Nikosgiann Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Επειδη δεν ξερω τι προγραμματα χρησιμοιποιουν,και τι πορους ακριβως θελουν τα αρχιτεκτονικα προγραμματα,θελω ενα πληρες pc μαζι με οθονη,πληκτρολογιο κτλ στα 1000 ευρω... i guess η οθονη θα ναι η 23 dell απο Msystems. ευχαριστω
lionheart75 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Kουτί απο Visionstudio με Χ4 955, chipset 870, 8gb μνήμης, nvidia GTS450, ssd 64GB Corsair, 500GB samsung f3, κλπ και άλλη μία αντίστοιχη σύνθεση με i5 750 και p55. AMD INTEL Οθόνη απο Msystems: Dell U2311H 240,00 ευρώ Πληκτρολόγιο / ποντίκι: MICROSOFT WIRED DESKTOP 600 23,13 ευρώ Σύνολο με AMD:1.100 ευρώ. Σύνολο με INTEL:1.160 ευρώ. Ξέφυγα βέβαια (κυρίως λόγω ssd και αρκετής μνήμης) αλλά αν μπορεί να τα διαθέσει πιστεύω αξίζει τον κόπο.
Nikosgiann Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 ευχαριστω πολυ ρε,μαλλον θα κοψω στα 4 την μνημη,και θα της βαλω ενα μεγαλυτερο σκληρο για τις ταινιες της..
Nikosgiann Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 μου εβαλε 8gb,θα αφησω 4,και μετεπειτα κοτσαρω αλλα 4.
Haldol Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Μνήμη καλό θα ήταν να μην κόψεις. Τα CAD προγράμματα τρώνε μπόλικη. Αν πρέπει να φύγει κάτι από τη σύνθεση για να πέσει το κόστος καλύτερα να βγει ο SSD. Μπαίνει και αργότερα. Επίσης μακριά από Intel. Θα εκτοξεύσει το κόστος χωρίς κανέναν λόγο. Με AMD θα πάρει πολύ ισχυρότερο σύστημα στα χρήματά της.
simplemind79 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Μνήμη καλό θα ήταν να μην κόψεις. Τα CAD προγράμματα τρώνε μπόλικη. Αν πρέπει να φύγει κάτι από τη σύνθεση για να πέσει το κόστος καλύτερα να βγει ο SSD. Μπαίνει και αργότερα. Επίσης μακριά από Intel. Θα εκτοξεύσει το κόστος χωρίς κανέναν λόγο. Με AMD θα πάρει πολύ ισχυρότερο σύστημα στα χρήματά της. +1 στα 8 γιγα και προσθεσε το λιγοτερο ενα terabyte σκληρο δίσκο σαν αποθηκευτικο μπορεις να αφαιρεσεις τον ssd και οταν ειναι πιο φθηνοί να αγορασεις ενα αργοτερα!όσον αφορα την επιλογη intel η amd επιλεγεις αναλογα με το βαλαντιο που διαθετεις σίγουρα οι amd εχουν καλές τιμές για αυτα που προσφέρουν απλα εγω θα επελεγα ιντελ !
Nikosgiann Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 το ξερω οτι τρωνε μπολικη,αλλα μετεπειτα μπορω να της βαλω ανετα αλλα 4,ενω αν χρειαστε να βαλω ssd πιο μετα,πρεπει να κανω uninstall,install oλα απο την αρχη. οσο για τον cpu,μαλλον θα προτιμισω τον i5 γιατι ειναι αρκετα καλυτερος στα προγραμματα. τεσπα,ευχαριστω ολους για τις γνωμες.
Teisos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Εγώ αν και φαν της μπόλικης ραμ, θα κρατούσα τον ssd, θα έβαζα το μεγάλο F3, και θα έριχνα τη μνήμη στα 4GB μέχρι νεοτέρας. Θα έβαζα και μία ψύκτρα ( δεν ξέρω ποια είναι καλή+φθηνή αυτήν την περίοδο, έλεος πόσο πήγε η 212..), καθώς ως γνωστόν serenity during cad design is crucial . υ.γ. Τέλεια σύνθεση lionheart75 υ.γ. Εκτός από το πληκτρολογιο-ποντίκι.. ΜΠΛΙΑΧ ( εχμ.., καλόμαθα )
orotoi Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Το καλύτερο είναι να μείνεις με 8 και με ssd. Αξίζουν τα 100ευρώ. Αν δεν γίνετε, για cad η μνήμη θα σου χρειαστεί πιο πολύ απο το ssd, αλλα όντως θα πρέπει να τα ξαναπεράσεις μετά (θα σου πάρει το πολύ 5-10 λεπτά με ενα image) Αν ασχοληθεί σοβαρά με 3d render και δε μείνει μόνο σε 2d, ίσως και κάποια quadro κάρτα γραφικών.. αλλα θα ξεφύγει το budget αρκετά.
