Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση εγκαταστασης cpu..

misfits_7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα θα ηθελα να ρωτησω κατι..

Εχω αυτον τον επεξεργαστη για την εγκατασταση της stock ψηκτρας του πρεπει να παρω θερμοαγωγημη παστα η εχει πανω της?

Και αλλη μια ερωτησουλα ποια ψηκτρα προτεινετε για αθορυβη λειτουργια (δεν ενδιαφερομαι για o.c.) μονο να ειναι αθορυβη (και σε λογικη τιμη μεχρι 30-40 Ε)..

Ευχαριστω πολυ..

Δημοσ.

Φϊλε οι stock ψύκτρες έχουν πάνω τους ήδη επίστρωση θερμοαγώγιμης πάστας. Βέβαια εγώ πάντα προτιμώ να βγάζω αυτή που έχει και να βάζω την δικιά μου, πες με παράξενο, πες με προληπτικό.

Όσον αφορά για ψύκτρα, εγώ που έχω τον 965 και μου έχει πάρει τα αυτιά η δικιά του μαμίσια, θα πάω να πάρω την coolermaster 212 στα 25€. Από ότι διάβασα και κάνει δουλειά και είναι αθόρυβη. Αλλά επειδή δεν την έχω στα χέρια μου, δεν μπορώ να στο πω ότι ισχύει 100%

Δημοσ.
Βέβαια εγώ πάντα προτιμώ να βγάζω αυτή που έχει και να βάζω την δικιά μου, πες με παράξενο, πες με προληπτικό.

Είναι πιο σωστό, δεν είσαι παράξενος. :-)

Δημοσ.
Φϊλε οι stock ψύκτρες έχουν πάνω τους ήδη επίστρωση θερμοαγώγιμης πάστας. Βέβαια εγώ πάντα προτιμώ να βγάζω αυτή που έχει και να βάζω την δικιά μου, πες με παράξενο, πες με προληπτικό.

Όσον αφορά για ψύκτρα, εγώ που έχω τον 965 και μου έχει πάρει τα αυτιά η δικιά του μαμίσια, θα πάω να πάρω την coolermaster 212 στα 25€. Από ότι διάβασα και κάνει δουλειά και είναι αθόρυβη. Αλλά επειδή δεν την έχω στα χέρια μου, δεν μπορώ να στο πω ότι ισχύει 100%

+1 για την coolermaster 212 η την Arctic Freezer 7 επίσης αθόρυβη :-)

Δημοσ.

Θεοριτηκα δηλαδη δεν υπαρχει προβλημα με την stock ψηκτρα την βαζω ετσι οπως ειναι..

Οταν την παρεις πες μας τις εντιπωσεις σου ;) ..

Σας ευχαριστω ολους..

Δημοσ.

Α και πριν πάρεις οποιαδήποτε ψύκτρα, σιγουρέψου ότι θα χωράει στο κουτί σου. Πήγα σήμερα στο πλ@ισιο και μου δέιχνανε κάτι γομάρια , λες κι έβαζα 2ο τροφοδοτικό ήταν!!!

Δημοσ.
Α και πριν πάρεις οποιαδήποτε ψύκτρα, σιγουρέψου ότι θα χωράει στο κουτί σου. Πήγα σήμερα στο πλ@ισιο και μου δέιχνανε κάτι γομάρια , λες κι έβαζα 2ο τροφοδοτικό ήταν!!!

Της εχουν κανει "λιγο" υπερβολικες :-D ..

Εγω εχω αυτο το κουτι αυτες που μου προτεινατε θα χωρανε η θα εχω προβλημα ?

Δημοσ.

Άποχη μου, άνοιξε το κουτί και μέτρα με μεζούρα τον χώρο που έχεις. Άλλωστε τα περισσότερα μαγαζιά στα σάιτ τους λένε τις πλήρεις διαστάσεις των ψυκτρών. Μόνον έτσι θα είσαι σίγουρος αν σου κάνει

Δημοσ.
Της εχουν κανει "λιγο" υπερβολικες :-D ..

Εγω εχω αυτο το κουτι αυτες που μου προτεινατε θα χωρανε η θα εχω προβλημα ?

Αν το κουτί σου πέρνει 12άρη ανεμιστήρα πίσω, τότε δεν θα έχεις πρόβλημα με καμία ψύκτρα (τουλάχιστον όσον αφορά το να μην "βρίσκει" στο κουτί), αν πέρνει 8άρη τότε ναι, πάρε μεζούρα και μέτρα.

