαστή στο 18X..πειραματίστηκα μέχρι το 20Χ!

To cpu voltage το ανέβασα από 1.325 κατά 0.2V αλλά είχα μία απορία σε αυτό...όταν επιλέγω να αλλάξω το voltage ξεκινάει από +0.025 ... αρχίζει να κοκκινίζει η ένδειξη στο +0.400 (+0.600max) δλδ θεωρητικά πάει στα 1.900volt?

Στο AMDOverDrive θυμάμαι στο 1.5volt σταματούσε...ένα όριο που το έχω ξεπεράσει 1.325+0.2=1525...ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω...μήπως το πρόγραμμα περιόριζε το voltage γιαυτό και είχα αστάθεια?

Ψήκτρα : Stock (που πάω να κάνω overclock ρεεε!!)

Έχω τσεκάρει αυτήν φθηνή και καλή, δεν μου χρειάζεται κάτι παραπάνω,

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/CoolerMaster-Hyper-212-Plus-Cpu-Cooler-RR-B10-212P-GP.htm

Mobo : GA-MA78G-DS3H (παλιό).

Ο! Τι βρήκα τώρα στο πλαίσιο..διώχνουν τα παλιά..

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/with(CHIPSET=790GX)/with(CPU_MANUFACTURER=AMD)/with(MEMORY_TECHNOLOGY=DDR2).htm

SB750 δεν είναι όλες? Τρομερή ευκαιρία? Ποιά να παραγγείλω??

Δημοσ.
Είμαι στους 57 βαθμούς, υψηλά αλλά νομίζω ότι προς το παρών είμαι καλά..με όριο θερμοκρασίας τους 70.

Ανέβασα το HTLing σε 2.2 απο 2.0, τσίμπησα λίγο το NB σε x11 με τον πολλαπλασιαστή στο 18X..πειραματίστηκα μέχρι το 20Χ!

To cpu voltage το ανέβασα από 1.325 κατά 0.2V αλλά είχα μία απορία σε αυτό...όταν επιλέγω να αλλάξω το voltage ξεκινάει από +0.025 ... αρχίζει να κοκκινίζει η ένδειξη στο +0.400 (+0.600max) δλδ θεωρητικά πάει στα 1.900volt?

Στο AMDOverDrive θυμάμαι στο 1.5volt σταματούσε...ένα όριο που το έχω ξεπεράσει 1.325+0.2=1525...ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω...μήπως το πρόγραμμα περιόριζε το voltage γιαυτό και είχα αστάθεια?

Ψήκτρα : Stock (που πάω να κάνω overclock ρεεε!!)

Έχω τσεκάρει αυτήν φθηνή και καλή, δεν μου χρειάζεται κάτι παραπάνω,

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/CoolerMaster-Hyper-212-Plus-Cpu-Cooler-RR-B10-212P-GP.htm

Mobo : GA-MA78G-DS3H (παλιό).

Ο! Τι βρήκα τώρα στο πλαίσιο..διώχνουν τα παλιά..

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/with(CHIPSET=790GX)/with(CPU_MANUFACTURER=AMD)/with(MEMORY_TECHNOLOGY=DDR2).htm

SB750 δεν είναι όλες? Τρομερή ευκαιρία? Ποιά να παραγγείλω??

καμια ,παρε μονο την ψυκτρα που ειπες παραπανω ........

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...