lionheart75 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Kαι εγώ ανάμεσα στις δύο συνθέσεις, για την δουλειά που τον θέλει, θα επέλεγα μάλλον τον i5 750 καθώς τα πάει καλύτερα. Γιαυτό άλλωστε σου έκανα 2 διαφορετικές προτάσεις, με τα υπόλοιπα parts να μένουν ολόιδια. Η διαφορά είναι μόλις 60 ευρώ, οπότε δεν νομίζω ότι ξεφεύγει ιδιαίτερα. Παρόλα αυτά στα ίδια χρήματα του i5 750 είναι και ο χ6 1055Τ, οπότε να έχεις υπόψη και αυτή την περίπτωση καθώς είναι απόλυτα συμβατός με την εν λόγω μητρική της σύνθεσης. Όσο αφορά την μνήμη και τον ssd, πιστεύω ότι καλό θα είναι να τα πάρει και να μην κόψει κάποιο απο τα δύο. Για τις εφαρμογές που θα χρησιμοποιήσει θα της φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα. Ο 500άρης απο την άλλη σκληρός πιστευω ότι θα την καλύψει για αρκετό καιρό, αργότερα αν θέλει συμπληρώνει και άλλον ένα. Δεν είναι απαραίτητος ωστόσο στην παρούσα φάση και δεν αποτελεί την καρδιά του συστήματος σε αντίθεση με τον ssd. Τέλος, ψύκτρα δεν χρειάζεται να αγοράσει καθώς το pc είναι για εργασία και όχι για υπερχρονισμό.
profi Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 να ρωτήσω κάτι out of the box?Ετος?Ιδρυμα? θα έλεγα πως η επεξεργαστική δύναμη θα φανεί κ θα χρειαστεί 3-4 φορές στην διάρκεια των σπουδών...αν τώρα μπήκε στη σχολή,πρώτα απ'όλα μπράβο κ 2ον ας κρατηθεί λίγο γιατί τώρα σίγουρα φαντάζει σαν εργαλείο για τις σπουδές...αλλά για 3 χρόνια τουλάχιστον χρόνια πιστεύω θα εκτελεί χρέη νετ,word k excel...
Nikosgiann Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Αρχιτεκτονικη ΕΜΠ,1ο ετος. φανταζομαι οτι δεν θα κανει τιποτα απο βαρια προγραμματα τωρα,αλλα θελει να παρει υπολογιστη οπως και να χει γιατι δεν εχει καθολου.
orotoi Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Τότε ίσως βάλε τα 4 που λες και σύ και αργότερα βάζεις άλλα 4. Αν και όντως οι intel τα πάνε καλύτερα σε αυτά δες και την περίπτωση του 6πύρηνου..
zanzavar Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Μπράβο στην κοπέλα και καλώς ήρθε στη Σχολή. Εγώ την έχω αφήσει χρόνια αλλά έχω στενές επαφές οπότε γνωρίζω τι παίζει από κατάσταση προγραμμάτων και απαιτήσεων. Λοιπόν στο θέμα της τώρα: Αρχικά με τα προγράμματα Το πρώτο και το βασικό θα είναι AutoCAD, οι απαιτήσεις του είναι γνωστές αλλά μην νομίζει ότι θα έχει πρόβλημα ακόμα και αν έχει 2GB με Core2Duo.... Τα αρχιτεκτονικά σχέδια (στα πλαίσια της σχολής πάντα) σπάνια έως ποτέ δεν φτάνουν στα όρια το συγκεκριμένο πρόγραμμα, άρα της αρκεί ένας καλός (απλά καλός υπολογιστής), και στο θέμα της κάρτας γραφικών όσο αφορά το AutoCAD μην λέμε ανακρίβειες αν δεν έχουμε δουλέψει αρχιτεκτονικό σχέδιο ποτέ μας! Δε χρειάζεται κάρτα με CUDA και άλλα τέτοια μπιχλιμπίδια. Μετά πάμε σε προγράμματα της κατηγορίας Photoshop, InDesing, Illustrator. Εδώ θέλουμε μνήμη σίγουρα, τα 4 είναι ΟΚ για το 100% των απαιτήσεων της σχολής, ακόμα και της διπλωματικής. Και για το "αν του καραγκιόζη " άντε να βάλει 6GB! μετά θα της είναι άχρηστα. Αυτά τα προγράμματα ναι μεν αξιοποιούν την κάρτα γραφικών αλλά μη φτάσουμε σε ακρότητες του ύφους FX/FirePro και άλλα τέτοια ή κάρτες τέρατα επειδή είναι καλές στα παιχνίδια. Χρειάζεται να είναι κάρτα με αρκετή μνήμη και σχετικά καλή. Επειδή είναι πολύ φυσικό