Ένα ακόμα πρόβλημα που μπορεί να σου προκύψει είναι αν έχεις μνήμες με τίποτα μυστήριες ψύκτρες επάνω τους , να βρίσκουν επάνω στην ψύκτρα (για aftermarket μιλάω - και συγκεκριμένα στα heatpipes τους)

Δημοσ.
Αν το κουτί σου πέρνει 12άρη ανεμιστήρα πίσω, τότε δεν θα έχεις πρόβλημα με καμία ψύκτρα (τουλάχιστον όσον αφορά το να μην "βρίσκει" στο κουτί), αν πέρνει 8άρη τότε ναι, πάρε μεζούρα και μέτρα.

Ένα ακόμα πρόβλημα που μπορεί να σου προκύψει είναι αν έχεις μνήμες με τίποτα μυστήριες ψύκτρες επάνω τους , να βρίσκουν επάνω στην ψύκτρα (για aftermarket μιλάω - και συγκεκριμένα στα heatpipes τους)

12αρη πέρνει πισω..

Και δεν εχω καθολου ψυκτρα στης RAM..

Οποτε συμπερασματικα: βαζω τωρα την stock ψυκτρα ετσι οπως ειναι με την παστα της και αργοτερα με 20-25 Ε πέρνω μια aftermarket και κανω την δουλεια μου "ΗΣΥΧΑ"..

Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας ;) ..

Δημοσ.

Πάντα καλό είναι να βάζουμε καινούργια πάστα. Κανονικά θέλει κάθε 7-8 μήνες αλλαγή γιατί χάνει τις ιδιότητές της.

Όσο για την Cooler Master Hyper 212 plus πάρτην "με κλειστά μάτια".

Την έχω κάνα μήνα πάνω στον i5 και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Δεν το περίμενα από αυτήν την ψύκτρα. Αθόρυβη και 10°C κάτω από την "μαμά". Τον i5 τον έχω μόνιμα με ελαφρύ o/c (3,2Ghz) και πάνω από 38°-40°C δεν πάει ποτέ. Και φτηνή. (25€).

Θα χωράει σίγουρα σ' αυτό το κουτί. Η ψύκτρα έχει 16cm ύψος.

Δημοσ.
... Κανονικά θέλει κάθε 7-8 μήνες αλλαγή γιατί χάνει τις ιδιότητές της...

Όχι δα... αυτό ίσως να ισχύει (τραβηγμένο από τα μαλλιά) μόνο στις κεραμικές (ceramique) και αν σβήνεις το pc για μέρες. Αν παίζεις με μεταλικές (AC5 κτλ) στην ουσία ο χρόνος ζωής τους δεν είναι πρόβλημα και ξανακάνεις apply μόνο αν βγάλεις ψύκτρα pretty much. Κατά τα άλλα η 212 είναι killer στην τιμή της, ναι...

Δημοσ.

Καλησπερα..

Θα ηταν ευκολο να μου προτεινεται και καποια αλλα μοντελα (4-5) γιατι θελω αυριο να εχω την ψυκτρα την στα χερια μου και δεν θα την αγορασω απο internet.. Oποτε να εχω μια ποικιλια(μεχρι 30 Ε και αθορυβη)..

Ευχαριστω και παλι ελπιζω να μου απαντησετε αμεσα οπως παντα ;) ..

Δημοσ.
Καλησπερα..

Θα ηταν ευκολο να μου προτεινεται και καποια αλλα μοντελα (4-5) γιατι θελω αυριο να εχω την ψυκτρα την στα χερια μου και δεν θα την αγορασω απο internet.. Oποτε να εχω μια ποικιλια(μεχρι 30 Ε και αθορυβη)..

Ευχαριστω και παλι ελπιζω να μου απαντησετε αμεσα οπως παντα ;) ..

Για τον επεξεργαστή σου πάντα η καλύτερη επιλογή για τα λεφτά της είναι αυτή.

Αλλες επιλογές είναι αυτή και αυτή

Δημοσ.
Για τον επεξεργαστή σου πάντα η καλύτερη επιλογή για τα λεφτά της είναι αυτή.

Αλλες επιλογές είναι αυτή και αυτή

Και εμενα αυτη ειναι η πρωτη μου επιλογη.. Απλα σε περιπτωση που δεν την βρω να εχω καποιες εναλλακτικες..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...