Προς το περιεχόμενο

Επιλογή Windows OS σε pc με P4

Teisos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για 1ο πισί της υπογραφής, λόγω του ότι θέλει φορμάτ, σκέφτηκα το ενδεχόμενο να διαδεχτούν τα XP τα 7 ( είναι [email protected] και 1GB ram). Έχει νόημα; Νομίζω οριακά τα σηκώνει, αλλά αξίζει η μετάβαση;

Και έπειτα είναι ποια έκδοση: πάω κανονικά για ultimate;

Ευχαριστώώώώ :-)

Δημοσ.
βαζεις αλλα 2-3GB μνημη και πας για τα Home Premium και θα εισαι κομπλε αγαπητε :-)

Που να βρω ακόμα 2-3GB, ddr όταν έχω δύο μόνο slots διαθέσιμα και 2χ512; Λέω να ξεκουραστώ λίγο από το ψάξιμο για μεταχειρισμένα, κουράστηκα λίγο τώρα τελευταία..

Με 1GB μνήμη ΔΕΝ πας πουθενά, πόσο μάλλον για ultimate

Άι φ@κιν νιού ιτ!

Μπακ του XP, δηλαδή, ε; :-(

Και είχα γεμίσει ελπίδες τον φάδα, ότι θα έχει μια εντελώς καινούρια εμπειρία με τα 7.. (:lol:).

Φρούδες..

Πληροφοριακά: είναι όντως πιο βαριά τα ultimate ή έχουν απλά κάποια features παρά πάνω; Ή το ένα σημαίνει το άλλο;

Δημοσ.

Τρέχουν κάποια services παραπάνω (που το 95% των home users δεν τα χρειάζεται), οπότε απαιτούνται κάποιοι (λίγοι-πολλοί) πόροι παραπάνω.

Δημοσ.

Αν δεν έχεις υπερβολικές απαιτήσεις από τον υπολογιστή (games, επεξεργασία βίντεο κλπ), μια χαρά τρέχουν τα 7 ultimate με 1GB μνήμη. Περίπου τα 500MB θα σου δεσμεύουν με το boot.

Δημοσ.
Τρέχουν κάποια services παραπάνω (που το 95% των home users δεν τα χρειάζεται), οπότε απαιτούνται κάποιοι (λίγοι-πολλοί) πόροι παραπάνω.

I see.

Οπότε σίγουρα δε χρειάζονται σ'αυτόν. Το μόνο που χρειάζομαι ( και το νετμπουκ με τα τραγικά 7 starter με κουράζει) είναι το file sharing σε δίκτυο, αν και εντάξει έβγαλα άκρη. Οπότε προσπερνάω και τα professional και πέφτω στα home premium.

Εσύ antonl, τί λες για 7 32 home, στο καβουρδιστήρι; Bad idea;

Αν δεν έχεις υπερβολικές απαιτήσεις από τον υπολογιστή (games, επεξεργασία βίντεο κλπ), μια χαρά τρέχουν τα 7 ultimate με 1GB μνήμη. Περίπου τα 500MB θα σου δεσμεύουν με το boot.

Έχω μάλλον τις πιο βασικές ανάγκες για υπολογιστή έβερ..

Το θέμα είναι ότι τα ΧP είναι αρκετά αποκρίσιμα και τις δουλείες που τους αναθέτω τις κάνουν χωρίς να μου σπάσουν τα νεύρα. Χρησιμοποιούσα και τα 2 πισι παλιότερα και όταν πήγαινα από το καινούριο σ'αυτό δεν απογοητευόμουνα όπως θα φανταζόμουν.

Το θέμα δημιουργήθηκε κυρίως γιατί σκέφτηκα ότι για απλό χρήστη ο οποίος μαθαίνει ακόμα τα βασικά, θα βοηθηθεί από την απλότητα των 7.

Θα βρω άραγε καναδυό στικάκια ddr 1GB πουθενά..; Μπα..;

Δημοσ.

Κοίτα απάλευτα δε θα είναι τα 7 στο pc που λες αλλά νομίζω πως με τα XP θα ναι ελαφρώς πιο άνετο.