να ασχοληθεί και με 3D Design τότε πηγαίνουμε και σε προγράμματα όπως το Cinema4D, 3D Studio MAX, Maya, Sketchup και άλλα. Βασική πληροφορία: τα αρχιτεκτονικά μοντέλα για την σχολή είναι διαφορετικής φύσης και σκοπού από αυτά που είναι για την αγορά έξω. Τα πολύγωνα μπορεί να είναι αυξημένα αλλά σε καμία περίπτωση δεν φτάνουν τον αριθμό των σκηνών της Evermotion και της Dosch για παράδειγμα. Κοινώς έχουν μεν απαιτήσεις σαν μοντέλα (μόνο στην διαδικασία του modeling απασχολούν την κάρτα γραφικών, και απαιτούν μνήμη για το load της σκηνής κατά την διάρκεια του render) αλλά όχι μεγάλες, οπότε και δε χρειάζονται κάρτες επαγγελματικές. Για παράδειγμα μία 460 που είδα πριν από ένα φίλο, την θεωρώ υπερβολική και δεν πρόκειτε ποτέ να αξιοποιηθεί. Θα έχει ένα τερατάκι που θα κάθεται και θα την κοιτάει! Απο προγράμματα του MS Office θα χρησιμοποιεί κυρίως Word/PowerPoint. Τα υπόλοιπα της είναι σχεδόν άχρηστα και οι απαιτήσεις για αυτά απλά δεν έχουν νόημα, είναι ποταπές! Ο SSD είναι άλλο κεφάλαιο. Το μόνο που θα της προσφέρει είναι ψυχολογική ανάταση όταν θα πάει να φορτώσει μεγάλα αρχεία και δε θα περιμένει με τις ώρες (έχω κάτσει και 45 λεπτά μπροστά απο υπολογιστή ενώ περίμενα να κάνει open-->crop-->save πολλές φορές. Κατά τα λοιπά δε θα την βοηθήσει σε τίποτα άλλο. Αλλά αν μπορεί να τον πάρει, μιά χαρά! Το πιο βασικό για μένα είναι η οθόνη. Η μεγάλη επιφάνεια εργασίας είναι κάτι που δε μπορεί να καταλάβει τη σημασία της αν δεν δουλέψει πρώτα σε μεγάλη επιφάνεια εργασίας. Οπότε εδώ θα διαφωνήσω με το ζήτημα της οθόνης: προτείνω 2 19" και όχι μία 23". Και μάλιστα αναλογιών 4:3. Βάλτε κάτω τα υπολογιστήρια σας και κοιτάχτε διαφορές σε επιφάνεια. Δεύτερος λόγος: για κάποιο τραγικά χαζό λόγο που δε μπορώ να καταλάβω ακόμα, η AutoDesk και όχι μόνο έχει την μανία να ακολουθεί το interface του Office 2007, ίσως εκεί να βόλευε, αλλά δε βολεύει για AutoCAD, 3DS Max σε οθόνη 16:9. Πιστέψτε με! Θέλεις να τραβήξεις την οθόνη για να μεγαλώσει το ύψος της!! Αυτό που λέω είναι το εξής: σημασία δεν έχει μόνο το μέγεθος (ίντσες) αλλά και η αναλογία για την βέλτιστη εργασία. Αυτό με την οθόνη να το σκεφτεί πιό πολύ από τα άλλα αν θέλει, διότι αξίζει πραγματικά να δουλεύει ξεκούραστα και άνετα σε σχέση με πολλά άλλα. Τώρα αν θέλει να βλέπει και τις ταινίες της (απόλυτα λογικό το βλέπω:-D) δε μπορώ να πω να πάρει και άλλη μία για το σκοπό αυτό, οπότε ας αποφασίσει. Άρα εγώ έχω να προτείνω το εξής: Να αποφασιστεί αρχικά αυτό με τις οθόνες γιατί ίσως αλλάξει την σύνθεση του υπολογιστή. Δύο σχετικά καλές οθόνες στις 19" δεν είναι ακριβές νομίζω. Στο ενδεχόμενο να έχει δύο οθόνες επίσης δεν αλλάζουν οι απαιτήσεις της στην κάρτα γραφικών γιατι δεν μιλάμε για παιχνίδια. Τέλος, ίσως τώρα δε το σκέφτεται αλλά ένα laptop θα της ήταν πολύ πιο χρήσιμο και εύστοχο σαν επένδυση σε αυτή τη σχολή. Ειδικά από το 2ο έτος θα είναι στην T12 ή στο Αβέρωφ και θα δουλεύει συνθέσεις και εργασίες (θα καταλάβει γιατί μιλάω αν περάσει μία μέρα από το Πολυτεχνείο). Ο σταθερός δεν θα της είναι βολικός και θα την κρατάει μακριά από σχολή, και πιστέψτε με η συγκεκριμένη σχολή σε θέλει πολλές (μα πολλές) ώρες εκεί να δουλεύεις σχεδόν καθημερινά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.