Προς το περιεχόμενο

PC πληρες για φοιτητρια αρχιτεκτονικης

Nikosgiann

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αρχιτεκτονικη ΕΜΠ,1ο ετος.

φανταζομαι οτι δεν θα κανει τιποτα απο βαρια προγραμματα τωρα,αλλα θελει να παρει υπολογιστη οπως και να χει γιατι δεν εχει καθολου.

κάτι κατάλαβα

congrats congrats...κ ευτυχώς που έλειπα για λίγο κ έγραψε ο zanzavar το σεντόνι για εμένα!:-D:-D

όπως τα λέει...ας πάρει έναν καλό υπολογιστή απλά...κάρτα γραφικών αργόόόόόόότερα κ επειδή κατάλαβα πως μπαίνει φορτσάτη στην τριτοβάθμια...να πάρει κ καλές συμβουλές από σοβαρούς ανθρώπους!το πιο σημαντικό για εμένα!

Δημοσ.

@profi

Δεν είναι και σεντόνι.... σεντονάκι ίσως....:-D:-D:-D

@αρχιτεκτόνισα

Να περιμένεις πρώτα να μπεις σχολή να δεις τι παίζει! Συμβουλή μου: να μην πάρεις υπολογιστή απο τώρα για τη σχολή γιατί δεν έχεις ιδέα τι σου αρέσει και πρέπει να μάθεις λίγο το χέρι σου, να εξασκίσεις το μάτι σου και πάλι το χέρι σου. Κάνα σκίτσο, μακετούλα, φωτογραφία, τέτοια πράγματα!

Αν γουστάρει να είναι Techfreak τότε θα το μάθει μετά από 1-2 χρόνια, θα το καταλάβει μόνη της και θα αγοράσει τον υπολογιστή που θέλει τότε.

Και μην αποκλείει την περίπτωση του laptop.

Δημοσ.

@zanzavar έχει αρνητική έννοια η λέξη "σεντόνι" στα φόρα?αν ναι δεν το ήξερα...εγώ για καλό το είπα :D

@Nikosgiann ---> αρχιτεκτόνισα πάλι όπως τα λέει ο zanzavar,ας βρεί κάτι ό,τι νά'ναι για αρχή ικανό μόνο για νέτ θα το χρειαστεί κ κανα word-excel ,matlab τσι χαράς ίσως δεν ξέρω....

Δημοσ.

Καθόλου αρνητικό... πειράζω τον ευτό μου λέγοντας στειάκια!

Όχι και Matlab... Και το Mathimatica που έκανα όταν ήμουν Πάτρα, εκεί το άφησα! Μόνο το βιβλίο μου έμεινε γιατί το προγραμμα ούτε που θυμάμαι να το ανοίγω σχεδόν!

Δε συμφωνώ όμως στο να πάρει ότι να' ναι γιατί πρέπει να περιμένει λίγο να δει τη σχολή. Είναι ιδιαίτερη σχολή με πολλά ενδιαφέροντα και δε μπορείς να δώσεις μία συνταγή. Γνωρίζω σπουδαστές αρχ/κης που δεν έχουν υπολογιστή και επίσης δεν έχουν κανένα πρόβλημα να δουλεύουν στο χέρι, έχει άλλα προτερήματα αυτό. Επίσης είναι παράλογο να αγοράσει κάτι με στόχο τις απαιτήσεις του 3DS Max για παράδειγμα, ή του Corel/InDesign και να μην τα χρησιμοποιήσει ποτέ!

Δε νομίζω να είμαι παράλογος... Εμένα οι δάσκαλοί μου μου έμαθαν και τα δύο: και το χέρι και τον υπολογιστή. Έτσι συμβουλεύω και εγώ πλέον να μάθει και τα δύο και όποιο την εκφράζει ας το λιώσει! Και η αλήθεια είναι ότι ο υπολογιστής δεν αφήνει το χέρι να εξελιχθεί. Εξ' άλλου όταν τελειώσει κατά 99.9% θα ανοίξει το AutoCAD θέλοντας ή μη.

Αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα εκτός θέματος. :-):-)

edit: Αλλά για να μη μιλάω θεωρητικά θα πω το εξής: αν στην πρόταση του lionheart75 πάει στα 4GB μνήμη, βγάλει τον SSD κερδίζει 250€ και μαζί με τα άλλα 240€ της 23" οθόνης έχει αμέσως αμέσως 500€ για την αγορά 2 19" οθονών, και ένα flash drive πολλών GB για την μεταφορά αρχείων (αυτό θα της χρειαστεί σίγουρα). Και αν θέλει μπορεί να πετάξει τον Χ4 955 και να βάλει τον Χ6 1055Τ στο ενδεχόμενο να ασχοληθεί με το render και άλλα τέτοια όπως ο παραμετρικός σχεδιασμός (Grasshopper για παράδειγμα).

Δημοσ.

φυσικά κ δεν είπα να πάρει,τσάμπα λεφτά...να βρεί...φίλος,φίλη,αποθήκη πατάρι για κανένα εξάμηνο μέχρι να δει τι παίζει!

Δημοσ.

Παντως για να λεμε και του στραβου το δικιο το ΑutoCad ειδικα η 2010 εκδοση ειναι απαιτητικο μεχρι αηδιας.

Αν ειναι μονο για αυτη τη χρηση και με πιο λιγα λ7 βγαινει!Η οθονη σιγουρα να ειναι καλη γιατι μενει αλλα τα υπολοιπα μπορουν να βγουν και με 600Ε

Δημοσ.

Το 2010 και το 2011 Architecture είναι κατά τη γνώμη μου άχρηστα στο 99% των αρχιτεκτόνων. Είναι χάλια γιατί επιβαρύνουν το Autocad άδικα με εργαλεία και δυνατότητες του Viz και του Max. Ταυτόχρονα προσπαθούν να το κάνουν να πλησιάζει τις ευκολίες που δίνουν προγράμματα όπως το ArchiCAD ενώ υπάρχει το ακόμα πιο ολοκληρωμένο Revit για την AutoDesk. H ουσία πιά είναι? Η ουσία είναι ότι όποιος χρησιμοποιεί το autocad για 3δ και νομίζει ότι μπορεί να κάνει την δουλειά που κάνει ένα πρόγραμμα BIM είναι νυχτωμένος.... Η κάθε νέα έκδοση autocad βγαίνει κάθε χρόνο χωρίς να έχει ουσιαστικά προσφέρει τίποτα νέο, ενσωματώνει (με χάλια τρόπο) δυνατότητες άλλων προγραμμάτων που δεν αποδίδουν σωστά λόγω γλώσσας και φιλοσοφίας του προγράμματος και σου ζητάνε τα κέρατά τους για να το αγοράσεις.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα περισσότερα γραφεία έχουν μείνει με το AutoCAD 2007 και λιγότερα ακόμα με το 2008-9. Τα υπόλοιπα τα κάνουν είτε με κάποιο πρόγραμμα style CadWare/fespa είτε ότι άλλο έχει μάθει και βολεύει το κάθε γραφείο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...