Προς το περιεχόμενο

Λύση backup με δικτυακό δίσκο.

tom-f

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι να προχωρήσω στην αγορά δικτυακού δίσκου για λύση backup. Σε τοπικό δίκτυο υπάρχουν 4 servers και θέλω μια λύση για backup (με ενδιαφέρει να δημιουργεί bootable εικόνα του κάθε server). Οι τρείς servers τρέχουν linux και ο ένας windows. O παραπάνω δίσκος θα με καλύψει; Εάν κάποιος γνωρίζει κάποια καλή λύση έστω και εάν είναι διαφορετική ας το προτείνει.

Δημοσ.

4 servers se 1tb δυσκολα, αλλα αναλογως τι εχει ο καθενας.

Εχε υποψιν σου οτι windows server μπορεις να κανεις μονο full back up και οχι Incremental σε δικτυακο δισκο

Δημοσ.

Κάθε πότε θες να κάνεις back up και πως, πόσα images x 4 θες να κρατάς στο nas; Τί ταχύτητες ζητάς;

Γενικά θα χρειαστεί να βγάλεις maintainance plan.

Πάντως χλωμό το βλέπω να την βγάλεις τόσο φτηνά, αν κρίνω από το link. 4ις servers συνήθως χρειάζονται τουλάχιστον 1 αξιοπρεπές nas με 2 ή 4ις δίσκους, ανάλογα με το πλάνο και τον όγκο των data.

/sc

Δημοσ.

Σαν μέγεθος το 1tb μου φτάνει. Θέλω να μην πάω ψιλά σε κόστος γι΄αυτό κοιτάζω μια τέτοια λύση. Θα ήθελα κάτι που να μπορώ να κάνω synchronize τα δεδομένα με το backup κάθε βράδυ. Για να καταφέρω κάτι τέτοιο, χρειάζεται ο σκληρός που είπα και λογισμικό σε κάθε έναν server ή μπορεί να με καλύψει το λογισμικό του σκληρού; Δεν έχω ξανασχοληθεί με λύσεις backup και δεν γνωρίζω πολλά γύρω απο το θέμα. Αυτό που θα ήθελα να υλοποιηθεί αλλά δεν ξέρω εαν γίνεται, και πώς, είναι να έχω bootable εικόνα απο κάθε server, έτσι ώστε με το παραμικρό πρόβλημα να μπορώ να επαναφέρω τον κάθε server.

Δημοσ.
Σαν μέγεθος το 1tb μου φτάνει. Θέλω να μην πάω ψιλά σε κόστος γι΄αυτό κοιτάζω μια τέτοια λύση. Θα ήθελα κάτι που να μπορώ να κάνω synchronize τα δεδομένα με το backup κάθε βράδυ. Για να καταφέρω κάτι τέτοιο, χρειάζεται ο σκληρός που είπα και λογισμικό σε κάθε έναν server ή μπορεί να με καλύψει το λογισμικό του σκληρού; Δεν έχω ξανασχοληθεί με λύσεις backup και δεν γνωρίζω πολλά γύρω απο το θέμα. Αυτό που θα ήθελα να υλοποιηθεί αλλά δεν ξέρω εαν γίνεται, και πώς, είναι να έχω bootable εικόνα απο κάθε server, έτσι ώστε με το παραμικρό πρόβλημα να μπορώ να επαναφέρω τον κάθε server.

Αν σου φτάνει ο χώρος και αν έχεις περιορισμό στο κόστος και είσαι αναγκασμένος να δουλέψεις με αυτό το hardware αναγκαστικά προχωράς.

Θα πρέπει να βρεις και το κατάλληλο software για να κάνεις αυτή τη δουλειά (acronis, emc κλπ κλπ), και φυσικά να κάνεις και ένα σχέδιο όπως είπε ο madsc -maintenance plan.

Θα βοηθούσε αν μας έλεγες και τον ρόλο των servers και αν θες όσο το δυνατόν high availability (VMware και virtual machines έχεις κοιτάξει?).