Τα XP Home είναι λίγο πιο άμεσα απ τα 7 Starter σε netbook. Βέβαια το πρόβλημα είναι ο επεξεργαστής σ αυτό αλλά το λέω κι από άποψη μνήμης. Firefox με 3-4 tabs, msn και μια ταινία και το mem usage πήγαινε >90%.

Αν έχεις το κουράγιο, πειραματίσου :)

Δημοσ.

Κάνε πειράματα και με Linux. Αν o πατέρας σου έχει βασικές απαιτήσεις, το μηχάνημα θα πηγαίνει σφαίρα και δεν θα αγχώνεσαι για ιους και κόρες και spyware. Αν σε ενδιαφέρει το sport ... πες να σου δώσουμε κατευθύνσεις.

Δημοσ.
Κοίτα απάλευτα δε θα είναι τα 7 στο pc που λες αλλά νομίζω πως με τα XP θα ναι ελαφρώς πιο άνετο.

Τα XP Home είναι λίγο πιο άμεσα απ τα 7 Starter σε netbook. Βέβαια το πρόβλημα είναι ο επεξεργαστής σ αυτό αλλά το λέω κι από άποψη μνήμης. Firefox με 3-4 tabs, msn και μια ταινία και το mem usage πήγαινε >90%.

Αν έχεις το κουράγιο, πειραματίσου :)

Σαφέστατος, σαφέστατος.

Αυτό που περιγράφεις είναι σπάνια περίπτωση χρήσης πλέον. Τώρα ας πούμε έχω 10 ταμπς ( mozilla 3.6.10), στριμάρει το vlc, τρέχει το μtorrent και αυτό είναι όλο. Το πιο δύσκολο είναι και ένα word ανοιχτό με όλα αυτά.

Λοιπόν, λέω να πάω για 7 home, και βλέπομεν. Σίγα, το πολύ πολύ ακόμα ένα φορμάτ..

Κάνε πειράματα και με Linux. Αν o πατέρας σου έχει βασικές απαιτήσεις, το μηχάνημα θα πηγαίνει σφαίρα και δεν θα αγχώνεσαι για ιους και κόρες και spyware. Αν σε ενδιαφέρει το sport ... πες να σου δώσουμε κατευθύνσεις.

Ακολουθεί οφφτοπικ σεντονάκι:

Τελευταία φορά που το είχα κάνει ( και πρώτη ταυτόχρονα) ήταν πριν από 3 χρόνια σ'αυτόν ακριβώς τον υπολογιστή όταν έπεσε στα χέρια μου και με τη μισή ram. Είχα λίγες ώρες εμπειρίας με πισιά και έβαλα fedora 8. Πολλά θεματάκια για άσχετο, ήχο δεν είχα καταφέρει να βρώ ποτέ, ενώ έχοντας usb modem είχα θέμα και με το internet, δεν είχα καταφέρει να συνδεθώ ποτέ, άρα δεν είχα κατεβάσει codecs, άρα δε μπορούσα να δω Friends άμεσα, ..άρα εμπρός για πίσω ( γνωστή κοτάρα ο Teisos :P)! Και εκεί που λέω, θα κάνω dual boot, αντιμετώπισα ένα άλλο ωραιότατο θέμα με την εγκατάσταση XP ( από Fedora> XP, που αν θυμάμαι καλά το θέμα λύθηκε με πέρασμα με killdisk, απ'ότι θυμάμαι), και δεν το ξαναπροσπάθησα.

Λες να κάνω πάλι dual boot με linux-οειδές;

Γιατί όχι;

Για πες..

Μπορεί αυτήν τη φορά να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα :-).

Υ.γ. Πάει πολύς καιρός που με απασχόλησαν ιοι και spywareοειδή.

Δημοσ.

Στα 3 χρόνια έχουν αλλάξει πολλά. Θα σου πρότεινα να κατεβάσεις τα live CD από τα παρακάτω και να δεις πως τρέχουν. Αν σου αρέσει κάποιο, κάνε κανονική εγκατάσταση για να δεις και τις πραγματικές ταχύτητες και την αντίδραση του πατέρα σου.

Mint http://www.linuxmint.com/

Monomaxos http://www.monomaxos.com/

mandriva http://www.mandriva.com/

Debian http://www.debian.org/

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...