SlimData Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Αν έχεις π.χ κανα 2 MSc δεν πρόκεται να σε πάρουν γιατί ξέρουν ότι στη 2η μέρα θα βαρεθείς και θα φύγεις. Εγώ με το που πάτησα το πόδι μου σε τηλ. κέντρο και είδα να μιλάνε 10 άτομα ταυτόχρονα έπαθα πολιτισμικό σόκ! No offence αλλά καμία σχέση.. Δεν σε παίρνουν γιατί θα πρέπει να σε πληρώνουν παραπάνω.. Καρφί δεν τους καίγεται αν γουστάρεις ή όχι.. Εξάλου αν δεν είχες ανάγκη τη δουλειά δεν θα πήγαινες εκεί.. Γενικά το αν κάποιος βαριέται και θέλει μια πιο παραγωγική εργασία, μόνο με τα πτυχία του δεν έχει σχέση..
Beastakos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Γιατί δεν παίρνεις ένα τηλέφωνο?Αλλα και πάλι να μου πείς θα σου πουν να στείλεις βιογραφικό... P.S Να κάνω μια σχετική ερώτηση ρε παιδιά.Για θέσεις οι οποίες δεν χρειάζονται ιδιαίτερα προσόντα (π.χ τηελεφωνητής η μοίρασμα φυλλαδίων κτλ) γιατί σε βάζουν να στέλνεις βιογραφικά δεν αρκεί απλά να πάρεις ένα τηλέφωνο. Δηλαδή εγώ που είμαι φοιτητής και έχω και ένα proficiency τι να γράψω στο βιογραφικό? Ούτε μισή σελίδα δεν γεμίζει... Οι εργοδοτες που δε θελουν ιδιαιτερα προσοντα για μια θεση aka ζητανε μονο απολυτηριο, ΔΕΝ θελουν να εχεις πτυχιο γιατι ειναι αναγκασμενοι να σε πληρωνουν παραπανω (και καλα, αλλα εδω ειναι Ελλαδαρα). Και ο λογος που υποθετω οτι σε βαζουν να στελνεις βιογραφικο ειναι για να μη γινει πανηγυρι στο τηλεφωνο, γιατι αποσο ξερω τα βιογραφικα για τετοιες θεσεις πολλες φορες φτανουν 3ψηφιους αριθμους. Αλλο να εχεις 100 βιογραφικα σε ενα email (εστω και 20) και να τα διαβαζεις οποτε εχεις ελευθερο χρονο με την ησυχια σου και να παιρνεις εσυ τηλ οσους σε ενδιαφερουν, και αλλο να βαραει το τηλ ολη μερα και ο καθενας να σου λεει τον πονο του, το μακρυ του και το κοντο του, ωρες που μπορει να εχεις δουλεια κιολας. Προφανως διαβαζοντας βιογραφικα ξεσκαρταρει πχ τα ανορθογραφα (αν ξερει ορθογραφια ο ιδιος βεβαια) και καταληγει σε ενα λογικο αριθμο ατομων με τα οποια θα επικοινωνησει τελικα για να κανει και το τελικο του "ξεσκαρταρισμα".
ZAKKWYLDE Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 No offence αλλά καμία σχέση.. Δεν σε παίρνουν γιατί θα πρέπει να σε πληρώνουν παραπάνω.. Καρφί δεν τους καίγεται αν γουστάρεις ή όχι.. Εξάλου αν δεν είχες ανάγκη τη δουλειά δεν θα πήγαινες εκεί..Γενικά το αν κάποιος βαριέται και θέλει μια πιο παραγωγική εργασία, μόνο με τα πτυχία του δεν έχει σχέση.. Καμία σχέση, όσο θέλουν σε πληρώνουν δε πα να έχεις 35 μεταπτυχιακά. Αν εξαιρέσεις τις 10-20 εταιρείες κολοσσούς που είναι νόμιμοι και όντως τα πληρώνουν. Απο την άλλη και βέβαια τους ενδιαφέρει να παραμείνεις στη δουλειά. Οι σοβαρές εταιρείες επενδύουν στο προσωπικό τους και δεν θέλουν να αλλάζουν κάθε 3 μήνες. Αν κάποιπς έχει 2-3 μεταπτυχιακά και πάει για τηλεφωνικό κέντρο...προφανώς δεν σκοπεύει να παραμείνει εκεί για καιρό.
Indiko_Xoiridio Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Το φτιάχνω σύμφωνα με το πρότυπο του europass CV. Καλύτερα όχιΠως να το φτιάξω τότε; Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο άλλο πρότυπο; Μέχρι στιγμής η μόνη επαγγελματική πείρα που είχα είναι ως σερβιτόρος, κάτι που δεν έχει καμία σχέση με το είδος των σπουδών μου και την θέση την οποία ψάχνω. Να το γράψω ή δεν χρειάζεται; Γράψ' το με τρόποΌπως;
nicker Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Εγώ ξέρω ότι europass cv είναι ευρωπαϊκά αναγνωρισμένο πρότυπο. Κι εγώ έτσι το έχω γραμμένο. Αν έχει κάποιος να προτείνει κάτι καλύτερο ας μας πει.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Εγώ ξέρω ότι europass cv είναι ευρωπαϊκά αναγνωρισμένο πρότυπο. Κι εγώ έτσι το έχω γραμμένο. Αν έχει κάποιος να προτείνει κάτι καλύτερο ας μας πει. To europass cv χρησιμοποιείται κυρίως σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα η π.χ για ΑΣΕΠ. Δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκεται στο site της Ε.U. Σαν δομή βιογραφικού αντιτίθεται στις βασικές αρχές ενός καλού βιογραφικού. Σπαταλάς την 1η μισή σελίδα για να γράψεις τα προσωπικά σου στοιχεία...τα οποία μπορεί να τα κάνεις σε 1.5 γραμμή. Έχει γενικώς και τεράστια spaces και δεν κάλη καλή χρήση του χώρου στο βιογραφικό. Απο την άλλη για κάποιον που δεν έχει προϋπηρεσία είναι πολύ εύκολο να το κάνει 2-3 σελίδες. Για κάποιον που έχει 5-6 χρόνια θα του βγεί πολύ περισσότερες.