Αν το μόνο τελικά που σε ενδιαφέρει είναι ένα disaster recovery - ανεξαρτήτως χρόνου για το rebuild (δεν είναι time critical) - είμαι βέβαιος οτι και με αυτό + το κατάλληλο software κάνεις την δουλειά σου.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας θα ψαχτώ λίγο πάνω σε αυτά που μου είπατε και θα ξανακάνω post εαν χρειαστώ κάποια βοήθεια.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επανήλθα στο θέμα αφου δεν το έχω προχωρήσει ακόμα. Τελικά βλέπω να αγοράζω αυτό τον δίσκο. Με καλύπτει και μελλοντικά πιστεύω. Θα κάνω μια περιγραφή του τι κάνει ο κάθε server. Ο ένας είναι windows server και τρέχει το πρόγραμμα μηχανογράφησης της επιχείρισης. Υπάρχει linux server που τρέχει το vpn, ένας linux mail server, και ένας linux server για το backoffice πρόγραμμα της επιχείρησης. Θα ήθελα να με βοηθήσετε στο να κάνω μια καλή δουλειά για backup σε αυτό το σύστημα. Θα με ενδιέφερε να κάνω backup κάθε βράδυ. Τι λογισμικό πιστεύετε θα με καλύψει; Ο σκληρός που παραθέτω είναι κατα την γνώμη σας καλός; Είμαι αρχάριος στο backup και δεν γνωρίζω τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Σε αυτά τα λεφτά πάνω κάτω συμφέρει καλύτερα να πας σε thecus.

Πρόγραμμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το dirsync directory syncroniser. Απλό φτηνό, εύχρηστο, αλλά δυνατό. Με tag dayoftheweek και backup plan 5 ημερών σου φτιάχνει στο NAS 5 φακέλους. 1-2-3-4-5 έναν για κάθε εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας. Το στήνεις σαν service αν θες να παίζει χωρίς user login, και το restore (το σημαντικότερο) γίνεται απλά με ένα δεξί κλικ reverse στο job. ;)

Δημοσ.

Εχει κανείς συγκεκριμένη, φτηνή λύση για μικρό server raid για backup μονο? Τι επεξεργαστή, λειτουργικό κλπ.... Εχω βρεί διάφορα αλλά είναι παλιοτερα και αφορούν σε παλιούς επεξεργαστές και ΜΒ.

Δημοσ.

Εχει κανείς συγκεκριμένη, φτηνή λύση για μικρό server raid για backup μονο? Τι επεξεργαστή, λειτουργικό κλπ.... Εχω βρεί διάφορα αλλά είναι παλιοτερα και αφορούν σε παλιούς επεξεργαστές και ΜΒ.

Δημοσ.

NAS Μπορεις να στησεις ευκολο μονος σου (openfiler ktl.)

Αν θες την γνωμη μου παρε εναν Server και στησε ESXi ωστε να μετατρεψεις οτι εχεις σε physical se virtual.

Καθε βραδυ Backup το Image και μπορεις ευκολα και ΓΡΗΓΟΡΑ να το επαναφερεις αν γινει κατι σε μια vm.

Δημοσ.

NAS Μπορεις να στησεις ευκολο μονος σου (openfiler ktl.)

Αν θες την γνωμη μου παρε εναν Server και στησε ESXi ωστε να μετατρεψεις οτι εχεις σε physical se virtual.

Καθε βραδυ Backup το Image και μπορεις ευκολα και ΓΡΗΓΟΡΑ να το επαναφερεις αν γινει κατι σε μια vm.

Δημοσ.

Δεν θέλω να προσθέσω και άλλο server δεν χωράνε στο rack. Προτειμώ μια λύση με δικτυακό σκληρό. Υπάρχει κάποια λύση σε software με λειτουργικό Centos5 για καθημερινό backup σε έναν δικτυακό δίσκο όπως αυτός που προτείνω παραπάνω;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...