Indiko_Xoiridio Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Μέχρι στιγμής η μόνη επαγγελματική πείρα που είχα είναι ως σερβιτόρος, κάτι που δεν έχει καμία σχέση με το είδος των σπουδών μου και την θέση την οποία ψάχνω. Να το γράψω ή δεν χρειάζεται; Γράψ' το με τρόποΜια βοήθεια αν γνωρίζει κάποιος.Έχω ετοιμάσει σχεδόν τον βιογραφικό και μου μένει μόνο το μέρος της εργασιακής εμπειρίας. Πως μπορώ να το γράψω; Μιας και είναι για την πρακτική μου άσκηση, μήπως δεν παίζει ρόλο αν παραλείψω τελείως το κομμάτι "εργασιακή εμπειρία";
SlimData Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Καμία σχέση, όσο θέλουν σε πληρώνουν δε πα να έχεις 35 μεταπτυχιακά. Αν εξαιρέσεις τις 10-20 εταιρείες κολοσσούς που είναι νόμιμοι και όντως τα πληρώνουν. Απο την άλλη και βέβαια τους ενδιαφέρει να παραμείνεις στη δουλειά. Οι σοβαρές εταιρείες επενδύουν στο προσωπικό τους και δεν θέλουν να αλλάζουν κάθε 3 μήνες. Αν κάποιπς έχει 2-3 μεταπτυχιακά και πάει για τηλεφωνικό κέντρο...προφανώς δεν σκοπεύει να παραμείνει εκεί για καιρό. Και πάλι σε βρίσκω λάθος.. Δηλαδή η εταιρία που θέλει να προσλάβει άτομο για τηλεφωνικό κέντρο αντί να πάρει κάποιον με τα ελάχιστα απαραίτητα χαρτιά και να είναι εντάξει, θα πάρει αυτόν με τα 3 μεταπτυχιακά και θα τον πληρώνει λιγότερα από αυτά που οφείλει να τον πληρώνει έχοντας μάλιστα, όπως λες, την απαίτηση από αυτόν να σκύβει το κεφάλι και να παραμείνει στην εταιρία.. Όχι φίλε μου..
torq Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 να κάνω κι εγώ μια ερώτηση σχετική. κάτι μαθήματα πληροφορικής, ιδιαίτερα που έχω κάνει σε μερικά παιδιά, το γράφω στο βιογραφικό; το λέω διότι δεν αποδυκνύεται τόσο εύκολα και μπορεί ο καθένας να γράψει ότι θέλει. οπότε έχει νόημα;
salliara Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Μια βοήθεια αν γνωρίζει κάποιος.Έχω ετοιμάσει σχεδόν τον βιογραφικό και μου μένει μόνο το μέρος της εργασιακής εμπειρίας. Πως μπορώ να το γράψω; Μιας και είναι για την πρακτική μου άσκηση, μήπως δεν παίζει ρόλο αν παραλείψω τελείως το κομμάτι "εργασιακή εμπειρία"; σαν εργασιακη εμπειρια μπορεις να πεις οτι αλλη δουλεια εχεις κανει, κι ας ειναι ασχετη με το πτυχιο σου πχ πωλητης, καφε-μπαρ κλπ. αλλο εργασιακη, κι αλλο επαγγελματικη εμπειρια. αντε να βρουμε πρακτικη φιλε μου, κι εγω στα ιδια ειμαι.
redplanet Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 α κατι αλλο ψαχνοντας για βιογραφικα βρικα μια εταιρια λεγεται cvexperts βεβαια ειναι με πληρωμη το βαζω ετσι in case
ZAKKWYLDE Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Και πάλι σε βρίσκω λάθος..Δηλαδή η εταιρία που θέλει να προσλάβει άτομο για τηλεφωνικό κέντρο αντί να πάρει κάποιον με τα ελάχιστα απαραίτητα χαρτιά και να είναι εντάξει, θα πάρει αυτόν με τα 3 μεταπτυχιακά και θα τον πληρώνει λιγότερα από αυτά που οφείλει να τον πληρώνει έχοντας μάλιστα, όπως λες, την απαίτηση από αυτόν να σκύβει το κεφάλι και να παραμείνει στην εταιρία.. Όχι φίλε μου.. Αν και καθυστέρησα δεν κατάλαβες τί ήθελα να πώ. Η εταιρεία που θέλει να προσλάβει άτομο με λιγότερα προσόντα, προφανέστατα θα πάρει αυτόν με τα λιγότερα. ΟΧΙ όμως επειδή είναι υποχρεωμένη να πληρώνει περισσότερο - αλλά επειδή αυτός με τα ελάχιστα προσόντα θα μείνει για μεγαλυτερο διάστημα Αν ήθελε θα μπορούσε άνετα να πάρει και αυτόν με τα 3 μεταπτυχιακά και να του πεί "δεν προσφέρουν τίποτα στη συγκεκριμένη δουλειά - πάρε 500€ και μη μιλας". Εδω ο κόσμος δουλεύει μαύρα, με μπλοκάκι και τρελές υπερωρίες...και θα κολλήσουν σε 1 μεταπτυχιακό;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.